Pierwsza runda kwali przed nami. Nie lubię stawiać 1 rund, bo wolę popatrzeć jak dany zawodnik zagrał w tym turnieju przynajmniej raz szybciej. No ale nie można też przejść obok takich meczy jakie dzisiaj są.
Thiago Alves - Andreas Haider-Maurer -
1 @ 1.90 - Bet365

Pojedynek 30 letniego Brazylijczyka z 25 letnim Austriakiem. To taki mecz z typu spokój kontra nerwusek. Alves to zawodnik ze słabymi warunkami fizycznymi (177 cm wzrostu). Zapewne dlatego nic wielkiego nie osiąga bo graczem nie jest złym. Fajnie się porusza po korcie, dobra defensywa, niezły offens mimo wszystko. Zawodnik przypominający gorszą wersję Davida Ferrera, od sylwetki aż po styl gry. Zapamiętałem go z emocjonujących ostatnio pojedynków w Davisie, gdzie grał w
USA z Isnerem i Querreyem. Mecze były zacięte a Samowi udało mu się urwać seta. Jego rywal, Maurer to zawodnik z niezłym serwisem, ale taki raczej nie najlepszy grajek z głębi kortu. Zainteresowała mnie statystyka tego zawodnika, bo na ostatnie 16 spotkań uwaga.. wygrał tylko dwa <
lol>. Jego ulubiona nawierzchnia to clay, ostatnio grywał na twardych i mamy skutki. Jak dla mnie Brazylijczyk powinien zwyciężyć i warto próbować, bo fajny kurs.
Oto moje pozostałe typy, kursy wg. Bet365.
Elias ma mało do czynienia z twardą a Stachu w gazie.
Kudla to gracz solidny na Challengery ale nie
ATP. To typowy przebijacz, gracz
WTA.
Ungur jest zupełnie bez formy, Ivo nie powinien ani razu oddać swojego serwisu w tym meczu.
Hindus zadziwia od
Australian Open i w takiej formie nie ma opcji aby sobie nie poradził z bezbarwnym Violą. Ten gość genialnie trzyma piłke w korcie ostatnio, bajka.
Brands to pewniak i to każdy wie, nie ma co pisać.
To samo Gulbis.
Tutaj trochę ryzykownie, ale sugeruje się ostatnimi występami obu panów. Munoz robi szalony progres ostatnio i z taką grą jak ostatnio powinien ograć Suosę.
Ostatnie dwa typy ro typy ryzykowne. Poprostu wg. mnie wygrają niefaworyci. Odesnik to nie gracz na twardą. A Philipp coś tam powoli powraca do formy.
Gastao Elias - Sergiy Stakhovsky -
2 @ 1.40 
Jesse Levine - Denis Kudla -
1 @ 1.40 
Ivo Karlovic - Adrian Ungur -
1 @ 1.50 
Somdev Devvarman - Matteo Viola -
1 @ 1.36 
Daniel Brands - Ivan Sergeyev -
1 @ 1.16 
Ernests Gulbis - Christian Harrison -
1 @ 1.08