>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

DBE 07/08 Kolejka 17 Kolejka

Status
Zamknięty.
brian 0

brian

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Polonia Warszawa - Stal Ostrów Wlkp
Spec Polonia po porażce z Anwilem napewno liczy na wygraną z Atlasem Stalą. Polonia jednak zajmuje przed ostatnie miejsce w tabeli i gra z piątą druzyną ligi. Stal Ostrów po serii porażek w poprzedniej kolejce wygrała z Górnikiem Wałbrzych. Mecz odbił się głosem po małej przepychance kibiców.
Stal jest faworytem lecz Polonia napewno nie sprzeda tanio skóry.

Mój typ: Stal Ostrów

Energa Czarni Słupsk - Anwil Włocławek
Ciekawy mecz, gdzie faworytm jest Anwil lecz Energa która zajmuje ostatnie miejsce w tabeli. Mecz będzie miał wiele akcentów ale największym będzie pojedynek trenerów Igora Griszczuka z Alesem Pipanem. Mecz będzie wielkim wydarzeniem gdzie zdecyduje taktyka, celność rzutów i napewno wsparcie kibiców.

Mój Typ: Anwil Włocławek

Śląsk Wrocław - Prokom Trefl Sopot
Klasyk! Mistrz Polski kontra trzeci zespół ubiegłego sezonu. Obecnie Prokom zajmuje drugie miejsce a Śląsk czwarte. Śląsk po &quot;zakręconym&quot; początku sezonu wychodzi na prostą. Doświadczenie Radka Hyżego i Dominika Tomczyka, byłsktliwość Rashida Atkinsa i Torella Martina oraz ambitni zawodnicy Homen oraz Diduszko. Nie można zapomnieć o 6 zawodniku Śląska czyli kibicach. Prokom przed rozpoczęciem rozgrywek był murowanym faworytem do zdobycia tytułu mistrza Polski. Jednak duża ilość zwolnień zawodników których upatrywano jako filary drużyny m.in. Trevis Best i Tomas vad den Spiegel. Prokom gra dość pewnie i liczy na wygraną.

Mój Typ: Śląsk Wrocław

Polpak Świecie - AZS Koszalin
Polpak po tzw. wtopie w meczu z Kwidzynem i po plotkach związanych z odejściem trenera z Świecia napewno będzie chciał wygrać pewnie i wysoko. AZS Koszalin ?! W Koszalinie trener napewno też jest zagrożony zwolnieniem. AZS gra słabo, nieskutecznie co udowodnił w ostatnim meczu ze Śląskiem giedy przy małej przewadze w drużynie się coś zablokowało i nie potrafiła zdobyć punktu przez kilka minut. Polpak z świetnie grającymi Hicks&#39;em i Dixonem zacznie napewno ofensywnie.

Mój Typ: Polpak Świecie

Basket Kwidzyn - Polpharma Starogard Gdański
Beniaminek z Kwidzyna napewno liczy na kolejną wygraną po wysokiej wygranej nad solidną drużyną Polpaku. Polpharma małymi krokami odbijająca się od dołu tabeli również nie spocznie na laurach. Mecz będzie dużym widowiskiem gdzie kibice napewno odegraja ważną rolę.

Mój Typ: Basket Kwidzyn

Górnik Wałbrzych - Kotwica Kołobrzeg
Górnik kotra Kotwica to mecz w którym może zdarzyć się wszystko. Drużyny posiadają tyle samo punktów w ligowej tabeli. Mimo wszystko faworytem jest Kotwica. Na dodatek w drużynie z Wałbrzycha podczas meczu z Atlasem Stalą wyjścia na parkiet odmówił jeden z zawodników. Mecz będzie pełen emocji !

Mój Typ: Kotwica Kołobrzeg

M 15

maciekgks

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Kotwica Kołobrzeg - Basket Kwidzyn typ:1 1,45 STS

Jutro dojdzie do drugiego pojedynku pomiedzy Kotwicą i Basketem. Pierwszy mecz po dogrywce zakończył się zwycięstwem Kołobrzerzan w stosunku 80-83. Jutrzejszy pojedynek bedzie wiec dużą szansą dla podopiecznych Pawła Blechaczka i Sebastiana Machowskiego. Poczatek sezonu zasadniczego był swietny dla Kwidzyna. Druzyna ta sprawiała niespodzianke za niespodzianką ogrywając kolejno faworytów ligi. Od dłuższego jednak czasu w tej druzynie dzieje się źle. Nie jestem do konca wtajemniczony w sprawy klubowe Basketu, ale jesli mnie pamiec nie myli to nie za fajnie mają tam klimat. Do tego Kotwica, która gra u siebie naprawde świetnie. Dla mnie Kotwica jest zdecydowanym faworytem tego meczu. Zresztą ew. porażka może być brzemienna w skutkach bo trzeci, decydujący mecz, odbedzie się w Kwidzyniu.

W rundzie zasadniczej Kotwica pokonała u siebie Basket w stosunku 76-64, a mecz miał miejsce 16 grudnia. Jest to coprawda nie wiele znaczący szczegól, ale zawsze cos.

1,45 to naprawde dobry kurs jak na taki mecz.

Dodam jeszcze komentarz eksperta ze sportowychfaktow.pl
Bank BPS Basket Kwidzyn (8) – Kotwica Kołobrzeg (9)
To chyba najciekawsza para pre play-off. Basket był w pewnym momencie rewelacją rozgrywek, później przegrywał z niżej notowanymi rywalami. Moim zdaniem ostatnie nerwowe ruchy zarządu i prezesa dotyczące zmiany trenera nie wpłyną dobrze na ostatni miesiąc rozgrywek. Tutaj upatrywałbym szansy Kotwicy. Kołobrzeżanie mają dość stabilny skład od początku sezonu, ale grają falami i zobaczymy, jak udało się trenerom przygotować formę na najważniejszą część sezonu. Przewaga własnego parkietu po stronie Basketu nie odegra moim zdaniem żadnej roli i w ćwierćfinale zagra zespół z Kołobrzegu.

Typ Eksperta: 0:2

Człowiek ten zazwyczaj typuje trafnie więc wierze ze jego typy się spełnią.
pozdrawiam

Status
Zamknięty.