>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Rotterdam, San Jose & Sao Paulo, 11-17.02.2013

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
ABN AMRO World Tennis Tournament
Miejsce: Rotterdam (Holandia)
Data: 11.02.2013-17.02.2013
Rozmiar drabinki: S-32 D-16
Nawierzchnia: Indoor Hard
Pula nagród: €1,267,875
Oficjalna strona: http://www.abnamrowtt.com/

SAP Open
Miejsce: San Jose (USA)
Rozmiar drabinki: S-28 D-16
Nawierzchnia: Indoor Hard
Pula nagród: $546,930
Oficjalna strona: http://www.sapopentennis.com/index2.html

Brasil Open
Miejsce: Sao Paulo (Brazylia)
Rozmiar drabinki: S-28 D-16
Nawierzchnia: Indoor Clay
Pula nagród: $455,775
Oficjalna strona: http://www.brasilopen.com.br/site/

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz​

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
CO TAK CICHUTKO ?? KWALE SIĘ ZACZĘŁY ???? PISAĆ, ANALIZOWAĆ !!
Rotterdam kwalifikacje
???? Daniel Brands (GER) - Mikhail Kukushkin (KAZ) dla Mecz. WYNIK ?
KURS: 3.20
Stawka: 35j | Do wygrania: 77j
Bwin

Zdecydowanie przesadzone kursy, więc postaram się skorzystać. Owszem Daniel Brands sezon rozpoczął znakomicie - QF w Doha, druga runda w AO (przebijał się przez kwale), ale czy aż tak bryluje nad Kukushkinem patrząc po kursach ??? NA pewno nie !! Kukushkin może w i tym roku jeszcze nie wygrał (porażka z Melzem w AO i z Bruges-Davi w Montpellier) ale... ale ja bym tego zawodnika nie skreślał. Jest on często niedoceniany i często kursy wystawiane na jego WIN są zdecydowanie za wysokie.
Jeżeli chodzi o H2H to 2:0 dla Kazacha ale grali ze sobą 2 i 4 lata temu więc większego sensu nie ma wchodzenie w tę statystykę. Więc czemu dziś na Kukushkina ? Otóż zauważyłem w grze Brandsa, że pierwsze mecze w turniejach ma co najmniej słabe, żeby nie pisać bardzo słabe. W kwalach AO przecież cudem się wyratował w pierwszej rundzie w meczu z Dancevicem, w Doha też w pierwszym meczu męczył się tragicznie z de la Nava i dziś właśnie w tym upatruję szansę... Mikhaila na pewno nie można zlekceważyć, a jak to zrobi Brands to może pożegnać się szybciutko z turniejem w Holandii, na co szczerze liczę :smile:

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Paslek-Gdynia-Wroclaw
Dyscyplina: Tennis ATP Rotterdam (kwalifikacje)
Spotkanie: Ito vs Viola
Typ: 2 ✅✅✅ e: 3:6, 0:1 i ... krecz;)
Kurs: 3,00
Bukmacher:Bwin

Viola jest na przełomie tygodni w gorszej formie i jest generalnie słabszym grajkiem. Dlaczego więc nie Ito? Powód jest prosty - miał mało czasu na odpoczynek i aklimatyzację w Holandii. 2 dni temu grał jeszcze bardzo zacięty mecz ze Stachowskim w Montpellier, a dzień wcześniej także 3 sety z Roger-Vassellinem i może brakować mu dziś świeżości. Viola miał kilka dni odpoczynku po turnieju Zagrzebiu (grał tam 4 mecze) i powinien być lepiej przygotowany fizycznie do dzisiejszej gry. Na twardej nawierzchni obaj mają na 5 ostatnich gier bilans 2-3. Dziś zadecyduje przygotowanie fizyczne i kondycja i tu widzę na chwilę obecną przewagę Włocha.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
canas +2 Punkty
dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kukushkin to jeszcze w ubieglym roku w pazdzierniku mial operacje żebra i dlugo nie gral dosc. On na AO ugral w pierwszej rundzie w calym meczu z Melzerem ugral ledwo 4 gemy i przyczyna chyba w zwiazku z powyzszym wiadoma. Na pewno nie jest to zly gracz i jak bedzie grac tak jak dla przykladu z Bazylei 2 sezony temu to duzo moze. Nie chce tutaj niczego negowac, bo Kazach tez wiecznie zle grac nie bedzie, ale w tej chwili to jest kompletne wrozenie z fusow ...

dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dutra S.-Velotti 1 @1.6
Rogerio zna ten turniej i w takim meczu powinien dopiac swego, tym bardziej ze to pierwsza runda kwalifikacji. Velotti na pewno potencjal ma skoro wygrywal juniorski French Open, ale w tej chwili miejsce i doswiadczenie sprzyja zdecydowanie Brazylijczykowi.

dawtom91 +2 Punkty (dzięki, super typ ;))
toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Paslek-Gdynia-Wroclaw
Dyscyplina: Tennis ATP Rotterdam (kwalifikacje)
Spotkanie: Viola (Włochy) vs Huta Galung (Holandia)
Typ: 1 e:✅✅✅ 7:6,6:2
Kurs: 2,00
Bukmacher: Bet365

Ostatnio widziałem value w grze na Włocha z Ito przy kursie 3,0 i dziś też widzę. Włoch wypoczęty, bo w poprzednim meczu Ito po przegranym 1. secie skreczował. Viola miał 4 dni przerwy od turnieju w Zagrzebiu, gdzie grał 4 spotkania i wydaje się być dobrze przygotowany do kwalifikacji. Rywal to Holender, który niespodziewanie ograł Tursunova, mimo iż przegrał pierwszego seta 1:6. Wcześniej odpadł po 2. meczu z turnieju w Bergamo przegrywając z Niemcem Gojowczykiem. Viola choć nie gra super od początku roku zmagał się jednak z graczami z wyższej półki niż Holender (np. Klizan, Rochus, Baker) i to dziś powinno zaprocentować.

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Alejandro Gonzalez vs Guilherme Clezar
Gonzalez 1.72
Bet365

4/6 7/5 4/6

Kwalifikacje do Sao Paulo, gospodarz Clezar z Kolumbijczykiem Gonzalezem. W lepszej formie wydaje mi się Alejandro, finał w Bucaramanga przegrany z Amerykaninem Odesnikiem. Tutaj już w kwalifikacjach pokonał dobrego na ziemi Sousę.Clezar zeszły sezon niezbyt udany na mączce 20/24, Gonzalez zdecydowanie lepszy 41/26. Clezar w tym sezonie gdzie nie pojedzie odpada w pierwszej rundzie (wyjątki tutaj, gdzie pokonał Laranję i pierwsza runda CH Sao Paulo gdzie pokonał Monteiro) i niestety niekiedy z zawodnikami, którymi powinien wygrać. Gonzalez zaś już pokonał gości, którzy na mączce nie są anonimami, jak wcześniej podkreślony Sousa czy wcześniej Elias czy Schwartzman. Kurs spory pewnie z tego powodu, że Clezar gra u siebie, ja jednak zaufam Gonzalezowi.

pawelstrzala 216

pawelstrzala

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Pytanie czy oni graja w Brazyli na RED CLAY czy na kortach twardych
na tenis.info pokazuje ze te mecze sa w hali nie na otwartym stadionie ze sie tak wyraże w po otworzeniu drabinki jest napisane RED CLAY
wnioskuje ze graja w hali na psełko maczce dużo szybszej niz na otwartych obiektach
kolejne pytanie czy finał chalangerów w Sao Paulo pod koniec roku 2012 była na tej samej hali co teraz

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jerzy Janowicz vs Victor Hanescu
Janowicz 1.50
Betcity

Kurs 1.50 na Jurka z Hanescu? W hali? Oszaleli? Nie widzę tutaj wygranej Victora. Hanescu nie jest wielkim entuzjastą hali, z drugiej strony Jurek, który na hali czuje się najlepiej. Nie będę pisał o Jurku bo i tak każdy zna jego ostatnie wyniki. Hanescu W tym roku wygrał z Mathesonem, Cipollą i Olaso, wszsytko na hardzie i nie oszukujmy się, na tej nawierzchni powinien ich wszystkich pokonać. Porażki z zawodnikami lepszymi, nie było jakiejś spektakularnej porażki (no może Jones w kwalifikacjach do Auckland, ale to był bardzo udany turniej w jego wykonaniu). Na hali w tym roku rozegrał 2 spotkania z Olaso i Benneteau. Z Hiszpanem wygrał 6/1 7/6 zaś z Francuzem przegrał 6/4 6/4. I teraz zdecydowanie najtrudniejsze spotkanie w hali w tym roku. Widzieliśmy co Jurek grał w Davis Cupie, a z jego wypowiedzi mogliśmy usłyszeć, że nie był w najlepszej dyspozycji (jakiś wirus przywieziony z Australii). Nie widzę Jurka przegrywającego na hali z takim przeciwnikiem jak Hanescu. 40% lokata (nie boję się użyć tego słowa ???? )

scotratez 3,8K

scotratez

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Memphis
Bernard Tomic - Grigor Dimitrov - 1 (1,76)⛔
Pinnacle Sports

Bardzo zdziwiła mnie ta linia na ten mecz. Pewnie się za mało na ATP znam, ale po ostatnich spotkaniach jakie miałem okazję oglądać w wykonaniu Australijczyka w Melbourne ciężko mi powiedzieć coś złego na tego chłopaka. Jest może trochę arogancki, zbyt pewny swoich umiejętności - ale to w tenisie nie przeszkadza. Prawda jest taka że razem z Rogerem Federerem rozegrali prawdziwy majstersztyk. Spotkanie odbywa się tym razem na hali w Rotterdamie. Grigor Dimitrov z kolei to cały czas niespełniony talent, niespełniony ponieważ już nie wiem ile razy słyszałem że będzie wielkim tenisistą, podobnie jak słyszałem to o Sabinie Lisicki. W obu przypadkach jak widać talent nie wystarczy aby wzbić się na wyżyny. Bułgar gra nierówno. W Melbourne poległ w pierwszej rundzie gładko w trzech setach z J. Benneteau. Później swoich sił próbował na hali w Chorwacjii w Zagrzebiu ale i tam szybko przegrał, ponieważ już w pierwszym meczu w dwóch setach z Ivo Karolovicem. Jedynie w Davis Cup na swoim terenie Bułgar ograł dwóch rywali z niższej półki. B. Tomic tymczasem w tym roku wszystko wygrywa. Jedyną porażkę odniósł z R. Federerem w tym roku. Należy jednak zauważyć że Australijczyk do tej pory grał tylko u siebie. Uważam jednak że nie powinien przegrać w tak dobrze obsadzonym turnieju już w pierwszej rundzie z G. Dimitrovem.

by ѕcøtrateɀ​

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Valhalla
co myślicie o Leo Mayerze? Kurs 1,53 kusi, powinien spokojnie ograć deblistę Mello, ale tak patrząc na to jak na razie dostał wciry od Tomicia i (O ZGROZO!) VOlandriego, to sam nie wiem..
1,90 na Lorenziego z Montanesem to już spora przesada..

pezio 3K

pezio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
co myślicie o Leo Mayerze? Kurs 1,53 kusi, powinien spokojnie ograć deblistę Mello, ale tak patrząc na to jak na razie dostał wciry od Tomicia i (O ZGROZO!) VOlandriego, to sam nie wiem..

Pomyliłeś Ricardo Mello z Marcelo Melo - to jest deblista. Mayer jest słaby obecnie, bez formy, Mello niewygodny rywal.

Lorenzi z Chardym zagrał kaszanę, Montanes też nie błyszczy, jak dla mnie no bet.

dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0

Mylisz kompletnie Ricardo Mello (przez 2 &quot;l&quot;) z Marcelo Melo (przez jedno&quot;z), ktory osiaga dobre wyniki glownie w parze z Soaresem. Biorac pod uwage warunki jak i styl gry Ricardo Mello to sukcesow w deblu on nigdy nie osiagnal i nie osiagnie. Jezeli chodzi natomiast o Ricardo Mello to powiem tyle, ze ten tenisista byl dwukrotnie polfinalista brazylijskiego turnieju (chociaz wtedy grany byl w Costa da Sauipe). Natomaist od ubieglego roku ten turniej rozgrywany jest w hali w Sao Paulo, a R.Mello przegral w 2 rundzie w 3 setach z Thomazem Belluccim. Poza tym w Brazylii Mello ogrywal duzo lepszych graczy niz Mayer, a ma tez w przeszlosci urwany set Nadalowi. Oczywiscie Mayer nie bedzie chciec znowu przegrac w 1 rundzie, a i hala teoretycznie moze byc plusem na korzysc Mayera, ktory duzo mocniej serwuje, ale jezeli Mayer wygra to bedzie to zwyciestwo po duzych mekach jak sadze, wiec teraz radze zastanowic sie raz jeszcze nad tym typem, a decyzje podejmniejsz sobie sam.

N 31

nazz

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bernard Tomic - Grigor Dimitrov - 1 (1,76)
Pinnacle Sports
Bardzo zdziwiła mnie ta linia na ten mecz. Pewnie się za mało na ATP znam, ale po ostatnich spotkaniach jakie miałem okazję oglądać w wykonaniu Australijczyka w Melbourne ciężko mi powiedzieć coś złego na tego chłopaka. Jest może trochę arogancki, zbyt pewny swoich umiejętności - ale to w tenisie nie przeszkadza. Prawda jest taka że razem z Rogerem Federerem rozegrali prawdziwy majstersztyk. Spotkanie odbywa się tym razem na hali w Rotterdamie. Grigor Dimitrov z kolei to cały czas niespełniony talent, niespełniony ponieważ już nie wiem ile razy słyszałem że będzie wielkim tenisistą, podobnie jak słyszałem to o Sabinie Lisicki. W obu przypadkach jak widać talent nie wystarczy aby wzbić się na wyżyny. Bułgar gra nierówno. W Melbourne poległ w pierwszej rundzie gładko w trzech setach z J. Benneteau. Później swoich sił próbował na hali w Chorwacjii w Zagrzebiu ale i tam szybko przegrał, ponieważ już w pierwszym meczu w dwóch setach z Ivo Karolovicem. Jedynie w Davis Cup na swoim terenie Bułgar ograł dwóch rywali z niższej półki. B. Tomic tymczasem w tym roku wszystko wygrywa. Jedyną porażkę odniósł z R. Federerem w tym roku. Należy jednak zauważyć że Australijczyk do tej pory grał tylko u siebie. Uważam jednak że nie powinien przegrać w tak dobrze obsadzonym turnieju już w pierwszej rundzie z G. Dimitrovem.
by ѕcøtrateɀ​
Może czynnik historyczny?
http://www.youtube.com/watch?v=bZcxXUcnbMc
1.84 w Unibecie. Dimitrov rok temu w tym okresie pojechał do USA, gdzie zaliczył dwie pierwsze rundy w San Jose i Memphis, więc w tym roku poszedł po rozum do głowy i nie ryzykuje wydatków na samolot, które sie nie zwrócą, więc wraca do Rotterdamu. Obaj nieźle w tym roku, ale Tomic lepiej. I to jego styl prędzej zaskoczy Grigora wg. mnie. Tomic pomimo swojego zarozumialstwa jest jednak bardziej kompletny i stabilny. Nie ma takich wahań jak Dimitrov (raz świetny mecz, drugim razem totalnie do d...). Prędzej styl Tomica zaskoczy Dimitrova niż na odwrót. Grają ze sobą pierwszy raz i myślę, że raczej Tomic wygra, a w kurs zamiast 1,5 mamy 1,84 przez historię. Na pewno niemożna tego występu z 2009 roku zignorować, ale trzeba typować na miarę 2013 roku, czyli chwili obecnej. Historia gra rolę tylko czasami. Niby lubi się powtarzac, ale lubi się też nie powtarzać. Nigdy nie czynię z historii głównego argumentu, bo nie ma on aż takiego znaczenia. Przychylam się ku typowi na Tomica.

kita +4 Punkty (dobry aspekt historyczny i w dodatku dobrze to ubrałeś w słowa ;>)
toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Paslek-Gdynia-Wroclaw
D. Kudla vs N. Monroe kwalifikacje San Jose
Typ: Monroe ⛔ e: 2:1 Kudla
Kurs: 6,50
Bet365

Tym typem idę ostro i ryzkownie. Generalnie mam przeczucie, że Monroe wygra patrząc na to, jak dużo spotkań rozegrał młodziak Kudla do tej pory- to będzie dla niego 12-ty mecz od 29-go grudnia 2012. Kudla to bardzo zdolny chłopak z rocznika 92, urodził się zaś na Ukrainie. Jego rywal jest o 10 lat starszy i jest lata świetlne za nim w rankingu ATP (142 vs 781). Kudla odpadł w Dallas z Blakiem, a dziś w 1. rundzie kwal. ograł 2:0 Zivkovica. Wcześniej grał na turnieju na Hawajach i próbował swoich sił w Australii. Jego rywal Monroe dopiero 1 mecz ma na koncie w tym roku, a dokładniej dziś ograł 2:1 Kosakowskiego. Kosakowski był zdecydowanym faworytem bukmacherów (1,25 kontra 3,75) i była to duża niespodzianka, bo po 1. secie było 6:3 zgodnie z planem, ale kolejne 2 sety Monroe wygrał do 0 i do 1 ???? To właśnie mecz z Kosakowskim biorę jako alternatywny head to head, bo Kudla grał z nim 23.01.13 i oddał mu 14 gemów mimo wygranej w 3. setach, a mecz trwał 2,5 h. W porównaniu z tym 1h 15 min jakie starczyło dziś Monroe by wygrać z Kosakowskim robi wrażenie i daje do myślenia. Typ ryzykowny, ale liczę na zmęczenie młodziaka

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Paslek-Gdynia-Wroclaw
Tennis ATP Roterdam

Spotkanie: Klizan vs Mathieu
Typ: 1 ✅✅✅ e: 2:1
Kurs: 2,15
Bukmacher: Unibet

Numer 33 vs numer 54 rankingu ATP. Kursy byków 2,1 vs 1,7. Klizan w tragicznej formie na początku sezonu - przegrał 3 mecze pierwszych rund w Brisbane, Auckland i na AO, mimo że rywale byli do ogrania (Istomin, Malisse, Brands). Mały progres zaliczył w Zagrzebiu przed kilkoma dniami, bo pokonał Violę i powalczył w meczuz Haase (przegrał 1:2). Francuz natomiast grał od początku roju dużo, ale bez sukcesów na ważnych turniejach (na AO trafił na Djoko;P), pograł trochę w Heilbronn, ale tam nie było czołówki, a od czasu gdy w półfinale oddał mecz Berrerowi po kreczu, przegrał we Francji ze Stachowskim 2:0. Wszystko więc skłania się ku meczowi, który jest jedną wielką niewiadomą, a kurs zdecydowanie powinien oscylować w granicach 1,8 na obu. Taka promocja na Klizana musi być wykorzystana, bo ten zawodnik w końcu musi zdobywać punkty, by nie spaść na łeb/szyję w rankingu.

11th +3 Punkty
S 0

slawek4129

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkania:
???? Baghdatis M.-Paire B.
???? Tomic-Dimitrov G. ⛔ 1:2
???? Nieminen J.-Goffin D.
???? Haase R.-Gulbis E.
???? Benneteau J.-Llodra M.
Typy:
1
Kursy:
1,60
1,71
1,58
1,75
1,72
Co myślicie?
Nie jestem pewny Tomica i Benneteau.
Pozdrawiam
/slawek4129

christopher48 // Mógłbyś sam napisać coś na temat tych spotkań. Pozdrawiam.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
ATP Rotterdam i ATP Sao Paulo
???? Janowicz J. - Hanescu V. (4)6:7 3:6 ⛔
1,25 Bet-at-home
Rumun nigdy nie był specjalistą od kortów szybkich, większość swoich meczy rozgrywa na mączce. Do tego nie oszukujmy się, ale Hanescu jest znacznie słabszy niż Janowicz przed którym stoi spora tenisowa kariera. Polak lubi grać na halach, jego styl gry, oraz dobry serwis mocno faworyzuje go właśnie na takich turniejach. Na David Cupie zaprezentował się z dobrej strony, na Australian Open przegrał z Almagro który był w dobrej dyspozycji.
Co tu więcej pisać, Jerzy powinien spokojnie wygrać ten mecz.
???? Berlocq C. - Kuznetsov A. 6:3 6:4 ✅
1,30 Bet-at-home
Panowie spotkali się ze sobą 5 lutego, więc nawet nie minął tydzień. Czy coś przez ten czas mogło się zmienić? Wątpię.
Analiza
Carlos przegrał w Chile w półfinale z Zeballosem który ten w finale ograł samego Rafaela Nadala.

J 1,3K

jasper

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Daniel Brands vs Gilles Simon
Brands 2.52
MarathonBet

Halowy turniej w Rotterdamie, gdzie Brands czuje się dobrze. Niemiec gra agresywnie, mocny serwis, mocny forehand co będzie się sprawdzało na tej nawierzchni. Z drugiej strony mamy Simona, dla którego szybsze nawierzchnie nie sorzyjają jego ofensywnemu przysposobieniu. Spodziewałem się wyższego kursu, ale ten z MarathonBet i tak jest wyższy od innych. Simon grał w hali w zeszłym tygodniu w Montpellier gdzie odpadł w ćwierćfinale z Paire. W pierwszej rundzie pokonał Hiszpana Brugues-Davi, ale mimo to że grał ze słabszym przeciwnikiem, to dał mu 4 szansy na przełamanie (jedna wykorzystana) i jeśli dzisiaj będzie chciał zwyciężyć to będzie musiał dokładniej pilnować swojego serwisu. Brands powinien dzisiaj zagrać w stylu Janowicza, pewnie trzymać serwis i mocno returnować, a powinno to na Francuza wystarczyć.

Status
Zamknięty.