>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Hamburg, Atlanta, Gstaad 27.07.2015-02.08.2015

Status
Zamknięty.
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
CWKS
Miejsce: Hamburg, Germany
Data rozgrywania: 27.07.2015-02.08.2015
Nawierzchnia: Clay
Kategoria: ATP World Tour 500
Pula nagród: €1,407,960
Oficjalna strona turnieju: http://bet-at-home-open.com/en/
Lista Startowa: http://www.menstennisforums.com/forumdisplay.php?f=3697
Drabinka: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/414/mds.pdf
Plan gier: http://www.protennislive.com/posting/2015/414/op.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/germany/atp-hamburg/

Miejsce: ATLANTA, GA, U.S.A.
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: ATP World Tour 250
Pula nagród: $659,070
Oficjalna strona turnieju: http://www.bbtatlantaopen.com/
Lista Startowa: http://www.menstennisforums.com/forumdisplay.php?f=3721
Drabinka: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/6116/mds.pdf
Plan gier: http://www.protennislive.com/posting/2015/6116/op.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/usa/atp-atlanta/
Miejsce: GSTAAD, SWITZERLAND
Nawierzchnia: Clay
Kategoria: ATP World Tour 250
Pula nagród: €494,310
Oficjalna strona turnieju: http://www.swissopengstaad.ch/en
Lista Startowa: http://www.menstennisforums.com/forumdisplay.php?f=3737
Drabinka: http://www.atpworldtour.com/posting/2015/314/mds.pdf
Plan gier: http://www.protennislive.com/posting/2015/314/op.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/switzerland/atp-gstaad/

Zapraszam wszystkich do merytorycznej dyskusji i pisania analiz​

techn9cian 687

techn9cian

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Linzer - Hemery
Hemery 1.36✅✅
Hemery odpalił na cegle i kręci dobre wyniki. Po wygraniu włoskich itfów, 3 razy był w półfinale challengerów, gdzie odpadał z dużo wyżej notowanymi rywalami (np. Delbonis). Teraz dostaje szanse na zagranie w dużym turnieju. Ktoś taki jak Linzer nie powinien być problemem.

Zaitcev - Arnaboldi
Arnaboldi 1.36✅✅
Arnaboldi to kolejny regularny zawodnik z challków, który na cegle może powalczyć w większych turniejach. Ostatnio łatwo przeszedł kwalifikacje w Bastad, gdzie przegrał w 1 rundzie z Janowiczem, a szkoda. Zaitcev raczej bez historii, 4 setka rankingu, ostatnio jedynie grał ITFa w Niemczech, gdzie jak dostał kogoś lepszego do gry (Torebko), to dostał szybkie 0:2. Nawiasem mówiąc, Arnaboldi jest raczej jeszcze wyżej jeśli chodzi o grę, niż wspomniany Niemiec który ograł Zaitceva.

Zeballos - Lazov
Zeballos 1.25✅✅
Na &quot;podbicie&quot; zdecydowałem się zagrać Zeballosa. Nie ma co dużo pisać, Argentyńczyk jest dużo lepszym tenisistą, wykręcił kilka dobrych wyników w tym roku na cegle, a w deblu nawet kilka turniejów wygrał. Lazov to facet, który jak przejdzie 1 rundę jakiegokolwiek turnieju to jest święto lasu.

Olivo - Struff
Struff 1.33⛔⛔
W Hamburgu powinien zacząć się dobry okres dla Struffa. W tym roku miał strasznego pecha co do losowań i w 1 rundach turniejów trafiał na takich tenisistów jak:
De Bakker, Troicki (któremu urwał seta), Carballes-Baena, Haider-Maurer. Tutaj w kwalach trafia na Olivo, który raczej jest bez formy i ciężko mu powalczyć z kimś lepszym.

Klec - Djere
Djere 1.25✅✅
Młody Serb gra ostatnimi czasy bardzo przyzwoicie. Wygrane z Klizanem, Lajoviciem i Souzą. Świetna okazja na pokazanie się trochę wyżej. Jeśli nic mu nie strzeli do głowy, to powinien sobie z 34 letnim Słowakiem poradzić.

Hemery + Arnaboldi + Zeballos + Struff + Djere = 3,85⛔

Bagnis - Hanescu
Bagnis 1.66⛔⛔ Żal, ból i niedowierzanie.
Dobry kurs na Bagnisa, który gra bardzo przyzwoicie na cegle, a dostaje za przeciwnika człowieka, który nie może wygrać od dawna. Bagnis w tym roku pokonał na cegle kilku dobrych grajków takich jak Delbonis, Clezar czy Zverev. Według mnie warto!

ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca
Melzer grać potrafi nie to co jego rywal, szybkie 2-0 do tego Veic który naprawdę dobrze zagrał z Jarrko w Finlandi, nie tylko przebijał z czego jest znany ale rowniez ładnie atakował płasko, Marti to cienizna ale gra u siebie i zawsze jest to ryzyko

Veic+Melzer jakies @ 1,9 wychodzi
✅ izi

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
saltan +6 Punkty
merengue +8 Punkty
dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Struff-Olivo 1 @1.35

Niemiec ograny juz w Hamburgu, bywal tu w 2 rundzie, szlo sie spodziewac go w tym turnieju. Struff byl na przetarciu na challengerze w Tampere, ale wiadomo ze to i tak podporzadkowane bylo pod start w turnieju jak Hamburg. Olivo duzo slabiej w tym sezonie. Struff powinien smialo grac dalej. Do jakiejs kombinacji wydaje sie w porzadku.

Pouille-Berlocq 2 @1.45

Z Berlocqiem sprawa troche bardziej skomlikoana. Argentynczyk zagral osttanio jedynie w meczu Davis Cupu, ale tam wynik byl juz przesadzony po awansie Argentyny. Jakies problemy zdrowotne jeszcze wczesniej byly bo Berlocq kreczowal prowadzac w meczach, ale troche czasu juz minelo. To taki dobry okres dla Berlocqa, Agentynczyk wygrywal 2 latat temu swoj pierwszy turniej w Bastad i pozniej zawsze jechal do Hamburga, gdzie tez czasem grywal bardzo fajne mecze. Tym razem ranking taki, ze potrzebny start w kwalifikacjach, wiec mysle, ze Berlocq zdrowy zaalczy o awans. Jak zagra podobnie jak grywal tu kiedys z Simonem czy Klizanem to bedzie dobrze. Bardziej koncentruje sie tu na Berlocqu niz Pouille, ale licze na Charliego.

De Schepper-Reister 2 @1.55

Julian Reister zawsze swietnie grywal w Hamburgu tym czasie, gdyz on wlasnei pochodzi tamtym okolic. Sadze, ze Niemiec nawet liczyl tam na dzika karte do kwalifikacji, ale skoro jej nie dostal to pozostaje start w Gstaad. Na pewno technicznie Reister jest duzo lepszym tenisisista, chociaz sily troche brakuje. Jenny De Schepper rok temu druga runda bodajze, ale Francuz ostatnio cos slabo z forma, a Reister skoro nie moze punktowac w Stuttgarcie to powinien grac w Gstaad jak najelpiej. Fajny mecz ostatnio z Alexandrem Zverevem. Mysle, ze na dystansie calego meczu Reister bedzie lepszy.

mario_pl +9 Punkty (za całokształt)
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Ebden M. - Sekiguchi S. 1 @ 1,30 MarathonBet ⛔ Wrzesień idzie, a więc czas na kasztany. ????
Nie widzę nic ciekawszego z meczy w Atlancie. Ebden po kontuzji nadgarstka odrobił już naprawdę sporo punktów w rankingu. Na trawie radził sobie dobrze, teraz przychodzi pora na przestawienie się na hard w Ameryce Północnej. W Bogocie słabo mu poszło i w tych meczach, które widziałem m.in. z kwalifikacji to męczył się. Z Ito zagrał dobry 1 set, potem gasł, a warunki klimatyczne zbytnio nie sprzyjały. Australijczyk to głównie dobry serwis, kończący FH i granie serve&amp;volley. O Sekiguchim wspomniałem przy okazji meczu Dancevica. Miałem wątpliwą przyjemność oglądania tego meczu. Frank to w tym momencie wrak tenisisty. Jego dobra gra skończyła się w połowie 2 seta. Coś tam pograł jeszcze w 2 secie przy swoim podaniu, jak dobrze siedział serwis. Ogólnie Japończyk nic nie grał, a jednak wystarczyło to na beznadziejnego Kanadyjczyka. Serwis? Słaby. Inne atuty? Dobrze przebija i jako tako się porusza, czasem skończy z FH. Donati w kolejnej rundzie w tym chellku pokazał mu miejsce w szeregu. Nie widzę szans dla Azjaty.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Paul T. - Sugita Y. 2 @1.72 Pinnacle✅
Może zaraz coś dopiszę. Dziwi mnie kurs na Sugitę. Paul to w końcu dopiero junior. Tak, wygrał w tym roku French Open, był w ćwierćfinale Wimbledonu, ale to jeszcze nie znaczy, że będzie godnym rywalem dla Japończyka. Tym bardziej, że Sugita ostatnio stawił czoło Estrelli w Bogocie i nawet urwał mu seta. I zdecydowanie większe wrażenie robi na mnie pokonanie challengerowca Kinga przez Sugitę w trzech setach, niż dostającego baty w futuresach Duncana w dwóch przez Paula. Uważam, że kurs na Sugitę powinien być o jakieś przynajmniej 0.2 niższy, więc pobieram. Według mnie warto.

radziooh +6 Punkty (Przemyślany typ, brawo)
kain. 2,2K

kain.

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Puerto Rico
Taro Daniel - Jerzy Janowicz 1 @ 2.82 Marathonbet ⛔ ⛔ ⛔

Już jutro nasza wielka gwiazda światowego tenisa - Jerzy Janowicz podejmie w pierwszej rundzie turnieju w Hamburgu kwalifikanta z Japonii. Oczywiście na wstępie chcę powiedzieć, że nie jestem fanem talentu Jurka i ogólnie całej jego osoby ale według mnie bukmacherzy zwyczajnie przesadzili z kursem na Japończyka, który według mnie na tej nawierzchni i w aktualnej dyspozycji obu panów zdecydowanie nie stoi na straconej pozycji w tym pojedynku.
Po pierwsze Jurek nie broni z zeszłego roku wielu punktów - to akurat jest ważna informacja w przypadku każdego tenisisty, który ma dodatkową motywacje do dobrej gry. Czym charakteryzuje się Daniel? Przede wszystkim regularnością i wielkim ograniem na kortach typu clay. Jest to całkiem dobry gracz na clayu w challangerach gdzie w tym roku wygrał już Vercelli challenger i Furth challenger. Na French Open odpadł w pierwszej rundzie po przegranej w 3 setach z Verdasco. W reszcie challangerów zachodzi naprawdę daleko i jego tegoroczny bilans na clayu wynosi 31/8.
Po drugiej stronie będziemy mieć naszego Janowicza, który niestety na mączce radzi sobie zdecydowanie najgorzej ze wszystkich możliwych nawierzchni. Co by nie mówić to Jurek posiada dobry serwis, który na clayu zawsze będzie tracił na mocy, w dodatku preferuje szybką ofensywną grę, która zwyczajnie na clayu nie przynosi niebywałych rezultatów. Przede wszystkim w grze na mączce liczy się regularność w przekroju całego meczu, a z całą pewnością to nie charakteryzuje naszego reprezentanta.
Po takim kursie jak najbardziej uważam, że warto jest próbować grać w stronę Japończyka, którego regularność gry na mączce - jest bez dwóch zdań większa niż Janowicza. Jeśli Jurek będzie popełniał proste błędy, wyrzucał piłki za linie, czy często trafiał w siatkę i ogólnie popełniał dużo UE to nie będzie miał czego szukać w spotkaniu z takim solidnym przebijakiem jak Daniel. Na 7 tegorocznych pojedynków na clayu Janowicz wygrał zaledwie dwa, z Hamou po 4 setówce na French Open i z Arnaboldim w Bastad. W spotkaniach z Fogninim, Sousa, Dimitrovem, Mayerem i Darcisem nie miał czego szukać. Podsumowując z uwagi na to, że Janowicz aktualnie jest według mnie pod formą, a w dodatku gra na swojej najsłabszej nawierzchni z solidnym challangerowcem uważam, że mamy spore value w typie na Japończyka.​

techn9cian +1 Punkty (Popieram!)
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
???? Ricardas Berankis v Tim Smyczek dla Mecz. WYNIK ?
KURS: 2,00
Bet365

@edit
mecz jednak odbędzie się jutro, lecz nie zmienia to faktu, że Berankis czasu na odpoczynek wiele mieć nie będzie
Berankis właśnie walczy w finale chelka w Recanati (Włochy) a już jutro o 16:00 ma zaplanowane spotkanie setki kilometrów dalej w Atlancie z Smyczkiem, czyli w zasadzie prosto z samolotu na kort. Może mieć to spory wpływ na zmęczenie Litwina. W dodatku zagra on z przedstawicielem gospodarzy. Smyczek sezonu na clay/trawa na pewno nie może zaliczyć do udanych, więc czas &quot;ogarnąć&quot; się na jego ulubionej nawierzchni HARD zwłaszcza, że gra &quot;u siebie&quot;. Początek roku Smyczek miał całkiem udany, wygrał chelka w Dallas, później przegramy finał w Irving no i przede wszystkim pamiętamy jego spotkanie z R2 na AO z Nadalem, gdzie po 5 setach ostatecznie poległ. Chłopak na pewno ma spore umiejętności, ale często psycha zawodzi. Tym razem wg mnie powinien sobie poradzić z &quot;podmęczonym&quot; rywalem a kurs na to zdarzenie jak najbardziej zadowalający. W przeszłości grali ze sobą 3 razy i wszystkie spotkania wygrał Amerykanin.

alexlfc +2 Punkty (dobry typ)
diuq85 354

diuq85

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
WB Je(L)onki
???? Ricardas Berankis v Tim Smyczek dla Mecz. WYNIK ?
KURS: 2,00
Bet365

Berankis właśnie walczy w finale chelka w Recanati (Włochy) a już jutro o 16:00 ma zaplanowane spotkanie setki kilometrów dalej w Atlancie z Smyczkiem, czyli w zasadzie prosto z samolotu na kort. Może mieć to spory wpływ na zmęczenie Łotysza. W dodatku zagra on z przedstawicielem gospodarzy. Smyczek sezonu na clay/trawa na pewno nie może zaliczyć do udanych, więc czas &quot;ogarnąć&quot; się na jego ulubionej nawierzchni HARD zwłaszcza, że gra &quot;u siebie&quot;. Początek roku Smyczek miał całkiem udany, wygrał chelka w Dallas, później przegramy finał w Irving no i przede wszystkim pamiętamy jego spotkanie z R2 na AO z Nadalem, gdzie po 5 setach ostatecznie poległ. Chłopak na pewno ma spore umiejętności, ale często psycha zawodzi. Tym razem wg mnie powinien sobie poradzić z &quot;podmęczonym&quot; rywalem a kurs na to zdarzenie jak najbardziej zadowalający. W przeszłości grali ze sobą 3 razy i wszystkie spotkania wygrał Amerykanin.
Typu nie neguję, bo zapewne spora ilość meczów Litwina bedzie miała znaczenie dla jego kolejnych występów, do tego zmiana strefy czasowej no i specyfika gry w turniejach w USA, jednak finalisci nigdy nie grają zaraz następnego dnia po zakończeniu poprzedniego turnieju. Mecz Berankisa bedzie we wtorek

xavier106 +2 Punkty
dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
F.Mayer-Montanes 1 @1.9
Jak mozna dawac taki kurs na Mayera w Hamburgu w normalnych okolicznosciach w meczu z weteranem to trudno powiedziec. Buki caly czas obawiaja sie o forme Mayera, ktory po dosc dlugiej przerwie faktycznie w tourze meczy wygral jak na lekarstwo. Mimo wszystko Mayer w dobrej formie kiedy ma swoj dzien to na dobra sprawe tu w Hamurgu moze wygrac z kazdym. Niemiec zagral niezly mecz z Carreno w Brunszwiku, byl chyba w Scheveningen teraz zagrac dwa mecze, ale tu nie o wynik chodzi w tym challengerze a ogranie. Zreszta Mayer tak mial zawsze jak do ubieglego sezonu w kalendarzu byl duet Stuttgart-Hamburg na cegle to w Stuttgarcie gora dwa mecze, a pozniej w Hamburgu i tak bylo bardzo dobrze. Albert Montanes juz tym samym zawodnikiem co kiedys nie bedzie, wiek robi swoje i juz nie rywalizuje z najlepszymi regularnie i czesto wystepuje w challengerach. Montanes swietnym graczem byl, mysle ze wiele osob nie pamieta nawet jak dobrym, ale optimum jego formy juz nigdy tak dobre moim zdaniem byc nie moze. Oczywiscie Montanes sie przygotowal i udalo sie pokonac kwalifikacje, wiec na pewno gra duzo lepiej niz w ostatnich miesiacach, ale jestem zdania ze Mayer go w Hamburgu skasuje i zaskoczy wiekszosc obserwatorow, chociaz tak naprawde nie bedzie to zadnym zaskoczeniem. Kursy w okolicach 1.9 do 1.8 czyli co to za roznica ? Zadna. Wrecz mam wrazenie, ze bukmacher chce sprowokowac do bledu takim oszacowaniem szans.

pikarafa17 +6 Punkty
techn9cian 687

techn9cian

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Już wczoraj w HP pisałem, że pierwsze rundy wydają mi się mocno overowe. Także lecimy z meczykami, gdzie większa ilość gemów/setów jest bardzo prawdopodobna. Zagram też kilku underdogów. Let&#39;s go:
Hemery - Lajovic
over 21 1,78 ⛔
O Hemerym było pisane wyżej, złapał dobrą formę i na pewno tutaj powalczy. A biorąc pod uwagę, że facet gra 3-setówki raczej często, to wbijam w over 21. Mam jedynie nadzieje, że ostatni krecz Lajovicia nie był niczym poważnym.
Daniel Taro - Janowicz
Daniel Taro -1,5 seta 4.06 ⛔
Wszystko ładnie opisał kain. Podpisuje się rękami i nogami i gram, że JJ odpadnie po 2 setach.
Cervantes - Pouille
over 21 1.73 ✅
Cervantes 2.10
⛔
Pojedynek dwóch challengerowców, ktorzy ostatnio są w bardzo dobrej formie.
Obaj też grają dużo meczy 3 setowych, także over jest tutaj wielce prawdopodobny. Biorąc pod uwagę te wszystkie czynniki, widze value po stronie Hiszpana.
Mayer - Montanes
Montanes 1.90 ⛔ Montanes buractwo dnia chyba ????
Panowie grali ze sobą na początku czerwca i Montanes wygrał w dwóch setach. Nie chce mi się wierzyć, że u Mayera wiele się zmieniło. A Montanes jak Montanes, solidne wyniki na cegle kilka finałów challków. Czas na lepszy wynik w ATP.
Rublev - Zeballos
Zeballos 2.00 ✅ do tego dw 2:0 i live&#39;y na +. Horacio dal zarobic!
Rozumiem, że kurs na Rubleva jest tak niski, bo pokonał Andujara w DC? Ostatnio Rublev po mega masówce i jeszcze bardziej mega słabym meczu przegrał w Umag z Kavciciem. Moim zdaniem Horacio jest lepszym zawodnikiem od Kavcicia, szczególnie teraz, gdy jest w formie. Według mnie, jeden z lepszych meczy dzisiaj.
Almagro - Ramos
over 21 1.74 ✅
Dwóch hiszpanów + cegła. Co może wyjść z takiego połączenia? Ano piękny over. Almagro ostatnio w takim hiszpańskim pojedynku pokonał Verdasco 2:1, a potem przegrał 2:0 z ISTOMINEM. Nie świadczy to fenomenalnie o jego formie po kontuzji. Ramos bardzo dobrze w challkach, wygrana w San Benedetto, półfinał w Caltanissetta i Furth. Overek wygląda bardzo fajnie.
Kudla - Matosevic
Kudla 1.50✅✅
Liczę na to, że 22 letni zawodnik gospodarzy będzie chciał się pokazać publiczności w Atlancie. Miał udany sezon na trawie i mam nadzieję, że tamtą formę zaprezentuje również na twardej nawierzchni. Matosevic nie licząc wczorajszej wygranej z zawodnikiem spoza pierwszego 1000 rankingu ostatni mecz wygrał w lutym. Dzisiaj też nie wygra.
Pella - Donaldson
Donaldson 1.57✅✅
Guido Pella to typowy clayowiec. Argentyńczyk miałby szanse na cegle, jednak tutaj nie widzę innego wyniku niż wygrana Donaldsona. Jeśli Amerykanin uporał się wczoraj ze Smithem, to dzisiejszy przeciwnik nie powinien być problemem.
Kudla + Donaldson = 2,35✅✅
Trochę się rozpisałem, oby same + wpadły.
Powodzenia!

bercikoff +1 Punkty
machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Janowicz vs Taro Daniel 1 @ 1.6 Otobet ✅ Szybko łatwo i przyjemnie.
Poważnie aż tak faworyzujecie japońca który gra w challengerach bez większych osiągnięć? Janowicz i na clayu grać potrafi wiadomo łeb czajnik do tego nie potrzebne gadki nerwy i nie wiadomo o co mu chodzi bo zachowuje się jak małe dziecko co mu zabawkę zabrali, ale nie powinien przegrać z Japończykiem. Przedewszystkim jak przegrywał w tym roku na clayu to tylko z przeciwnikami znacznie mocniejszymi prócz Darcisa, który czasem ma swój dzień i na prawdę potrafi dobrze pograć. Taro to jest challanger powtarzam jeszcze raz CHALLENGER. Jeżeli mamy zestawienie Janowicza, który potrafi odpalić problem w tym, ze nie wiadomo kiedy, a ogórka z Challengera to pójdę w kierunku Jurka. Wszystkie te sprawy, że na clayu Jurek traci swoje największe pozytywne aspekty się nie zgodzę bo on tak owych nie ma. On raz gra a raz nie, ale powtarzam poziom ATP trzyma i trzymać będzie. Co chodzi o serwis to powiedzmy sobie szczerze Janowicz nie ma serwisu od dłuzszego czasu. Jest najgorzej serwującym zawodnikiem spośród panów sporego wzrostu typu isner, karlovic i można by tak jeszcze wymieniać. Leci masówka na Taro = kurs spada na Janowicza rośnie mi to pasuje. Taro ostatnio z Ghemem przegrał w poznaniu, który już bardziej o emeryturze myśli niż o grze w tenisa. Więc rzeczywiście granie na Taro, który przegrywa z Challengami jest bardziej opłacalne niż na Janowicza, który przegrywa w miarę z normalnymi zawodnikami no, ale zobaczymy po meczu kto miał rację. Jurek powinien wygrać, ale prędzej czy później i tak odpadnie dopóki dobry psycholog nie zostanie zatrudniony to on nic nie osiągnie, a czas leci nieubłaganie.

biba80 +3 Punkty
wojtasw1993 +1 Punkty
santoro86 +7 Punkty (dobry typ na Jurka, brawo !)
matisport +3 Punkty
b3a +3 Punkty
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Janowicz vs Taro Daniel 1 @ 1.6 Otobet

Poważnie aż tak faworyzujecie japońca który gra w challengerach bez większych osiągnięć? Janowicz i na clayu grać potrafi wiadomo łeb czajnik do tego nie potrzebne gadki nerwy i nie wiadomo o co mu chodzi bo zachowuje się jak małe dziecko co mu zabawkę zabrali, ale nie powinien przegrać z Japończykiem. Przedewszystkim jak przegrywał w tym roku na clayu to tylko z przeciwnikami znacznie mocniejszymi prócz Darcisa, który czasem ma swój dzień i na prawdę potrafi dobrze pograć. Taro to jest challanger powtarzam jeszcze raz CHALLENGER. Jeżeli mamy zestawienie Janowicza, który potrafi odpalić problem w tym, ze nie wiadomo kiedy, a ogórka z Challengera to pójdę w kierunku Jurka. Wszystkie te sprawy, że na clayu Jurek traci swoje największe pozytywne aspekty się nie zgodzę bo on tak owych nie ma. On raz gra a raz nie, ale powtarzam poziom ATP trzyma i trzymać będzie. Co chodzi o serwis to powiedzmy sobie szczerze Janowicz nie ma serwisu od dłuzszego czasu. Jest najgorzej serwującym zawodnikiem spośród panów sporego wzrostu typu isner, karlovic i można by tak jeszcze wymieniać. Leci masówka na Taro = kurs spada na Janowicza rośnie mi to pasuje. Taro ostatnio z Ghemem przegrał w poznaniu, który już bardziej o emeryturze myśli niż o grze w tenisa. Więc rzeczywiście granie na Taro, który przegrywa z Challengami jest bardziej opłacalne niż na Janowicza, który przegrywa w miarę z normalnymi zawodnikami no, ale zobaczymy po meczu kto miał rację. Jurek powinien wygrać, ale prędzej czy później i tak odpadnie dopóki dobry psycholog nie zostanie zatrudniony to on nic nie osiągnie, a czas leci nieubłaganie.

1,60 wystarcza Ci na zagranie na gościa, który na cegle nie przeszedł dalej niż 2 runda w tym roku? Nie widziałeś go w meczu z Arnaboldim? Koleś też CHALLENGER, a miał piłki setowe. Widziałeś bilans Japończyka z tego roku? Akurat widziałem mecz z Ghem&#39;em. Gość może i myśli o emeryturze, ale formę złapał i grał naprawdę dobrze. Na dodatek pokonał Granollersa. Taro wygrał 2 challengery w tym roku i to silnie obsadzone przez graczy, którzy dobrze grają na cegle m.in. w finale wygrał z Montanesem. ~2,60 na Daniela to jest value, a nie granie na pajaca Janowicza. Wystarczy poczekać na live i zobaczyć czy ma na łbie okularki. Wtedy pobieram Azjatę i powinien dać sobie radę.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
ATP Hamburg:
Almagro N. - Ramos A.
Almagro N. ::: 1,66 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔

H2H 4:0 z lat 2011-2015. Dwóch Hiszpanów więc powinno być na korcie gorąco, zresztą ich wcześniejsze spotkania były niekiedy bardzo zacięte. Almagro już raz pokonał w tym roku Ramosa w Buenos Aires na początku sezonu. Nicolas w Bastad pokonał Verdasco po 3 setach, był to bardzo zacięty mecz, ale później uległ niespodziewanie Denisowi Istominowi. To jednak na tą porażkę przymykam oko bo mam własne zdanie wyrobione odnośnie tego wyniku.
Ramos ostatnio jest w formie, wygrał Challenger we Włoszech, ale w Bastad uległ finaliście Robredo w drugim meczu turnieju. To jest taki zawodnik który nie utrzymuje dość długo dobrej formy i teraz liczę na spadek dobrej gry z jego strony. Myślę, że po tym meczu H2H będzie wynosiło 5:0 dla Almagro, a sprawiedliwości stanie się zadość.
Wynik: 4:6 (3)6:7
ATP Gstaad:
Hemery C. - Lajovic D.
Hemery C. +1,5 seta ::: 1,56 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔

Hemery to zawodnik z 1995 roku. Niezwykle ambitny, pogrywa co prawda jeszcze dość często w Challengerach, ale w tym sezonie powoli do głosu w ATP dochodzi nowe pokolenie. W turniejach niższej rangi radził sobie dość dobrze, a to jakiś półfinał czy ćwierćfinał turnieju więc nie jest tak źle. Tutaj zaliczył już w kwalifikacjach 3 zwycięstwa co budzi podziw.
Lajovic zwykły tenisowy średniak, w 2015 roku kompletnie bez jakiś oszałamiających wyników. Taki zawodnik o którym mówi wszystko jego ranking. Ostatnio w Umag przy stanie 6:1 3:1 poddał mecz przeciwko Thiemowi który wygrał swój drugi turniej w tym roku, więc jego sprawność nie jest do końca w 100% zdrowa. Liczę na zaangażowanie o 5 lat młodszego od Lajovica Francuza.
Wynik: 5:7 2:6

ATP Atlanta:
Muller G. - Young D.
Muller G. ::: 1,68 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅

Nie od dziś wiadomo, że Amerykanie u siebie grają znacznie lepiej niż na pozostałych kontynentach to jednak Donald Young kompletnie mnie nie przekonuje. Miał być wielkim Amerykańskim talentem, a jest jedno wielkie rozczarowanie. Pamiętam go bardziej z porażek i bodajże sezon bądź dwa temu, zasłynął z magicznej serii 13 porażek pod rząd. Zawodnik który opadli w ciągu całego roku na 1-3 turniejach, a w pozostałych zbiera manto.
Muller w tym sezonie, przede wszystkim na początku sezonu grał świetny tenis. Turnieje na mączce z wiadomych powodów odpuszcza, bo jest to raczej drewniany zawodnik który nie wytrzymuje długich wymian. Luksemburczyk lubi szybko kończyć akcje i w ataku jest niezwykle groźny, oraz na serwisie. Ostatnio na trawie półfinał w Hertogenbosch, ćwierćfinał w Queen&#39;s Club i porażka dopiero z Murrayem. A na Wimbledonie morderczych 5 setów z Tsongą. Widać, że forma z początku sezonu trzyma się i w drugiej części sezonu.
Wynik: 6:2 6:1

vasyl86 +9 Punkty (Muller powinien dać radę, Almagro nie ufam ostatnio ale powodzenia życzę)
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Janowicz - Daniel 2 @2.38 Marathon⛔
Kursy poleciało, ale moim zdaniem warto dalej grać przeciwko Janowiczowi. A zresztą - o tym meczu zostało już chyba wszystko napisane, nie chce mi się tego samego powtarzać.
Almagro + Bolelli/Fognini @2.11 Marathon⛔
Almagro jeszcze nie przegrał z Ramosem, a na cegle nawet nie stracił z nim seta. Nico zaskoczył in minus w Bastad, gdzie przegrał z Istominem. Ale trochę przypajacował, to nie ulega wątpliwości, bo przegrać z Istominem na cegle to jednak jest sztuka. Ramos z reguły notuje dobre wyniki w chelkach, ale jak przychodzi do starć z silniejszymi graczami, to z reguły notuje porażki. Almagro wrócił po kontuzji i jeszcze nie prezentuje tego poziomu co wcześniej. Sporo porażek, ale też i parę meczy, które mogły optymistycznie nastawiać na przyszłość. W tym roku już raz grali, i to wtedy, gdy Nico prezentował się gorzej niż teraz - w lutym w Buenos Aires na cegle wygrał starszy z Hiszpanów. Moim zdaniem teraz będzie podobnie.
Bolelli z Fogiem fajne rezultaty osiągają w tym roku. Na cegle finał w Monte Carlo i półfinał French Open. Poza tym wygrane w Australian Open, ale to już inna nawierzchnia i inna historia. Najlepiej jednak wspomnieć o ich rywalach. Rafa Nadal, w debla grać potrafi, jednak to jest typowy singlista i w deblu na ogół nie gra, chyba, że w turniejowych składakach, które szybko odpadają. Teraz tak zapewne będzie - za partnera ma chłopaka z rocznika 97. Tak więc to mówi samo za siebie - Włosi to wygrają.
Muller G. - Young D. 1 @1.68 Pinnacle✅

conors 1,4K

conors

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Puszcza Kampinowska
Janowicz vs Taro Daniel, 2(+1,5 s)@1,55
Janowicz vs Taro Daniel, 1:2@4

Zamiast grać Szopa po@1,6 wolę zagrać na seta dla Japońca po podobnym kursie. To interesujący zawodnik. Japończyk, który gra jak Hiszpan. Ma facet ponad 190 cm wzrostu, trzyma piłę, nic za darmo. Ograny na cegle jak małpa. Czy na Szopa wystarczy? Powinno, ale wszyscy wiem jak z Jurkiem jest. Jak odpali, to potrafi grać bardzo ryzykownie i skutecznie w dodatku. Dlatego typowanie czystego win jest sporym ryzykiem w tej konfiguracji.
Moim zdaniem jednak, lekkim faworytem jest Japończyk, a jeżeli Szop wygra to po wielkich męczarniach. Dlatego set dla Japońca bardzo realny.

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Podkarpackie
Mayer - Montanes ---- Mayer @ 1,99 Pinnacle ✅
Florian Mayer po powrocie do gry nie prezentuje się już tak dobrze, ale na turniejach w Niemczech gra lepiej niż zwykle. W Halle doszedł do ćwierćfinału po drodze pokonując Johnsona i Struffa, a przegrał dopiero z Federerem. W Hamburgu w przeszłości osiągał bardzo przyzwoite wyniki - półfinał w 2010 i ćwierćfinały od 2011 do 2013. W 1 rundzie trafia na starszego hiszpańskiego ziemniaka Alberta Montanesa, który ostatnio pogrywa sobie w challengerach, a do turnieju w Hamburgu dostał się z kwalifikacji gdzie wygrał z Vannim i Mischą Zverevem. Ostatnio grali ze sobą w tym roku i Hiszpan zdecydowanie wygrał, a było to podczas challengera. Teraz gramy na turnieju ATP500 w Niemczech i to zmienia postać rzeczy. Wierzę, że Mayer solidnie się przygotował do tego turnieju i jest bardzo zmotywowany, a tym samym mam nadzieję, że wygra to spotkanie.

saltan +6 Punkty
pikarafa17 +6 Punkty
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Kudla 1,45 unibet✅

Panowie sa obecnie po przeciwniej stronie bieguna ???? Marinko mial serie kilkunastu porazek pod rzad, przerwal ja dopiero wczoraj z pol amatorem wiec nie ma o czy mowic. Zeszly sezon mial swietny zwlaszcza na grassie. Teraz to porazka, na cegle np same porazki, jego ulubiona trwa tez mu nic nie pomogla, teraz amerykanski hard i nagle ma grac jak w zeszlym sezonie? watpie....

Kudla super sezon na trawie, wygrany challanger jeden final i bardzo udany Wimbledon. Teraz gra u siebie, wczoraj oddal swojemu rywalowi dwa gemy. Ale dopiero dzisiaj obaj panowie graja powazny mecz... Forma zdecydowanie po stronie jankesa, Marinko w dolku i watpie aby sie dzisiaj przelamal. Po takim kursie moim zdaniem naprawde warto...

merengue +8 Punkty
benek_27 +22 Punkty
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin
Bolelli/Fognini-Nadal/Munar 2-0
Bolelli/Fognini 1.23 betsafe
✅✅✅ IZZI
Bolki są tutaj wyraźnymi faworytami i to jest raczej oczywiste. Ostatnio grali mniej, na Wimbledonie zaliczyli szybki zjazd, ale wiadomo, że trawa to nie jest ich ulubiona nawierzchnia. Wracają teraz na mączkę, a wiadomo, że tutaj potrafią grać. Półfinał na RG, czy finał w Monte Carlo to dobitnie pokazują. Oprócz tego na mączce grali dwa turnieje, w Rzymie oraz w Madrycie, tam im zupełnie nie wyszło, jednak przegrywali z &quot;bardziej ogarniętymi&quot; parami. Mam na myśli średni poziom, ogranie i doświadczenie danego zestawienia. Tutaj Bolki mają naprzeciw siebie Nadala, który debla gra ledwo w kilku turniejach na cały sezon. Nie wychodzi mu to źle, ale o sporym ograniu w grze podwójnej tutaj nie można imo mówić. Rafa wziął sobie za partnera swojego 18-letniego rodaka, który do tej pory pogrywał tylko w ITF-ach. Fakt, w deblu nie wyglądał źle, ale to jest przepaść, jeśli chodzi o poziom gry. Młodemu zdecydowanie będzie brakowało doświadczenia i ogrania na tym poziomie. Do tego dochodzi zgranie obu par, a tutaj mamy do czynienia z podobnym dystansem, gdyż w tej kwestii Włosi biją swoich rywali na głowę. Jeśli chodzi o samą grę, to wiadomo, że o Młodym ciężko coś powiedzieć, więc trzeba skupić się na tym, co możemy powiedzieć o pozostałej trójce. U Włochów mamy do czynienia ze zrównoważonym poziomem, czyli obaj, tak Fog, jak i Piżamka nieźle radzą sobie na serwisie, chociaż tutaj oczywista jest przewaga tego drugiego, wymiany za to z pewnością lekko po stronie Fabio, a siatka po równo. W ten sposób włoska para uzupełnia się i dzięki temu oraz dobrej formie w grze podwójnej osiąga dobre wyniki. U Rafy mamy niezły serwis, wymiany na dobrym poziomie i średnią siatkę, jak na warunki deblowe, jednak uważam, iż mimo niezłego poziomu gry Drapaka, wyjdzie tutaj brak zgrania z partnerem i &quot;młodość&quot; Munara.
Kohlschreiber/Petzschner-Cabal/Farah 0-2
Cabal/Farah 1.55 betsafe✅✅✅ IZZI
1.72 b365 Kto nie pograł wcześnie może teraz złapać fajny kurs na singla.
✅
Kolba to niedzielny gracz debla, w tym sezonie rozegrał cale 3 mecze. Petzschner za to stawia wyraźnie na debla. Jednak o nim pisałem już przy okazji pierwszej rundy w Umagu, gdzie grał w parze z Inglotem. Mączka to nie jest jego nawierzchnia. Widać to wyraźnie w jego występach tutaj. Trzy podejścia i trzy razy leciał w pierwszej rundzie. Do tego dochodzi brak jakiegoś szczególnego zgrania z Kolbą. Krótko mówiąc jest to para sklejona na ten turniej. Na przeciw nich mamy Cabali, czyli jak na mączkę bardzo solidny debel. W poprzednim tygodniu zaliczyli finał w Bastad, a nie grali jakiejś rewelacji. Może Kolumbijczycy nie prezentują jakiejś wyjątkowej formy, jednak nawet ze swoją przeciętną grą w takich turniejach z przypadkowymi rywalami powinni dawać radę. W obliczu tego kurs na poziomie 1.5-1.6 uważam za godny uwagi.

matek1456 +2 Punkty
jester72 +5 Punkty
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Muller - Young 1.65 2/10 pinn
✅
Ostatni dobry turniej Younga to Indian Wells, dawne czasy, potem clay i grass i fatalne wyniki Donalda. Zupelnie inaczej wygladal ostatnio Muller. Dobre wystepy na grassie, solidne mecze trzyma forme reprezentant Luksemburga. Nawet te turnieje na cegle nie byly takie zle, Gilles solidnie powalczyl z niezlymi rywalami. Potem mocno postraszyl Andy Murraya i Tsonge. Nie spodziewam sie jakiegos pogromu, Young potrafi grac ale na teraz forma Gillesa jest duzo wyzsza, swietnie serwuje, gra tenis bardzo nieprzyjemny dla rywala a akurat Young nie nalezy do cierpliwych przebijaczy. Szybko traci koncentracje jak mu mecz sie nie uklada, zaraz nerwy i bledy.

biba80 +3 Punkty
aka-shakal +26 Punkty (:-) trafiliśmy!)
Status
Zamknięty.