>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

ATP Tour - Casablanca & Houston 5.04-11.04.2010

Status
Zamknięty.
vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie: Jarkko Nieminen - Victor Hanescu
Typ: Hanescu
Kurs: 2,47
Bukmacher: Bwin
Analiza: Wydawało się, że przygoda z turniejem w Casablance Nieminena skończy się szybko i Jarkko zaliczy ten turniej do mało udanych. W kwalifikacjach zdołał jednak pozbierać się i po męczarniach wygrał z partnerem deblowym Łukasza Kubota, Oliverem Marachem. Potem Ouahabi (nie mylić z Ouahabem), Menendez czy Ziadi zostali zmiażdżeni przez Jarkko, ale nie byli to zbyt poważni dla Fina rywale. Teraz zaczyna się prawdziwa gra. Hanescu w Indian Wells urwał seta Federerowi, zaś w Miami przegrał 1-2 z Fallą. Wcześniej urwał seta Gonzalezowi. Nie sądzę, by po raz kolejny zagrał dość nierówno i tym razem myślę, że to Victor zwycięży. Niektórzy nazywają go drewnianym, jednak Hanescu znacznie lepsze wyniki osiąga zwykle właśnie na clayu. Nieminem w Barleccie został brutalnie sprowadzony do rzeczywistości po serii świetnych występów przez Ribę-Madrid, teraz to już nie Challenger, to dość poważny turniej. Jarkko wystąpił tu już w czterech spotkaniach i może być dość zmęczony, tym bardziej, że wcześniej także intensywnie grał. Hanescu na pewno bardziej wypoczęty, zawodnik moim zdaniem po prostu lepszy od Jarkko. Liczę, że Nieminen może dziś mieć kłopoty z serwisem Victora, zaś Hanescu, tak jak to często bywa, jakoś zdoła dociągnąć dobry dla siebie wynik do końca.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Dziś w sumie tenis do odpuszczenia, ostatecznie wyjaśni się kto zmyka do Monte Carlo. Jeśli Hajek wygra a część ludiz ucieknie to Czech ma szanse na spory sukces. To dobry gracz. Podobno już wczoraj Granollers miał uciekać do MC, jednak wygrali debla zdecydowanie 6:4 6:2 i ciekawe co będzie dzis. Jesli Marcel leci to kurs na Lindsteda/Tecau 1,97 ciekawy ale cholera wie jak będzie a sama wartość tenisowa zdecydowanie po stronie Hiszpanów dlatego odpuszczam. Na razie widze, ze Hajek 3:5 a raczej się do MC nie wybiera więc sama nie wiem... dziwne.

R 0

radek1234500

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Spotkanie: Kubot - Starace
Typ: 1
Kurs: expekt
Buk: 2.35

Analiza:

Już dzisiaj o godzinie 14.00 odbędzie się kolejne spotkanie turnieju ATP w Casablance. Będzie to mecz ćwierćfinałowy. Rywalem Polaka będzie Włoch Potito Starace. Kubot zajmuje obecnie 42 miejsce w światowym rankingu, natomiast jego przeciwnik jest 73. Polak gra świetnie w tym sezonie. Świadczy o tym awans na 42 pozycje w rankingu (najlepsze w karierze). Będzie to 2 spotkanie Kubota w tym turnieju, w pierwszym meczu pewnie wygrał z A. Clementem 6-4 6-1. Starace rozegrał już 2 mecze w tym turnieju, w pierwszym wygrał z P. Luczakiem 6-3 7-5 a w drugim pokonał O. Hernandeza 6-2 6-1. Włoch będzie zmęczony ponieważ rozegrał o 1 mecz więcej. Sądzę że Łukasz Kubot pewnie wygra to spotkanie i awansuje do kolejnej rundy.

Stawiam na Łukasza Kubota po kursie 2.35

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Spotkanie: Kubot - Starace
Typ: 1
Kurs: expekt
Buk: 2.35
Analiza:
Już dzisiaj o godzinie 14.00 odbędzie się kolejne spotkanie turnieju ATP w Casablance. Będzie to mecz ćwierćfinałowy. Rywalem Polaka będzie Włoch Potito Starace. Kubot zajmuje obecnie 42 miejsce w światowym rankingu, natomiast jego przeciwnik jest 73. Polak gra świetnie w tym sezonie. Świadczy o tym awans na 42 pozycje w rankingu (najlepsze w karierze). Będzie to 2 spotkanie Kubota w tym turnieju, w pierwszym meczu pewnie wygrał z A. Clementem 6-4 6-1. Starace rozegrał już 2 mecze w tym turnieju, w pierwszym wygrał z P. Luczakiem 6-3 7-5 a w drugim pokonał O. Hernandeza 6-2 6-1. Włoch będzie zmęczony ponieważ rozegrał o 1 mecz więcej. Sądzę że Łukasz Kubot pewnie wygra to spotkanie i awansuje do kolejnej rundy.
Stawiam na Łukasza Kubota po kursie 2.35
With all respect, ale ta analiza nie analizuje nic.
Po 1. Ranking nie ma wielkiego znaczenia, Potito ma wielki potencjał, którego nie wykorzystuje, natomiast Łukasz jest za wysoko w stosunku do swoich umiejętności.Fakt, sezon ma bajeczny wręcz, ale nie przeceniajmy rankingu.
Po 2 Potito jest lepszy w grze kombinacyjnej, chociaż debel wiele dał Łukaszowi i potrafi on niejednokrotnie zaskoczyć dobrą grą pod siatką lub zaskakującym skrótem. Jednak z głębi kortu lepszy jest Włoch.
Po 3 argument co do ilości rozegranych meczów jest co najmniej śmieszny, to są zawodowcy więc jeden mecz nic nie zmienia. Tym bardziej błyskawiczne spotkanie z Kingiem Oscarem.
Po 4 expekt nie ma tego spotkania w ofercie póki co. A najwyższy kurs na Łukasza to 1,85 w pinnacle. Więc bez oszukiwania z kursami.
a po 5. typu nie neguję. Ale będzie to spotkanie na styku.

reeq 13

reeq

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ostroleka
Spotkanie : Kavcic B. v Querrey S. [Games HC] 4:0
Typ: 2
Kurs: 1,80
Bukmacher: Gamebookers
Analiza:

Za chwile o godzinie 22:00 rozpocznie sie mecz w ramach 2 rundy turnieju w Houston. Kavicic , zawodnik który gra zazwyczaj w chalangerach. Nie przewiduje tutaj innego wyniku jak 6-1 6-2. Querrey poterzny serwis, wolej , dropszot. Swietnie mu to wychodzi. Sam wygrał w tym sezonie 1 turniej gdzie pokonal po drodze nawet Roddicka. Obaj panowie z sobą nigdy jeszcze niegrali. Nawet ranking różnica 75 miejsc mówi o tym typie. Kavcic najwyżej dochodził do 2 rundy turnieju. Niewidze tutaj żadnych szans dla niego. Querrey ma duży , gra przed swoją publicznością. Oglądałem ostatni mecz kiedy przegrał z Chardym 1-2. Musi dzisiaj pokazac swój tenis. Stawiam na niego ponieważ analizowałem te spotkanie wczesniej i postawiłem ładną sumke na Sama. Przepraszam za post wczesniej mało czasu mialem na napisanie.

F 0

filweb

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poznan
Garcia Lopez - Serra 2 2.29
Typ za niewielką stawkę, bo mam w tym tygodniu mało czasu i widziałem właściwie jeden mecz Casablanci i to bez udziału żadnego z tych zawodników. W zeszłym roku widziałem jednak większość spotkań GP Hassan II i pamiętam bardzo dobrą formę Florenty Serry, który uległ dopiero w finale Ferrero. Mecz z groźnym na tym levelu Hiszpanem powinien być wyrównany, jednak ze wskazaniem na Francuza, który właściwie gra &quot;u siebie&quot;, bo w Maroku sporo Francuzów na trybunach a i korty zna bardzo dobrze.

M 0

murphy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ja natomiast widzialem mecz Serry z Robertem i bylem troche rozczarowany poziomem meczu, a szczegolnie gra tego pierwszego, bo w pierwszym secie psul on wszystko co tylko mogl walil daleko po autach albo w polowe siatki, wygladalo na to jak by brakowalo mu cierpliwosci przy regularnym Robercie, w nastepnych setach troche lepiej zaczal mu serwis funkcjonowac i Robertowi braklo tez konsekwencji w swojej grze, a gra Serry w dalszym ciagu wygladala mniej wiecej tak ze trafi albo nie trafi ... natomiast GL wydaje sie ze przeniosl dobra forme z kortow twardych USA na korty ziemne bo juz w 1 rundzie odprawil bez problemu bardzo groznego w tym sezonie Granollersa i jesli Serra zagra podobny mecz jak z Robertem to nie ma czego szukac z GL

M 28

mitch

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
With all respect, ale ta analiza nie analizuje nic.
Po 1. Ranking nie ma wielkiego znaczenia, Potito ma wielki potencjał, którego nie wykorzystuje, natomiast Łukasz jest za wysoko w stosunku do swoich umiejętności.Fakt, sezon ma bajeczny wręcz, ale nie przeceniajmy rankingu.
Po 2 Potito jest lepszy w grze kombinacyjnej, chociaż debel wiele dał Łukaszowi i potrafi on niejednokrotnie zaskoczyć dobrą grą pod siatką lub zaskakującym skrótem. Jednak z głębi kortu lepszy jest Włoch.
Po 3 argument co do ilości rozegranych meczów jest co najmniej śmieszny, to są zawodowcy więc jeden mecz nic nie zmienia. Tym bardziej błyskawiczne spotkanie z Kingiem Oscarem.
Po 4 expekt nie ma tego spotkania w ofercie póki co. A najwyższy kurs na Łukasza to 1,85 w pinnacle. Więc bez oszukiwania z kursami.
a po 5. typu nie neguję. Ale będzie to spotkanie na styku.

Dokładnie tak!
Dla mnie zdecydowany faworytem tego meczu jest włoch. Łukasz średnio radzi sobie ze świetnymi biegaczami za linia końcową a takim jest z pewnością Włoch. Starace pokonał bez większego trudu Hernandeza, z którym to Łukasz jakis czas temu trochę się jednak namęczył(chociaz bylo 2:0 też).
Clement na Clayu przy Starace to cienki bolek.
Edit: Widziałem oba mecze Starace w tym turnieju i naprawde włoch świetnie tutaj serwuje.

B 33

bodziorex

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
spotkanie: Kubot- Starace
typ DW 2-1
kurs 4
Expekt
ANALIZA:
przed nami spotkanie 3 rundy tenisowego turnieju panow rozgrywanego na kortach w Casablance. Naprzeciwko siebie stana- reprezentant Polski sklasyfikowany obecnie na 42 pozycji w Swiatowym rangingu oraz Wloch Potito Starace okupujacy 73 lokate. Kubot na drodze do trzeciej rundy rozgrywal tylko 1 spotkanie gdzie pokonal w stosunku setow 2-0 Francuza Arnauld Clementa. Dla Starace z kolei bedzie to juz trzeci mecz na kortach w Maroku. 1 runda to wygrana nad Peterem Luczakiem 6-3 7-5 natomiast w 2 okazal sie lepszy od oscara hernandeza zwyciezajac gladko 6-2 6-1. Faworytem spotkania oczywiscie nasz reprezentant aczkolwiek uwazam ze nie bedzie mial dzis latwej przeprawy. Stawiam na jego zwyciestwo ale w stosunku setowym 2-1

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
spotkanie: Wawrinka Stanislas - R. El Amrani
typ: Set handicap R. El Amrani +1.5
kurs: 2.45
Expekt
ANALIZA:
Witam. Na dziś wybrałem mecz pomiędzy Wawrinką a R. El Amranim. Marokańczyk się znakomicie spisuje na kortach &quot;u siebie&quot; gdzie wyeliminował już faworyzowanego Hajka J. (Cze) oraz Gabashvilego T. (Rus) !!! W obydwu tych meczach Amrani był przez buków skazany na porażkę a kursy na niego wynosiły pomiędzy 3,7 -4,3 . Dziś sytuacja się powtarza i również faworytem buków jest przeciwnik Amraniego, w tym przypadku Wawrinka lecz moim zdaniem kursy rzędu 5,2 na Amraniego to lekka przesada! Ten zawodnik jest szczególnie niebezpieczny w grze na clayu na kortach w Maroku i myślę, że prawdopodobnie Wawrinka sobie z nim poradzi, ale nie tak łatwo jak mógłoby się wydawać i Amrani seta Wawrince urwie. Przypominam że wczoraj Wawrinka też był &quot;pewniakiem&quot; w meczu z niby słabym słowakiem, a ten ugrał seta i to uwaga do zera ! To o czymś świadczy i myślę, że skoro słowak ugrał seta z Wawrinką to i Amrani da radę, dzięki może nieco lekceważącej postawie Wawrinki i waleczności Amraniego.

B 94

bart7890

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tenis | Casablanca | 09.04.2010 | 19:30
Richard Gasquet - Victor Hanescu
1-2

Unibet | typ: Hanescu (+1,5 seta)
kurs: 2,15 | stawka: 5 PLN | wygrana: 5,8 PLN

Typy z turnieju w Casablance jak na razie wchodziły, więc gramy dalej. Pochodzący z Francji Gasquet ma 24 lata, zajmuje 74 miejsce w rankingu atp, mniej więcej po równo gra na clayu i hardzie chociaż w ostatnich latach grał znacznie mniej na tej pierwszej nawierzchni. Turniej rozpoczął wręcz fenomenalnie, pewnie pokonał Rochusa i Golubeva po 2-0, w poszczególnych setach 6/1 6/1 co można nazwać pogromem. Dzisiaj przyjdzie mu się już zmierzyć z lepszym rywalem, pochodzący z Rumunii Hanescu ma 29 lat, zajmuje wysoką 43 pozycję w rankingu atp, zdecydowanie jego ulubioną nawierzchnią jest clay, na którym rozegrał większość swoich pojedynków w karierze. Victor rozegrał jak na razie jedno spotkanie w Maroku i nie był jego faworytem, udało mu się pokonać Jarkko Nieminena 2-1 i przejść do dalszej rundy. Oczywiście w Casablance zawodnicy grają na clayu, więc przewaga nawierzchni po stronie Rumuna, jest również bardziej doświadczonym i stabilnym graczem od swojego rywala, w tym roku Victor był już na trzech turniejach na swojej ulubionej nawierzchni i zawsze odpadał już w drugiej rundzie, więc na pewno nie brakuje mu chęci do osiągnięcia lepszego rezultatu. Richard za to będzie mocno podbudowany dwiema pewnymi wygranymi w turnieju, umiejętności ma ogromne, ale często zdarzają mu się proste błędy, zbytnio rozluźnia się podczas spotkań. Jeśli chodzi o wynik dzisiejszego pojedynku to nie wykluczam tutaj zwycięstwa Francuza, ale nie sądzę, aby znowu wygrał gładko 2-0. Liczę na to, że Hanescu powalczy i napsuje sporo krwi swojemu młodszemu przeciwnikowi. Kurs na typ, że Victor zdobędzie chociaż jednego seta jest bardzo wysoki i uważam, że warto spróbować.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Sezon gier na ceglanej mączce rozpoczął się na dobre i to w naprawdę dobrym stylu! Turniej w Casablance znów stoi na bardzo wysokim poziomie, nie brakuje emocji, ale także ludzi na trybunach, którzy tworzą (razem z pięknym kortem centralnym) niesamowitą atmosferę! O Houston może napiszę coś wieczorkiem.

O 15:00 zaczynamy półfinałowe emocje. Stanislas Wawrinka zagra z Potito Starace. Potencjał szwajcarski tenisista na pewno posiada większy, jest bardziej uniwersalny, ale na cegle szanse w tym meczu lekko się wyrównują. Nie widziałem jak gra Starace w tym turnieju, ale trzy wygrane 2:0 pokazują, że czuje się tutaj dobrze. Tyle że Włoch, dysponujący całkiem solidnym podaniem, a także świetnie grający na linii końcowej na tej nawierzchni na ogół ogrywa średniaków, a z typowymi tenisowymi tuzami walczyć już nie potrafi. Wawrinka jest w niezłej formie, widziałem go przed tygodniem w Miami i prezentował się solidnie, teoretycznie można gdybać czy nie zagra na pół gwizdka ze względu na przyszłotygodniowy występ w Mastersie w Monte Carlo (gdzie bagatela broni punktów za półfinał), jednak myślę, że skoro zdecydował się na występ tutaj, potraktuje go poważnie do końca. W ubiegłym sezonie grali ze sobą zaraz po French Open, wygrał Szwajcar i to 2:0. W ćwierćfinale ograł El Amraniego, który u siebie grał tenis z kosmosu. Wychodziło mu wszystko w pierwszych dwóch meczach i wcale nie dziwią jego zwycięstwa nad Hajkiem, czy Gabashvilim... Myślę, że dziś warto zagrać na Staśka, który jest tenisistą prezentującym zupełnie inny poziom tenisa! Natomiast Starace niby potencjał spory ma, tyle że do tego co prezentował choćby w 2007 roku bardzo dużo brakuje... Wawrinka ma przewagę praktycznie w każdym aspekcie tenisowego rzemiosła, od podanie, przez regularność, po kończące uderzenia, które grać potrafi z obu stron. Potrzebuje zwycięstwa w turnieju, które pozwoli mu się odblokować i uważam, że to może być Grand Prix Hassan II!

Stanislas Wawrinka - Potito Starace 1 @ 1.51 (7/10) Betsafe ✅

Jeśli chodzi o drugi półfinał to uważam, że mecz należy omijać szerokim łukiem. Hanescu potencjał, tym bardziej na ukochanej cegle ma spory, gra bardzo urozmaicony tenis (stosunkowo często biega do siatki, stara się kończyć), w dodatku w turnieju ograł już Gasqueta, którego widziałem w starciu z Olim Rochusem i mi wreszcie zaimponował (choć przed meczem byłem skłonny grać na Belga). Tyle że dziś po drugiej stronie siatki stanie Florent Serra, bardzo mądrze grający Francuz, finalista tego turnieju sprzed roku, który w tym sezonie nawet na hardzie przegrywał praktycznie tylko z tenisistami Top20 plus Troickim, Beckerem i Benneteau, a to mówi samo za siebie. Mecz będzie ciekawy, ale typować go nawet nie próbuje...

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tak jak już pisałem wcześniej teraz pora na Houston i w zasadzie drugi (znacznie ciekawszy) półfinał - Horacio Zeballos - Juan Ignacio Chela. Miałem spore oczekiwania przed sezonem związane z Zeballosem, nawet na hardzie, niestety zawodził... Zawodził aż to turnieju w Miami w którym miałem przyjemność go oglądać i grał o wiele lepiej. Rotacyjny serwis, na cegle bardzo groźny, w dodatku mądra gra z końcowej linii, z pewną dawką ryzyka i kątowej gry. W turnieju nie stracił seta i o ile pokonanie Denta i Seli na cegle nie robi wrażenia, to 2:0 z Gonzo już jak najbardziej! Chela to już nie ten tenisista co dawniej. Dużo więcej błędów, dużo mniej efektownych i niespodziewanych zagrań, choć nadal z obu stron potrafi zaskoczyć rywala. Serwis przeciętny. To według mnie aktualnie gracz na dużo niższym poziomie, który raczej będzie notował już tylko regres formy. Jeszcze wspomnę o tym jakim cudem jest w półfinale turnieju ATP? Pomijając jego przeciętną obsadę, warto zwrócić uwagę na to że ograł drewnianego Rama (w dodatku z kontuzją, mecz kończył się kreczem), Schwanka, który został ukarany grzywną w wysokości 1000 dolarów za to co pokazał w tym meczu. Posyłał skrót za skrótem, a później ewentualnie starał się lobować rywala, popełniał banalne błędy, ponieważ przez ból pleców starał się maksymalnie skracać wymiany. I wreszcie w ćwierćfinale ograł wracającego po kontuzji, bardzo słabego Lleytona Hewitta. Tak więc pierwszy sprawdzian przyjdzie dzisiaj i uważam, że nie ma prawa go zaliczyć...
Horacio Zeballos - Juan Ignacio Chela 1 @ 1.75 (8/10) Betsafe ⛔

mozi 552

mozi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Widzę ciekawy typ w ostatnim meczu tego tygodnia ;) W finale turnieju w Casablance zdecydowanie lepszy był Wawrinka i zasłużenie wygrał bardzo ciekawe zawody. Ciekawe jak będzie się spisywał już za kilka dni w Monte Carlo? Natomiast w finale zawodów w Houston zobaczymy Juana Ignacio Chele (przeciwko któremu grałem wczoraj) i Sama Querrey&#39;a. Nie rozumiem takiego kursu. To mimo wszystko Chela jest tenisistą na cegłę, doświadczonym, który tutaj jak widać po wynikach (choćby wczorajszym 2:0 z Zeballosem) jest w formie. O jego aspektach tenisowych w poście powyżej. Querrey to przede wszystkim serwis i bomby forhendowe z końcowej linii. Jest mniej cierpliwy i robi dużo więcej błędów. W turnieju męczył się już z Odesnikiem i Massu, którzy na pewno w jakimś stopniu przypominają grę JIC na tej tej nawierzchni. Argentyńczyk to jeszcze za wysokie progi nawet na bardzo szybkiej cegle amerykańskiej.

Juan Ignacio Chela - Sam Querrey 1 @ 2.00 (8/10) Betsafe ✅

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
JI Chela(+1,5 seta) - S Querrey 1,47 ✅

Bardzo dobre zawody Cheli wczoraj, widać, że jest forma. Martwi tylko słaby 2 serwis, który będzie Sam atakować. Nie można lekceważyć Querreya na clay, poprawił gre, umie rozgrywać długie wymiany, umie dropy itd. Mecz dość równy, myślę, że zadecyduje 3 set. Faworyta ciężko wskazać, jeśli Sam będzie mieć gorszy gem serwisowy to może mieć kłopoty, troche błędów zrobił z Odesnikiem a Chela znów nie potwózy błędów Wayna, który grał momentami jakby się gdzieś spieszył. Chela spokojnie umie wypunktować rywala, poczeka na błęd itd. to jeden z inteligentniejszych graczy w tourze. Reszte napisał Mozi, stawka w sumie 1/10 nie czuje aż tak bardzo Houston.

B 94

bart7890

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tenis | Houston | 11.04.2010 | 21:00
Juan Ignacio Chela - Sam Querrey
2-1

Finałowe spotkanie turnieju w Houston. Chela to zawodnik, który większość swojej kariery spędzał na clayu, w drodze do finału tylko raz był faworytem bukmacherów w pierwszym spotkaniu z Ramem, następnie odprawiał Schwanka, Hewitta i Zeballosa. Widać, że dobrze gra mu się w tym turnieju i moim zdaniem jest w stanie go wygrać. Querrey to zawodnik, który raczej występuje w turniejach na hardzie, w drodze do finału pokonał Kavcica, Massu i Odesnika, we wszystkich spotkaniach był zdecydowanym faworytem, muszę przyznać, że drabinkę miał dość łatwą, a i tak męczył się ze swoimi rywalami. Juan Ignacio jest zawodnikiem szybszym i powinien wymęczyć swojego rywala, jego serwis wygląda bardzo dobrze, ma dobry procent pierwszych piłek. Nie widzę specjalnie w tym spotkaniu atutów dla Querreya.
-------------------------------------------------------
???? Juan Ignacio Chela (+1,5 seta) - Sam Querrey ✅ 2-1
Unibet | ako: 1,47

Status
Zamknięty.