Spotkanie: Eurochallenge,
koszykówka meżczyźni: EWE Baskets Oldenburg - La Fortezza Bologna
Typ: (handi -3,5), wygra 2
Witam! Jestem nowy na forum i zamierzam włączyć się czynnie w działalność forum. Mam nadzieję, ze mój pierwszy typ będzie udany. Dzisiejszego dnia wpadło mi w oko spotkanie rozgrywane w ramach turnieju Eurochallenge - koszykówki mężczyzn, pomiędzy Oldenburgiem a Virtusem Bologna. Gospodarze to lider niemieckiej ligi, natomiast goście zajmują obecnie 3 miejsce w lidze włoskiej. Dlaczego zdecydowałem się na ten mecz i to na zwycięstwo gości z handi?? Już odpowiadam: Oldenburg zajmuje obecnie w tym turnieju 3 pozycje w swojej grupie z bilansem 1 - 3 (1 wygrana), co ciekawe wygraną odnieśli właśnie z zespołem włoskim i to we Włoszech wygrywając 92-91. Śledziłem poczynania niemieckiego zespołu w kolejnych meczach i śmiem twierdzić, że grają oni tragicznie jak na lidera swojej ligi. Ostatnie swoje spotkanie w ramach Eurochallenge rozgrywali w Kijowie, z bardzo osłabionym zespołem z Ukrainy ( brakowało Ukraińcom 6 podstawowych graczy) i przegrali je aż 10 punktami. Skuteczność rzutów Niemców wachała się w granicach 30 % czyli była żałosna. W tym samym czasie Bologna pokonała Galatasaray 93-77 na swoim terenie. Przypuszczam, że Włosi będą chcieli zmazać plame porażki na swoim terenie sprzed kilku tygodni i tym razem pokonają Niemców na ich własnym podwórku i to więcej niż tylko 4 punktami.