Pany na
stsie jest zaklad która
Polska drużyna będzie najwyżej w rankingu. Kingi jest faworytem aktualnie 17 miejsce AGO jest aktualnie 23 a kurs na nich jest 15.
Jak myślicie są szanse aby to AGO było. Najlepsza ekipa z Polski? Kiedy jest ostateczny ranking na koniec roku?
Ostatnie notowanie będzie pewnie w ostatni poniedziałek roku - czyli teoretycznie 31.12. Ale czy będą jakieś turnieje w tym okresie i czy w związku z tym będzie publikowany ranking w okresie świąteczno - noworocznym. Natomiast co do szans - zależy pewnie sporo od kalendarza. Ale na tą chwilę na większości międzynarodowych lanów AGO rozczarowuje i w bezpośrednich starciach są gorsi choćby od Kinguin - w Montrealu na DH Open Kinguin wygrało turniej, a AGO odpadło w 1/2, w Games Clash
Masters AGO znów w półfinale się pożegnało, a Kinguin przegrało finał. Co do dalszych turniejów - w przypadku AGO na razie cisza. Niby skupiają się na Pro Lidze ale jak to wyjdzie - nie wiem. Myślę, że jedyną szansą dla AGO byłby np. awans do IEM Chicago lub na finały lanowe Pro Ligi albo dobry występ na jakimś lanie typu DH Open - przez dobry rozumiem co najmniej finał.
No i nie można lekceważyć VP - jasne forma słaba ale patrząc na polskie podwórko - grają w ECSie (jako jedyni), do tego mogą trochę punktów zdobyć za ESEA MDL (tylko AGO gra dywizje wyżej), ciągle jeszcze (ciekawe jak długo) są w walce o IEM Chicago, dostali zaproszenie na EPICENTER Wild Card Qualifier i na ten turniej na Malcie - tam też obsada zapowiada się lepsza od rozgrywanego równolegle DH Open Winter.
Podsumowując - myślę, że jak AGO nagle nie wystrzeli z formą to może być im ciężko, zwłaszcza że teraz sporo meczów na T1.
Ciekawe tylko co robi Kinguin, bo ostatnio też trochę męczą swoją grą, do tego ta decyzja o odpuszczeniu kwali do IEM Chicago.