>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Google Authenticator

M 115

matlaurent

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Róznie to bywa
Witam

Dostałem wiadomość od Skrill&#39;a, że od 3 maja zostanie dezaktywowany mój token. W miejsce wchodzi inna dwuetapowa weryfikacja (2FA), właśnie z aplikacją GA. Już przeszedłem na tę formę, już nie będzie kodu 8 cyfrowego, teraz 6 cyfrowy. Ciekawe jest to, że taki kod wyświetla się jakieś 30 sekund, i tyle mamy czasu na wykorzystanie go do zalogowania. Minus taki, że jak zgubi się telefon, to mega problem...

https://www.skrill.com/en/support#/path/ACCOUNT/Two-Factor-Authentication/905761532/Two-Factor-Authentication-2FA.htm

Spostrzeżenia innych użytkowników jak najbardziej widziane.

vertigo 2,6K

vertigo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam

Dostałem wiadomość od Skrill&#39;a, że od 3 maja zostanie dezaktywowany mój token. W miejsce wchodzi inna dwuetapowa weryfikacja (2FA), właśnie z aplikacją GA. Już przeszedłem na tę formę, już nie będzie kodu 8 cyfrowego, teraz 6 cyfrowy. Ciekawe jest to, że taki kod wyświetla się jakieś 30 sekund, i tyle mamy czasu na wykorzystanie go do zalogowania. Minus taki, że jak zgubi się telefon, to mega problem...

https://www.skrill.com/en/support#/path/ACCOUNT/Two-Factor-Authentication/905761532/Two-Factor-Authentication-2FA.htm

Spostrzeżenia innych użytkowników jak najbardziej widziane.
Po 30s wyświetla się nowy kod i tylko ten nowy będzie Ci służył do zalogowania się, i tak co chwila. Dodatkowo Skrill przyznaje kilka kodów dłuższych, stałych, niezmieniających się, jednorazowych do zapisania najlepiej na komputerze - w razie braku dostępności do telefonu można je użyć zamiennie.

Wielka, wielka uwaga jeśli ktoś zmienia telefon, zgubi go, zrobi wyczyszczenie pamięci podręcznej aplikacji - dobrze pod ręką mieć właśnie taki kod. Można dzięki niemu uratować sobie dostęp do Skrilla, wyłączyć tą weryfikację.

Inni takich kodów nie dają, przez co aktywacja weryfikacji przez Google Authenticator jest tylko problematyczna.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Trzeba też zaznaczyć, że przy korzystaniu ze Skrilla przy dokonywaniu transakcji można dodać dane urządzenie do zaufanych i wykonując później kolejne płatności nie trzeba korzystać z GA.