>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

A 18 lat skończone?

P 95

piotrek_

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Postanowiłem założyć ten temat dla wszystkich tych, którzy w punkcie &quot;toto-mix&quot; zetknęli się z nieprzyjemną sytuacją gdzie byli proszeni o okazanie dowodu osobistego i chcieli by się podzielić swoją przyjemną bądź też nie, przygodą. Dzisiaj jak byłem w swoim punkcie około godz 13:00 byłem sam a w środku czterej panowie siedzieli sobie grzecznie a za ladą tradycyjnie pani R. :] Mówię , że chce wpłacić na Lige Mixu tradycyjnie 100zł a ona się pyta po cichutku &quot;a masz 18 lat bo panowie celnicy krzywo się na Ciebie patrzą &quot; :-D trochę mnie to zaskoczyło, w sumie mam już 19 i chodzę tam dość długo no ale dziś 1-raz od 3 tyg zawitałem do totomixu , a na drzwiach karteczka &quot; OD 18 LAT !&quot; pisze jak byk choć wcześniej tego nie było. Oczywiście , grzecznie odpowiedziałem , że mam i bez obaw. Nie miałem przy sobie akurat dowodu więc by był problem jakby tamci zapytali. Ewentualnie legitymacja. Widzę , że Totomix postanowił podjąć poważne kroki w celu pozbycia się w poszczególnych punktach osób w wieku under 18. Byleby panowie przychodzili i sprawdzali wtedy gdy ruch jest największy czyli pomiędzy godz 15-19 gdy jest LM lub LE i w weekendy cały dzień :] Kiedyś musiałem czekać prawie 15-20min żeby wpłacić kasę bo bachory puszczały tasiemki za 2zł i ustawiało się ich w kolejce z 6-ciu albo więcej. No ale cóż , zobaczymy co z tego będzie. ????

hugo997 37

hugo997

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kiedys u mnie w miescie najwiecej klientow toto-mixu to wlasnie byly osoby niepelnoletnie. W innych bukach nie bylo szans zeby cos obstawic nie bedac pelnoletnim a tutaj wlasnie dawalo rade chyba ze mieli jakas kontrole albo bylo duzo osob. Sam tam kiedys stawialem przed 18-stka. Gdyby nie dochod z &quot;bachorów&quot; to juz dawno by pewnie zamkneli punkt.

E 0

ej-no-xd

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
ja pier... 19 lat i od bachorów wyzywa innych

ale Newsa odkryłeś że 18 lat trzeba mieć by wejść

P 95

piotrek_

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
ja pier... 19 lat i od bachorów wyzywa innych

ale Newsa odkryłeś że 18 lat trzeba mieć by wejść
człowieku bachory nazywam osoby które mają około 13 ,14 roku życia , którzy o bukmacherce pojęcia nie mają a Ty się tak nie napinaj bo Ci żyłka pęknie. A jeżeli myślisz , że każda osoba mająca 19 lat to bachor to powodzenia z takim podejściem. Nie wiem czego chcesz dowieźć. Kulturalnie założyłem temat a Ty tylko wyjeżdżasz z nic nie wartym komentarzem.
Każdy wiedział , że trzeba miec 18 lat ukończone aby miec dostęp do wielu rzeczy na tym świecie a mimo to jest dostęp i bez ukończenia. Tu chodzi mi o to , że teraz wprowadzili rygor i przyłapią kogoś za ladą , gdy niepełnoletniemu zatwierdza kupon , powtórzy się to jeszcze raz to zamykają punkt.

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Lódz
Stawiam w naziemnych 2 lata i jeszcze nie spotkałem się z sytuacją kiedy pan/pani przy ladzie zarządał/a dowodu. A zdarzało się, że stawiali dzieci po 12 lat i nie było problemu.
Niby od nowego roku miało się dużo zmienić i o ile w Totomixie faktycznie trochę &quot;rygoru&quot; jest tak w Betako u mnie w ogólne się nie przejmują tym, że trzeba mieć ukończone 18 lat. Młodzi przychodzą całymi ekipami, stawiają mecze, grają na maszynach paląc sobie przy tym i żadnego problemu dla nich nie ma. Trochę to dziwne czytając inne posty nie tylko na tym forum odnośnie wstępu od 18 roku życia, ale prawdziwe ????

panti1801 29

panti1801

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
tak, według nowej ustawy nie wolno przebywać w punkcie osobie niepełnoletniej, ta naklejka na drzwiach ( wstęp powyżej 18-tego roku życia ) zawiera dokładny paragraf z ustawy, który mówi o tym, że jest zakaz wstępu. No cóż trzeba tego przestrzegać i już ????

kostek1916 237

kostek1916

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Legionowo
Tylko trochę śmieszne jest to, że np. ojciec, który chce puścić kupon nie może wejść do punktu z małym dzieckiem:]

N 5

nka

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Ja stawiałem na totomixie i miałem dymy ???? z miesiąc przed 18 xD i kazali mi dowód albo won za drzwi ???? Teraz mam dowodzik to nie ma żadego dymku ????

B 0

benjaminxxxxxx

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Panowie, wymagana pełnoletnośc przy zawieraniu zakładów to żadna nowość. Pamietam jak dzis, keidy 10 lat temu chodziłem do STS i od czasu do czasu ślicznoce zza lady zachciało sie zapytać o dowodzik. Oczywiście nie miałem jeszcze dowodu. Wychodziło sie na zewnatrz i bralo pierwszgo lepszego dorosłego z brzegu i prosiło o puszczenie kilku kuponow, zazwyczaj nikt nie oponował. Teraz jest dużo więcej punktów na miescie niż 10 lat temu, wiec zawsze gdzieś małolaty znajdą wyluzowaną obsługę punktu. Zresztą małolat czy nie, każdy kiedyś jakoś zaczynał.
Taki zakaz na pewno nie chroni nieletnich przed hazardem. Bo jak sie chce grać to się grac będzie. Jak nie w karty z kumplami na klatce czy na melinie, to miedzy sobą sie bedą zakładać.

Pzdr

ramzesa 12,8K

ramzesa

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Plock
Każdy i tak znajdzie sposób na grę. Co do tych bachorów za 2zł mnie to nie denerwuje. Dużo bardziej wkurzają mnie dziadki co mają więcej tych dwuzłotówek i kilka kartek po 20 typów :razz:

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja, i siedzę z gazetką STS ze statami i tak dalej. ???? Oni są śmieszni, myślą, że im będą więcej meczy to lepiej na tym wyjdą. I 10 kuponów po 10 zdarzeń.. Jednemu raz nawet nie starczyło miejsca na swoje typy w toto mixie, gdzie są 24 miejsca na kuponie. ????

mordor1410 0

mordor1410

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
W STS bez problemu można zdobyć kupony bez osiemnastki pozdrawiam

Wszystko zalezy od obsługi punktu. Jestem pewien że w 90% kolektur małolaty kuponu nie dostaną, ale zawsze są jakieś odchylenia od normy ???? ????

kanas 352

kanas

"Gram grubo"
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Elblag
Każdy i tak znajdzie sposób na grę. Co do tych bachorów za 2zł mnie to nie denerwuje. Dużo bardziej wkurzają mnie dziadki co mają więcej tych dwuzłotówek i kilka kartek po 20 typów :razz:

hahaha myślałem że dziadki tylko u mnie w punkcie od rana siedzą ????

wincent 150

wincent

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja, i siedzę z gazetką STS ze statami i tak dalej. ???? Oni są śmieszni, myślą, że im będą więcej meczy to lepiej na tym wyjdą. I 10 kuponów po 10 zdarzeń.. Jednemu raz nawet nie starczyło miejsca na swoje typy w toto mixie, gdzie są 24 miejsca na kuponie. ????

Pamiętam jak na wakacjach jeden chodził i pokazywał kupon blokowy 9/10 po 3-4 mecze na blok w którym do wygrania było ponad 11k , no ale uwalił 2 mecze w różnych blokach i tyle ????

N 0

nyl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
wawa
Jeśli chodzi o to że się dziwicie czemu nie można wchodzić do zakładów bukmacherskich nawet z dzieckiem. To zadam wam pytanie. Jeśli chcesz sam wejść i nie masz ukończonego 18 lat a nawet jeśli ojciec chce wejść z dzieckiem do kasyna czy wejdziesz/wejdą??

matheenn 2

matheenn

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Z nikad
Jeśli chodzi o to że się dziwicie czemu nie można wchodzić do zakładów bukmacherskich nawet z dzieckiem. To zadam wam pytanie. Jeśli chcesz sam wejść i nie masz ukończonego 18 lat a nawet jeśli ojciec chce wejść z dzieckiem do kasyna czy wejdziesz/wejdą??

Przeczytałem tą wypowiedź kilka razy a nadal nie rozumiem o co ci chodzi ...
Pierw coś stwierdzasz a potem się pytasz i nadal nie wiem o co biega...
Odpowiadając na pytanie , z dzieckiem wejdziesz co za sztuka ....

panti1801 29

panti1801

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
koledze chodziło o to, że nie mając osiemnastu lat nie wejdziesz do kasyna sam, ani nawet pod opieką osoby dorosłej. Jest to tak samo zakazane jak wchodzenie osoby niepełnoletniej do zakładu bukmacherskiego (czy to z opiekunem czy samej ). Niestety - przepisy są takie, a nie inne i trzeba się do nich dostosować.