>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Cincinnati - 14.08-21.08.2016

Status
Zamknięty.
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lublin

Miejsce: Cincinnati, USA
Data rozgrywania: 14.08.2016 - 21.08.2016
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: ATP 1000
Pula nagród: $4,362,385
Oficjalna strona turnieju: http://www.wsopen.com/
Lista Startowa: http://www.wsopen.com/Players/Entry_List/?intloc=headernavsub
Drabinka: http://www.wsopen.com/2016_mens_interactive_draw/
Plan gier: http://www.wsopen.com/ResultsAndSchedule/day_schedule/?intloc=headernavsub
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/usa/atp-cincinnati/

Zapraszam wszystkich do merytorycznej dyskusji i pisania analiz​

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
aka-shakal +40 Punkty (Dzięki za korektę ;) na PW)
dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Youzhny-Berankis 1 @1.5 b365
Mikhail juz tym samym tenisista nie bedzie co kiedys, ale trzyma poziom w tej amerykanksiej czesci przed USO. Malo kto pewnie sobie zdaje sprawe, ze Rosjanin to pewnie jeden z najbardziej utuytulowanych graczy w tourze, gdyz Youzhny wygral 10 tytulow, a jako tenisista byl miniumum w kazdym cwiercfinale szlema czy dwukrotnie w polfinalach US Open. Rok temu gral wrecz fatalnie, a w Montrealu zagral super. Teraz tez niezly wystep w tym roku w Toronto, czyli przebrniete kwalifkacje, wygrany mecz w turnieju glownym i porazka z Wawrinak w dwoch tie-breakach. Tydzien przerwy na olimpijskie zmagania powinien zadzialac korzystnie na Rosjanina. Berankis jest dobrym tenisista, ale obecnie gra strasznie i niewiele wskazuje,z eby mial wrocic z dani na dzien do dobrej dyspozycji.
Halys-Mannarino 2 @1.4 expekt
Dwoch Francuzow. Mannarino akurat zawsze byl dorbze obeznany z amerykanskimi kortami, gdzie zagral weile challengerow i niezle USO. Tutaj troszke przewrotnie bo w przeciwienstwei do turniejow w Indian Wells-Miami w tych turniejach Kanada-Cincinnati jakos wybitnie mu sie nie wiodlo, ale to i tak duzo wieksze i starty tutaj po stronie Mannarino. Halys z talentem, ale Mannarino powinien pokazac wyzszosc. Typ kombinacyjny ze wzgledu na kurs.
R.Harrison-Millman 1 @1.1.85 expekt 6-4 5-4 40*-15 (2 MP na swoim serwisie i przegral...pogratulowac)
Harrison ostatnio zwyzka formy, gdyz Amerykanin znany jest przede wszytskim z krotkich okresow dobrej gry. Tutaj podobnie Harrison wie z czym sie ten turniej je, gdyz wygrywal tutaj juz mecze w turnieju glownym, a Millman nie jestem pewien czy w ogole tutaj wystartowal w swojej karierze. Ostatnio dobry mecz Millmana z Nishikorim na igrzyskach, Millmam technicznie bardzo dobry, ale tutaj jest typowa szybka nawierzchnia i Harrison bedzie sie starac.

andre@ +16 Punkty (Pozdrawiam! JA dzisiaj stawiam na Lucke z Barbarą. Miłego weekendu, trzymaj się! Ale ostatnio oszołomów na forum...)
dx2 9,6K

dx2

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zverev-Mannarino 2 @1.83 b365
Obydwaj zawodnicy spotkali sie w ostatnich tygodniach juz dwukrotnie. W Atlancie wygral Mannarino 6-3 3-6 7-6, a w Los Cabos Zeverev 6-1 6-1. Latwo sie chyba domyslic, ktory mecz byl grany na powaznie. Mischa gra lepiej ostatnimi czasy, ale Mannarino jest lepszy tenisista i bardziej kompletnym. Ten turniej jest oczywiscie najbardziej prestzizowy ze wszystkich trzech i stad stawiam na Mannarino.
Taki Murray do tego i chyba mozna grac.

rybarz 4,8K

rybarz

Znawca - Hokej
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Cieszyn
Spotkanie: S.Johnson - F.Delbonis
Typ: 2-0
Kurs: 1,65
Bukmacher: sts

✅
Johnson bardzo dobre wyniki w tym roku na kortach twardych.Więcej rozegranych meczy od przeciwnika.Powalczył w RIO,teraz gra u siebie w USA.Miał kilka dni przerwy,więc z regeneracją nie powinno być problemu. Delbonis ostatnio regularnie odpada w pierwszych rundach.Ma dobry ranking (44),ale gra słabo.Steve ranking sporo wyższy(22),więcej meczy i dużo lepsze wyniki w tym sezonie.Myślę,że mecz będzie na sporej przewadze gracza z USA
Tak mi jeszcze chodzi po głowie :
Spotkanie:Cuevas P / Granollers M - Kubot L / Peya A
Typ: Kubot L / Peya A
Kurs:1,8 sts

dx2 +14 Punkty
pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wawa
Opelka - Chardy ✅✅
1 @2,90 Bwin

Młody Amerykanin w bardzo dobrej formie. Osiemnastolatek ma za sobą super turniej w Atlancie, zaskoczyl tam wszystkich swoją dyspozycja i doszedł do półfinału gdzie odpadł po trzy setówce z Isnerem. Opelka ma swietny forhend bekchend, bardzo dobry serwis. Trzeba też podkreślić że gra u siebie i trybuny będą za nim. Z drugiej strony mamy francuza który niczego nie pokazał w tym sezonie i naprawde nie wiem czemu jest tu az takim faworytem, najwidoczniej buki nie wierzą w potencjał osiemnastoletniego amerykanina. Myślę, że po takim kursie warto spróbowac ????
Powodzenia.

Edit: świetne spotkanie amerykanina, tak jak pisałem świetny forhend bekhend no i serwis, 3-4 lata jak to wszystko doszlifuje to top 20 spokojnie ????

dx2 +14 Punkty
bl4dy +5 Punkty
aka-shakal +40 Punkty (Też myślę podobnie)
rzepin +5 Punkty
M 493

milo93

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Opelka - Chardy
1 @2,90 Bwin
Młody Amerykanin w bardzo dobrej formie. Osiemnastolatek ma za sobą super turniej w Atlancie, zaskoczyl tam wszystkich swoją dyspozycja i doszedł do półfinału gdzie odpadł po trzy setówce z Isnerem. Opelka ma swietny forhend bekchend, bardzo dobry serwis. Trzeba też podkreślić że gra u siebie i trybuny będą za nim. Z drugiej strony mamy francuza który niczego nie pokazał w tym sezonie i naprawde nie wiem czemu jest tu az takim faworytem, najwidoczniej buki nie wierzą w potencjał osiemnastoletniego amerykanina. Myślę, że po takim kursie warto spróbowac ????
Powodzenia.
Chardy 1.37 Unibet ⛔ :cool:
Chłopie takich głupot dawno nie widziałem chłopak ma tylko dobry serwis jest drewniany jeśli go rozrzucisz na bok to on nic nie przebije. Turniej w Atlancie mu wyszedł, ale wcześniej miał problemy w kwalach challengerów z naprawdę słabymi graczami. Dodatkowo podejrzewam, że może być zmęczony bo ostatnio intensywnie grał, a dla takiego kolosa to naprawdę dużo. Chardy wygra to bez problemu.
Oczywiscie lepiej zagrać francuza, który nic nie pokazuje na twardych kortach w tym sezonie po tak bardzo nedznym kursie na którym nic sie nie zarobi :p
Dla mnie 1.37 to nie jest nędzny kurs jak jestem czegoś pewien zobaczymy po meczu kto ma rację ;)

pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wawa
Chardy 1.37 Unibet
Chłopie takich głupot dawno nie widziałem chłopak ma tylko dobry serwis jest drewniany jeśli go rozrzucisz na bok to on nic nie przebije. Turniej w Atlancie mu wyszedł, ale wcześniej miał problemy w kwalach challengerów z naprawdę słabymi graczami. Dodatkowo podejrzewam, że może być zmęczony bo ostatnio intensywnie grał, a dla takiego kolosa to naprawdę dużo. Chardy wygra to bez problemu.
Oczywiscie lepiej zagrać francuza, który nic nie pokazuje na twardych kortach w tym sezonie po tak bardzo nedznym kursie na którym nic sie nie zarobi :p

K 0

kamola

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Opelka Chardy 0:2 2.12 Unibet
W moim przekonaniu Chardy z łatwością wygra dzisiejsze spotkanie. Opelka co posiada to jedynie serwis, jeszcze niedawno był daleko w rankingu. Chardy to bardzo dobry gracz ze słabymi wynikami ostatnio. Wyjdzie dzisiaj zmotywowany i na pewno wygra 0:2. Polecam
Coś więcej? Brakuje tutaj jakiegokolwiek rzeczowego argumentu. Analiza powinna skupiać się na wielu aspektach i przedstawić całą sytuację związaną z danym meczem./Macko18

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
???? Opelka R. - Chardy J.
Opelka R. +1,5 seta ::: 1,70 ::: 1/3 Pinek ✅
Opelka R. ::: 2,99 ::: 0,5/3 Pinek ✅

Zrobiła się niezła masówka na Opelkę który w następną niedzielę ukończy 19-lat, ale temu nie ma co się dziwić. Reilly gra tutaj z dziką kartą, gra u siebie, w ostatnim czasie jest w dobrej formie. W Newport 3 sety z Dancevicem który urwał set zwycięzcy Karlovicowi, w Waszyngtonie 3 sety i porażka po tie-breaku z Jazirim który pokonał Andersona i urwał set Zverevowi (półfinał turnieju), w Atlancie Opelka zaliczył półfinał, a w Los Cabos po kreczu pokonał Stakhovskiego i zagrał tie-break z Lopezem finalistą.
To wszystko robi na mnie wrażenie, za to po drugiej stronie Chardy kompletnie bez wyników w ostatnim czasie. Niby Jeremy rok temu w Montrealu zagrał półfinał, ale tam przez drogę bronił bodajże 9 piłek meczowych. W następnej rundzie czeka już Tsonga więc mam nadzieję, że Jeremy będzie chciał uniknąć starcia z rodakiem i dzisiaj szybko przegra, na pewno są na to szanse.
Wynik: 3:6 7:5 7:6(9)

bl4dy +5 Punkty
hentai +5 Punkty (Dzięki, Opelka znowu dał zarobić :))
milo93 +4 Punkty
J 146

jazdazbukami

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Opelka - Chardy
Typ 2 @1,5 Sportingbet
Podzielam zdanie wszystkich grających przeciwko Opelce, to że chłop coś tam pograł w słabo obsadzonym turnieju u siebie nie oznacza, że nagle wystrzelił z formą i będzie regularnie klepać lepszych od siebie. Udało się z Andersonem i Youngiem, gdzie z Andersonem to był tenisowy cyrk, a z Youngiem fakt, serwis świetnie siedział. Serwis to główna i jedyna broń Opelki, bo w wymianach jest bardzo sztywny i zwykle próbuje z fh jak najszybciej kończyć akcje. Chardy sezon fatalny dostawał już od gorszych od Opelki zawodników, no ale tutaj mamy turniej 1000, duża kasa i motywacja, Opelka może co najwyżej liczyć na to że zdobędzie kolejne doświadczenie.

milo93 +4 Punkty
rybarz 4,8K

rybarz

Znawca - Hokej
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Cieszyn
Spotkanie: Fognini F. - Isner J.
Typ: Fognini +3,5
Kurs: 1.75
Bukmacher: sts

Fognini jak wiadomo nieobliczalny.W tym spotkaniu nie jest na straconej pozycji.Myślę,że podejmie walkę z Johnem i nie zostanie zmieciony z kortu.Linia może i na styku,ale biorąc pod uwagę solidną grę w obronie Włocha w ostatnim czasie jest spora szansa.Fog nie będąc w roli faworyta sprawił już nie jedną niespodziankę

D 192

delfi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Cilic - Troicki
Cilic WIN 1.28 ✅

Starcie Chorwata znakomicie umiejącego serwować i posługiwać się forehandem z Troickim, którego jedynym atutem jest przebijanie. Troicki jest w świetnej formie w ostatnim czasie. Po Wimbledonie rozegrał 3 spotkania na hardzie i wszystkie przegrał 0-2, a rywale nie licząc Andy&#39;ego nie byli najlepsi (Anderson i wcześniej Harrison). Chciałbym napisać o zaletach Victora ale jedyne co mi przychodzi to dobre 35 miejsce w rankingu. Cilic, który przegrał w Rio z Monfilsem będącym w dużym gazie wcześniej wygrywał z challegrerowcem Albotem i z Dimitrovem. Obaj zawodnicy w ostatnim turnieju rangi 1000 odpadli w pierwszej rundzie więc obaj są zmotywowani, aby nie było powtórki ale Marin mimo, iż nie jest do końca w swojej najlepszej dyspozycji powinien bez większego trudu porozrzucać czy to serwisem czy forehandem Troickiego.

Kyrgios - Pouille
Kyrgios WIN 1.25✅

Zwycięzca niedawnego turnieju w Atlancie. Obsada turnieju nie była co prawda najlepsza ale Australijczyk zdołał pokonać Verdasco, fajnie grającego Nishiokę czy w finale Isnera, który zwyciężał tam 2 lata pod rząd. Kyrgios w Toronto również odpadł w pierwszej rundzie z mega przyszłościowym Shapovalovem ale był to wtedy jego pierwszy mecz na hardzie po przerwie i nie czuł dobrze ani nawierzchni ani piłki. Tym razem nie wierzę, aby pozwolił sobie na dekoncentrację i ponownie zakończenie turnieju w pierwszej rundzie. I mimo, iż lubi on sobie pokrzyczeć i poobrażać się na wszystko to powinien ogarnąć nieobliczalnego Pouille. Jest to gracz niewątpliwie z dużym potencjałem ale niestety głowa nie nadąża i Pouille lubi się podpalić na korcie. A w sytuacji kiedy on się podpala każda piłka ląduje czy to w siatce czy na aucie. Francuz w tym sezonie na hardzie umiał już przegrywać z takimi &quot;tuzami&quot; jako choćby Ram, Jaziri czy Pospisil. Po turnieju w Toronto odpoczywał co może pójść też na jego niekorzyść, bo nie był ani wcale mocno eksploatowany w ostatnim czasie, a brak rytmu meczowego może być widoczny zwłaszcza w pierwszym secie. Dzisiaj w tym dubelku idę mocniej niż zazwyczaj i gram za 2j.
Ako: 1.60 Bet 365✅

ziemniak94 +1 Punkty
grzybeq 390

grzybeq

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Raonic M. / Zimonjic N. - Benneteau J. / Roger-Vasselin E.
Typ :
Benneteau J. / Roger-Vasselin [email protected]⛔ WilliamHill
Benneteau J. / Roger-Vasselin E. 2:0 @2.10⛔ WilliamHill
Analiza: Francuzi bardzo znana i ceniona para, znakomici debliści, którzy nawet po kontuzji Benneteau wrócili i w ekspresowym tempie zaczęli robić dobre wyniki. Niedawno doszli do finału Wimbledonu, co prawda w Toronto odpadli w pierwszej rundzie ale tutaj wydaje mi się, że mogą zajść daleko. W 2014 roku dochodzili tutaj do półfinału. Raonic z Zimonjicem nie grali razem ani razu. O ile serwis Raonica może jakoś ratować na szybkiej nawierzchni to Zimonjic już nie ten gracz co kiedyś, 40 lat na karku, szuka ciągle nowych partnerów do gry, a Raonic to nie deblista.
Steve Johnson/Sam Querrey - Bernard Tomic/Viktor Troicki
Typ:
Steve Johnson/Sam Querrey @1.40 WilliamHill
Steve Johnson/Sam Querrey 2:0 @2.0 WilliamHill
Analiza: Turniej rangi ATP World Tour Masters 1000, pula nagród 4,362,385 $, rozgrywany w USA. To już sam w sobie mocny argument biorąc pod uwagę, że Johnson i Querrey będą grać u siebie. Rok temu odpadli tu w drugiej rundzie po zaciętym meczu z Dodigiem i Melo, przegrywając po 2óch tiebreakach. Tomic i Troicki to typowa sklejka tylko po wpisowe w deblu. Legitymują się rekordem 3/5. Mimo, że cała czwórka gra również singla to Johnson i Querrey przeważają doświadczeniem i umiejętnościami deblowymi kilkukrotnie swoich rywali. Oboje będą straszyć serwisem, dobra gra przy siatce, kibice za nimi. Nic więcej nie trzeba chyba dodawać. Taki kurs to perełka, wątpie nawet, że Tomic z Troickim chociaż raz przełamią Amerykanów.
@1.44 * @1.40 = 2.02
@2.10 * @2.00 = 4.20

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Litwa, Wilno
???? Fritz T. - Youzhny M.
Youzhny M. +2 gemy ::: 1,90 ::: 1/3 Pinek ✅
Fritz to jeszcze nastolatek, ale już żonaty. 54 miejsce w rankingu robi wrażenie w tym wieku, pewnie w przyszłości będą z niego ludzie, jednak jego gra jakoś kompletnie mnie nie przekonuje. Patrzę na jego wyniki w 2016 roku i co widzę? Z ręką na sercu muszę przyznać, że nie pokonał on żadnego znaczącego przeciwnika. Nie mam zielonego pojęcia jak zrobił ten ranking, finałem w Memphis gdzie w półfinale pokonał Berankisa?
Youzhny co prawda aktualnie jest niewiele lepszy, ale ma te 34 lata na karku i nie sposób odmówić mu doświadczenia. Do tego gra tutaj od kwalifikacji, gdzie wygrał 2 mecze baaardzo pewnie. To na pewno jakiś mały handicap w jego stronę. Na początku tego roku wygrał 3 turnieje rangi Challenger, bilans łącznie 19-0, ostatnio zagrał w Toronto 2 tie-breaki z Wawrinką.
Wynik: 1:6 3:6

pamelka 66

pamelka

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dzisiaj radzę zastanowić sie nad graniem w Cincinatti, cały dzień ma padać.

Tak jak wczoraj miało padać cały dzień. Zagrane typy nie uciekną ! Jutro/pojutrze ładna pogoda na 100%

S 22

siudinho

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Mała taśemka na dzisiaj (bet365):
Goffin D. (Bel) - Basilashvili N. (Geo) 1- 1,11
David bardzo uniwersalny zawodnik, potrafi bardzo dobrze zagrać na każdej nawierzchni. Porażka na IO z zawodnikiem gospodarzy Belluccim - pewnie do teraz nie wie jak przegrał tego pierwszego seta bo 2 razy serwował na set. W drugim jedno przełamanie i po zawodach. Gruzin ostatnio notuje bardzo dobre wyniki w eliminacjach pokonał po 2&#39;0 Mathieu oraz Eliasa. to pierwsze zwycięstwo może robić wrażenie ale jestem pewien ze na goffina to za mało,
Mannarino A. (Fra)-Gasquet R. (Fra) 1- 1,22
Różnica klas. Wszyscy rozpisują sie o wielkich możliwościach Mannarino I TO BY BYŁO NA TYLE BO WYNIKI ICH NIE BRONIĄ. Jak wygrywa to z zawodnikami pokroju Halys czy Moryia Tiafoe/. Martwić może tylko to że od maja Rysiek nie grał na twardej nawierzchni ale myślę ze na spokoju ogarnie.
Monfils G. (Fra)- Carreno-Busta P. (Esp) 1- 1,22 zł
Carreno to typowy ziemniak, ostatnio nawet coś tam odbija na twardej ale jak dostanie kogoś mocniej grającego to go nie ma. w tym roku wygrania gaela 2:0 w Indiana. Co do Monfisa to bardzo dobry okres ostatnio, Poprawił znacząco głowę .
Johnson S. (Usa) - Delbonis F. (Arg) 1- 1,20
Świetna forma amerykanina. Serwis na najwyższym poziomie do tego nieżle w wymianach - stara się szybko kończyć. Delbonis ceglak, coś odbija na twardej ale na pewno nie jest to poziom Johnsona.

Karlovic I. (Cro) - Monaco J. (Arg) 1- 1,36

Perełka. Gdyby ten mecz był wczoraj to może bym sie zastanawiał bo ivo ostatnio finał ale mijają już 2 dni więc można śmiało grac. Argentyczyk w beznadziejenj formie. Przegrywa z każdym jak leci. Ivo 2:0 na spokoju
Fognini F. (Ita) - Isner J. (Usa) 2- 1,3
Foggini gorąca głowa, raz dwa się zagotuje jak isner będzie niszczył go serwisem. tylko czekać aż zacznie wywalać wszystko po autach.
Pouille L./Tsonga J-W. - Kontinen H./Peers J.2- 1,36
Kurs taki że żąl nie pograć. Peers jeden z najlepszych deblistów już w krotce może nawet nr 1. Bardzo dobre występy w tym roku z Kontinenem.
Francuzi to sklejka singlistów którzy czasem coś poodbijają w debli.

Johnson S./Querrey S. - Tomic B./Troicki V. 1-1,33

Podobna sytuacja co wyżej. Nie sądzę żeby tomic i troici mogli na coś liczyć z lepsza i bardziej zgrana parą.

Errani S./Suarez Navarro C.-Olaru I.R./Voracova R. 1, 122
Włoszka i hiszpanka już od dłuższego czasu grają razem i wychodzi im to bardzo dobrze. Jak już przegrywają to tylko z lepszymi parami niż ta dzisiejsza.

Zasanawiam sie jeszcze nad graniem na vesely tomicia i jaziriego i debel
Huey T. C./Mirnyi M. ? ktoś jakies opinie??
Proszę pisać swoje opinie na temat tych meczy.
Mam nadzieje że temat jakoś się ruszy dzięki temu ????
Sorry za błędy ale pisałem z komórki.

Status
Zamknięty.