Rozgrywki Serie B ruszyły już w piątek ale nie założyłem tematu wtedy, gdyż nic nie pisałem o żadnym ze spotkań, a do tego nie miałem zbytnio czasu. Dzisiaj zarzucam temat ale żadnego większego wstępu nie piszę, bo raz że jeszcze nie wszystkie ekipy dobrze prześledziłem, a dwa że jakoś nie mam weny. Zatem wrzucam od razu analizę na dzisiaj:
VS
Z pewnością hitem drugiej kolejki Serie B będzie starcie na Arena Independencia, pomiędzy America Mineiro, a Figueirense. Ciężko jednoznacznie wskazać faworyta tego spotkania ale ze względu na rozgrywanie spotkania, chyba będzie nim America. Po stronie gospodarzy znani gracze z Serie A jak chociażby Nikao, Leandro Ferreira, a w ataku Willians były gracz Sportu Recife, a także weteran ale świetny napastnik Fabio Junior. W bramce Neneca, który w pierwszej kolejce w idiotyczny sposób dał Guaratinguecie 3 punkty, bo nie potrafi łapać piłki... Figueirense to też jeden z głównych kandydatów do awansu czyli notabene powrotu do Serie A. W pierwszej kolejce wygrali z America RN 3:2 po dwóch golach Rafaela Costy. Z resztą o nich pisałem przy okazji spotkania w Copa do Brasil i uważam, że naprawdę fajny zespół skompletowali i stać ich na dobre wyniki. Wobec tego, że spotykają się dwie mocne ekipy, to myślę, że powinien ten mecz zakończyć się overem, bo po obu stronach potencjał ofensywny jest całkiem mocny, jak na tą ligę.
America: Neneca; Leandro Silva, Vitor Hugo, Jailton e Wanderson; Claudinei, Leandro Ferreira, Juninho e Nikão; Willians e Fábio Júnior
FIgueirense: Ricardo; William Cordeiro, Thiego, Douglas Siva e Wellington Saci; Willian Magrão, Ronaldo Três e Maylson; Ricardinho, Pablo e Rafael Costa
Over 2,5 @ 1,90 Bet365
2:4

America: Neneca; Leandro Silva, Vitor Hugo, Jailton e Wanderson; Claudinei, Leandro Ferreira, Juninho e Nikão; Willians e Fábio Júnior
FIgueirense: Ricardo; William Cordeiro, Thiego, Douglas Siva e Wellington Saci; Willian Magrão, Ronaldo Três e Maylson; Ricardinho, Pablo e Rafael Costa
Over 2,5 @ 1,90 Bet365