>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Biegi narciarskie sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
dawid.400 13,9K

dawid.400

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Obywatel Swiata

Kolejny sezon z Justyną Kowalczyk. Trener Polki Aleksander Wierietielny jest pełen optymizmu przed zbliżającym się sezonem. Śmiało zapowiada że Justyna będzie doskonale przygotowana na początku tegorocznego sezonu. W ostatnim cyklu przygotowań Polka wybiera się do Norwegii a dokładnie do Lillehammer gdzie tylko doszlifuje formę. Puchar Świata zainauguruje bieg na 10 km stylem dowolnym w Beitostoelen.
▶ Kalendarz Pucharu Świata w biegach narciarskich sezonu 2011/2012:
19-20 listopada - Beitostoelen (Norwegia)
25-27 listopada - Kuusamo (Finlandia)
3-4 grudnia - Duesseldorf (Niemcy)
10-12 grudnia - Davos (Szwajcaria)
17-18 grudnia - Rogla (Słowenia)
29-30 grudnia - Oberhof (Niemcy, Tour de Ski)
31 grudnia - 1 stycznia - Oberstdorf (Niemcy, Tour de Ski)
3-4 stycznia - Toblach (Włochy, Tour de Ski)
5 stycznia - Cortina d&#39;Ampezzo (Włochy, Tour de Ski)
7-8 stycznia - Val di Fiemme (Włochy, Tour de Ski)
14-15 stycznia - Mediolan
21-22 stycznia - Otepaa (Estonia)
2 lutego - Moskwa
4-5 lutego - Rybińsk (Rosja)
11-12 lutego - Nove Mesto (Czechy)
17-18 lutego - Szklarska Poręba
3-4 marca - Lahti (Finlandia)
7 marca - Drammen (Norwegia)
10-11 marca - Oslo
14 marca - Sztokholm
16-18 marca - Falun (Szwecja)

▶ Bukmacherzy wystawili ofertę na zakłady długoterminowe. U pań wielką faworytką jest Marit Bjorgen gdzie bukmacherzy płacą @1,55 za jej triumf w Pucharze Świata. U panów faworytem nie kto inny jak Petter Northung. Biegi to bardzo nieprzewidywalny sport więc po zakończeniu sezonu przekonamy się czy rokowania bukmacherów były właściwe.
Kursy z Sportingbet:

Wszystkie biegi transmitowane będą na kanale Eurosport.

▶ Przydatne linki:

http://www.fis-ski.com/
http://www.skipol.pl/

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI I PISANIA ANALIZ :!:

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
K-Pax
Nie ma MŚ, przez co sezon mniej skomplikowany.
Sprinty: Bjoergen 2.6 :grin:
Po takim kursie na Marit grzech nie zagrać. W tym roku ma startować w TdS i chce wygrać PŚ. Traciła w ostatnich sezonach sporo punktów, przez odpuszczanie zawodów. Teraz to się zmieni. Nie ma Follis i Majdic, a konkurencja wygląda blado...
I taki szemrany typ: Northug wygra Bieg Wazów 5.0 unibet. Petter nosi się z zamiarem startu, ale jeszcze tyle czasu...
bet365 - mój arcyrywal w dziedzinie łączenie zakładów. Nie połączysz zakładów na kobiety i mężczyzn :| Podobnie w biathlonie.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
POLSKA
To cos napisze chociaż zaznaczam że w biegach akurat to ja nie jestem specem ale liczę że mój post skomentuja osoby które sie na tym znaja i razem dojdziemy to fajnych wniosków i ciekawych typów ????

Anna Haag - Riitta Liisa Roponen 1 1,62 Tobet [15-21]✅

Tak sobie patrzę na klasyfikacje z poprzedniego sezonu(bo w tym sezonie to pierwsze starty) i w klasyfikacji dystansowej Haag zajęła 8msc z 430pkt natomiast Ritta 9msc z 353pkt. Wiem że marnie ale jakoś chciałem zacząć:razz:

Marit Bjørgen - Charlotte Kalla 1 1,30 Tobet [1-2]✅

Norweżka w bardzo wysokiej formie przez cały poprzedni sezon i w tej klasyfikacji dystansowej na 2 msc natomiast Szwedka na 6 msc.Ogólnie w klasyfikacji generalnej również lepiej wyglądała Marit i w tym sezonie tez myślę że będzie podobnie. Kurs bez szału ale myślę że warto zagrać.

2/2✅

S 2,2K

soltysiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Poczatek sezonu to wielka niewiadoma. Podobnie bylo z zuzlem gdzie pierwsze mecze kompletne rozczarowanie a potem skutecznosc w granicach 90%. Jutro jeszcze 10km dowolnym gdzie nie ma zdecydowanej faworytki ( poza Marit oczywiscie ) na podium. Patriotycznie licze na Justyne ze pokona Kalle czy Johaug. Tutaj mam zagwostke z ktora w parze zagrac Polke.. Dziwi mnie kurs na Lahtenmaeki z Rupil ktora nie blyszczala rok temu a Finka zrobila pozytywne wrazenie. Do jutra na pewno cos wymysle i zachecam do udzialu w tym watku bo mile widziane sa wypowiedzi innych.

unicaja 886

unicaja

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Generalnie tez jestem podobnego zdania co poprzednicy że te pierwsze zawody najlepiej byłoby typersko odpuścić no ale skoro tobet daje ten freebet to można coś spróbować.
Charlotte Kalla - Therese Johaug @2,35 tobet
Chyba mocno przesadzony kurs na Tereskę. Wiadomo że Szarlotka kojarzy się z tym stylem ale ale... Gdzieś tam wyczytałem że Johaug tak rewelacyjnie wygląda na testach, o wiele lepiej nawet od samej Marit. W dodatku pamiętamy poprzedni sezon i wyczyny filigranowej Norweżki. No i astmatyczki na legalu teraz więc to też argument :razz:. Poza tym norweski związek przeznaczy na ten sezon rekordowy budżet w historii. Generalnie duże value to widzę, nie wiem poprawcie mnie jeśli się mylę ale za te dwie dyszki można spróbować zagrać powyższe zdarzenie w jakiejś przyjemnej sobotniej tasiemce.

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
K-Pax
Po wystawionych parach widać, że buki sugerują się wynikami inauguracji sprzed roku i po części zawodami przedsezonowymi w Bruksvallarnie i Mounio. Z powodu problemów ze śniegiem w większości Europy, typujemy trochę w ciemno. Dużo zawodów przedsezonowych odwołano.
Kowalczyk - Johaug 2 1.85 betsafe ✅
bo tak. Tereska w zeszłym sezonie zrobiła olbrzymie postępy. Justyna jak wiadomo zwykle na inaugurację wypada tak sobie.
Anna Haag - Maria Rydqvist 1 1.55 ⛔ tydzień temu grałem również Anię, tyle, że po kursie 1.65. Haag wygrała o kilka sekund. Jak coś działa, to po co zmieniać ;] Liczę, że się jeszcze poprawi. A Rydqvist to raczej zawodniczka z 2 szeregu.
Norweżki zwykle dobrze wypadają w inauguracji, jednak brakuje mi jakiejś pary do Skofterud póki co. Dla Steiry fajny kurs jest w parze z Khazovą 1.85 ✅. Tak bardzo bym się tym wynikiem Rosjanki sprzed tygodnia nie podniecał.
Męskie biegi są z 4 razy bardziej loteryjne niż biathlon, nie mam zbyt pomysłu: Czernousow, Siedow, Rickardsson, Freeman, pary z nimi wyglądają fajnie, ale nie mam zbyt pomysłu. Inaugurację chyba odpuszczę u panów. Wezmę Svendsen - Boe 1 , a od reszty się trzymam z daleka :p
i jeszcze z betsafe: różnica wygranej u pań: według buków Marit ma znowu zdemolować rywalki i wygrać o ponad 20 sekund. Jednak ile można wygrywać ;] Wydaje mi się, że tym razem któraś nawiąże z nią walkę i różnica nie musi być wcale tak wielka.

P 0

pabloz0

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Jakiś czas temu slyszalem o zawodach, bodajże byly to Mistrzostwa Swiata na nartorolkach, które wygrała Marit z dużą przewagą...wiecie o czym mówie? Prosiłbym o wyniki tych zawodów.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Jakiś czas temu slyszalem o zawodach, bodajże byly to Mistrzostwa Swiata na nartorolkach, które wygrała Marit z dużą przewagą...wiecie o czym mówie? Prosiłbym o wyniki tych zawodów.

http://www.biegowki24.pl/ms-w-nartorolkach-faworyci-nie-zawiedli/
Od razu mówię, ze to żadna wykładnia, raczej element treningu i ciekawostka...
Tu wyniki szwedzkiego testu :
W niedzielę w szwedzkiej Bruksvallarnie ścigały się panie. Dystans 10 km techniką dowolną najszybciej pokonała reprezentantka gospodarzy Charlotte Kalla, która wyraźnie, o 18 sekund pokonała powracającą po urlopie macierzyńskim Rosjankę Irinę Chazową. Trzecia była Szwedka Hanna Brodin, a czwarta mało znana Norweżka Elise Ringen. Jej najlepsze rodaczki nie startowały.

1 KALLA Charlotte 1987 SWE 00:24:22.1
2 KHAZOVA Irina 1984 RUS 00:24:40.4
3 BRODIN Hanna 1990 SWE 00:24:43.3
4 RINGEN Elise 1989 NOR 00:24:49.4
5 HAAG Anna 1986 SWE 00:24:49.8
6 RYDQVIST Maria 1983 SWE 00:24:53.8

I wyniki inauguracji 10 km dowolnym sprzed roku z Galivare :

1 Bjorgen, Marit NOR 23:48.4 100 2 Kalla, Charlotte SWE 24:29.5 80 3 Follis, Arianna ITA 24:39.8 60 4 Steira, Kristin Stormer NOR 24:46.5 50 5 Kristoffersen, Marthe NOR 24:47.2 45 6 Skofterud, Vibeke NOR 24:48.7 40 7 Kowalczyk, Justyna POL 25:04.3 36 8 Haag, Anna SWE 25:04.8 32 9 Fessel, Nicole DEU 25:10.7 29 9 Johaug, Therese NOR 25:10.7 29
Ja pograłem Kowalczyk - Tereska @ 2.00⛔ Tobet
- kurs kuszący
- forma chyba odpowiednia (3 wygrane w teście fińskim, w tym 5 km dowolnym)
- a poza tym niewiadoma, więc Patriotyzm być musi;)

pawacki 2,1K

pawacki

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
W sobotę rozpocznie się nowy sezon Pucharu Świata w biegach narciarskich. Pierwsze zawody odbędą się w norweskim Sjusjøe.

Dotychczas w tym miejscu nie odbywały się bowiem żadne zawody, w których brałaby udział.
- Nie znamy tych trasach, nigdy nie byliśmy w tym miejscu – podkreśla trener Wierietielny.
Organizatorzy już kilka dni temu zapowiedzieli, że przygotują trasę bardzo trudną. Co to może oznaczać?
- Trudno mi się wypowiadać, ale wydaje mi się, że jej trudność może polegać przede wszystkim na tym, że będą mieli mało śniegu i dlatego usypią pętlę na małej przestrzeni czyli z wieloma trudnymi zakrętami. A czy trasa naprawdę będzie taka trudna, to zobaczymy na zawodach – podkreśla szkoleniowiec.
W ubiegły weekend Kowalczyk wygrała trzy biegi zaliczane do Pucharu FIS w fińskim Muonio. Choć sztab szkoleniowy trzykrotnej zwyciężczyni Pucharu Świata podkreśla, że nie jest to jeszcze szczyt formy.
Najbardziej emocjonująco zapowiadają się pojedynki Kowalczyk z jej największą rywalką Norweżką Marit Bjoergen.

Top 5 moim zdaniem w Sjusjøen: 1. Marit Bjørgen 2. Justyna Kowalczyk 3. Therese Johaug 4. Aino-Kaisa Saarinen 5. Vibeke Skofterud

Plan Zawodów:
Piątek
Kl. 10:00 - 14:00 oficjalny trening

Sobota
Kl. 11:30 10 km dowolny pań. ( 3 x 3,30 km )
Kl. 13:15 15 km dowolny panów. ( 4 x 3,75 km )

Niedziela
Kl. 11:30 4 x 5 km sztafeta pań. ( 2 x 2,5 km )
Kl. 13:15 4 x 10 km sztafeta panów.( 4 x 2,5 km )

WIDOCZKI W Sjusjøen

Tu jesteśmy

Kilka propozycji na &quot;sucho&quot;

Charlotte Kalla - Therese Johaug typ 2 ( kurs 2,30) ⛔

Vibeke Skofterud - Marthe Kristoffersen typ 1 ( kurs 1,95) ✅

Charlotte Kalla-Justyna Kowalczyk typ 2 ( kurs 2,40) ⛔

z takich ciekawszych &quot;dalszych&quot; pozycji rywalizacja

Ida Ingemarsdotter - Laure Barthelemy typ 1 ( kurs 1,72) ⛔

A 220

andrzej78

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Pulawy
Ja bym sobie coś w tym stylu zagrał jakby było: Kowalczyk nie stanie na podium
Justyna zawsze sezon zaczyna bardzo spokojnie, nie wydaje mi się aby w tym sezonie była inna strategia.

pawacki 2,1K

pawacki

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Ja bym sobie coś w tym stylu zagrał jakby było: Kowalczyk nie stanie na podium
Justyna zawsze sezon zaczyna bardzo spokojnie, nie wydaje mi się aby w tym sezonie była inna strategia.
W przedsezonowych zawodach FIS w fińskim Muonio polska biegaczka, podobnie jak miało to miejsce przed rokiem, zdeklasowała wszystkie rywalki, w tym słynną Aino-Kaisę Saarinen. Wtedy aktualna dyspozycja Kowalczyk wystarczyła do 7. miejsca na inaugurację pucharowego sezonu w szwedzkim Gällivare. Teraz może być podobnie. W końcu ze światowej czołówki w Muonio startowały jedynie Finki.
- Ani Justysia, ani Saarinen nie są w tym momencie w najwyższej dyspozycji i wraz z kolejnymi startami będą się jeszcze rozkręcać - powiedział po zawodach na dalekiej fińskiej północy Wierietielny.

Coś w tym jest..ale zobaczymy

S 2,2K

soltysiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
W koncu poczatek jednej z najbardziej przewidywalnych dyscyplin ! ( pod koniec zeszlego sezonu patrzac jedynie na wyniki poszczegolnych zawodow mozna bylo zrobic ogromna kase ). Teraz poczatek sezonu i niestety nic nie wiemy dlatego ze stawkami nie ma co szalec ale juz zaczyna sie escytacja jakie pary wystawi byk. I o to kilka typokow ktore zagralem na jutro :
Ahervo-Brodin 1,75 ✅
betsafe
Brodin znakomita sprinterka, z dystansami juz sobie nie radzi. Ale zdziwil mnie wynik z Bruksvallarnie gdzie zajela znakomite 3 miejsce. Czasowo nie odstawala az tak od samej Szarloty ( 20 sekund ). Ahervo to dla mnie anonimowa zawodniczka mimo 4 miejsca w finskim sprawdzianie..
Lahtenmaeki-Rupil 1,85 betsafe ✅
Haag-Rydqvist 1,55 betsafe ⛔⛔⛔⛔ 0,1 sekundy....
W powyzszych parach mozna zauwazyc zdecydowana przewage zawodniczek na ktore gram pod wzgledem wynikow w poprzednim sezonie. Haag lepsza od rodaczki w zawodach poprzedzajacych PŚ. A Rupil to dla mnie typowy sredniak z ktorym ambitna Finka powinna sobie z latwoscia poradzic.

Johaug
-Steira 1,54 bet365 ⛔
Johaug czołówka swiatowa natomiast Steira tragiczny sezon. Niewyobrazam sobie zeby byl tu inny rezultat niz wygrana Tereski ktora ma w koncu walczyc o wygrana w zawodach.
Mysle jeszcze o typie z Justyna dla emocji ale wymyslec narazie nie moge.. moze z Kalla moze z Johaug wlasnie...

S 2,2K

soltysiao

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Top 5 moim zdaniem w Sjusjøen: 1. Marit Bjørgen 2. Justyna Kowalczyk 3. Therese Johaug 4. Aino-Kaisa Saarinen 5. Vibeke Skofterud
Jakim cudem Saarinen na sie znalezc w top 5 jak niecierpi dowolnego... ? Biegi sa latwe do grania ale troche poczytac jednak wypada...

S 98

skazany10

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Piastów
Ktos moze wygrac z Bjorgen? bo tak sie zastanawiam, zeby postawic sporo, bo np na zwyciestwo na bet365 jest tylko 1.25 a w totomixie 1.75
Jakby ktos ogarniety mogl dac opinie, bylbym wdzieczny.
dobra do skasowania. Zobaczylem na klasyfikacje koncowa ;/

jedrula 296

jedrula

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ktos moze wygrac z Bjorgen? bo tak sie zastanawiam, zeby postawic sporo, bo np na zwyciestwo na bet365 jest tylko 1.25 a w totomixie 1.75
Jakby ktos ogarniety mogl dac opinie, bylbym wdzieczny.
dobra do skasowania. Zobaczylem na klasyfikacje koncowa ;/
@1.75 to kurs na koncowe win w PŚ,ale zw [email protected]+Kowalczyk 1-3 @2.00,bardzo mi się podoba

kris6891 11

kris6891

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kamieniec
Freebet na Tobet 20zł wiec czemu by nie zaryzykować na Kowalczyk kurs nie mały 8.00 lepiej się będzie oglądało;)

pawacki 2,1K

pawacki

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gdansk
Profil Trasy pań

w Sjusjøen zapowiada się ogromne przyjęcie ,kibiców zachęcać ma darmowe wejście oraz ich główne gwiazdy.

Warunki trudne, ciężki śnieg z armatek trasa techniczna

Główna faworytka oczywiście Marit Bjørgen moim zdaniem jest duża szansa że wygra z przewagą 10-20 sekund a taki specjalne zakłady oferuje bukmacher betsafe tak więc oto mój pierwszy typ
Przewaga zwyciężczyni 10.0-19.9 seconds kurs 4,85
Stawka-15 zł
Ewentualna wygrana-72,75 zł
Kolejny kupon jaki zagrałem jest rywalizacja
Anna Haag-Maria Rydqvist typ 1 ( kurs 1,55) ⛔ 0,1 setna..
Justyna Kowalczyk-Therese Johuag typ 2 ( kurs 1,75) ✅
AKO-2,71
Stawka-50 zł
Ewentualna wygrana-135.50 zł
Tereska cały okres przygotowawczy poświęciła górnym partią mięśni aby wykorzystać maksymalną siłę z ramion oraz stała się drobną dziewczynką te atuty mogą pozwolić na walkę myśle nawet o podium ,Justyna spokojnie zaczyna sezony i myślę żę tym razem będzie podobnie o podium będzie ciężko.Co do drugiej pary inna półka Haag jest lepsza pokazała to tydzień temu i mam nadzieje że pokaże to również dziś ????
Moje dwie główne faworytki!

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
zapomniałeś 1 dodać przed zerem;)
&quot;Justyna spokojnie zaczyna sezony...&quot; Slogan. Przygotowywała się do poszczególnych imprez, poza tym ona z roku na rok staje się lepsza. 2009/2010 a poprzedni a propos zjazdów to niebo a ziemia, teraz też to doskonaliła bodajże na austriackim lodowcu, jest w dobrej formie, co pokazały starty w Finlandii, gdzie wygrywała z dużą przewagą, a Tereska ? Ktoś wie w jakiej jest formie ? Piszesz, że pracowała nad &quot;górą&quot; a dziś techniczna trasa, jak sam wspomniałeś, więc wg mnie to żaden argument:razz:
Sam pograłem na Justynę i stąd próbuję się przekonać do słuszności typu:]
Haag też zagrałem wcześniej, widzę, że wszyscy ją grają w H2H, więc... oby nie;)

Status
Zamknięty.