Nikt się raczej takiego finału nie spodziewał, jednak fantastyczna postawa Serbów oraz też sporego szczęścia doprowadziła podopiecznych Sasha'y Djordjevic'a do finału w którym zmierzą się z ekipą
USA, która bezproblemowo dotarła do finału w Hiszpanii, niszcząc jak taran po drodze kolejnych rywali. Mike Krzyżewski do Hiszpanii zabrał drugi skład reprezentacji, to nie podlega żadnej wątpliwości. 1 garnitur albo rezygnował, dając młodszym oraz jeszcze bez sukcesów w kadrze kolegom szanse na zaistnienie w reprezentacji. Mimo tego,
USA w tym turnieju gra naprawdę dobrze, nawet chyba lepiej niż można było się tego spodziewać.
USA swoją siłę głównie opiera na podkoszowych ale też kiedy trzeba to uruchamiają obwód, a wchodząc z ławki świetnie spisują się pozostali. W tej drużynie jest za dużo talentu, atletyzmu, szybkości, oraz siły, żeby przegrać finał. O Serbach można powiedzieć dużo dobrego, w tym turnieju grają bardzo fajnie, skutecznie oraz bardzo mądrze taktycznie. Świetny turniej rozgrywa Milos Teodosić czy też Bogdan Bogdanović który trójki rzuca z niebywałą lekkością. Krstić tak jak wspominałem wcześniej im starszy tym lepszy. Raduljica też w tym turnieju zdobywa punkty z paint. Na dzisiejsze starcie przygotowałem kilka propozycji. Ja ten finał widzę tak. Spodziewam się run & gun. Może i się mylę, ale
USA najłatwiej jest zaskoczyć z transition offense, gdzie jeszcze nie zdążą się odpowiednio ustawić. Większych szans Serbom i tak nie daję, ale moim zdaniem lepszy mecz, zarówno dla oglądania jak i dla wyniku dla gości będzie jeśli zdecydują się na koszykówkę szybką.
USA ma tak potężny skład że nikt nie jest wstanie im odebrać złota, nawet
Hiszpania. Bracia Gasol to za mało, o czym przekonaliśmy się chociażby w meczu z Francją.
USA - Serbia rzuty wolne udane over 32,5 -> 1,85 -> BetCity
Mecz finałowy. W trumnie spodziewam się dużo walki, a także dużo rzutów wolnych zarówno po stronie Amerykanów jak i Serbów. Obie ekipy w tym turnieju wymuszają łącznie 43 wolnych(22,21) przy słabej skuteczności, bo trafiają zaledwie 69% z linii. Mało, zwłaszcza na ekipę
USA. Dzisiaj uważam, że zawodnicy będą odpowiednio skoncentrowani i odpowiednio będą wykorzystywać rzuty wolne. Obie ekipy mają dobrych zawodników podkoszowych także dużo walki w pomalowanym powinno być.
James Harden & Milos Teodosić over 7,5 rzutów wolnych trafionych -> 1,85 -> BetCity
Promocja ?

Tak to chyba trzeba nazwać. W tym zakładzie dla mnie statystyki mało się liczą, ale Brodacz średnio w turnieju ma 3.8/4.8 a Milos 2/2.8. Harden to zawodnik, którego bardzo trudno jest zatrzymać, ponieważ wysoko trzyma piłkę, często kończy akcję and one, a jak jest zatrzymywany to często kończy się to staniem na linii rzutów wolnych. Teodosić pokazał w meczu z Brazylią, że kiedy trzeba to jest skuteczny 10/10. Mała linia, i warta zagrania według mnie.
Stephen Curry over 1,5 rzutów celnych za 2 -> 1,85 -> BetCity
Gdyby to był zakład w NBA to ten kurs spadłby w 5 min do 1,25. Stefan w reprezentacji i na tym turnieju gra jako typowy shooter. Głównie próbuje za 3. Ale mimo wszystko jest to zawodnik który ma dobry jumper i który potrafi wejść w pomalowane i zdobyć łatwe punkty. 2 celne w finale rzuty za 2 pkt zdobędzie i moim zdaniem też warto to pograć.
Anthony Davis & Miroslav Raduljica over 24,5 pkt -> 1,85 -> BetCity
Obie ekipy opierają swoją siłę na podkoszowych. Obaj gracze na tym turnieju dobrze się spisują. Średnia punktów Serba na tym turnieju to 13,5 a Antka 13. Obaj gracze dostają sporo piłek i dzisiaj myślę że będzie podobnie. Linia zaniżona o 2-3 pkt i też warto pograć. Jeśli Faried nie będzie wszystkiego trafiał, to Davis też sporo powinien dostać dzisiaj do gry.
Dużo tego, ale moim zdaniem to są dobre typy i powinny wejść. Najbardziej liczę na Hardena & Teodosicia oraz na rzuty wolne obu ekip 32,5. Polecam i pozdrawiam. Rambo