>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

Australian Open '11 - typy z kwalifikacji oraz dyskusje dotyczące turnieju

Status
Zamknięty.
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0

QWC:

nie podano.

SP (stan na 9. Stycznia):

Dimitrov, Grigor
Bolelli, Simone
Souza, Joao
Kavcic, Blaz
Sweeting, Ryan
Chiudinelli, Marco
Haider-Maurer, Andreas
Soeda, Go
Gremelmayr, Denis
Robert, Stephane
Roger-Vasselin, Edouard
Sijsling, Igor
Young, Donald
Huta Galung, Jesse
Niland, Conor
Greul, Simon

Koubek, Stefan
Mahut, Nicolas
Muller, Gilles
Pospisil, Jaroslav
Korolev, Evgeny
Zemlja, Grega
Kravchuk, Konstantin
Bozoljac, Ilija
Alves, Thiago
Gicquel, Marc
Ball, Carsten
Raonic, Milos
Ouanna, Josselin
Dutra Da Silva, Rogerio
Kudryavtsev, Alexandre
Janowicz, Jerzy

Można powiedzieć że to nowość na rynku którą początkują Australijczycy czyli pokazywanie na żywo meczy kwalifikacyjnych.

Oficjalny stream do kwalifikacji

Zapraszam do dyskusji jak i pisania analiz. :cool:

diuq85 354

diuq85

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WB Je(L)onki
Liczę na to, że w końcu Jurek dostanie się do turnieju głównego, osobiście uważam że tenisowo do tego dojrzał, aby uczestniczyć w turniejach najwyższej rangi. Końcówkę tamtego roku miał bardzo dobrą,wygrana w challengerze w St.Remy czy finał w Salzburgu,oraz wysokie zajścia w innych turniejach. Jeśli utrzymał ten poziom w &quot;martwym&quot; okresie (listopad-grudzień) to powinien sobie poradzić i powalczyć o turniej główny. No pod warunkiem, że drabinka bedzie szczęśliwa, bo trafić w 1 rundzie na zawodnika gospodarzy może nie być szczęśliwe. Z tego co napisał Hellraiser, jest tutaj naprawdę kilku znakomitych grajków, którzy będą faworytami do awansu do turnieju głównego.Mam tu na myśli Kavcica który już pokazał w ATP, że prezentuje niezły poziom, na pewno lubiany przez Hellraisera - Chiudinelli, znany Włoch Bolelli czy Francuz Gicquel powinni znaleźć się w turnieju. Chciałbym,żeby załapał się Janowicz, ale tutaj będzie musiał się solidnie napracować w tym doborowym towarzystwie. Poczekamy do losowania i na kursy bukmacherów, wtedy coś konkretnie będzie można napisać.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Mnie sie wydaje ze wlasnie owa dojrzalosc a raczej brak to najwiekszy problem Janowicza. Obecnie poziom tenisa jest bardzo niski w turniejach, wielu chall w duzych imprezach bo po 3 w tygodniu. Gracze duzo slabsi od niego graja w lepszych imprezach a ten wiecznie cieniuje albo odpada w jakich kwalach. On nie wytrzymuje psychicznie meczow, gre poprawil. Kiedys to byla taka tenisowa papka z cyklu serwis fh i niestety nie nadazam bo nie chce mi sie biegac. Na szybkich kortach przegrywal z takimi leszczami, ze podejrzewam iz ktos z tego forum gralby lepiej. Poprawa gry nastapila w kilku elementach ale dalej nie ma solidnej obrony, przecietna gra z bh. Musi sie jeszcze wiele nauczyc w ataku, budowanie akcji i wiele wiele innych rzeczy. Jakby nie patrzec z obecna gra powinien grac w glownych imprezach bo jakosc samej gry jest wystarczajca tylko w glowie pusto. On sprawia wrazenie, tak jak Przysiezny, zakochanego w sobie. W kazdym sporcie to gubi ale w tenisie to jest samobojstwo.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Drabinki znane kursów nie ma więc można trochę porzeźbić.

Ogólnie drabinka średniawa paru moich faworytów przed losowaniem trafili na dobrych dogów i tak robi się raczej nb w przypadku Mullera - z Lindahlem czy w przypadku Goffina z Raoniciem.

Z totalnych faworytów pierwszej rundy według mnie to oczywiście Chiudinelli, Timo Nieminen o dziwo, młody Dimitrov, Niland czy Sijsling.

Z dogów można pomyśleć o Besterze i jeśli będą dogami w co niezbyt wierzę Groth lub Ram.

Myślę że kursy do pory obiadowej jakaś firma powinna już wykrzesić i wtedy się pomyśli konstruktywnie.

krecik1988 246

krecik1988

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z Filipin
Igor Sijsling - Danai Udomchoke 1 1.63
Igor przede wszystkim świetny serwis..Na tym głównie opieram swój typ. Obaj panowie w tym roku rozegrali po 1 meczu i obaj przegrali Igor 1-2 z Gensee a Udomchoke 1-2 z Mullerem.. Udomchoke ma 5 porażek z rzędu i dziś zanotuje kolejną.
Niland-Kim 1 1.55
Nilanda oglądałem w meczu z Janowiczem i zrobił na mnie dobre wrażenie. Kim doświadczony zawodnik, ale ostatnio mu nie idzie 7 porazek z rzędu z Nielsenem, Reisterem,Delicem itp.. Niland również ostatnio przegral z jakimś amatorem w Chennai, ale liczę dziś na świetny serwis i zwycięski mecz Nilanda.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Klec - Vagnozzi 1,85 2/10

Dziwi mnie ze jeszcze nikt nie zwrocil uwagi na ten mecz. Karakan z Italii malo ograny na hardcourt. Niski, slaby serwis, cale zycie w chall tour na clayu. Klec to utalentowany chlopak, wiem, ze tu na forum nie ma dobrej opinii ale ja go widzialam live w akcji i wiem co potrafi. To bylo niestety kilka lat wstecz przed kontuzjami ale on nadal w tenisa potrafi grac. Ma zatrudniona osobe do przygotowania fizycznego, mam nadzieje, ze nie ma nadwagi jak to sie mu zdarzalo czasem. Simone zle zaczal sezon w Caledonii, odrazu wtopa z malo znanym Gregoire Burquierem. W tym samym turnieju Klec pokonal Recourderca, przegral z Huta. 77% z 1 podania, 5 asow, najbardziej lubi hard wiec na pewno jest faworytem w tym starciu. Simone powinien wrocic do Italii i dalej grac na cegle te swoje challendzery. Klec potrafi grac bardzo agresywanie, lubi atakowac, powinno to starczyc na Vagnozziego. Scanariusz dla tego meczu wg mnie to wygrywanie podan przez Slowaka i problemy ze swoim podaniem Wlocha, wiem ze to wariant bardzo optymistyczny ale obstawianie tenisa stalo sie takim kabaretem, ze ta wstawka nie zaszkodzi i tak wieszkosc meczow wyglada zaskakujaco dziwnie bo komus sie nie chce lub pasuje mu przegrac.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Groth - Rochette @ 1.54 8/10 ⛔ 36 57
Najszybszy serwis AO &#39;09 wraca do łask ATF&#39;u na co liczyłem i dostał tutaj dziką kartę na udział w kwalifikacjach.
Dosyć długo Groth po właśnie wspomnianym roku jakoś dołował grał czasami w kwalifikacjach do challengerów gdzie często w finałowych rundach przegrywał mecze po pierwszym secie na jego konto, aż pod koniec sezonu postanowił nabić punkty na Satelitkach no bo kto tam będzie odbierał serwis o mocy nawet 230km/h zgarnął wtedy w Listopadzie i Grudniu trzy tytuły na szybkich nawierzchniach.
Samuel jak paru innych Australijczyków to właśnie typ Karlovića z Antypodów lecz jednak ten serwisman jest bardziej ruchliwy w swoich poczynaniach, często po serwisie wchodzi w kort przy czym można go minąć ale jednak jeśli serwis mu wejdzie jest ciężko, posługuję się jednoręcznych bh co przy siatce mu pomaga.
Kangur zagra dzisiaj z nowicjuszem na Szlemach, a na pewno na kortach twardych na tym poziomie bo chłop po prostu nie gra nawet na challengerach an szybkich nawierzchniach, a jeśli tam zagra to na niczym innym jak mączka ceglana nie sądzę by tutaj był jakiś super regularny z serwisem czy przy grze opierającą się na tym że po prostu będzie próbował toczyć wymiany z Australijskim Ivo.
Millman - Rieschick @ 1.59 8/10 ✅ 36 75 64
Mailman jak mówią na niego kibice rok temu odpadł tutaj w finałowej rundzie, na wstępie ma dobrego rywala do ogrania.
Sebastian chociaż w tamtym roku masa, naprawdę masa meczy na hc z jakiś bardziej znanych pokonał Matosevićia czy Kleina reszta zwycięstw to nad graczami naprawdę słabego kalibru na Satelitkach lub najmniej płatnych challengerach.
Niemiec nie ma mocnego serwisu i jest do odczytu serwuję dosyć typowo na wyrzucenie rywala poza korytarz deblowy i jeśli piłka wraca próbuję kończyć ją do bh rywala jeśli ktoś będzie atakował niezbyt pewnie się wtedy czuję i niezbyt lubi takich przeciwników z mojego punktu widzenia.
John jak przystało na graczy z tego rejonu świata dobrze serwuję i operuję dobrze fh, jest dosyć agresywny na moje oko co może pomóc w tym spotkaniu.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Chiudinelli Marco (SUI) vs. Bogomolov Alex (USA)
Typ: 1
Kurs: 1,65
Buk: Doxxbet
Stawka: 6/10
Tutaj krótko, Szwajcar jest wg. mnie głownym kandydatem do awansu do turnieju głownego. W tym sezonie widziałem go w Doha w meczu z Federerem i wyglądał naprawdę dobrze. Martwić mogą jego problemy zdrowotne dwa raz wzywał trajnera. No ale na pewno bardzo mu zależy na awansie do AO i taki grajek jak Alex nie jest w stanie mu przeszkodzić. Amerykanin grywa jedynie w challangerach w USA jakiś tam pełno i gra tam w kratke, Marco to inny poziom, kurs naprawdę świetny trochę ten typ to masówka i trochę mnie to martwi.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Hellraiser;2044992 [B napisał:
Millman[/B] - Rieschick @ 1.59 8/10
Niemiec nie ma mocnego serwisu i jest do odczytu serwuję dosyć typowo na wyrzucenie rywala poza korytarz deblowy i jeśli piłka wraca próbuję kończyć ją do bh rywala jeśli ktoś będzie atakował niezbyt pewnie się wtedy czuję i niezbyt lubi takich przeciwników z mojego punktu widzenia.
.
Jesteś uparty z tym pisaniem o cechach graczy, których nie widziałeś w akcji. Jeśli masz wątpliwości co do mocy serwisu Rieschicka, to masz okazję go obejrzeć na streamie - właśnie ????

dancevic 179

dancevic

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jesteś uparty z tym pisaniem o cechach graczy, których nie widziałeś w akcji. Jeśli masz wątpliwości co do mocy serwisu Rieschicka, to masz okazję go obejrzeć na streamie - właśnie ????

Trochę głupot Hellraiser napisałeś Rieschick nie lubi grać z zawodnikami trzymającymi piłke w korcie takimi jak Millman który za bardzo nie posiada kończącego uderzenia.Co do serwisu niemca to jest on jak na poziom challengerowy dobry,ofensywna gra niemca sporo niewymuszonych błędów jak i kończących piłek.Millman bardzo regularny i nie tak bardzo agresywny jak napisałeś z takim D.Evansem czy Kravczukiem powinien wygrywać swoją regularnością.

Dancevic-Ungur 1
S.Robert-Tavares 1
Meffert-Reynolds 1 3.2
J.Souza-Ouanna2
R.Dutra Silva-Donskoy 2
U Janowicza to loteria ale raczej powinien sobie poradzić w 1 rundzie choć przeciwnik nie jest taki słaby.

phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z Polski
Dimitrov - El Amrani @ 1,2
Bułgar ze 3 klasy lepszy, Reda coś tam czasem pogra u siebie na mączce w Casablance czy Rabacie, ale generalnie nie prezentuje nic ciekawego. Grigor wygra w dwóch szybkich setach.
Schoorel - Koubek @ 1,75
Młody Holender zrobił wielkie postępy i coraz śmielej puka do światowej czołówki. Koubek to doświadczony gracz, bardzo uniwersalny. Czas jednak robi swoje i fakt ten Austriak musi po prostu przyjąć do wiadomości. Stawiam na Thomasa.

sampras 2

sampras

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Milenium juz wystawilo oferte na dzisiejsze mecze.
Ze spotkan godnych polecenia :
Farah - Stadler.
Kolumbijczyk to tenisista ktory uwielbia grac na twardych kortach.Po swietnych wystepach uniwersyteckich na kortach NCCA postanowil zrobic kariere w zawodowym turze. Farah to gracz ofensywny.Dobry serwis to tez jeden z jego atutow.Stadler , lewa reke , ale brak ogrania w ostatnich tygodniach.To moze byc trzy setowy mecz ze wskazaniem na Faraha.

Kravczuk - Massu.
Massu to juz zgrana karta w swiatowym tenisie.Od Indian Wells nie gral nigdzie na betonie.I tu nagle przyjezdza do Melbourne aby podbic AO ? Wydaje mi sie to malo prawdopodobne.Krawczuk na szybkich kortach czuje sie bardzo dobrze to jest wlasciwie jego naturalne srodowisko tenisowe.Powinien wygrac ten mecz w dosc pewnym stylu.
O Dimitrovie czy Mahucie szkoda pisac bo ich rywale nie prezentuja klasy ktora umozliwia im nawiazanie walki.

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Evgeny Korolev - Frank Dancevic 1 @ 2,25
Super kurs na bardzo utalentowanego Rosjanina. Gdyby nie kontuzja, z pewnością grałby w turnieju głównym bez konieczności przebijania się przez kwalifikacje. Ba, pewnie byłby w top 50. Korolev to bardzo dobry serw i rewelacyjny fh, który gwarantuje mu całą masę winnerów. Rok temu świetnie pokazał się na AO, pokonując m.in Berdycha i uległ w 3 rundzie Gonzo po 5-setowej batalii. Ma więc do obrony całą masę punktów, które bardzo mu się przydadzą w kontekście następnych turniejów wielkoszlemowych i nie tylko. Frank Dancevic to z pewnością groźny rywal, bardzo solidnie serwujący i często biegający do siatki, nie jest łatwo go przełamać jeśli jest w dobrej formie, ale Dancevic nie należy do zawodników mocnych psychicznie, często zdarzają mu się przestoje, które stosunkowo łatwo wykorzystują jego rywale, jeśli tylko potrafią trzymać piłkę w korcie. Korolev ma wszelkie predyspozycje do wielokrotnego mijania Dancevicia, kiedy ten będzie przy siatce. Jeśli nie będzie mu dokuczała prawa ręka ( przez którą pauzował przez ostatnie miesiące ), powinien wygrać z Kanadyjczykiem. Kurs rewelacja.

dancevic 179

dancevic

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Evgeny Korolev - Frank Dancevic 1 @ 2,25

Super kurs na bardzo utalentowanego Rosjanina. Gdyby nie kontuzja, z pewnością grałby w turnieju głównym bez konieczności przebijania się przez kwalifikacje. Ba, pewnie byłby w top 50. Korolev to bardzo dobry serw i rewelacyjny fh, który gwarantuje mu całą masę winnerów. Rok temu świetnie pokazał się na AO, pokonując m.in Berdycha i uległ w 3 rundzie Gonzo po 5-setowej batalii. Ma więc do obrony całą masę punktów, które bardzo mu się przydadzą w kontekście następnych turniejów wielkoszlemowych i nie tylko. Frank Dancevic to z pewnością groźny rywal, bardzo solidnie serwujący i często biegający do siatki, nie jest łatwo go przełamać jeśli jest w dobrej formie, ale Dancevic nie należy do zawodników mocnych psychicznie, często zdarzają mu się przestoje, które stosunkowo łatwo wykorzystują jego rywale, jeśli tylko potrafią trzymać piłkę w korcie. Korolev ma wszelkie predyspozycje do wielokrotnego mijania Dancevicia, kiedy ten będzie przy siatce. Jeśli nie będzie mu dokuczała prawa ręka ( przez którą pauzował przez ostatnie miesiące ), powinien wygrać z Kanadyjczykiem. Kurs rewelacja.

Dancevic wcale nie biega dużo do siatki analiza na wyrost to tak jak ja bym pisał o Danceviciu że wygra 2:0.Korolev nie ma dobrego serwisu no chyba że gra z takimi zawodnikami jak Soderling czy Karlovic to wtedy trudno go przełamać.Ogromna ilość niewymuszonych błędów rosjanina otwiera przed kanadyjczykiem droge do 3 rundy.Dancevic jest bardziej stabilnym graczem w tym momencie.Chyba za bardzo sugerujesz się takimi wynikami jak z Fernandesem 6:2/6:0 który nie ma atutów na hardzie.Oczywiście nie faworyzuje Franka bo nie musze tutaj rywal jest dosyć łatwy i gdyby np. zamiast niego był Bachinger to miałbym sporo obaw co do zwycięstwa.
Z ciekawych meczów dzisiaj De Voest powinien sobie poradzić z Kavciciem 2.3,Bachinger i Haider Maurer również w następnej rundzie powinni się znaleść.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
merengue +1 Punkty
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Bachinger &amp; Muller @ 2.07 8/10 ⛔ 57 16, 62 63
W meczu Niemca typ zarazem na pracowitego Bachingera jak i typ przeciwko Cipolli który nie nadaję się na hc, a na pewno na rywala jakim jest Niemiec.
Serwis, gra przy linii czy jednoręczny bh Flavio do pewnego poziomu an dobre ale jednak na mączkę i by ogrywać rywali z dolnych rejonów rankingu.
H2H 1-0 dla Matthiasa.
Luksemburczyk ma za to już finałową rundę i zagra z porządnym Jarkiem Pospisilem lecz jednak to nie ten kaliber na Mullera który w pierwszej rundzie pokonał Lindahla i czym wyżej miał tym łatwiej jak i teraz.
Najlepsze sukcesy święcił oprócz Flushing Meadows właśnie tutaj dwa lata temu doszedł do III. r na turnieju głównym, a sam powrót do głównej drabinki powinno być motywacją dla Luksemburczyka i nie powinien mieć problem jednak z trochę rzemieślniczym Czechem.
W H2H jest zachowany remis 1-1, dzisiaj czas oby przechylić szalę na korzyść serwismena z Luksemburgu.

Status
Zamknięty.