Alajuelense - Cartagines
Gospodarz obecnym liderem, ale z tego powodu, że ma jedną kolejkę rozegraną więcej. Forma Alajueli w kratkę strasznie, albo męczarnie, lub nagle odpalają piąty bieg i kontrolują mecz na ciężkim terenie z Herediano. Nadal jest to jednak potentat do zwycięstwa w TdV. Oceniał gry Alajuelense w Verano nie będę, gdyż ciężko mówić cokolwiek sensownego mając w pamięci ich poprzednie sezony i 2 mecze z obecnej fazy. Cartagines od przyjścia Mezy, postawiło na obronę co wypada całkiem w porządku, bo w 5 kolejkach stracili tyko 3 bramki, można mówić też o lekkim zastoju zespołu, gdyż te 3 bramki tracili w ostatnich trzech spotkaniach, gdzie zawsze dzielili się punktami (co ciekawe wyniki rozstrzygały się już w pierwszej połowie). Ale z drugiej strony jako jedyni zostają niepokonani, co w tej lidze bądź co bądź jest bardzo dobrym osiągnięciem. Myślę, że będzie to wyrównany mecz, lecz z lekkim wskazaniem na gospodarzy mimo wszystko. Jeśli miałbym coś stawiać:
Cartagines lub remis do przerwy
1,72 bet365 głównie ze względu na ich obronę i ostatnie mecze

5:1 ???? to tyle bylo ich dobrej obrony
Gol do przerwy
@1,42 myBet 
6:2(5:1)
Saprissa - Zeledon
Dobrym rozwiązaniem wydaje się over. Mimo, że w poprzedniej kolejce i to na wyjeździe łapałem na Saprissę @1,57 to w tym przypadku 1,45 mnie odrzuca. Zeledon gra strasznie wesoły futbol i strzela sporo bramek jak na średniaka tej ligi, ale też oczywiście nie zawsze pamięta o defensywie co przekłada się na cżęste straty punktów. U nich powiedziałbym zależy od dnia. Saprissa natomiast wiadomo uznana marka na Kostaryce, ze zwycięstwem problemu raczej mieć nie powinni, chociaż ostatnio 2 ciężkie mecze przyszło im grać. Nic w tym dziwnego, gdyby nie fakt, że grali ze słabymi zespołami. Koniec końców uciułali 3 oczka mniej niż powinni. Za overem na pewno przemawia ten 'wesoły', totalnie niepoukładany futbol (chociaż fajnie się go ogląda) Zeledon i ofensywa zarówno jednych jak i drugich. Można też spojrzeć na ostatnie spotkania pomiędzy tymi zespołami. Kibice na pewno się nie nudzili.
over 2,5
@1,69 marathonbet @1,75 na bet365

5:1
Zeledon gol
@1,54 marathonbet

5:1
Puma Generalena - Belen
Goście w TdV są tragiczni. W Invierno zdobyli w pierwszych pięciu kolejkach 2 punkty (można im to wybaczyć gdyż mieli w miarę ciężki terminarz - w tym mecze z pierwszą trójką - ale o dziwo z Herediano i Alajuelense właśnie te punkty zdobyli), w Verano jeszcze gorzej - jak na razie jedno oczko i to też tam, gdzie się tego najmniej spodziewano - Alajuelense. Na ich miejscu mimo 27 oczek, czyli 8 punktów przewagi nad Limon i Pumą właśnie w generalnej bałbym się spadku. A gospodarze po tragicznym sezonie otwarcia obudzili się i osiągają przyzwoite wyniki i uważam, że w tym sezonie nie spadną. Liczę tutaj na ich zwycięstwo i lekką ucieczkę ze strefy zagrożonej spadkiem. Dla mnie Belen w tym momencie jest pierwszą drużyną do spadku, już nawet nie chodzi o te słabe wyniki, sama ich gra po 2/3 kolejkach jest nie do zniesienia, chociaż i tak sporo wytrzymałem ????
Puma Generalena DNB
@1,83 marathon 
1:0
Tutaj też będę czekał na bramki zespołu, ewentualnie dołożę over ale będę informował.
over 1,5 bramki Puma
@2,30 marathon 
1:0
Mecz Pumy 11 lutego, LDA i TPM w nocy z 11 na 12.