A ja przyznam się szczerze - pierwsza myśl była identyczna jak ta powyżej. Ale im bardziej się zastanawiam tym bardziej mam wątpliwości. Patrząc na mapy - lecą tak jak husarz22 pisał wyżej - nuke i train. Dalej - inferno od 3DMAX i pewnie overpass od Chaos. A co dalej? Chaos raczej wywali cache i zostaje dust lub mirage - pewnie to drugie będzie deciderem.
Inferno Francuzi powinni zgarnąć, pytanie co z overpassem. Procenty zdecydowanie po stronie szwedzkiej. Ale co z klasą rywali? Tutaj przewagę ma już moim zdaniem 3DMAX. Bo jak to wyglądało ?
Francuzi:
Szwedzi:
Co widać? Szwedzi grają tą mapę częściej. Ale rywale - ZERO, Endpoint, Euronics PACT, Epsilon, x-kom, osłabione AGO i SuperJymy. Porażki na HAVU, Winstrike, LDLC. A Francuzi? Wygrana na Windigo, Nemigę i AGO (w pełnym zestawieniu). Porażki na 2019, x6tence, Alternate i Epsilon Może to nie są jacyś super rywale ale wydaje mi się że niemal w komplecie lepsi od zespołów na które Chaos wygrywało.
Tutaj też ważna uwaga - skład Epsilon na który Chaos wygrało do 1: blameF, miNd, Cruc1al, Kryptix, Surreal
Skład Epsilon na który 3DMAX przegrało do 13: blameF, Surreal, Cruc1al, frei, djl. Więc dwa nieco różne składy z których nieco wyżej cenię ten z meczu z Francuzami.
O ile kursy na wygraną 3D są średnio grywalne (mimo, że niespecjalnie widzę szansę dla Chaos w Bo3) to już kursy w okolicach 2,00 czy ciut wyżej na wygraną 2:0 jak najbardziej. A jeśli miałbym się skłaniać do czegoś w kierunku Chaos to chyba bezpośrednio przed meczem (wczoraj mapy na pierwszy półfinał były znane wcześniej, jakieś ~10 minut) szukanie handicapu/wygranej na mapie którą sami wygrali. Na tą chwilę niezbyt mocno ale:
3DMAX -1.5 mapy @ 2.10
STS / 2.05
BaH - zależy czy ktoś gra w legalnym czy mniej legalnym buku