>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Eurobasket 2011 - kobiety - Polska

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
ME w koszykówce kobiet – Polska 2011

Data: 18. czerwca – 3. lipca 2011

Miejsce: Polska (Bydgoszcz, Katowice, Łódź)

Oficjalna strona: http://www.eurobasketwomen2011.com/en/default.asp

Podział na grupy:

Grupa A:

Rosja ---&gt; http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.teamID_381.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.roundID_7628.html
Turcja ---&gt; http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.teamID_376.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.roundID_7622.htmlv
Litwa ---&gt; http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.teamID_2135.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.roundID_7628.html
Słowacja ---&gt; http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.teamID_2611.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.roundID_7622.html

Grupa B:

Białoruś ---&gt; http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.teamID_2186.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.roundID_7628.html
Czechy ---&gt; http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.teamID_2612.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.roundID_7622.html
Izrael ---&gt; http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.teamID_306.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.roundID_7622.html
Wielka Brytania ---&gt; http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.teamID_2791.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.roundID_7628.html

Grupa C:

Hiszpania ---&gt; http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.teamID_362.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.roundID_7622.html
Polska ---&gt; http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.teamID_347.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.roundID_7622.html
Czarnogóra ---&gt; http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.teamID_96781.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.roundID_7628.html

Zwycięzca baraży ---&gt; tuż przed mistrzostwami – w dniach 3-15. czerwca, dziesięć zespołów powalczy o ostatnie miejsce w turnieju głównym. Najpierw odbędą się dwa turnieje – pierwszy w węgierskim Sopronie, gdzie będą grały Ukraina, Węgry, Finlandia, Bułgaria i Holandia; drugi we włoskim Taranto, gdzie zagrają Włochy, Niemcy, Rumunia, Serbia i Belgia; następnie zwycięzcy tych turniejów zagrają dwumecz o awans do Mistrzostw Europy.
Dokładny plan baraży znajduje się tutaj:
http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.pageID_mFzVh5sQHnUrJkVLwT5yv3.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.html

Grupa D:

Francja ---&gt; http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.teamID_282.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.roundID_7622.html
Grecja ---&gt; http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.teamID_291.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.roundID_7622.html
Łotwa ---&gt; http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.teamID_2134.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.roundID_7622.html
Chorwacja ---&gt; http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.teamID_2168.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.roundID_7628.html

Terminarz meczów pierwszej rundy grupowej:

Grupa A:
Grupa B:

Grupa C:

Grupa D:

Po trzy najlepsze zespoły z każdej z grup awansują do drugiej rundy. Zespoły z grup A oraz B utworzą grupę E, natomiast teamy z grup C oraz D utworzą grupę F (oczywiście na zasadzie, że mecze z pierwszej rundy liczą się do drugiej rundy). Po cztery najlepsze zespoły z grup E oraz F utworzą pary ćwierćfinałowe i potem już klasyczny play-off.

Pełny terminarz można znaleźć tutaj: http://www.eurobasketwomen2011.com/en/cid_WBSC7iyMIj6oPAj9rsmh61.pageID_9shreNbAGTMXmZON9xIs40.compID_pnlxO1HYJhUh,MTfrmUO03.season_2011.html

Obiekty:

Łuczniczka (Bydgoszcz)

Spodek (Katowice)

Atlas Arena (Łódź)

Przypomnienie poprzednich mistrzostw (Łotwa 2009):

Klasyfikacja końcowa:

1. Francja
2. Rosja
3. Hiszpania
4. Białoruś
5. Grecja
6. Włochy
7. Łotwa
8. Słowacja
9. Turcja
. Czechy
11. Litwa
. Polska
13. Serbia
. Izrael
. Węgry
. Ukraina

Mecze półfinałowe:

BiałoruśFrancja 56:64
Hiszpania-Rosja 61:77

Mecz o trzecie miejsce: Hiszpania-Białoruś 63:56

Finał: Rosja-Francja 53:57 (10:12, 9:18, 14:16, 20:11)

Historia Mistrzostw Europy w koszykówce kobiet: http://en.wikipedia.org/wiki/EuroBasket_Women

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
anonimowy +2 Punkty
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
Troszkę problemów ma Polska przed tymi mistrzostwami, a właściwie jej trener ze składem. Przede wszystkim żal Bibrzyckiej - bezapelacyjnie najlepszej obecnie polskiej koszykarce. Niestety zaszła w ciążę...Szkoda, że w takim czasie...Do tego problemy z wysokimi zawodniczkami - kontuzje, a Kobryn większość czasu w którym Polska będzie się zgrywać spędzi w WNBA. Na powtórkę z rozrywki, gdy wygraliśmy mistrzostwa Europy w Spodku szans nie widzę. Kluczowym spotkaniem będzie 1wszy mecz z Czarnogórą. Zespół z baraży musimy pokonać i na koniec zostaje Hiszpania. Myślę, że awans do najlepszej 8 to plan maksimum,który uda się zrobić. Może 5-6 miejsce.

olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Kogo zabraknie u nas :?:

Gajda , Bednarek , Krawiec , Bibrzycka , Walich , Majewska , Mieloszyńska , Leciejewska.

Bida zwłaszcza pod koszem. Lecia, Majewska, Walich i Mieloszyńska odpadają, pod koszem walczyła zawsze Bibka. Ewka będzie grała po 35 minut pewnie co odbije się na dyspozycji. Lima, Sancho i Montanana ją tam zamęczą i będą rzucały nam milion punktów. Z Czarnogórą pod koszem też może być ciężko. Perovanovic, Dubljevic, Bjelica, młoda i dobrze zapowiadająca się Jovanovic.

Z tą ekipą z baraży też nie wiadomo.
Z Ukrainą Polki ostatnio 2 razy przegrały, z Węgrami jedna porażka, jedna wygrana.

Ja tam nie widzę wielkich szans dla Polek i tyle. Niestety.

B 0

bigshot

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gliwice
Dyscyplina: Koszykówka, ME Kobiet
Spotkanie: Polska - Czarnogóra
Typ: Polska -5,5
Kurs: 1,90
Bukmacher: Betsafe
Analiza: Ostatnie mecze zagrane przez obie drużyny były meczami towarzyskimi. Polska drużyna kobiet grała 2 razy z Litwą, z Rosją i Czechami. Wygraliśmy raz z Litwą i z Czechami które najgorszymi drużynami nie są, powiedziałbym że Litwa jest bardzo godnym przeciwnikiem. Zauważyłem pewną tendencje u kobiet, iż jeżeli Polska wygrywa to w zdecydowanej większości są to wygrane większe niz wynoszący tutaj handicap. Po drugiej stronie barykady stają zawodniczki z Czarnogóry. Montenegro drużynę koszykarek ma, ale jest to taki średniak. Polki powinny sobie z nimi łatwo poradzić. Ostatni swój mecz koszykarki czarnogóry wygrały z grecją. Natomiast wcześniej przegrały swoje mecze towarzyskie z Hiszpanią, Turcją, Wielką Brytanią i Chorwacją. Wsród wymienionych przeciwników są drużyny słabsze i lepsze, jednak czarnogóra jest po prostu europejskim średniakiem. Nasze koszykarki swój pierwszy mecz na ME z takim przeciwnikiem powinny wygrać bo własnie z takimi przeciwnikami trzeba zwyciężać gdy chce się coś osiągnąć. Podstawowy kurs jest 1.40 ale myślę że handicap -5,5 to nie jest jakieś wielkie cudo do osiągnięcia.
Trochę statystyk:
Poland vs. Lithuania W - 63:48
Poland vs. Lithuania L - 61:65
Russia vs. Poland L - 74:66
Czech Republic vs. Poland W - 48:51
Montenegro vs. Greece W - 72:67
Montenegro vs. Spain L - 63:76
Turkey vs. Montenegro L - 75:54
Croatia vs. Montenegro L - 70:70 82:80 (OT)
Montenegro vs. Great Britain

olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Francja win EuroBasket 4.00
Betsafe
3/10

Faworytów jest trzech, Rosja, Francja i Hiszpania. Wygrana każdej innej ekipy będzie bardzo dużą sensacją. Kurs na Francję bardzo ładny. Mają moc pod koszem, naprawdę, do tego solidny obwód. Ostatnio wygrały z Rosjankami 55:47. Rosjanki to nie ta ekipa co za czasów ślicznej Becky wg mnie, wtedy jakoś to lepiej wyglądało. Teraz mają nową gwiazdę straight from the USA czyli Prints (Prince). Są w kadrze znane nazwiska, ale jakoś mnie to nie przekonuje. Hiszpankom zawsze czegoś brakuje, dla mnie są zbyt soft, nie mają takiej mistrzowskiej determinacji.

Francja wygra grupę 1.40
Betsafe
5/10

Łotwa, Grecja, Chorwacja. Wszystko na lajcie. Grecja bazuje na jednej zawodniczce - Maltsi. To na Francję za mało. Łotwa musi wg mnie nabrać jeszcze ogrania i doświadczenia, ale pod wodzą Dżordża mają spore szanse na rozwój. Ale na Francje to jeszcze nie to. A o Chorwacji mi się pisać nie chce nawet.

olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Grecja - Łotwa 1.60 ⛔
Betsafe
4/10

Jakoś nie przepadam za Grecją, nie lubiłem nigdy tej drużyny. Nie pasuje mi ona. Łotwa to połączenie młodości i doświadczenia. Basko czy Tamane doświadczone, do tego młode Babkina czy Nimane. Oczywiście są jeszcze inne, te pierwsze przyszły mi go głowy. Babkina powinna odgrywać ważną rolę w zespole. Po roku pod okiem Dżordża na pewno dojrzała koszykarsko i bardzo dobrze będzie rozumieć czego trener oczekuje. Będzie przedłużeniem jego myśli na parkiecie. Łotwa to fajna ekipa, dość nieprzewidywalna, bo mają spory wachlarz możliwości. Wg mnie na Greczynki starczy.

Polska - Czarnogóra 3.55 ✅
Bwin
3/10

Ok, Polska gra u siebie, Polska ma ostatnio dobre rezultaty, ale no kurde bez przesady. Żeby 3.55 na Czarnogóre:?: Trzeba skorzystać z takiego kursu. Czarnogórzanki mają w składzie takie zawodniczki jak Bjelica, Perovanovic, Dubljevic, Skerovic. Naprawdę nie są to słabe zawodniczki. Stratą jest brak Murphy, bo ona byłaby ogromnym wzmocnieniem tej kadry, jest DeForge, ale to już nie to samo co kiedyś. Nie mówię, że nagle Czarnogóra to wygra i zniszczy Polki, ale na bank mają większe szanse niż wskazywałby to kurs.

I świr totalny,do niektórych spotkań jeszcze coś na pewno napiszę, będzie o Francji i Niemkach na bank. Ale póki co ten świr:

France (-13.5) 1.90
Montenegro (+5.5) 1.90
Slovakia (+15.5) 1.90
Germany (+14.5) 1.90
Latvia (-3.5) 1.90
Turkey (+3) 1.90
AKO: 47.05
Betsafe
0.5/10

roki1 +1 Punkty (dobry post wpadla kasa opierdalamy buki hehe pozdro)
olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Hiszpania - Niemcy +14.5 1.90 ✅
Betsafe
3/10

Wyniki Hiszpanek w meczach przed EuroBasketem:

25.05 - España-Japóna - 74-54
27.05 - España-Cuba - 61-50
29.05 - España-Canadá - 66-59
02.06 - España-Croacia - 80-63
03.06 - España-Turquía - 68-53
04.06 - España-Bielorrusia - 57-52
09.06 - España-Grecia - 71-57
10.06 - España-Montenegro - 63-76
11.06 - España-Turquía - 58-55

Były mecze lepsze i gorsze. Wysokie wygrane z Japonią, Chorwacją czy Turcją. Ale też porażka z Czarnogórą, mecz na styku z Turcją wygrany dopiero po dogrywce, do której Hiszpanki szczęśliwie doprowadziły.
Zresztą Japonia bez Ogi, która gra w WNBA, Chorwacja wgl w słabym składzie. Turcja też nie szaleje.
O Hiszpanii pisałem już, nie mają dla mnie takiego zacięcia. Czegoś zawsze im brakuje. Oczywiście Hiszpanki są w gronie faworytek, jak zawsze, ale nie przesadzałbym ze zbyt dużym optymizmem co do tej ekipy.
A Niemki w gazie po pokonaniu Węgierek, co było dla mnie niemałym zaskoczeniem. Sprawiły niespodziankę, więc czas podtrzymać dobrą passę i zagrać jakiś close game z Hiszpankami.

Francja -13.5 - Chorwacja 1.90 ✅
Betsafe
5/10

Francuzki jak pisałem są moimi faworytkami do wygrania Euro. Ich wyniki sprzed Euro:

FRANCE b BELGIQUE 84-59 (49-27)
FRANCE b ISRAEL 76-40 (36-18)
FRANCE b GRECE 79-62 (35-31)
FRANCE b REPUBLIQUE TCHEQUE 74-60 (40-38)
FRANCE b REPUBLIQUE TCHEQUE 63-52 (27-32)
FRANCE b CANADA 72-67 (37-32; 72-67)
FRANCE b RUSSIE 55-47 (29-28)
FRANCE b BIELORUSSIE 73-61 (35-36)

Bardzo ładnie wyglądające rezultaty. Poza tym jednym meczem z Kanadą to wysokie wygrane. Nawet ta 8-punktowa wygrana z Rosją jest wysoka, biorąc pod uwagę klase rywala. W formie są bardzo dobrej, apetyty są naprawdę duże. Ja nie widzę żadnych przeciwwzkazań, by Francja nie miała zmieść Chorwatek.
Chorwatki ostatnio nawet wygrały z Czeszkami co prawda 86-60, ale dzień wcześniej przegrały 102-82. Widać po tych wynikach jaką obroną dysponuje drużyna Chorwacji. Poza tym 17 punktów w plecy od Hiszpanii. No kiepsko to wygląda i kiepsko wg mnie wyjdzie, dla mnie Francja zdecydowanym faworytem tej rywalizacji i udowodni to już jutro.

marco 17

marco

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gliwice
Widzę że, bardzo dobrze znasz się na koszykówce kobiet, więc mam pytanko. Na Polki jest kurs około 1.40. Myślałem że, kursy będą wyrównane i nie wiem dlaczego buki faworyzują aż, tak Polki. Potrafię zrozumieć że, są to pierwsze mistrzostwa europy dla Czarnogóry i Polki grają u siebie, ale patrząc na braki w polskiej kadrze, a także na skład Czarnogóry nadal nie wiem o co chodzi?. Wielkim znawcą basketu kobiet to nie jestem, ale +8pkt dla Czarnogóry po kursie 1.65 wygląda &quot;apetycznie&quot;, więc gdzie jest haczyk?
Z góry dzięki za odpowiedź później post do skasowania.

olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Widzę że, bardzo dobrze znasz się na koszykówce kobiet, więc mam pytanko. Na Polki jest kurs około 1.40. Myślałem że, kursy będą wyrównane i nie wiem dlaczego buki faworyzują aż, tak Polki. Potrafię zrozumieć że, są to pierwsze mistrzostwa europy dla Czarnogóry i Polki grają u siebie, ale patrząc na braki w polskiej kadrze, a także na skład Czarnogóry nadal nie wiem o co chodzi?. Wielkim znawcą basketu kobiet to nie jestem, ale +8pkt dla Czarnogóry po kursie 1.65 wygląda &quot;apetycznie&quot;, więc gdzie jest haczyk?
Z góry dzięki za odpowiedź później post do skasowania.

Nie wiem dlaczego buki faworyzują Polskę, mogę tylko przypuszczać ;)

Powodów może być kilka:
- Polska gra u siebie, a to zawsze jakiś handicap,
- Polska ostatnio niezłe rezultaty osiągała w towarzyskich,
- FIBA ostatnio uznała, że może grać nie 14, a 12 zawodniczek i nie 2, a tylko jedna naturalizowana, co spowodowało, że do kadry Czarnogóry nie załapała się Murphy - MVP ligi hiszpańskiej tego sezonu. Jako Amerykanka jedzie DeForge. Słabsze rozwiązanie, ale chyba za zasługi.

Czy jest haczyk to nie wiem, może to buki się mylą. Ja spodziewałem się kursów niższych na Czarnogórę, bo jednak jest tam parę zawodniczek, które naprawdę potrafią grać w kosza. I dlatego gram. Bo z takiego kursu szkoda nie skorzystać. Nawet na forum koszykówki kobiet ludzie stwierdzali, że z kursem to buki przesadziły trochę.

A post nie do skasowania, a do przeniesienia do tematu z EuroBasketem, tam jest jego miejsce ;)

olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Rosja - Słowacja +15.5 1.90 ✅
Betsafe
3/10

O Rosjankach tam parę słów napisałem przy okazji typu na win Francji całego turnieju. Ale teraz czas na więcej. Otóż w kadrze nie ma Prints, czyli jak to pisałem nowej gwiazdy straight from the USA.
Russia squad: Olga Arteshina, Tatiana Vidmer, Evgenia Belyakova, Marina Kuzina, Maria Cherepanova, Liudmila Sapova, Natalya Myasoedova, Irina Osipova, Maria Stepanova, Svetlana Abrosimova, Elena Danilochkina, Katerina Keyru, Ilona Korstin, Tatiana Popova.
Są nazwiska, oj są. Bardzo znane i cenione. Ale jakoś nie przekonuje ich gra. W sparingach nie szalały. Z Białorusinkami wygrały 76:&amp;2, 47:55 w plecy z Francją, 71:66 z Kanadą, jeszcze wcześniej w plecy, ale nie pamiętam ile z Czeszkami.
Słowaczki nie są tak znane. Jest parę zawodniczek, które grają w Euroligowych klubach. Szkoda braku Hrickovej i Zirkovej. Ale jako drużyna prezentują się nieźle. Hejkova tam je ładnie trzyma. Po odejsciu Pokey to chyba jedna z najlepszych opcji jaka była jeżeli chodzi o kołcza. Słowaczki w sparingach to i Łotwę pokonały 80:77 i Wlk. Brytanie 65:54. Nie są to ekipy na poziomie Rosji, ale zawsze coś. Biorąc pod uwagę, że Rosja ostatnio jakoś nie szaleje to myślę, że Słowaczki są w stanie pokryć handicap.

A do tego:

Francja over 72.5 1.833 ✅
Sportingbet
4/10

Dlaczego tak gram:?:

O tym można przeczytać na blogu ;)

mucios88 +6 Punkty (dzięki :))
krisek78 +4 Punkty (Dzięki za typ na Francję. Zagrałem handi. Na razie prowdzą 31 punktami. Nie może nie wejść:))
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
więc gdzie jest haczyk?
Wg mnie nigdzie. Polki mimo sporych osłabień wygrają z Czarnogórą. W sparingach wyniki naprawdę dobre - m.in. wygrana z mocnymi Litwinkami. 1 mecz dla Polek jako gospodyń to mecz o wszystko. Dziś o 18:00 jestem w spodku i mam nadzieję, obejrzeć win Polek ;)

olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Relacja białoruskiego dziennikarza z Łuczniczki:

http://www.basket.by/node/4578

Za granicą coś średnio nas widzą.

A do tego jakiś taki strzał w niespodziankę w 1 dniu Euro:

Białoruś v Wlk. Brytania ML 8.25 ⛔
Unibet
1/10

Jak w tytule posta, strzał w niespodziankę. Białorusinki oczywiście są faworytkami, mają mocniejszą pakę, ale jakoś nie do końca mnie przekonuje ich gra i wyniki, więc spróbuję coś tu ustrzelić.

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Hilcus
więc gdzie jest haczyk?

Ponadto wiele zawodniczek Czarnogóry w czasie przygotwań miały urazy - Skerović, Milutinovic, Aleksic i Milka Bjelica, które indywidualnie się przygotowywały, także porozumienie na boisku nie to samo. Obecnie są teraz gotowe do udziału.

P.S Wygrałem 2 bilety na ćwierćfinał ME, 29 czerwca w Łodzi, nie wiem jeszcze czy pojade, bo moge mieć egzamin, także symbolicznie moge je sprzedać.

olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Się dowiedziałem, że są player propsy do gry to nawet coś podam ;)

Elina Babkina over 12.5 1.95 ⛔
Betsafe
2/10

Taki becik na lajcie, Babkina ma być liderką kadry. Mała, szybka, często ją faulują, a że wolne rzuca bardzo dobrze, bo po 1.95 można sobie zaryzykować taki typ wg mnie.

Johannah Leedham over 12.5 1.85 ⛔
Betsafe
2/10

Leedham to podstawowa strzelba Wielkiej Brytanii. Niezła zawodniczka. W Gorzowie pokazywała się z dobrej strony. W młodzieżówkach i dorosłej kadrze średnie wyższe o kilka punktów niż te 12.5, więc powinno wejść. Ktoś tam musi rzucać punkty.

Te i jeszcze inne player propsy można znaleźć oczywiście u mnie na blogu ;)

pawacki +3 Punkty (!!!)
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
stad
Tak na szybko, bo wybywam na miasto po meczu.
Bardzo słaby mecz Polek. Wyróżniłbym tylko Szott. Nie dość, że najładniejsza :razz: to jeszcze najlepsza w dzisiejszym meczu. I to by było na tyle...1 kwarta w miarę reszta dramat. Nie trafione bardzo proste rzuty, w tym dosłownie sam na sam z obręczą...Brak doświadczenia ? Stres gospodarza ? Po prostu słaby dzień ?? Nie wiem, ale nie wyglądało to najlepiej...Oby z Niemkami jutro wygrały...Totalnie in minus Kobryn...Jeśli była w takiej formie w USA to nie dziwię się, że została odesłana...Chyba, że była w lepszej, ale właśnie to odesłanie tak na nią podziałało, bo naprawdę zagrała bardzo słabo...
No i to w zasadzie tyle. Mam nadzieję, że jutro wygrają z Niemkami i wyjdą z grupy.

marco 17

marco

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gliwice
No i nigdzie nie było haczyka ;)
Żałuję że, nie zagrałem +8 na Czarnogóre. Z taką grą jutro przegramy. Czekam na kursy i biorę handi na Niemki. Rosjanki słabiutko, a Francuzki jak na razie gromią. Brawo Olo za typy. Widać że się znasz, więc czekam na analizę jutrzejszych spotkań.

olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Tak na szybko, bo wybywam na miasto po meczu.

Bardzo słaby mecz Polek. Wyróżniłbym tylko Szott. Nie dość, że najładniejsza :razz: to jeszcze najlepsza w dzisiejszym meczu. I to by było na tyle...1 kwarta w miarę reszta dramat. Nie trafione bardzo proste rzuty, w tym dosłownie sam na sam z obręczą...Brak doświadczenia ? Stres gospodarza ? Po prostu słaby dzień ?? Nie wiem, ale nie wyglądało to najlepiej...Oby z Niemkami jutro wygrały...Totalnie in minus Kobryn...Jeśli była w takiej formie w USA to nie dziwię się, że została odesłana...Chyba, że była w lepszej, ale właśnie to odesłanie tak na nią podziałało, bo naprawdę zagrała bardzo słabo...

No i to w zasadzie tyle. Mam nadzieję, że jutro wygrają z Niemkami i wyjdą z grupy.

Bardzo słaby to małe słowa po tym co widziałem momentami. Nie chcę się pastwić nad naszymi, bo to żadna przyjemność. Po prostu mogę powiedzieć, że no po części przewidziałem, że tak będzie, ale też nie o to chodzi. Po prostu nasze zagrały totalną padakę. Zero pomysłu na grę przede wszystkim. Piłki do Ewki zamiast grane pod kosz, to bez sensu jak jest na dystansie lub półdystansie. Inna sprawa, że Ewka też totalna masakra. No nie trafiać spod kosza sam na sam z obręczą:?: Bez przesady. Zresztą wystarczy spojrzeć na cyferki, 2/11 z gry, podkoszowa, to żart jakiś. Cztery zbiórki, 5 strat. Padaka. Miała być liderką i dupa, zawiodła. Ale nie tylko ona. Pawlak, Mowlik, Kaczmarczyk. Słabo. Jak piszesz Szott jeszcze się broni, ale też bez szału. Dobrze jak na siebie zagrała nawet Babicka, trochę ożywienia wniosły Dźwigalska i Skobel. I tyle było z naszej gry. ADF nas rozstrzelała, a Skerovic pokazała Pawlakowej co znaczy rozgrywanie, i nawet sporo strat po stronie tych obu zawodniczek nie rzuca się tak w oczy. Dubljevic i Perovanovic pokazały naszym wysokim jak należy grać. I mam nadzieję, że wyciągną nasze lekcje i jutro właśnie tak zagrają. Zwłaszcza Kobryn, bo od niej wymagamy dużo więcej. Bo przy dzisiejszej grze naszych to o wygranej z Niemkami możemy zapomnieć.

olo 2,2K

olo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Styliani Kaltsidou over 12 1.85 ✅
Betsafe
3/10

Chorwatki pod koszem mało co bronią, Francuzki im tam szalały jak chciały. Jutro Greczynki powinny robić to samo. Dziś skrzydłowa z Grecji 10 punktów, ale z Chorwatkami będzie o te punkty łatwiej. Koleżanki jej ufają, często dostarczają jej piłkę, więc okazji do punktowania powinna trochę mieć.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Wiem, że po jednym meczu nie można oceniać zawodniczki, ale jakby Kobryn z taką formą jak dziś zagrała mecz w WNBA, to to by była jakaś mega kompromitacja. Dziś Polki zagrały bardzo słabo. Kluczowa okazała się druga kwarta, gdy Czarnogóra zagrała kilka &quot;prostych&quot; akcji z DeForge na czele. Miałem czasami wrażenie, że Polki w ogóle nie miały przygotowanych żadnych schematów gry - jakiś bałagan totalny. Jutro mecz ostatniej szansy z Niemkami (bo Hiszpanki nas po prostu zleją) - i wcale nie musi być dobrze - to co dzisiaj zauważył redaktor Łabędź - Niemki są w transie meczowym po tych dodatkowych kwalifikacjach i to im na pewno pomoże.

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
wroclaw
Witam wszystkich 2 dzien mistrzostw a wiec ????

OLO dobra robota , oby tak dalej...

Niestety ogladalem niepelne 2 mecze GRE-LAT i BLR-UK

Typy beda dobre, jednakze to drugi dzien mistrzostw, wiec mysle, ze moga byc niespodzianki ????

GRECJA-Chorwacja over 130.5 1.95 pinn 63-65⛔
Greczynki gryzly wczoraj parkiet i zasluzenie wygraly, bardzo dobrze bronily i zmusily do popelnienia 20 strat przez lotyszki przy zaledwie ich jednym przechwycie... Uwazam, ze Greczynki sie mocno zmeczyly a dzis przeciwnik slabszy niz wczoraj , do tego wypoczety i w pelni skoncentrowany, bo Chorwatki maja w tym meczu jedyna szansa na zwyciestwo wg mnie.Wczoraj gral caly zespol i nie ma co patrzec na to , ze Chorwatki rzucily 40 pts Francji, ktory jest druzyna Numer 1 poki co...
Dzis moim zdaniem bedzie bardzo ciezki mecz dla Greczynek i gdyby byly one w pelni wypoczete nie wachalbym sie zagrac je z HC, jednakze w tym przypadku biore over ????
Jeszcze potwierdzenie slabej obrony Chorwatek i zdobycze punktowe ...
Chorwatki słabiutka obrona, wyniki z kwalifikacji:

vs ITA [W] 76-69
vs LTU [L] 72-80
vs NED [L] 72-78
vs BEL [W] 85-70
vs ITA [W] 74-63
vs LTU [L] 63-81
vs NED [W] 75-66
vs BEL [W] 85-70

SLOVAKIA-TURKEY typ NO bet 60-76✅
Tutaj krotko.... Obydwie ekipy walczyly do konca o zwyciestwo...
sugeruje sie tylko wynikami ze sparingow, gdzie wg mnie lepiej wypadly turczynki i jesli mialbym stawiac to na nie, kurs ML 1.35 nieoplacalny a handi 5.5 dosc ryzykowne... lepiej poczekac ????

SPAIN-MONTENEGRO over 132 @1.917 pinn 57-66⛔
Bardzo dobry zespol vs zespol przecietny z dziurawa obrona w sparingach 76-63 dla Hiszpanek. Dzis mecz bedzie sie toczyc do jednego kosza a zawodniczki Hiszpani spokojnie rozmontuja obrone rywalek, rzuca ok 75-80 pts, 60 doloza Czarnogorzanki i over jak znalazl... Wg mnie trener slabszej ekipy bedzie oszczedzac sily na mecz z Niemkami, gdzie mozna realnie pomyslec o zwyciestwie ????

BELARUS-IZRAEL over 125,5 @1.952 pinn 68-41 ⛔
Pewne zwyciestwo Bialorusinek, ktorych meczu wczoraj nie moglem ogladac, gdyz byl zenujacy... Dzis wg mnie Izraelki, chyba najlabsza ekipa mistrzostw nie bedzie tak niewygodna dla wschodnich zawodniczek co Brytyjki.... Izraelki odkad siegam pamiecia popelnialy bardzo bardzo duzo fauli, sadze ze faworytki tego spotkania wykorzystaja to w pelni, licze na szybki run w 1 kwarcie a pozniej spokojne kontrolowanie meczu... Linia 14.5 wg mnie za wysoka do gry, bo rownie dobrze moze byc +5&gt;+30 a jutro wazny mecz z czeszkami...

NIEMCY-POLSKA typ NIEMKI +6.5 @1.78 pinn 60-75⛔
Polki czytajac opinie zagraly dramatycznie, aptrzac na pudelko winikowe , komentarze potwierdzaja sie.... Czyzby poraz kolejny slaba psychika zawodniczek dawal znac o sobie... Uwazam, ze dzis szanse na zwyciestwo jest 50/50 dlatego HC 6.5 jest bardzo dobrym rozwiazaniem, licze na zaciety mecz... Martwic moze fakt, ze Niemki walczyly do ostatnich dni o awans do turnieju, mimo to licze, ze sa bardziej zgrane i dzis powalcza o zwyciestwo... P.S. Typu na pewno nie gram , gdyz NIEMCOW nienawidze i jestem za Polkami, ale wobec dyspozycji Polek najlepszym rozwiazaniem jest zaklad na NIemki, ktore dosc dobrze poczynaly sobie z Hiszpankami...

LITWA-ROSJA typ LITWA +8.5 @1.9 unibet 76-64 ✅
Wg mnie szanse na wygrana sa blizej srodka niz to sugeruja bukmacherzy w spotkaniach sparingowych Rosja nie zachwycala i do tej pory gra ponizej oczekiwan... Litwinki w sparingach graly m.in. ze slabymi druzynami, lecz wygrywaly bardzo zdecydowanie i byc moze to byl plan na zbudowanie pewnosci siebie i formy zawodniczek... Oczekuje naprawde zacietego spotkania, a wobec ewidentnie slabszej postawy rosjanek 8.5 pts wydaje sie wystarczajacym zapasem....

UK-CZECHY typ over 128 @1.98 pinn 45-60 ⛔
Wczorajszy mecz to przeszlosc, slaba skutecznosc i fatalna zdobycz dzis znacznie sie polepszy i brytyjki zdobeda +50 pts.Bardzo niska linia majac na uwadze udzial w tym spotkaniu poludniowych sasiadek, druzyny overowej. Czeszki potrafia grac ze slabszymi druzynami, sa dobrze wyszkolone i szybkie. Licze tutaj na spora zdobycz punktowa Czeszek.... do rozwazenia rowniez over 72.5 pts CZESZEK

LOTWA-FRANCJA ABSOLUTNIE NO BET lub delikatnie Lotwa +16.5 @1.9 unibet 59-56 ✅
Lotyszki sa bardzo grozne, mysle, ze tak slabego meczu jak z Grecja juz nie zagraja , lecz majac na uwadze, ze Francja jest zdecydowanym faworytem tego pojedynku obawiam sie, ze Lotyszki mecz odpuszcza, by zagrac o wygrana z CHorwatkami... Z drugiej Strony wiem, ze Lotyszki to nie ROSJANKI i beda walczyc, jelsi tylko pdejma walke i beda wierzyc, ze uda im sie wygrac to HC 16.5 pts to prezent.... Ja wole nie ryzykowac i monete rzucac nie bede...

Status
Zamknięty.