Corinthians - Goias
Typ : Corinthians @ 1,60 Unibet
1:2
Niby wraca do składu Walter ale spodziewam się, że Tite tak ustawi taktykę, by sobie nie pograł, bo wiadomo, że jak jego goli zabraknie, to ekipa z centralnej części Brazylii, raczej na zbyt wiele liczyć nie może.
O ile Walter zagra, bo tam gdzie patrze na uol to jest na liście kontuzjowanych. Goias co prawda nawet podobało mi się w meczu na Villa Belmiro z Santosem ale nic z tej ich przewagi nie wynikało. Corinthians po serii słabych meczów powinien wreszcie wygrać i dopisać te 3pkt. Skład w zasadzie optymalny, defensywa kompletna a z przodu wracają Pato i Guerrero. Wiadomo Corinthians minimaliści ale tym razem im zaufam i liczę, że dopiszą trzy pkt do dorobku.
Gremio - Atletico MG
Atletico wreszcie zagrało świetny mecz w środku tygodnia. Rywal tj Coritiba co prawda była osłabiona (bez Alexa) ale wygrana przekonująća i hattrick będącego w wybornej formie Jo. Ostatni tydzień miał kapitalny, gole w reprezentacji z Australią i Portugalią, a potem gole w Brasileirao. Ronaldinho i Fernandinho równiez pokazali się z dobrej strony w tamtym meczu. Po tej wygranej nieco odbili się od dołu stawki, ale trzeba wygrywać dalej i punktować by nie spaść.
Gremio w świetnej formie po zmianie trenera. Dzisiaj bez Klebera a więc dodatkowy atut bo zagrają w ataku Vargas i Barcos. A Vargas w tygodniu dwa razy pokonał Valdesa w towarzyskim meczu
Hiszpania -
Chile!
Zapowiada się bardzo ciekawy mecz na Arena Gremio. Zostawiam do typowania na
LIVE, ale będe polował na gole, jakiś bts lub over.
Santos - Botafogo
Typ : Botafogo @ 2,60 Unibet
1:2
Botafogo DNB @ 1,85 Unibet
Widziałem kilka ostatnich meczów Santosu. Ciesze się, że wygrywają ale też widzę jak grają i dlatego w dzisiejszym meczu bliżej mi do wygranej Botafogo. Santos daje się spychać do rozpaczliwej defensywy. Ok, potem z tego wyprwoadza zabójcze kontry, ale co po tych kontrach skoro marnują je w sytuacjach 3 na 2 czy 2 na 2 ?! Dalej osłabieni brakiem Montillo i Arouci. Dzisiaj znowu nieudacznik Everton Costa ma zagrać w ataku. W dugiej linii podoba mi się Cicero, ale co on sam może.. Jeżeli Santos ma tutaj zdobyć jakies pkt to pewnie znowu Aranha musi zostać bohaterem jak ostatnio z Internacionalem, a także z Goias gdzie bronił kapitalnie. A przyznam szczerze że po tym grubasku tego nie spodziewałem się. Myślałem, że odejście Rafaela to będzie dramat,a tu proszę.
BOtafogo walczy o tytuł, ostatnio z Corinthians 1:0 ale po dobrej grze, po zmarnowanych wielu okazjach bramkwocyh. Seedorf sam wie jak nie strzelił gola w tamtym meczu. Hyuri znowu błysnął kapitalną bramką, tym razem podcinka nad Cassio. Bota już z Jeffersonem w bramce, skład w zasadzie optymalny. Lodeiro nawet jak gra to nie daje zbyt wiele temu zespołowi w mojej ocenie.
Santos co prawda bez porażki w meczu u siebie jeszcze, ale Bota w takiej dyspozycji to chyba zbyt wymagający rywal. Do tego to 4 mecz dla Santosu w przeciągu 7 dni.