>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Metz & Bukareszt, 19-25.09.2011

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Moselle Open

Miejsce: Metz (Francja)
Data: 19.09.2011-25.09.2011
Rozmiar drabinki: S-28 D-16
Nawierzchnia: indoor hard
Pula nagród: €398,250
Oficjalna strona: http://www.opendemoselle.com/

BRD Nastase Tiriac Trophy

Miejsce: Bukareszt (Rumunia)
Data: 19.09.2011-25.09.2011
Rozmiar drabinki: S-28 D-16
Nawierzchnia: clay
Pula nagród: €371,200
Oficjalna strona: http://www.brd-nastase-tiriac-trophy.ro/

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Dyscyplina: Tenis, ATP Bucharest
Spotkanie: Frederico Gil - Jeremy Chardy
Typ: 2
Kurs: 1.95
Buk: betsson
Data: 19.09.2011 - 16:05
Analiza:

Jutro na kortach w Bukareszcie spotkają się Portugalczyk i Francuz. Obaj ostatnio grali fatalnie na kortach twardych, ale teraz przenoszą się na mączkę, a na tej nawierzchni obaj czują się lepiej. Do tej pory spotykali się ze sobą trzy razy - wszystkie pojedynki odbyły się w 2008 roku w turniejach wielkoszlemowych, wszędzie górą był Chardy - Roland Garros 3:0, Wimbledon 3:2, US Open 3:1. Obecnie Chardy jest na miejscu 91, a Gil mimo tego, że pierwsza połowa sezonu była niezła w jego wykonaniu jest 106. Gil po nieudanych występach na hardzie wystąpił w challengerze w Genovie, gdzie doszedł do półfinału i przegrał z Martinem Klizanem. Chardy na hardzie pojawił się tylko w Cincinnati i Montrealu gdzie odpadał w pierwszych rundach i od tego czasu, czyli od 13.08.2011 jutrzejsze spotkanie będzie jego pierwszym. Po odpoczynku jaki sobie zafundował myślę, że stoczy zacięty bój z Gilem, który nie prezentuje się już tak dobrze jak w pierwszej części sezonu, jednak myślę, że na mączce seta może Francuzowi urwać, bo jak wspomniałem wcześniej na korcie ziemnym Gil czuje się najlepiej i jest zawsze groźny. Jednak pod względem skali talentu do Chardy zdecydowanie przewyższa swojego przeciwnika i jeśli wykorzysta swoje atuty - myślę tutaj głównie o serwisie i forehandize, bo to jego najgroźniejsze uderzenia to powinien pokonać Portugalczyka, ale łatwo i tak nie będzie.

dingsaller 1K

dingsaller

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Myśląc o tym meczu trzeba wziąć pod uwagę kilka faktów.
forma Chardego to wielka niewiadoma. Od prawie miesiąca nie wiadomo co z nim. Ja po cichu liczę, że zamknął się w domowym zaciszu, żeby odbudować formę. inna sprawa to problemy finansowe na linii chardy - trener. Nie będę się rozwodzić, powiem tylko, że rzekomo ma to wyglądać lepiej niż na początku sezonu, więc i kondycja psychiczna powinna być lepsza.
Gil ostatnio gra strasznie biernie, za łatwo oddaje inicjatywę rywalom. Gdyby Jeremy był w formie to by go zbombardował z głębi kortu.
Wszystko zależy od postawy francuza. To takie nietypowe 50/50, gdzie wynik zależny jest od tego czy francuz jest w formie czy nie.
Jak dla mnie mecz kompletnie nie do typowania...

S 184

sheva91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
.
Gil &amp; Baghdatis 2,13 Betsafe ✅✅✅ 2/6 6/4 6/3; 7/5 6/2
Przeglądnąłem wiele for, przeczytałem wiele opinii na temat tego meczu i dziwi mnie swego rodzaju masówka na Chardy&#39;ego. Jeśli weźmiemy pod uwagę aspekty czysto tenisowe to Jeremy jest lepszym tenisistą od Gila, ale w tym sezonie Francuz jest cieniem samego siebie. Chardy zniknął gdzieś na miesiąc, nie grał od porazki w Cinci z Johnsonem. Jeremy swój tenis opiera na serwisie i forhendzie, gdy te uderzenia mu nie wchodzą, a szczególnie fh cross którym trzyma wymiany i najczęsciej tym uderzeniem stara się je konczyć to zaczynają się problemy.
Gil zgubił swoją dużą formę, która zaprowadziła go w kwietniu do QF Monte Carlo, ale to wciąż tenisista bardzo regularny i niewygodny. Ostatnie wyniki Portugalczyka to : SF challa w Genovie, 1R USO i Winston-Salem (ale to na hardzie), 1R challa w Trani i 2R w Gstaad.
Uważam, że Gil poradzi sobie ze słabym i nieregularnym w tym sezonie rywalem. Najlepszym sposobem na Gila jest zdominowanie go, Chardy ma do tego atuty, ale nie w tej formie. Regularnością i przebijactwem Francuz tego meczu na pewno nie wygra.
H2H 3-0 na korzyść Chardy&#39;ego. Wszystkie 3 mecz rozgrywane były na WS-ach, ale było to w roku 2008, a więc wtedy gdy Jeremy prezentował się bardzo dobrze.
O meczu Bagiety krótko:
Marcos nigdy w hali nie prezentował się dobrze, co najwyżej średnio, ale na Bachingera umiejętności Cypryjczyka musza wystarczyć. Jedynym zagrożeniem w tym meczu jest to, że Bachinger może mieć serwisowy &quot;dzień konia&quot;, a nawierzchnia greensetowa jaka jest w hali w Metz jest bardzo szybka i mocne podanie jest na niej wielkim atutem.

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Dyscyplina: Tenis, ATP World Tour 250 Bucharest
Spotkanie: Adrian Ungur - Lukas Rosol
Typ: 1
Kurs: 2.25
Buk: Betsson
Data: 20.09.2011
Analiza:

Zdecydowałem się już napisać o wtorkowym spotkaniu, gdyż wydaje mi się, że potem kursy na Rumuna mogą się obniżyć. Obaj zawodnicy występują głównie w challengerach, bowiem w meczach ATP World Tour mają rozegranych łącznie zaledwie 29 spotkań, a Ungur gra już od roku 2003, natomiast Rosol od 2004. Ostatnie ich występy to występy w Pucharze Davisa, gdzie Ungur szybko poległ w starciu ze Stepankiem, a Rosol pokonał Mariusa Copila. Przedstawię jednak jak obaj sobie radzili w turniejach przed spotkaniami reprezentacyjnymi. A więc Adrian Ungur w sierpniu startował w San Marino gdzie odpadł w pierwszej rundzie, ale trzeba powiedzieć, że trafił od razu na groźnego rywala - Rui Machado. Kolejny turniej to Cordenons we Włoszech i tam również pierwsza runda - poległ w starciu z reprezentantem gospodarzy Simone Bolellim więc akurat o te dwie porażki pretensji do siebie zbyt dużych mieć nie może tym bardziej, że Włochowi urwał nawet seta. Natomiast w ostatinim tygodniu sierpnia Rumun wygrał challenger w Manerbio we Włoszech, gdzie kolejno odprawiał z kwitkiem Greula, Serrę, Crugnolę, Ramireza-Hidalgo i kończąc w finale na Gojowczyku - każde z tych nazwisk jest dosyć znane i można byc dumnym z pokonania tych zawodników. Początek września to kolejny dobry występ w challengerze, tym razem w Brasovie (Rumunia) - Ungur dotarł do półfinału gdzie uległ młodemu Francuzowi Maximowi Teixierze, a wcześniej pokonał m.in. i to w dwóch setach Antonio Veicia, który w trakcie tego sezonu pokazał się z dobrej strony. Co do Rosola to pierwszego sierpnia przegrał z Pablo Andujarem w Kitzbuhel, potem podobnie jak Ungur pojechał zagrać w San Marino, gdzie doszedł do ćwierćfinału pokonując Ivo Minara i Dustina Browna, a jego pogromcą okazał się Marc Gicquel. Potem turnieje na nawierzchni twardej Winston Salem - pierwsza runda, po walce z Rogerem-Vasselin, a następnie US Open gdzie ugrał zaledwie cztery gemy z Kanadyjczykiem, Pospisilem. Oczywiście można powiedzieć, że Rosol próbował swoich sił w mocniej obsadzonych turniejach nie licząc tego rozgrywanego w San Marino, ale trzeba też zauważyć, że szczególnie na US Open właściwie się skompromitował, bo przeciwnik wcale nie był z najwyższej półki. Adrian Ungur natomiast pokazał się z bardzo dobrej strony w ostatnich turniejach, których występował - szczególnie zwyciestwo w Manerbrio robi wrażenie, bo tam jego rywale to nie byli przysłowiowi chłopcy do bicia. Ungur jak startował w turniejach cyklu ATP World Tour to tylko wtedy gdy turniej był na korcie ziemnym (rozegrał dziesięć spotkań, w pięciu odniósł zwycięstwa), więc można z tego wywnioskować, że jest to jego ulubiona nawierzchnia i że na niej czuje się najlepiej co z resztą nie dziwi, bo większość europejskich challengerów jest rozgrywana na mączce. Rosol w swojej karierze w turniejach ATP World Tour startował na hardzie i na mączce i turnieju halowym, jedynie na trawie nie grał. Podobnie jak Ungur zagrał dziesięć spotkań na kortach ziemnych, ale odniosł tylko cztery zwycięstwa. W challengerach bilans Rosola na kortach ziemnych to 71-54, a Adriana Ungura 138-103. Widać na podstawie tych statystyk, że Ungur gra bardzo dużo na najpopularniejszej nawierzchni w Europie. Ungur po swoich dobrych występach w challengerach awansował w ostatnim zestawieniu o siedem pozycji i znajduje się teraz na 129 pozycji. Lukas Rosol spadł o cztery miejsca, i jest obecnie 69 na świecie. Stawiam na zwycięstwo niżej notowanego zawodnika głównie ze względu tego, że ostatnio prezentował się dużo lepiej no i ze względu na to, że nawierzchnia na której będzie toczone spotkanie jest nawierzchnią na której Ungur wystepuje właściwie bez przerwy, w tym roku rozegrał tylko dwa mecze na hardzie. Lukas natomiast na hardzie pojawiał się aż piętnaście razy i ostatnio, nie licząc tego jednego spotkania z Pucharu Davisa grał właśnie na nawierzchni twardej, więc zawsze potrzeba trochę czasu, aby przestawić się na grę na korcie ziemnym, bo piłka odbija się trochę inaczej i gra jest wolniejsza. Co prawda miał już przetarcie, ale mimo że wygrał z Mariusem Copilem, to jednak musiał się napocić (6:4 7:6), a przecież Copil to jest gracz dużo niżej notowany od Adriana Ungura, który stanie we wtorek po drugiej stronie siatki i który jest w rytmie gry na mączce. Do tego wszystkiego Ungur będzie grał przed własną publicznością, tak więc zrobi wszystko, aby dać swoim kibicom trochę radości.

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
wiolla +6 Punkty
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Petzschner P. - Muller G. 1,85✅
Buki w roli minimalnego faworyta widzą Niemca, ja wręcz przeciwnie. Jak dla mnie to zdecydowanie Giles ma większe szanse na wygranie tego meczu. Muller zaczyna wreszcie grać na miarę swojego talentu, po kontuzjach nie ma już śladu. Zaliczył świetne US OPEN, przegrał dopiero z Nadalem w 4r. Już chyba zdążył złapać oddech po tym turnieju i w hali, na szybkich kortach będzie bardzo grozny. Niemiec już swoje najlepsze lata ma za sobą teraz, to taki typowy średniak, jak ma dobrą drabinkę do może wygrać max dwa mecze w turnieju, obecnie na więcej go nie stać. Podejrzewam, że przy serwisie Mullera nie będzie za dużo walki, a Niemiec będzie musiał się nie raz bronić przed stratą podania- to będą kluczowe momenty spotkania.
Robredo T. - Souza J. O 1,60⛔
Fajny kurs dały nam buki, no ale z drugiej strony nic dziwnego. Hiszpan to już nie ten tenisista co kiedyś, gdzie był w top10, imponował regularnością i bieganiem po korcie. Teraz kontuzja goni kontuzje, chyba sam nie pamięta kiedy był ostatnio w 100% zdrowy. Nie grał od Umagu gdzie poddał mecz w 2r bez wyjścia na kort, oczywiście nie wybrał się do USA, leczył kontuzje, mam nadzieje, że jest już w pełno zdrów. Souza to typowy challangere player, w zeszłym tygodniu grał w Szczecinie, gdzie odpadł w 1,8 po trzech setach z Montanesem. W tym sezonie w challach robi naprawdę niezłe wyniki, robi stały progres, teraz próbuje sił w ATP, moim zdaniem to Robredo będzie rozdawał tutaj karty, pytanie tylko jak z jego zdrowiem...

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
19 września, 17:00
Frederico Gil - Jeremy Chardy 2 1,95 [unibet] - 2/10j ⛔
1 runda turnieju w Bukareszcie, gdzie zawodnicy będą grać na kortach ziemnych. W meczu dnia zagrają Portugalczyk Frederico Gil i Francuz Jeremy Chardy.
W tym tygodniu rozgrywany jest jeszcze turniej we francuskim Metz, stawiło się tam wielu Francuzów. Chardy jednak wolał udać się do Rumunii i grać na kortach ziemnych, widocznie nawierzchnia halowa mu nie odpowiada. Moim zdaniem jest to bardzo rozsądne posunięcie ze strony Chardego. W Bukareszcie obsada nie jest tak mocna jak w Metz, tutaj teoretycznie patrząc może ograć każdego. Ten turniej dla niego to doskonała szansa na odbudowanie formy, która w tym sezonie zawodzi, ale warto dodać, że potencjał Jeremy ma ogromny.
Gil to typowy &quot;ziemniak&quot;, swoją grę opiera na regularności. W pierwszej części sezonu na clayu prezentował się wyśmienicie, jednak ostatnio widać u niego regres formy.
Warto wspomnieć, że obaj panowie grali ze sobą 3 razy i wszystkie spotkania wygrał Francuz, było to co prawda w 2008 roku, ale 3-0 w h2h dodaje pewności siebie. Chardy w ubiegłym roku dodarł w Bukareszcie do ćwierćfinału, gdyby dziś przegrał to straci sporo punktów rankingowych.

arquisek 7,2K

arquisek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Tenis, ATP Metz
Spotkanie: Matthias Bachinger - Marcos Baghdatis
Typ: under 21,5 gemów
Kurs: 1,76
Bukmacher: Bwin
Analiza:

Na dziś szykuje się nam 1 runda turnieju we francuskim Metz. Na kort koło godziny 18:00 wyjdą Niemiec, Matthias Bachinger i Cypryjczyk Marcos Baghdatis. Turniej w Metz jest rozgrywany w hali, więc jeśli chodzi o nawierzchnie to żaden z nich nie ma przewagi, natomiast dużą przewagę w doświadczeniu ma Cypryjczyk i to on powinien wygrać ten mecz dosyć łatwo stąd mój typ. Zagrałem na &quot;mniej niż 21,5 gemów&quot; ze względu na to, że wiadomo kim jest słynny &quot;Bagieta&quot; choć lata swoje ma, lecz w tenisa grać potrafi na wysokim poziomie, natomiast jego rywal to młody tenisista niemiecki, który zapewne wkracza na arenę międzynarodową jeśli chodzi o turnieje ATP Tour. Do spotkania obu tenisistów na korcie doszło raz, w 2007 roku, gdzie Cypryjczyk wygrał ten mecz w 3 setach, ale to nie ta forma. Marcos przeżywa drugą młodość i jak dla mnie to bezapelacyjnie powinien gładko wygrać swój mecz! W dodatku Niemiec jest w ogóle bez gry, ostatni mecz jaki rozgrywał w turnieju to 12 września, gdzie szybko uległ Richardowi Berankisowi. Wcześniejsze także kończyły się porażkami w pierwszej rundzie. tyle ode mnie, zobaczymy co z tego wyjdzie!

maciek90 +7 Punkty
dingsaller 1K

dingsaller

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jejku, o jaką drugą młodość ci chodzi, czy ja o czymś nie wiem?
Marcos w Ameryce grał słabo, bez pomysłu i jakiegokolwiek urozmaicenia. 3x porazki z isnerem, czy te z Blake&#39;m lub Lu nie napawają optymizmem. Także o jaką drugą młodość chodzi?
Hellraiser nie kasuj posta.

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Spotkanie: Victor Hanescu - Albert Ramos Vinolas
Kurs: 1.75
Data: 20.09.2011 - 11:30

Analiza:

Polecam grę na Alberta Ramosa-Vinolasa!!! W mojej ocenie powinien spokojnie wygrać, bo Hanescu ostatnio gra totalna klapę - nawet w szczecińskim challengerze odpadł w pierwszej rundzie z Tihomirem Grozdanovem, przyznam że nie znam tego grajka. Może ktoś miał okazję widzieć to spotkanie na żwyo? Bo trzeci set przegrany do jednego przez Rumuna jest zastanawiający, grał po prostu słabo, czy może coś mu dolegało? No, ale pomijając tą wpadkę w Szczecinie jego wcześniejsze turniejeje też nie napawają optymizmem, bo od maja od turnieju w Nicei gdzie był w finale nie przeszedł ani razu dalej niż do drugiej rundy, a i to udało mu się ostatnio w lipcu w Stuttgarcie, gdzie w pierwszej rundzie wyeliminował Monfilna, a potem odpadł z Pavolem Cervenakiem. Od tego czasu startował w Gstaad, Kitzbuhel, Winston Salem, US Open i wspomnianym Szczecinie. Natomiast Ramos-Vinolas prezentuje się w ostatnim czasie bardzo dobrze. Poczynając od lipca - ćwierćfinał w Umag, druga runda w Kitzbuhel, triumf w San Sebastian (pokonał m.in. Gimeno-Travera i to w dwóch setach, a w finale Perę Ribę oddając mu zaledwie trzy gemy), US Open tylko piersza runda, ale pozostawił po sobie dobre wrażenie (po pięciu zaciętych setach uległ Petzschnerowi) i jego ostatni występ to Sevilla, gdzie znalazł się w półfinale. Forma obu zawodników jaką prezentują w tym roku wręcz nakazuje stawiać na Hiszpana!!!

roxanne +8 Punkty
maciek90 +7 Punkty
termiters +1 Punkty
alienv +1 Punkty (easy win, dobry typ)
arthur071 +1 Punkty
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Sijsling, Igor - Dimitrov, Grigor 1,35⛔

Bułgar miał średnio udane US OPEN SERIES, praktycznie w każdym turnieju odpadał w 2r. Na US OPEN nie nawiązał walki w 1r z Monfilsem, teraz jednak mamy bardzo średnio obsadzony turniej w hali i Grigor na pewno ma ochotę wygrać kilka meczy pod rząd. W pierwszej rundzie ma Sijsinga, który przedzierał się tutaj przez kwale. Wczoraj po 3 wyrównanych setach ograł Ryderstedta. Jednak teraz czeka go przeciwnik o dwie klasy lepszy, jak wiemy duży talent, lubi szybkie korty. Myśle, iż ponad 100 miejsc różnicy w rankingu będzie widoczne.
Edit: Ładnie odpuścił, tak to bywa na takich turniejach.

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Dyscyplina: Tenis, ATP World Tour 250 Metz
Spotkanie: Gilles Muller - Benoit Paire
Typ: Dokładny wynik 2:0
Kurs: 1.89
Data: 21.09.2011 - 13:30
Analiza:

Luksemburczyk (ATP 49 - najwyższe w karierze) na US Open pokazał się z bardzo dobrej strony i myślę, że powinien sobie poradzić z niżej notowanym Francuzem (ATP 112). Nawierzchnia w hali w Metz jest bardzo szybka co na pewno będzie sprzyjało Mullerowi, gdyż wiemy że jego gra oparta jest na serwisie. Paire ostatnio grał dobrze, ale były to występy w challengerach (Como - półfinał, Brasov - zwycięstwo i Todi - półfinał), w których na dodatek trafiał na słabszych od siebie graczy. Na uwagę zasługuje tak naprwadę tylko jedno nazwisko - Jan Hajek no i jeszcze można podciągnąć do tego Greula i Becka, ale ci dwaj ostatni są zdecydowanie pod formą. Dzisiaj po drugiej stronie siatki stanie zawodnik znacznie bardziej wymagający i myślę, że to już będzie za dużo dla Francuza - zwycięstwo w pierwszej rundzie turnieju już było małą niespodzianką kiedy Paire wyeliminował Andreya Golubeva (7:5 6:2). Jednak nie sądzię, aby Benoit był w stanie zagrozić dobrze grającemu w ostatnim czasie Gillesowi. Francuzowi, będzie niesłychanie ciężko dobrać się do serwisu Mullera, bo jak wspomniałem nawierzchnia jest szybka, a to sprzyja posyłaniu dużej ilości wygrywających serwisów. Muller w pierwszej rundzie pokonał Philippa Petzschnera (7:6 7:6), więc z Paire nie powinien mieć problemów, bo Francuz na pewno jest mniej wymagającym przeciwnikiem.

phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z Polski
Clement - Llodra @ 3,25 4/10 ✅
Mecz dwóch nestorów francuskiego tenisa, graczy grających niezwykle widowisko i atrakcyjnie dla przeciętnego widza. Kursy zachęcają do postawienia na Arnaud Clement&#39;a - szanse w tym pojedynku oceniałbym na 50/50, a nawet z delikatnym przesunięciem w stronę starszego z graczy. Michel ostatni mecz rozegrał na Flushing Meadows, Arnaud zaś jest w rytmie meczym (grał w challengerze w St. Remy gdzie uległ dopiero w finale).
Reasumując, typ na Clement jest &quot;value&quot; dlatego można spróbować za niewielką stawkę.
Renavand (+4,5g) - Ljubicic @ 1,85 5/10 ✅
Spory handicap na doświadczonego Francuza. Myślę, że Ljubicic może mieć ciężką przeprawę w tym meczu. Nie wykluczony tiebreak, możliwe że Nicolas ugra seta.

teofil +1 Punkty
roxanne +8 Punkty (dobre typy)
merengue +1 Punkty
macieqleo +7 Punkty (graty, ja sie przejechałem na Llodrze jak idiota)
hellraiser +7 Punkty
M 16

misia.marcysia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Paire + 3 gemy @1.98

Return Mullera jest przecietny, z Niemcem mial sporo szczescia, w pierwszym secie chyba tylko 3 punkty przy serwisie ulubionego niemieckiego deblisty ????
Paire juz w zeszlym roku pokazal niezly tenis, w tym roznie to wygladalo, ale ostatnio w chelach osiagnal jakas tam powtarzalnosc wiec przy wlasnym bardzo mocnym serwisie na szybkim korcie powinien przynajmniej dociagnac do tie breaka, mozliwe sa 3 sety, ale linia gemowa jest bardzo dobra opcja na underdoga.

Bagieta wygra z Dolgo @2.1

Bagieta mial pecha w USO bo trafil na Isnera w 1R, ale pokazal sie z dobrej strony, bardzo nisko w rankingu 60 m. dlatego od pierwszych rund dostaje dobrych przeciwnikow, z Dolgo to jest tak ze jak mu sie chce to moze wygrac prawie z kazdym, ale jak nie musi zwlaszcza w malych turniejach, motywacja powinna miec tutaj decydujace znaczenie

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Dyscyplina: Tenis, ATP World Tour 250 Metz
Spotkanie: Alexandr Dolgopolov - Marcos Baghdatis
Typ: 1
Kurs: 2.00
Data: 21.09.2011 - 18:05
Analiza:

Chyba najciekawiej zapowiadające się dzisiaj spotkanie we francuskim Metz. Dla Marcosa Baghdatisa będzie to już drugi pojedynek w tym turnieju, w pierwszej rundzie pokonał Mathiasa Bachingera 7:5 6:2. Dolgopolov natomiast rozpoczyna grę od drugiej rundy z racji rozstawienia z numerem trzecim. Ukrainiec przed i w trakcie i US Open prezentował się znacznie lepiej od Cypryjczyka, który w Montrealu, Cincinnati i Nowym Jorku odpadał w pierwszych rundach, tylko w mniejszym turnieju w Winston Salem udało mu się dojść do ćwierćfinału. Dolgopolov występów w Montrealu i Cincinnati też do udanych zaliczyć nie może bo odpadał odpowiednio w drugiej (lepszy okazał się Berdych) i pierwszej rundzie (pokonał go Gasquet), ale w Winston Salem podobnie jak Marcos doszedł do ćwierćfinału, ale przede wszystkim dotarł do czwartej rundy na kortach Flushing Meadows gdzie po dobrej grze szczególnie w pierwszym secie uległ Novakowi Djokovicowi. W pojedynkach między nimi 2:1 prowadzi Baghdatis, wszystkie spotkania miały miejsce na nawierzchni twardej z tym że jedno było rozgrywane w hali i wtedy górą był Cypryjczyk, więc dzisiaj czas na rewanż. Alexandr jest sprytniejszym tenisistą i posiada atuty, które pozwolą mu to spotkanie wygrać, bo Marcos Baghdatis to już nie jest ten sam Marcos Baghdatis co chociażby dwa lata temu. Teraz jego forma jest zdecydowanie niższa, ale to pewnie wynika po części z tego, że się po prostu starzeje. Ukrainiec powinien potrafić to wykorzystać. Serwis, który na tej szybkiej nawierzchni w hali jest bardzo ważny lespzy ma na pewno Ukrainiec, więc to powinno mu pomóc w odniesieniu zwycięstwa.

phillips +4 Punkty (dobry bet, miałem też grać ale spasowałem ostatecznie.)
swiderek19853 +2 Punkty
R 1,2K

radomiak1910

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
Tenis ATP Metz 21.09.2011r 16:00
Clement - Llodra
typ: 1
3.04
Betsafe
Analiza
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy turnieju w metz wystapia dwaj reprezentanci gospodarzy Michael Llodra zagra z Arnaud Clement`em. Bilans spotkan wyraznie jest korzystny dla Clementa, ktory wygral wszystkie spotkania z Michaelem Llodra, w 2003 roku wygral wlasnie w Metz w dwoch setach, rowniez w Francji spotkali sie w Lyonie wtedy w trzech partiach gora byl rowniez Clement. Widać, ze Arnaud ma patent na swietnie serwujacego przyjaciela z reprezentacji. Rowniez jego aktualna forma wyraznie zwyzkuje. Arnaud zaliczyl final turnieju w St. Remy.
St. Remy, Francja, Europa
11/09-11 Finał Clement, Arnaud vs. Roger-Vasselin, Edouard 0:2 46 36
10/09-11 Półfinały Clement, Arnaud vs. Lacko, Lukas 2:1 67 63 63
09/09-11 Ćwierćfinały Clement, Arnaud vs. Darcis, Steve 2:0 63 64
08/09-11 R16 Clement, Arnaud vs. Obry, Julien 2:0 64 75
07/09-11 R32 Clement, Arnaud vs. Mecir, Miloslav 2:0 63 76
Dla Llodry ostatnim turniejem byl turniej w Nowym Jorku, przegral tam w drugiej rundzie bardzo gladko, wygrywajac zaledwie 6. gemów z Kevinem Andersonem. Llodra mial w tym sezonie spore problemy ze zdrowiem, nie wystapil w kilku turniejach z powodu kontuzji. Forma Clementa jak widac po ostatnim turnieju wyraznie zwyzkuje i Arnaud przed wlasna publicznoscia bedzie chcial zaistniec w tym turnieju. Sadze, ze w pojedynku dwoch Francuzem, ten nizej sklassyfikowany bedzie gora. Tym bardziej, ze ma on &quot;patent&quot; na Llodra i jest w moim przekonaniu aktualnie w wyzszej dyspozycji.

lucek1 +1 Punkty
devsiok +5 Punkty (nice typek)
davey_watt +5 Punkty
maciek90 +7 Punkty
phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
z Polski
Malisse - Kunitsyn @ 1,85 ✅
Xman po serii kompromitujących porażek wreszcie się przełamał i ograł Misze Berrera, choć łatwo nie było. Kunitsyn zawsze był przeciętny i raczej tak pozostanie, raz na jakiś czas wychodzi mu mecz, a potem zwykle odpada w pierwszych rundach. Belg powinien czuć się nieźle na kortach w Metz, w ubiegłym roku osiągnął QF.
Clement - Mahut @ 1,83 ✅
Osobiście wystawiłbym z 1,4 na Nicolasa. H2H 1-6 nie bierze się z niczego. Mahut to prawdziwy &quot;monster&quot; jeżeli chodzi o grę we francuskich halach. Jego serwis i ofensywna gra sprawdza się tam jak nigdzie indziej. Clement ograł Llodrę, ale obawiam się że jego atuty na młodszego Francuza już nie wystarczą.
Gil - Giannessi @ 3,25 ✅
Kursy rosną i rosną, zagrałem już lekko na Włocha, rano podejrzewam że będzie z 3,5 i można podbijać wtedy jeszcze. Gil jest faworytem, ale to bardzo chimeryczny i trzeba uczciwie powiedzieć przeciętny gracz, więc wtopa wysoce prawdopodobna. Giannessi zrobił wielkie postępy w tym roku, daje mu spore szanse na wygraną.
Lindstedt/Tecau - Parrott/Kerr @ 1,42
bez analizy, są lepsi i tyle. Wczoraj wymęczyli 2-1, dzisiaj powinno być łatwiej choć przeciwnicy nieco silniejsi.
Granollers - Volandri @ 3,47 ✅
Mecz tenisowych &quot;artystów&quot;. Gdyby grali na HC, grałbym na Hiszpana. Na mączce szanse oceniam na 50/50, może nawet lekko w stronę Włocha. Kurs przedni, trzeba brać.

kombajn +4 Punkty
fat77 +1 Punkty (Giannessi + Volandri bardzo dobre typy!)
pierzakrys +2 Punkty
kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kalisz
Co do meczu Kunitsyn-Malisse, skłaniałbym się ku Rosjaninowi. Delikatnie mówiąc Malisse ostatnimi czasy &quot;obok formy&quot;, natomiast Kunitsyn stosunkowo ładnie zaprezentował się w US Open i liczę, iż pokona rywala, który zdaje się być aktualnie w gorszej formie od Rosjanina. Wygrana Xaviera w tym pojedynku będzie lekką niespodzianką, zważywszy na jego ostatnie &quot;dokonania&quot;, przyznam.
Kurs na Igora Kunitsyna ok.1,95 myślę, że jak najbardziej warty zagrania. Pozdrawiam

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Spotkanie: Joao Souza - Adrian Ungur
Kurs: 1.87
Data: 22.09.2011 - 11:05
Analiza:

O Ungurze pisałem już kilka dni wcześniej kiedy to stawiałem na jego zwycięstwo w pierwszej rundzie, więc nie będę się powtarzał. Napiszę tylko tyle, że Joao Souza jest jak najbardziej w zasięgu Ungura, który pierwszą rundę przeszedł jak burza pokonując Lukasa Rosola 6:4 6:1, przypomnę że faworytem nie był. Dzisiaj według buków szanse są wyrównane, lecz moim zdaniem to znowu Rumun jest faworytem do odniesienia zwycięstwa. W pierwszej rundzie potwierdził, że bardzo dobrze czuje się na kortach ziemnych, do tego jeszcze dochodzi publiczność, która będzie go dopingować. Souza w pierwszej rundzie nie bez problemów pokonał Robredo, ale Hiszpan jak wiadomo wraca po kontuzji, która na pewno pozostawiła jakiś ślad na jego zdrowiu. Krótko mówiąc uważam, że Adrian Ungur pokona bez większych problemów Souzę, bo obecnie jest w dobrej dyspozycji co udowodnił już na tym turnieju, a Brazylijczyk musiał się namęczyć aby pokonać rekonwalescenta z Hiszpanii. Aktualnie w wyższej formie znajduje się Ungur i powinien to spotkanie wygrać, bo Joao to nie jest jakiś wielki gracz - w moim przekonaniu jest graczem o podobnych umiejętnościach, a jako że grają w Rumunii skłaniam się do stawiania na będącego w dobrej formie Ungura.

Spotkanie: Pere Riba - Albert Ramos Vinolas
Kurs: 1.65
Data: 22.09.2011 - 11:05
Analiza:

W tym spotkaniu stawiam zdecydowanie na Ramosa! Obaj przed tym turniejem preezntowali dobrą formę grając w challengerach. W jednym z nich (San Sebastian) spotkali się ze sobą w finale, a miało to miejsce miesiąc temu i wtedy Albert nie dał żadnych szans swojemu koledze pokonując go 6:1 6:2 i to skłania mnie do zagrania na Ramosa. Riba w pierwszej rundzie grał z Potito Starace, który przy stanie 6:1 3:2 zszedł z kortu. Albert natomiast pokazał się z dobrej strony, bo wyeliminował bez żadnych problemów Victora Hanescu 6:4 6:3. W mojej ocenie Ramos Vinolas może być czarnym koniem tego turnieju i zajść może nawet do finału, bo ten gracz ma naprawdę duży potencjał, solidny serwis, z głębi kortu również prezentuje się bardzo dobrze i myślę, że to wystarczy na pokonanie Pere Riby. Czy się potoczy tak szybko jak miesiąc temu? Nie sądzę, ale wygrać powinien ponownie Ramos i to myślę, że znowu w dwóch setach.

brooklynbounce 888

brooklynbounce

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
ATP World Tour Bukareszt
Spotkanie: Marius Copil vs Pablo Andujar
Typ: Copil
Kurs: 4,25⛔ Przepraszam:-|
Buk: Bwin
Analiza:
Około godziny 14:30 na kort w Bukareszcie wyjdą Rumun Marius Copil i Hiszpan Pablo Andujar,Copil to młody chłopak,rocznik 90,dopiero wchodzi w świat ATP,ogrywa się w Challengerach gdzie zanotował już pierwsze sukcesy,wygrał w tym roku w finale w Kazaniu z Andreasem Beckiem,wysoki,praworęczny zawodnik z solidnym pierwszym podaniem,ciężko go złamać,widziałem jego jedno spotkanie,więc nie będę udawał,że znam go świetnie,lecz mogłem wysnuć z obserwacji pewne wnioski i to na pewno obiecująca postać,przedwczoraj nie będąc faworytem pokonał swojego doświadczonego rodaka Crivoia,nie tracąc ani raz podania,grając u siebie jest na pewno podwójnie zmotywowany by osiągnąć sukces,a wiemy jakimi prawami rządzi się młodość.4 lata starszy Andujar to już znana nam średnia półka,lecz ostatnio jest bez formy,wpada po wpisowe i przegrywa jak leci,a rywale wcale nie z topu,dziś nie spodziewałbym się w jego wykonaniu spotkania niczym z Wielkiego Szlema i przyznam,że upatruję szansę także w tym aspekcie,mam nadzieję,że nie zagra na swoim dobrym poziomie,nawierzchnią mimo wszystko bym się nie sugerował,wcale nie musi być priorytetem dla Andujara,na pewno mobilizacja będzie po stronie gospodarza,kurs bardzo fajny,warto zaryzykować w mojej opinii,Powodzenia !

roxanne +8 Punkty (nie weszlo ale typ dobry value tez gralam i antytusk)
Status
Zamknięty.