Ja dzisiaj na szybkości z krótkimi analizami bo zaraz mecze się zaczynają a ja muszę jeszcze skoczyć do stacjonarki.
Natus Vincere - Big
Typ: Natus Vincere
Analiza: Zacznę od tego że wczoraj postanowiłem zrobić mini eksperta z całej kolejki i jedynym meczem którym mi nie weszło było Na`Vi po kursie 1.30, wiem że głupota to stawiać ale w połączeniu z Astralis nie wyglądało aż tak źle. Navi wczoraj przegrało 6:16 z eUnited, ale navi lubi pierwszy mecz na lanie zagrać słabo i potem się rozkręcić. Mam nadzieję że w Chicago będzie tak samo, mimo tego że Big w składzie ze smooyą w składzie wychodziło z każdej grupy na Lanie.

Luminosity - Avangar
Typ: Avangar
Analiza: Pewniakiem dla mnie jest tutaj over 2.5 map ale w związku z tym że
fortuna takiego typu nie dodała to postanowiłem obstawić wygraną Avangar. Dlaczego? Wydaje mi się że na Lanie wyglądają lepiej. Luminosity tak naprawdę nie miało okazji wykazać się na lepszych lanach a Avangar na takowych całkiem nieźle sobie radziło. Co prawda wczoraj Luminosity zagrało całkiem nieźle na Liquid ale to może dlatego że po prostu ich dobrze znają. Dzisiaj pojedynek CIS vs NA i myślę że "styl" gry Avangar okaże się być kluczem do zwycięstwa.

MiBR - NRG
Typ: MiBR
Analiza: NRG wygrało ostatnio cs_summit ale w Chicago wyglądają naprawdę słabo. Przegrana 10:16 z North, tragiczna gra po stronie CT, w nocy grali mecz w lower bracket z MVP które uważane jest za najsłabszą drużynę na tym turnieju i Amerykanie co prawda wygrali ale oddali jedną mapę Koreańczykom. MiBR z FaZe wyglądało dobrze po stronie terrorystów, w meczu z FaZe także pokazali pazur i przegrali po naprawdę zaciętym meczu, dlatego uważam że dziś MiBR wyrzuci z turnieju NRG.

eUnited - Fnatic
Typ: Fnatic
Analiza: krótko - eUnited wczoraj dostało według mnie darmowy los od NaVi, to Na`Vi powinno grać dziś z fnatic. Jak dla mnie dzisiaj fnatic 2:0

Liquid - Mousesports
Typ: Liquid
Analiza: Liquid uważam że na tym turnieju dojdzie do minimum półfinału, w składzie Mousesports coś ostatnio nie gra. Był chwilowo snax który sobie nie poradził i w jego miejsce wrócił styko. Liquid wygląda lepiej pod względem taktycznym. Mam nadzieję że dzisiaj chrisj nie odpali swojego trybu Boga i nie rozprawi się sam z Amerykanami.

North - LDLC
Typ: North
Analiza: Kurs 1.70 na North biorę zdecydowanie. LDLC gra całkiem nieźle, przegrali z FaZe tylko 14:16, wygrali z Renegades 2:1, ale myślę że North to drużyna która na ten moment jest dla nich za mocna. LDLC nie jest mocno doświadczone lanowo i dziś przegrają z presją bo jest to mecz w dolnej drabince.