Ja się zastanawiam. Nuke raczej pewny jako pick Astralis po zbanowaniu cache. Astralis odrzuci pewnie traina. Ja się zastanawiam czy overpass czy mirage jako pick NaVi. Co prawda Duńczycy wyglądali dość mocno w obronie nna tej drugiej mapie (a tam zaczną jeśli wybierze tą mapę Navi) ale też mają materiał do przeanalizowania ich gry. Decider strasznie ciężki do przewidzenia. Kiedyś bym powiedział że ban dust w drugiej turze jest oczywisty. Ale teraz? Co prawda ta mapa potrafi być strasznie jednostronna, zwłaszcza jak się zgarnia pistoletówki i dochodzi do etapu "snajperek" bez większych strat. A przecież NaVi na snajperów nie mogą narzekać. No i indywidualnie NaVi jest fenomenalne, a to chyba jedna z mniej taktycznych map z całej puli wg mnie. Nie zdziwi mnie jeśli o deciderze zadecyduje kolejność odrzucania - bo na takim duście strona ma wg mnie mniejsze znaczenie niż na innych mapach.
W przypadku nuke NaVi ma bardzo niski procent wygranych pistoli. A jak Astralis wygra sobie pistolki T i odjedzie np. 5-0 po pierwszym wygranym i potem kolejnym eko to jest chyba gg. Pytanie jakby to Astralis zareagowało gdyby zaczęli takiego nuke od 0-5 w dokładnie odwrotnej sytuacji. Pytanie tylko czy NaVi jest w stanie wygrać (absolutnie dla nich kluczowe, jeśli będą chcieli powalczyć) pistolety w obronie. Zresztą przy świetnej grze Astralis w obronie na mirage (potencjalnie) to wzięcie pistoli T i nie pozwolenie Duńczykom na budowanie przewagi i banku też będzie miało niebagatelne znaczenie.
Są już też kursy - 1.92 na over 2.5 wygląda ok

Mam nadzieję na 3 mapy, mówiąc szczerze wydaje mi się, że 3 długie mapy, chociaż pick Astralis będzie zależny od tego czy NaVi wreszcie wygra tam pistole.
Edit. A co myślicie o Astralis wygra 1. połowę (na obu mapach do gry) -
1xbet ma czasem coś takiego. Przy tym procencie wygranych pistoli (tak niskim, 25%), to nawet mocno CT sided nuke może się skończyć 8-7 dla Astralis. A na picku rywala, zaczynając po łatwiejszej stronie, przy ich szerokim mappoolu, też mogą się pokusić o wygranie pierwszej połowy - ale to wiadomo, kursy Panie, kursy