No i mamy już pary półfinałowe. W środę Ceara wyeliminowała Flamengo po remisie 2:2. Najpierw dwa gole strzelił Thiago Neves, a potem wyrównał Washington. Gracze i zarząd Flamengo mają ogromne pretensje do sędziego o uznanie gola dla Ceara na 2:2 oraz za czerwoną kartkę dla Ronaldo Angelima. Ja tam uważam, że ta druga żółta kartka się należała Angelimowi, a gol również mógł zostać uznany więc Fla niech się zajmie sobą niż protestowaniem. Tej samej nocy Palmeiras wygrał u siebie 2:0 z Coritibą i chociaż trochę zmazał plamę po porażce 0:6. Coritiba na pewno się nie przejmuję tą porażką tylko szkoda, że z boiska wyleciał Bill, gdyż na pewno przydałby się w obu meczach półfinałowych.
Ostatniej nocy Vasco tylko zremisowało 1:1 u siebie z Atletico PR. Liczyłem na proste zwycięstwo Vasco, a tymczasem ledwie co wyciągnęli na remis po golu z 80 minuty Eltona. Obok nich awansowało Avai, które niespodziewanie pokonało Sao Paulo aż 3:1. I znowu utwierdzili mnie w przekonaniu, że Ressacada ma swoją otoczkę. Może będzie to drugie Barradao tak jak w Salvadorze. Pewnie wiele osób wie, że znowu ich prowadzi Silas, który z nimi przecież był wysoko w roku 2010. Tak więc mamy już półfinały, w których zmierzą się ze sobą:
Ceara-Coritiba
Vasco-Avai
Faworytami raczej są Coritiba i Vasco ale na pewno nie można lekceważyć ich rywali, gdyż Ceara wyeliminowała Flamengo, a Avai już wyrzuciło za burtę Botafogo i Sao Paulo.
Ostatniej nocy Vasco tylko zremisowało 1:1 u siebie z Atletico PR. Liczyłem na proste zwycięstwo Vasco, a tymczasem ledwie co wyciągnęli na remis po golu z 80 minuty Eltona. Obok nich awansowało Avai, które niespodziewanie pokonało Sao Paulo aż 3:1. I znowu utwierdzili mnie w przekonaniu, że Ressacada ma swoją otoczkę. Może będzie to drugie Barradao tak jak w Salvadorze. Pewnie wiele osób wie, że znowu ich prowadzi Silas, który z nimi przecież był wysoko w roku 2010. Tak więc mamy już półfinały, w których zmierzą się ze sobą:
Ceara-Coritiba
Vasco-Avai
Faworytami raczej są Coritiba i Vasco ale na pewno nie można lekceważyć ich rywali, gdyż Ceara wyeliminowała Flamengo, a Avai już wyrzuciło za burtę Botafogo i Sao Paulo.