>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Kitzbühel & Waszyngton, 31.07-07.08.2011

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Gucio &amp; Smyczek @ 1.82 8/10 ✅ 60 62, 75 63

Kwalifikacje do półmastersa zostały przez wielką rzesze olanę dlatego więc Australijczyk i Amerykanin grają z totalnymi outsiderami.

Chris świętował najlepsze sukcesy na tych nawierzchniach, lubi je i będzie próbował zakwalifikować się do głównego turnieju, bo jednak mało jest tych oldschoolowych serwisantów w tourze.

Yoo ogólnie nic nigdy nie grał, teraz nie daje rady nawet na satelitkach, a że siedzi w USA od jakichś trzech tygodni dodając to że drabinka kwalifkacji do półmastersa była otwarta dla każdego z powodu rezygnacji to i Koreańczyk spróbował tutaj zagrać lecz większych szans z Guciom nie powinien mieć.

W drugim spotkaniu Tim zagra z Marachem który w singlu jest porównywalny według mnie jako poziom ITF&#39;ów, Smyczek ostatnio sobie pofolgował w paru #250tkach więc teraz nie ma żartów i trzeba się brać za siebie bo punkty, kasa nieporównywalna do poprzednich, a rywal na pewno do ogrania by znależć się w decydującej fazie.

shearer2006 259

shearer2006

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grudziadz
Stepanek - Petzschner 1 1.75

Spotkanie 1 rundy turnieju mężczyzn w Waszyngtonie. Obaj tenisiści nie są w swojej najwyższej dyspozycji, jednak na ten moment Czech prezentuje się moim zdanie lepiej. Jest bardziej regularny ma dość dobry serwis. Niemiec jakoś nie może się odnaleźć i nawet na swojej ziemi przegrał z przeciętnym turkiem Ilhanem (fakt że to była inna nawierzchnia, ale mimo wszystko). Uważam że Stepanek może powalczyć trochę w amerykanskich i kanadyjskich turniejach a dziś to powinien potwierdzić

R 1,2K

radomiak1910

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
1.08.2011r 22-00
Tenis ATP Waszyngton
Gilles Muller- Igor Kunitsyn
typ; 2-0
2,6
unibet
Analiza
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy turnieju atp w waszyngtonie Luksemburczyk Gilles Muller spotka sie z Rosjaninem Igorem Kunitsynem. Szczegolnie zawodnik z Luksemburgu notuje ostatnio bardzo dobre wyniki. Jeszcze podczas zakonczonego niedawno sezonu na trawie, Muller osiagnal III runde Wimbledonu oraz wygral turniej w Nottingham. Juz na kortach twardych dotarl do polfinalu turnieju w Atlancie i do drugiej rundy w Los Angeles gdzie przegral z pozniejszym finalista imprezy Mardym Fishem. Kunitsyn rowniez niezle ale bez rewelacji. Polfinal challengera w Aptos, I runda w Atlancie, nieco lepiej poszlo mu w Los Angeles gdzie przegral w cwiercfinale. Nawierzchnia w Waszyngtonie jednak duzo bardziej pasuje Mullerowi. Luksemburczyk swietnie serwuje, niektorzy mowia ze moze najlepiej w calym tourze. Gra ofensywny tenis, co na hardzie przynosi wiele punktow. Rosjanin posiada duzo slabszy serwis od Mullera. Co na tej nawierzchni jest sporym handicapem. Nie wierze aby Rosjanin mogl wygrac to spotkanie.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Właśnie miałem pisać analize do tego meczu. Ja jednak gram Mullera 1,66.
W tej chwili Muller jest dla mnie zdecydowanie lepszym tenisistą od Rosjanina. W ostatnich tygodniach świetne wyniki, nawet z Rafą walczył na Wimbledonie jak równy z równym. Świetny serwis ale nie tylko, mocny FH na takie szybkie kort to recepta na win. Rosjanin to bardziej poziom challi, Luksemburczyk musi wykorzystać dobre losowanie i awansować do kolejnej rundy i to bez starty seta.

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Luksemburczyk swietnie serwuje, niektorzy mowia ze moze najlepiej w calym tourze.
Nie to żebym się czepiał, ale Isner po opuszczeniu Los Angeles zagości już w Washingtonie :razz:
Co do typu, jeśli mam coś tam grać to również na pewno Gillesa.

K 23

kajzer

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zory
Janowicz J. (Pol) - Souza J. (Bra)

Typ:1
Kurs:2.00

I kolejny nieco patriotyczny typ, tym razem z tenisa ziemnego. W ramach pierwszej rundy turnieju ATP w Kitzbuhel zmierzy się Polski tenisista Jerzy Janowicz a jego przeciwnikiem będzie Brazylijczyk Souza. Mecz zapowiada się na bardzo wyrównany widać to od razu po kursie wystawionym przez bukmacherów, których minimalnym faworytem będzie Brazylijczyk. Zarówno Polak jak i jego rywal do turnieju dostali się z kwalifikacji. Jeżeli chodzi o ranking obu tenisistów to nie dużo wyżej jest Souza, który aktualnie klasyfikowany jest 110 miejscu zaś Janowicz zajmuje 142 lokatę, Z tym, że nasz zawodnik jest ostatnio w bardzo dobrej formie co doskonale było widać w ostatnich meczach zwłaszcza podczas turnieju w Polsce w którym to Janowicz dość niespodziewanie dotarł aż do finału dzięki czemu dość sporo awansował w rankingu. Brazylijczyk natomiast jest ostatnio w dość średniej formie. Myślę, że nasz zawodnik po ciężkim meczu wygra to spotkanie.

duo 303

duo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jerzy Janowicz - Joao Olavo Souza @1.80⛔⛔⛔
Kurs na Polaka bardzo fajny. Mimo, że w rankingu ATP jest 32 pozycje niżej niż Brazylijczyk to forma jest zdecydowanie po jego stronie. Finał turnieju w Poznaniu na pewno dodał mu wiary we własne możliwości. Po drodze pokonywał wszystkich gładko 2:0 tracąc maksymalnie 7 gemów na mecz. Jego przeciwnikami wcale nie byli jacyś amatorzy gdyż byli to kolejno: Molteni (ATP 212), Pospisil (ATP 129), Crugnola (ATP 220) oraz Robert (ATP 105). Dopiero w finale uległ Ruiemu Machado - faworytowi turnieju. Jak widać forma bez wątpienia jest. Souza pokazał w eliminacjach do turnieju, że jednak do pełni formy trochę mu brakuje. Ze sporymi problemami pokonał młodzika z Austrii Tristana Weissborna (2:6 7:6 6:1). Jego wcześniejsze wyniki także nie porywają. W Gstaad odpadł z Gilem, w Bogocie rzeczywiście miał ciężkiego rywala, gdyż odpadł z Lopezem ale wcześniej w Guadalajarze przegrał z Duclosem (ATP 324). Co prawda na clay&#39;u mocny serwis Janowicza, który jest jego największym atutem traci nieco na wartości, jednak patrząc na formę obu panów nie mam wątpliwości, że to Polak jutro zwycięży.
Dodatkowo:
DW 2-0 @3.00
⛔⛔⛔

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
maly_ze +2 Punkty
lighter 165

lighter

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Tenis, ATP Kitzbuhel
Data, godzina: 02.08, godz. 15.00
Spotkanie: Filippo Volandri - Marcel Granollers
Typ: Marcel Granollers (-3,5 gem hc)
Kurs: 1,90
Bukmacher: Expekt
Analiza: Spotkanie 33. w rankingu ATP Hiszpana Marcela Granollersa (zaliczył po zeszłym tygodniu awans z 41. miejsca) oraz 73. Włocha Filippo Volandriego. Nie ukrywam, że kursy na to spotkanie zaskoczyły mnie, spodziewałem się jakiegoś 1.20 na zwycięstwo Hiszpana, a tymczasem mamy 1.40-1.50. Dlaczego jestem zaskoczony? Ano dlatego, że w ubiegłym tygodniu Granollers w świetnym stylu wygrał turniej na clayu w Gstaad (turniej Kitzbuhel także rozgrywany jest na clayu). Marcel grał tam świetnie, mądrze prowadził wymiany, potrafił wygrywać długie piłki, a kiedy trzeba było umiejętnie skracał dropshotami do siatki lub uderzał mocno z forehandu. Serwis trzymał także na poziomie wyższy niż przeciętny. Kursy są jakie są może dlatego, że Filippo Volandri wygrał niedawno turniej w Orbetello, ale w sumie z godnych uwagi rywali tam to miał tylko Benoit Paire, a turniej to jednak poziom challengerowy. W Umag, gdy próbował swoich sił z Aleksandrem Dolgopolovem ugrał jedynie 3 gemy. Obawiam się, że dzisiaj może być podobnie i że Marcel Granollers pewnie wygra to spotkanie.

pawelstrzala 216

pawelstrzala

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Andreas Haider-Maurer- Antonio Veic 1
kurs:1,4
buk:Tobet

Zdecydowanie stawiam na reprezentanta gospopdarzy jest w formie w odróżnieniu do Veica który w ostatnich wystepach mnie nie przekonuje.
Duzy hadicap to wiadomo mecz Andreas gra w domu co nie jest bez znaczeni
Jeśli chodzi o dokonania czysto sportowe to austryjak ostatnio dosyc dobrze ćwiercfinał w Gstad gdzie uległ Youżnemu po wyrównanym boju 1:2
wczesniej ograł min: Santigo Giraldo
2 tygodnie temu zaliczył takze ćwierćfinał w Bastad uległ w nim Ferrerowi(moim zdaniem 3 na świecie na maczce)
w Szwecji pokonał min: Volandriego i Kukushkina obdwa mecze 2:0
Veic po Roland Garros spuscił z tonu ostatnio przegrywał z takimi zawodnikami ja Junqueira , Crugnola, Olaso
Jak dlamnie wygra Haider-Mauerer atuty prawie wszystkie po jego stronie oprócz H2H bo tu jest 2:0 dla Veica ale po dzisiejszym meczu bedzie juz 1:2

Do tego debel Kas/Peya-Marrero/Ramirez Hidalgo 1
kurs 1,45
buk: Toto-Mix

debel Peya/Kass ostatnnio finał w Gstad porażka z para Cermak/Polasek
para z hiszpani nie zachwyca o ile Marrero to solidny deblista(razem z Markiem Lopezem osiagali dobre wyniki) to Hidalgo mnie w deblu wogóle nie przekonuje
Para z hiszpani ostatnie mecze w czoło min z parami: Veic/Dodic 0:2
Elgin/Kukushkin 0:2 !!!!!!!!!!

duo 303

duo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Marcel Granollers - Filippo Volandri @1.45 ✅✅✅ lub DW 2-0 @2.00✅✅✅
W Gstaad Granollers pozwolił mi sporo zarobić i mam nadzieję, że ten trend zostanie podtrzymany. Teraz gra turniej w Kitzbuhel i o ile nie będzie zmęczony to tu także może zajść wysoko. W Austrii, podobnie jak w Szwajcarii turniej rozgrywany jest na clay&#39;u, a clay to ulubiona nawierzchnia Hiszpana na której bez wątpienia prezentuje się najlepiej. Na start mierzyć się będzie z Włochem Volandrim, który raczej prezentuje poziom challengerowy. Tak jak Lighter wspominał, gdy Volandri w Umag grał z silniejszym rywalem tj. Dolgopolovem to ugrał tylko 3 gemy. Dziś Granollers także nie powinien pozwolić mu na zbyt wiele także można próbować pograć DW 2:0.

merengue +1 Punkty
B 2

batik

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ostrzegam wszystkich przed graniem na Marcela... Pippo to nie ogórek umie grać Marcela już pokonał ... Marcel za tydzień wyrusza do USA także po wygranym turnieju opłaca mu się męczyć ? po wygrnaym turnieju na pewno czuje zmęczenie więc typowanie jeśli nie jest zmęczony mija się z celem.... 3.0 na Pippo to ogromne value jak już to grać to na Pippo...

midel 189

midel

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dyscyplina: Tenis, ATP Kitzbuhel
Data, godzina: 02.08, godz. 17.00
Spotkanie: Haider-Maurer - Veic
Typ: Haider-Maurer (-1,5 set) ⛔
Kurs: 2,05
Bukmacher: Unibet

Analiza: Po dwóch bardzo udanych turniejach w Bastad i Gstaad, gdzie osiągnął dwukrotnie ćwierćfinały Haider-Maurer wraca do ojczyzny, by walczyć o kolejne punkty. Jak już wspomniałem Austriak jest w bardzo dobrej formie, pokonywał niedawno takich rywali jak Giraldo czy Volandri, którzy na ziemi są zawsze niebezpieczni, walczył z Jużnym i przegrał dopiero po horrorze w trzecim secie. Gra bardzo solidnie, pewnie trzyma serwis, nieźle returnuje. Natomiast Veic kompletnie pod formą. W Bastad i Gstaad przeszedł eliminacje, by przegrać z zawodnikami, poprawnie politycznie mówiąc: z 3. rzędu. Junqueira czy Olaso nie powinni wygrywać z Veiciem, co potwierdza kompletny brak formy. W Kitzbuhel również przeszedł przez kwalifikacje - pokonał w 3. setach jeszcze słabszego rywala - Puca. Sądzę, że przed własną publicznością Haider-Maurer nie będzie miał dzisiaj problemów i wygra pewnie w dwóch setach.

jasmin_bogow 1,2K

jasmin_bogow

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
A ja tylko z drobnym ostrzeżeniem.
Widzę, że na Haidera zrobiła się ogromna masówka i o ile wcześniej o tym meczu myślałem, tak teraz na pewno go nie ruszę. Pamiętajcie, żę w h2h jest 2:0, w tym oba mecze właśnie na cegle. Haider nie jest jakimś super regularnym zawodnikiem i tak naprawdę w wielu spotkaniach które są tutaj przytaczane powinien był przegrać, jak np z Youzhnym. Nie dałbym sobie głowy uciąć, że będzie potrafił utrzymać formę przez 3 turniej pod rząd. Veić ostatecznie tak słaby nie jest, musi nastąpić moment, w którym odbije się od dna które gra ostatnio. A z kim najlepiej to zrobić jak z zawodnikiem z którym ma się 2:0, a co a tym idzie lekką psychologiczną przewagę już na początek meczu?

pawelstrzala 216

pawelstrzala

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A ja tylko z drobnym ostrzeżeniem.

Widzę, że na Haidera zrobiła się ogromna masówka i o ile wcześniej o tym meczu myślałem, tak teraz na pewno go nie ruszę. Pamiętajcie, żę w h2h jest 2:0, w tym oba mecze właśnie na cegle. Haider nie jest jakimś super regularnym zawodnikiem i tak naprawdę w wielu spotkaniach które są tutaj przytaczane powinien był przegrać, jak np z Youzhnym. Nie dałbym sobie głowy uciąć, że będzie potrafił utrzymać formę przez 3 turniej pod rząd. Veić ostatecznie tak słaby nie jest, musi nastąpić moment, w którym odbije się od dna które gra ostatnio. A z kim najlepiej to zrobić jak z zawodnikiem z którym ma się 2:0, a co a tym idzie lekką psychologiczną przewagę już na początek meczu?

Wszystko pieknie ale to nie jest ten turniej gdzie Veic może sie odbic
nie wyobrazam sobie żeby Andreas odpadł w 1 rundzie grajac u siebie w dodatku forma mu dopisuje o zmeczeniu nie ma mowy pozatym gra z kolesiem który jest bez formy bo to ze ograł Puca w kwalach to nie świadczy o tym ze jest w formie
liczy sie forma a nie H2H zreszta 2:0 dla Veica o niczym nioe swiadczy a dzisiaj bedzie juz tylko 2:1 dla chorwata

jasmin_bogow 1,2K

jasmin_bogow

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Wszystko pieknie ale to nie jest ten turniej gdzie Veic może sie odbic
nie wyobrazam sobie żeby Andreas odpadł w 1 rundzie grajac u siebie w dodatku forma mu dopisuje o zmeczeniu nie ma mowy pozatym gra z kolesiem który jest bez formy bo to ze ograł Puca w kwalach to nie świadczy o tym ze jest w formie
liczy sie forma a nie H2H zreszta 2:0 dla Veica o niczym nioe swiadczy a dzisiaj bedzie juz tylko 2:1 dla chorwata
Nie istnieje coś takiego jak 100% pewniak ????
Nie twierdzę, że Veić jest w formie, twierdzę, że ostatnio gra grubo poniżej swoich możliwości, a Haider nawet trochę powyżej. Kiedyś to musi się skończyć, dlatego po prostu sugeruję ostrożność.
Głupotą jest twierdzić, że h2h się nie liczy. Każdy zawodnik ma swój styl, niekiedy jednemu styl drugiego ułatwia wygraną. Tak jest np w przypadku Simona i Federera, gdzie Gilles, mimo, obiektywnie, gorszych umiejętności niż Federer wygrał już z nim bodajże dwa mecze, a w 3 go wymęczył.
Pawelstrzala nie odrzucaj czystych statystyk, bo o ile niewątpliwie nie są one jedynymi z faktorów to swój wpływ na stawkę/typ też powinny mieć.

borak86 +1 Punkty
duo 303

duo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Antonio Veic - Andreas Heider-Maurer @1.40⛔⛔⛔
Widzę, że na temat tego spotkania rozgorzała dyskusja to i ja wtrącę swoje trzy grosze. H2H 2:0 dla Veica, ok nie można tego lekceważyć, gdyż tak jak pisze Jaśmin poprostu niektórzy zawodnicy &quot;leżą&quot; innym. Jednak spójrzmy, że zwycięstwa Veica były w latach 2008 oraz 2010. Pamiętać należy, że podczas pojedynku w 2008 roku Austriak był na miejscu 224 w rankingu, a w 2010 roku na 242 miejscu. Dziś Heider-Maurer to 70 rakieta świata także widać, że postęp jest. Poza tym Andreas ostatnio spisuje się całkiem nieźle w Bastad odpadł dopiero z Ferrerem, a w Gstaad z Youzhnym. Veic za to nie prezentuje się ostatnio najlepiej przegrywając niemal każdy pojedynek z bardziej wymagającym rywalem. Dodając do tego wszystkiego wsparcie publiczności to ja jednak typuje zwycięstwo Heider-Maurera.

pawelstrzala 216

pawelstrzala

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ogladam mecz na TW 1 ORF Austria Veic przełamał Andreasa ale to raczej wina austryjaka przysnoł sobie no ale złamał Veica do 15 jest 2:2
Veic cały czas przebija a Haider atakuje duzo wiecej
teraz 3 bp Veic no no

duo 303

duo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Llodra/Zimonjic - Anderson/Hanley @1.35 ✅✅✅ lub DW 2-0 @1.80⛔⛔⛔
Llodra i Zimonjic to jeden z najlepszych w tej chwili debli na świecie. Są ze sobą dobrze zgrani, zazwyczaj gdy gdzieś już startują to dochodzą wysoko. Wimbledon - półfinał porażka z braćmi Bryanami, Roland Garros - półfinał porażka z deblem Mirnyi/Nestor. Wcześniej wpadka w Rzymie, choć mogło to być też spowodowane zmęczeniem, gdyż grali zaraz po turnieju w Madrycie w którym doszli do finału i przegrali z Bryanami. Anderson i Hanley po raz pierwszy zagrają ze sobą, więc o zgraniu niema tu co mówić, także nie sądzę aby tak uznana para jak Llodra/Zimonjic miała polec w spotkaniu z deblem, który gra ze sobą po raz pierwszy.

Status
Zamknięty.