>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Dyskusje o włoskiej piłce

gusto 695

gusto

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z Baniochy
Zapraszam do dyskusji o włoskiej lidze, nie tylko pierwszej. Wyrażajcie tutaj swoje zdanie na temat poszczególnych drużyn, meczów, zawodników. Dyskutujcie!!

W 0

wojtek11

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dalej aktualna jest ta dyskusja? ????
Jak tak to chciałbym sie podzielić moim faworytem do mistrzostwa Włoch - Inter
Bardzo duzy zyskali na degradacji Juve i mysle, że nawet Milan bedzie miał ciezko z Interem
pozdrawiam ????

impulsive 0

impulsive

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Mam pytanie :
Czy drużyna San Marino któa wystepuje w Serie C1 B to ta sama co gra w eliminacjach do mistrzostw europy, gdzie pare dni temu dostala baty od niemcow 0-13?

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bie(L)any
Mam pytanie :
Czy drużyna San Marino któa wystepuje w Serie C1 B to ta sama co gra w eliminacjach do mistrzostw europy, gdzie pare dni temu dostala baty od niemcow 0-13?

Nie bo to jest San Marino Calcio ;)
A pozatym chyba tak nie mozna.

poZDro

W 2

wislak

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Nie bo to jest San Marino Calcio ;)
A pozatym chyba tak nie mozna.

poZDro

hmm nie wiem czy nie mozna. jesliby jakis team kupil wszystkich graczy np z reprezentacji polski to chyba moglby normalnie grac. gralby tylko np pod szyldem Orange Polska ????

peja 1

peja

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z Polski :P
Jak myslicie Palermo które obecnie jast liderem Serie A będzie liczyło się w walce o mistrzostwo :?: Czy tylko to chwilowa zwyżka formy... Ostanio na San Siro pokonali Milan 0-2 ???? przypadek :?:

W 2

wislak

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Moze nie przypadek, bo wg mnie Palermo wyjdzie do LM za rok, ale z Romą i Interem w koncowce nie beda miec szans. milan tez powinnien ich wziac na koniec ????

seksi_hultaj 0

seksi_hultaj

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Myślę, że nie zwojują nic specjalnego w tym sezonie. Początek sezonu, owszem mają bardzo dobry, ale w sezonie do rozegrania jest 38 kolejek i przyjdzie dla nich gorszy czas. Pamiętacie w tamtym sezonie jak zaczęło Udinese, a jak skończyło? Palermo może powtórzyć ich &quot;wyczyn&quot;, ale nie musi. 8)

rooni 135

rooni

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Myśle że Palermo, jednak może być niespodzianką. Jest to dobrze poukładany zespół, z ciekawymi piłkarzami. macie racje że Udinese źle skończyło, no ale ich gra opierała się na grze jednego zawodnika. Zobaczymy. Ostatnie mecze grają naprawde dobrze, i jeżeli tak będą grali to mają Lige Mistrzów.

wisnia_1988 131

wisnia_1988

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Torun
Napastnik Citta di Palermo, Brazylijczyk Amauri nabawił się bardzo poważnej kontuzji, przez co nie zobaczymy go na boisku przez najbliższe trzy, a być może nawet cztery miesiące. Zatem przez długi czas Różowi będą musieli sobie radzić bez swojego najlepszego napastnika.

Piłkarz wyraził nadzieję, na stosunkowo szybki powrót do gry i dał jasno do zrozumienia, że zrobi wszystko co w jego mocy, aby jak najszybciej dołączyć do reszty zespołu. - Zrobię wszystko co w mojej mocy, aby jak najszybciej wrócić do gry i dołączyć do tej wspaniałej grupy – stwierdził.

Piłkarz we włoskiej Serie A strzelił w osiemnastu występach osiem goli. Ponadto Brazylijczyk raz zagrał w Pucharze Włoch oraz w dwóch starciach w eliminacjach do Ligi Mistrzów (jeszcze w barwach Chievo). W tych ostatnich rozgrywkach dwukrotnie trafił do bramki rywali.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou
Wiślacy na celowniku Lazio

Jak informuje &quot;Przegląd Sportowy&quot; na liście życzeń rzymskiego Lazio znajduje się dwóch piłkarzy Wisły Kraków. Są to Marcin Baszczyński i Jakub Błaszczykowski.
&quot;PS&quot; powołując się na &quot;Corriere dela Sera&quot; Baszczyński miałby ewentualnie zastąpić w Lazio Massimo Oddo, który ma przejść do AC Milan.

Włoska gazeta informuje zarazem, że Baszczyński jest jednym z pięciu kandydatów do gry w Lazio. Na liście życzeń znajduje się także Jakub Błaszczykowski. ????

Źródło:pS

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou
Wilhelmsson wypożyczony do Romy
Skrzydłowy FC Nantes Christian Wilhelmsson został wypożyczony do końca sezonu do AS Roma.
27-letni reprezentant Szwecji trafił na Stade de la Beaujoire ledwie latem ubiegłego roku, ale nie spełnił oczekiwań.

Wilhelmsson nie miał najlepszych stosunków z trenerem Georges Eo i od dłuższego czasu mówiło się o jego odejściu.

Były zawodnik Anderlechtu Bruksela będzie występował na Stadio Olimpico do czerwca, a Giallorossi mają opcję na transfer definitywny.

W tym sezonie Wilhelmsson zagrał w Ligue 1 w 13 meczach.

Źródło:francja.goal.pl

miki1910 0

miki1910

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
Inzaghi w Milanie do końca kariery
Napastnik AC Milan Filippo Inzaghi przyznał, że może grać w obecnym klubie do końca kariery.
33-letni piłkarz uzależnia jednak swoją decyzję od tego jaka będzie jego pozycja w zespole, w którym obecnie jest rezerwowym.

Inzaghi ma kontrakt ważny do 2008 roku, ale w tym sezonie zagrał w Serie A w 14 z 18 kolejek, ale tylko pięciokrotnie przebywał na boisku przez pełne 90 minut.

- Myślę, że będę grał w Milanie do końca kariery. Zawsze byłem ważnym zawodnikiem w zespołach, w których grałem. Jeśli dalej tak będzie, to zostanę w Milanie ... jeśli nie to zobaczymy - powiedział Inzaghi.

Reggina nie będzie sprzedawać
Prezydent Regginy Lillio Foti zapewnił, że klub nie sprzeda zimą czołowych piłkarzy.
Rolando Bianchi i Francesco Modesto interesuje się kilka znanych klubów, lecz zawodnicy ci zostaną w obecnym klubie do końca sezonu.

- Od dłuższego czasu kilka ważnych klubów interesuje się nimi. Jednak Reggina musi się utrzymać. Od czerwca będziemy mogli o tym spokojnie rozmawiać - powiedział Foti.

Po 18 kolejkach Serie A Reggina, której w wyniku afery Calciopoli odjęto 11 punktów, zajmuje w tabeli 18. miejsce.

Bogdani wzmocnił Chievo
Klub Kamila Kosowskiego Chievo Werona wzmocnił swój skład napastnikiem Sieny Erjonem Bogdanim.
Kwoty transferu nie ujawniono, a 29-letni reprezentant Albanii może zadebiutować w barwach Gialloblu 14 stycznia w meczu z Catanią.

W tym sezonie Bogdani zdobył dwa gole w 15 meczach w Serie A. Wcześniej reprezentował on także barwy lokalnego rywala Chievo - Hellas.

Grygera będzie grał w Juventusie
Dyrektor techniczny Ajaksu Amsterdam Martin van Geel poinformował, że obrońca Zdenek Grygera będzie od następnego sezonu zawodnikiem Juventusu Turyn.
Mimo oferty z Interu Mediolan, 26-letni reprezentant Czech zdecydował się na grę dla Bianconeri, z którymi podpisał już kontrakt.

Umowa Grygery z Ajaksem wygasa po tym sezonie i Van Geel przyznał, że Juve nie było zainteresowane kupowaniem tego piłkarza zimą.

- Juventus dobrze się z nami obchodził i oficjalnie poinformował nas, że podpisali z piłkarzem kontrakt na następny sezon. Nie omawialiśmy sprawy jego przeprowadzki w styczniu, ale jeśli Bianconeri byliby tym zainteresowani, to chcieliby o tym rozmawiać w celu uzgodnienia warunków finansowych - powiedział Van Geel gazecie De Telegraaf.

Na Stadio Delle Alpi Grygera będzie występował razem z rodakiem Pavlem Nedvedem, który ostatnio potwierdził, że zostanie w zespole do końca kariery.

źródło: seriea.pl

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou
Faty przeniesie się do Juve

Obrońca Stade Rennais Jacques Faty potwierdził, że po zakończeniu sezonu przeniesie się do Juventusu Turyn.
22-letni piłkarz ma kontrakt ważny tylko do czerwca tego roku i dlatego od początku stycznia mógł bez przeszkód rozmawiać z innymi klubami.

Faty doszedł już do porozumienia z Bianconeri i wkrótce podpisze z nimi umowę. Spore znaczenie dla Faty miał fakt, że trenerem Juve jest Didier Deschamps, którego zna z okresu jego pracy w Ligue 1.

- W czerwcu przeniosę się do Juventusu, mam nadzieję, że umowa zostanie wkrótce podpisana. Mój brat gra w Romie i rozmawiałem z nim o Juve i oczywiście będę bardzo szczęśliwy grając w tym zespole. Didier Deschamps jest bardzo sprytnym trenerem, który dobrze mnie zna i lubi mnie - powiedział Faty.

W tym sezonie Faty zagrał w Ligue 1 w 10 meczach
.

Grimi oficjalnie w Milanie

AC Milan wzmocnił swój skład finalizując transfer obrońcy Racing Club de Avellaneda Leandro Grimi.
21-letni piłkarz podpisał z Rossoneri kontrakt, który będzie obowiązywał do czerwca 2011 roku, a kwota transakcji nie została ujawniona.

Grimi trenował już z nowym zespołem w trakcie obozu treningowego Milanu na Malcie i zagrał w towarzyskim meczu z Birkirkarą (5:0).

Trener Carlo Ancelotti podkreślił, że Grimi jest bardzo perspektywicznym zawodnikiem i cieszy go to, że wcześniej nie był on znany w Europie.

- Grimi jest młodym i bardzo perspektywicznym piłkarzem. Podoba mi się to, że niewiele osób o nim wiedziało. Myślę, że być dla nas bardzo przydatny - powiedział Ancelotti.

Grimi został wybrany najlepszym młodym piłkarzem Torneo Apertura 2006.

Tiribocchi piłkarzem Lecce

Simone Tiribocchi zmienił barwy klubowe. Napastnik opuścił szeregi Chievo Verony i od stycznia grać będzie w drugoligowym Lecce.

W jego miejsce zespół z miasta Romea i Julii pozyskał już Erjona Bogdaniego ze Sieny
.

Źródło:seriea.pl

cendrus 0

cendrus

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Udinese osłabione na mecz z Palermo.

Trener Giovanni Galeone nie będzie mógł wystawić optymalnej jedenastki w wyjazdowym meczu na Sycylii Palermo - Udinese. Kontuzjowany jest podstawowy bramkarz Udine Morgan De Sanctis (GK 17/0) a także obrońca Felipe (DEF 12/1). Poza coraz częstszymi kontuzjami w zespole, kibiców martwi również to Inaquinta coraz glośniej mówi że może wkrótce odejść do innego klubu.

michauek 2

michauek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poland
Belletti w AC Milan!

AC Milan zdecydował się na sprowadzenie do Mediolanu prawego obrońcy FC Barcelony - Juliano Bellettiego. Belletti nie doszedł do porozumienia w sprawie nowego kontraktu z władzami klubu z Katalonii i zdecydował się na grę - od nowego sezonu - w barwach Milanu.

Piłkarz podpisze 4-letni kontrakt. Jego zarobki wynosić będą około 1,5 miliona Funtoów rocznie.

barcaserwis.com

wisnia_1988 131

wisnia_1988

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Torun
Rossi w Parmie!

Zespół biorący udział w Pucharze UEFA - AC Parma - wypożyczyła z Manchesteru United napastnika Giuseppe Rossiego. Umowa obowiązuje aż do końca sezonu.

19-letni Włoch grający w reprezentacji do lat 21 jest wychowankiem szkółki Parmy, dołączył on do Czerwonych Diabłów w 2004 roku. Pierwszą część obecnego sezonu spędził na wypożyczeniu w Newcastle, gdzie zaliczył tylko trzy występy w podstawowym składzie w rozgrywkach Premiership(razem 11). Ponadto zagrał i strzelił bramkę w spotkaniu Pucharu Ligi.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou
Inter zainteresowany Quaresmą

Inter Mediolan szuka następce po Luisie Figo, wiele na ten temat spekulacji, jednak najnowsze doniesienia informują, że chcą nabyć pomocnika FC Porto, a mianowicie Ricardo Quaresme.

W najbliższych meczach, będzie obserwowany przez skautów Interu.

Źródło:sport.it

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou
Belletti w AC Milan!

AC Milan zdecydował się na sprowadzenie do Mediolanu prawego obrońcy FC Barcelony - Juliano Bellettiego. Belletti nie doszedł do porozumienia w sprawie nowego kontraktu z władzami klubu z Katalonii i zdecydował się na grę - od nowego sezonu - w barwach Milanu.

Piłkarz podpisze 4-letni kontrakt. Jego zarobki wynosić będą około 1,5 miliona Funtoów rocznie.

barcaserwis.com

A jednak Belleti zostaje w Barcelonie :mrgreen:
Brazylijski obrońca mistrza Hiszpanii FC Barcelona Juliano Belletti przedłuży kontrakt ze zdobywcą Pucharu Europy. Poprzednia umowa gracza, który zdobył decydującą bramkę w majowym finale Ligi Mistrzów, wygasała w czerwcu 2008.
Zawodnik zaprzeczył jednocześnie doniesieniom o tym, że jest zainteresowany przejściem do AC Milan. Belletti ma złożyć podpis pod nową umową w ciągu najbliższego tygodnia.

30-letni Belletti jest zawodnikiem Katalońskiego klubu od 2004, kiedy przeszedł z FC Villareal za 5,3 miliona euro.

Źródło:eek:net.pl