BayeLeverkusen
Bayern München
dzisiaj było widać trochę zmęczenie "angielskim tygodniem" w Niemczech. To spotkanie bez wątpienia hit kolejki bowiem spotykają się lider na terenie wicelidera. Forma obu zespołów w ostatnich spotkanaich bardzo wysoka. Szczerze bardzo trudno mi jest skłonić się do postawienia w którąś stronę. Na Bayern zdecydowanie zniechęcają kursy, które jak dla mnie są za niskie. Wybiorę w tym spotkaniu podział punktów. Liczę po cichu także, że gospodarze mogą pokusić się o sprawienie niespodzianki.
proponuję: X @ 3.35 3/10
over 5/10
Hamburg SV
Wolfsburg
Bardzo dobre spotkanie rozegrali w środku tygodnia hamburgczycy w Dortmundzie rozbijając kopletnie Borussię. Pokazali bardzo dobre zgranie, a także przygotowanie taktyczne. U siebie powinni wywalczyć 3 pkt ze średniakiem z Jackiem Krzynówkiem w składzie. Wolfsburg czeka bardzo trudna walka o choćby punkt. Ja nie daję im większych szans. Raczej pewniak, ale ja za bardzo nie lubię tego określenia. Faworyt według mnie 7/10.
proponuję: HSV @ 1.60
Bochum
Nürnberg FC
spore problemy z napastnikami mają goście gdyż nie mogą zagrać zarówno Angelos Charisteas jak i Robert Vittek. Goście z dorobkiem 5 pkt po 7 spotkaniach są w tabeli lepsi tylko od ekipy Cottbus. Bochum u siebie gra bardzo przyzwoicie: 2-1 z HSV i dwa remisy z Eintrachtem oraz Werderem. Punkty obu zespołom są bardzo potrzebne, ja nastawiam się minimalnie w stronę gospodarzy z uwagi na kontuzje w zespole gości.
proponuję: Bochum @ 2.30 4/10
Karlsruher
Dortmund
załamała mnie postawa drużyny Borussi w meczu z HSV. Bez składu i ładu te ich zgranie. Owszem to całkeim inny mecz i najlepiej zapomnieć o tym co było ale beniaminek z Karlsruhe jak na nowicjusza przystało miesza jak tylko może. I nwet im to wychodzi. 6 pozycja w tabeli to spory sukces. Przy sporych osłabieniach Borussi (Mladen Petric, Philipp Degen, wątpliwy występ Florian Kringe jak narazie) to można przypuszczać dalszą "czarną" serię zespołu z Dortmundu. Jeżeli tylko zlekcewazą beniaminka to przegrana gotowa. Minimalnie wierzę w beniaminka.
proponuję: Karlsruher @ 2.55 2/10
Poza tym Hansa zdopingowana sukcesem w Berlinie nie stoi na przegranej pozycji. Według mnie mają spore szanse na zdobycie conajmniej 1 pkt. Gra Stuttgartu na wyjzdach przedstawia sie najgorzej spośród całej ligi, a we wtorek mecz z Barceloną w LM. Kursy na Hansę (3.70) jak najbardziej do zagrania.
Powodzenia w typowaniu :spokodfhgfh: