>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

7. kolejka 1. Bundesligi (01-03.10.2010r.)

Status
Zamknięty.
ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca

7 kolejka Bundesligi a w niej dwa ciekawe mecze między reprezentami Niemiec w pucharach europejskich, kto zachowa więcej sił?

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
WYNIKI 6 KOLEJKI:
Pauli-Dortmund 1:3
Kaiserslautern - Hannover 0:1
Wolfsburg - Freiburg 2:1
Bremen - Hamburger 3:2
Bayern - Mainz 1:2
Frankfur t - Nurnberg 2:0
Schalke - Moenchengladbach 2:2
Stuttgart - Leverkusen 1:4​

OSŁABIENIA:
Hannover 96 Nie pewny jest występ czołowych graczy Ya Konana oraz Abdellaoue , którzy nabawili się urazów w meczu z FCK ale prawdpodpodobnie zagrają
ST Pauli:problemy mają: Marcel Eger, Matthias Lehmann , Fabio Morena , Carsten Rothenbach
Hamburger SV w najbliższym meczu ligowym w sobotę przeciwko 1.FC Kaiserslautern, wystąpi osłabione brakiem dwóch ofensywnych graczy, Paula Guerrero i Maldena Petrica.
Chorwat podczas treningu we wtorek 28.09 doznał urazu łydki i podobnie jak Paolo Guerrero w sobotę prawdopodobnie nie zagra.

Werder Brema
Torsten Frings przeszedł operacji biodra będzie musiał pauzować przez dziesięć dni i nie zagra w środowym meczu Ligi Mistrzów z Interem Mediolan. 33-letniego pomocnika zabraknie także w niedzielnym ligowym spotkaniu z Bayerem Leverkusen.

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ciekawe spotkania przed nami.
Przede wszystkim mecz Borussi z Bayernem.
Moim zdaniem mecz zakonczy sie zwyciestwem gospodarzy albo co najwyzej remisem.
Bayern w dalszym ciagu gra fatalnie, bez polotu i pomyslu na gre.
Z drugiej strony widzimy rozpedzana Borussie ktora gra madrze i widowiskowo.
Moze i kurs na 1X jest za maly, wiec pewnie postawie X.
Drugim ciekawym typem jest ty na Wilkow, ktorzy powoli zaczynaja grac na optymalnym poziomie.
W dodatku druzyna gsopodarzy ma tak dziurawa obrone ze az szkoda pisac.
Traca najwiecej bramek w calej lidze i nie zapowiada sie ze bedzie lepiej.
Moj typ w tym meczu: 2

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Hannover 96- Pauli
0:1
Hannover @2,10
7/10
(AH -1) @ 3,04
3/10

Gospodarze
zaczęli sezon bardzo dobrze. Zdołali już pokonać Werder Brema 4:1 i ostatnio poradzili sobie na wyjeździe z FCK wygrywając skromnie 0:1. Nadszedł czas na potyczkę z Pauli, które jest niezwykle mocne ale na własnym obiekcie o czym zdołał przekonać się już Hamburger .U gospodarzy znakomity duet Didier Ya Konan i Moa Abdellaoue, który spisuję się fantastycznie. Jak do tej pory stanowią oni fundament siły ofensywnej, zdobywają najwięcej goli i mam nadzieję , że swoją znakomitą formę podtrzymają w meczu z osłabionym Beniaminkiem.
edit:Ya Konan jednak nie zagra ale zastąpi go wracjący po kontuzji Forssell.
OSTATNIE 3 MECZE:
FCK-Hannover 0:1
Hannover-Werder 4:1
Wolfsburg-Hannover 2:0
Jeśli chodzi o gości to w meczu z BVB nie zagrali tragicznie. Pokazali , że mogli strzelić chociaż dwie bramki ale zabrakło skuteczności ich ofensywa do najgorszych nie należy i stać ich na zdobywanie goli w każdym meczu. Obrona Piratów wygląda słabiutko, pełno indywidualnych błędów a już nie wspomnę o tym jak przeciwnik wychodzi z kontrą lub pogra szybszą piłkę to gracze się gubią. Pauli to typowa drużyna własnego boiska gdzie będzie mogła urwać punkt każdemu, mają doskonałych fanów, którzy tworzą wspaniałą atmosfera i chcą aby ich pupile dawali z siebie wszystko gdy występują w roli gospodarza.U gości szpital , trener zmuszony wystawić kilku rezerwowych graczy wyżej pisałem kto raczej nie zagra a Hannover ? Dobra forma , grają u siebie, osłabiony rywal. Znakomita okazja do zdobycia 3 pkt.
Osłabienia:
Carsten Rothenbach - 4 mecze
Florian Bruns - 2 gole, 5 meczy
Matthias Lehmann- 5 meczy
Fabio Morena- 2 mecze
Matthias Hain -2 mecze
Richard Sukuta-Pasu 1 gol , 3 mecze
OSTATNIE 3 MECZE:
Pauli-Dortmund 1:3
Gladbach-Pauli 1:2
Pauli-Hamburg 1:1

HISTORIA SPOTKAŃ:

Jak do tej pory zespoły miały okazje mierzyć się ze sobą tylko w II lidze i to w dodatku aż 10 lat temu, wyglądało to dosyć wyrównanie. Teraz oba zespoły zagrają w Bundeslidze gdzie Hannover jest faworytem tego spotkania.

edit:Aż muszę napisać takiej żenady jeszcze nie widziałem. Wygrana St Pauli zasłużona jak najbardziej ;) ale gospodarze ? Zero walki, zero pomysłu na grę żeby trochę powalczyli to bym zrozumiał a oni nic ????

bulaa 20

bulaa

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Spotkanie: Hannover 96 - FC Sankt Pauli(Strzeli gola w meczu)
Typ: Didier Ya Konan
Kurs: 2,20
Buk: Sportingbet

Analiza: Hannover, wraz z Mainz jest jedną z rewelacji obecnego sezonu Bundesligi.Jutro zawodnicy Mirko Slomki podejmą na AWD Arena beniaminka Sankt Pauli.Aby nie stracić kontaktu z Borussią i Mainz piłkarze Hannoveru muszą powalczyć o korzystny wynik na własnym terenie.Pomóc w tym moze będący ostatnio w dobrej formie Didier Ya Konan.Strzelił on do tej pory 3 bramki i wszystkie na AWD Arena.W jutrzejszym meczu może podtrzymać niezła passę zważywszy na to, ze obrona St. Pauli nie zachwyca, tracąc co najmniej jedna bramkę w pięciu ostatnich meczach.

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków/Arbroath
VS

Hannover 96 - FC St Pauli​

Co prawda, dwa poprzednie mecze tych zespołów zakończyły się remisami 1:1 i 2:2, ale w tym sezonie Hannover86 jest w formie i nie poniósł porażki na własnym stadione (2-1-0).
Zajmują trzecie miejsce w tabeli.
W ostatnich tygodniach formą błyszczy Norweg Marokańskiego pochodzenia. Mowa o Abdellaoue, który jest czołową postacią w formacji ofensywnej ekipy Hannoveru 96 (4 bramki w tym sezonie)

FC Sankt Pauli dziś osłabiony brakiem napastnika Gerald Asamoah (N, 3/1), który przeszedł z Schalke04.
Goście ogólnie w kiepskiej dyspozycji i dziś trzy punkty powinny zostać na AWD-Arena w Hannoverze.

Typ: 1
Kurs:2.10
Buk:Tobet

Typ: Mohammed Abdellaoue strzeli
Kurs:2.40
Buk:Tobet

vdv 66

vdv

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Oberschlesien
Ja przestrzegam przed grą na Hannover. Skłaniam się ku remisowi. Początek owszem super w wykonaniu H96, ale kiedyś nadejdzie gorsza passa (oby jak najpóźniej) i zacznie się tracenie punktów z rywalami z którymi w teorii się powinno wygrać. St. Pauli też nie gra jakoś mega krytycznie i może wywieźć z Hannoveru punkt.
Ja oczywiście jestem za Hannoverem ;) &quot; Hamburg - Hannover bis in den Tod &quot;. Dodatkowo gra z największym rywalem HSV, więc wiadomo ;) Mecz H96 z St. Pauli to takie małe Nord Derby, o czym mało ludzi wie. Dobrze, by było, żeby były to derby dla Hannoveru, aczkolwiek będzie bardzo trudno i ja tutaj typuję wynik 1-1.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
No tak ale trzeba wziąć pod uwagę ile jest osłabień w Pauli. Według mnie można grać na Hannover nie przypadkiem był wynik z Werderem 4;1.
Na tą kolejkę jeszcze jakieś wynalazki bo potem czasu nie będzie. Zobaczymy co z tego wyjdzie :cool:

Freiburg-Koln

UNDER 2 @ 2,40
Nie chce mi się tutaj dużo pisać ale skutecznością obie drużyny nie rażą i over 2,5 tutaj nie padnie według mnie. Jeśli chodzi o 1 x 2 to typowy dół tabeli i każdy może wygrać choć Freiburg pokazał w meczu z Werderem ,że gra dobrą i zdyscyplinowaną piłkę to jestem zdania ,że są to drużyny, które grają na obecnie na wyrównanym poziomie.Obie drużyny mają asów Cisse,Podolski ale jakoś nie chce mi się wierzyć w wielką strzelaninę. UNDER 2 pobieram.
--------------------------------------------------------------
Nurnberg-Schalke

OVER 2,5 @ 2,00

Co do ostatniej porażki Nurnberg radzę zobaczyć jak zagrali. Przegrana z Frankfurtem nie zasłużona jak dla mnie najmniej REMIS. W tamtym spotkaniu bramka była zaczarowana czego dowodem były słupki i poprzeczki.Gracze Nurnbergi zagrali dobre spotkanie , brakował skuteczności,drugi gol padł po odsłonieniu się więc nie ma się co napalać tym ,że Schalke sobie spokojnie poradzi ze „słabą” Nurnbergią.U gospodarzy AS Pinola,który potrafi pociągnąć grę i sieknąć. Liczę , że gospodarzą dopisze szczęście i nie będą trafiać tylko w słupki i poprzeczki jak w ostatnim spotkaniu:razz: Goście ? Jeśli chodzi o dotychczasowe występy w Bundeslidze to : luki w defensywie , ofensywa Huntelar, Raul, Farfan się przebudziła i zaczyna grać zdobywając gole. Zmęczenie po meczu pucharowym też powinno dać o sobie znać, choć trzeba zauważyć znaczną poprawę w meczu z Benficą. Zaledwie 2 dni przerwy dla niebieskich. Nie najlepsze defensywa, przebudzona ofensywa to wychodzi mi tu Over 2,5 --------------------------------------------------------------
G ladbach
–Wolfsburg

Wolfsburg(-0.75) @2,51

Gladbach bez rewelacji typowa drużyna do tracenia największej ilości goli w tym sezonie. Wygrywając z Schalke ,które nie zagrało wielkiego meczu pozwolili sobie wbić 2 gole czego efektem był remis. Wilki w formie jadą po 3pkt Dzeko, Grafitte grają bardzo dobrze, Diego potrafi posyłać piłkę kilkanaście razy w to samo miejsce z wolnych co wykorzystuję doskonale grający głową Grafite w końcu dwie bramki przeciwko Freiburgowi wpadły po dośrodkowaniach Diego i strzałach głową wielkoluda. Stałe fragmenty wielki + dla gości w dodatku w składzie super Dzeko, który potrafi czarować i z łatwością zdobywać gole. Ostatni mecz może bez rewelacji przeciwko Freiburgowi ale co się dziwić jak grali na &quot;wodnym boisku&quot; .Parę błędów i wiele strat przydarzało się w tamtym spotkaniu obu ekipom. Gospodarze lekko się przebudzili w meczu z Schalke ale z tak silnym rywalem jakim jest Wolfsburg dobrego wyniku im nie wróże.Przyjeżdża do nich rywal , który łapie wiatr w żagle i ma z pewnością mocniej obsadzoną i lepiej grającą każdą formację a niżeli gospodarze ;)

vdv 66

vdv

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Oberschlesien
Gladbach –Wolfsburg
Co tu dużo pisać. Ponawiam typ z poprzedniej kolejki na to, że Borussia M&#39;gladbach straci powyżej 1,5 bramki. Link do poprzedniej analizy: klik. Dodam tylko, że: zabraknie podstawowych dwóch obrońców, czyli Brouwersa (pauzuje za czerwoną kartkę) i nie obecnego już od dwóch spotkań Dante. Czy i tak dziurawa obrona Gladbach poradzi sobie bez kolejnego ważnego gracza z będącym w coraz lepszym duecie Grafite - Dzeko? No oczywiście, że nie. Do tego Diego złapał już swój rytm i wraca do swojej dawnej formy jaką błyszczał w barwach Werderu. Jednak tym razem nie zagram tego typu tak mocno jak poprzednio, ponieważ tym razem to Gladbach jest gospodarzem, więc nie ma co szaleć.
Typ:
- Wolfsburg over 1,5
@ 1,66 6/10

vdv 66

vdv

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Oberschlesien
Nurnberg-Schalke

OVER 2,5 @ 2,00

Co do ostatniej porażki Nurnberg radzę zobaczyć jak zagrali. Przegrana z Frankfurtem nie zasłużona jak dla mnie najmniej REMIS. W tamtym spotkaniu bramka była zaczarowana czego dowodem były słupki i poprzeczki.Gracze Nurnbergi zagrali dobre spotkanie , brakował skuteczności,drugi gol padł po odsłonieniu się więc nie ma się co napalać tym ,że Schalke sobie spokojnie poradzi ze „słabą” Nurnbergią.U gospodarzy AS Pinola,który potrafi pociągnąć grę i sieknąć. Liczę , że gospodarzą dopisze szczęście i nie będą trafiać tylko w słupki i poprzeczki jak w ostatnim spotkaniu:razz: Goście ? Jeśli chodzi o dotychczasowe występy w Bundeslidze to : luki w defensywie , ofensywa Huntelar, Raul, Farfan się przebudziła i zaczyna grać zdobywając gole. Zmęczenie po meczu pucharowym też powinno dać o sobie znać, choć trzeba zauważyć znaczną poprawę w meczu z Benficą. Zaledwie 2 dni przerwy dla niebieskich. Nie najlepsze defensywa, przebudzona ofensywa to wychodzi mi tu Over 2,5 --------------------------------------------------------------
Z tym typem się nie zgodzę. mam odmienne zdanie na temat under/over w tym meczu. Dlaczego? Nurnberg to drużyna underowa choć na własnym boisku w dwóch spotkaniach zaliczyła dwa razy over 2,5. Schalke lubi sobie i postrzelać i stracić. Zresztą nad statystykami nie będę się tutaj zbytnio rozwodzić, bo szkoda mi czasu. W tym meczu ważniejsze będą inne czynniki, a takimi moim zdaniem są: osłabienia i środowy mecz S04 z Benficą.
Nurnberg ma ogromne problemy ze zdobywaniem bramek. W pięciu spotkaniach BL zdobyli ich tylko 5. Nie dużo. Zagrają z jednym wysuniętym napastnikiem - Schieberem. Strzelił on co prawda 2 bramki, ale ogółem nie błyszczy. Dlaczego wspomniałem o osłabieniach? Ano dlatego, że kontuzjowani są trzej zawodnicy: Bunjaku, Eigler, Okotie. Cała ta trójka to napastnicy i to o dosyć wysokiej renomie, szczególnie pierwsza dwójka. A więc strzelać nie ma kto i uważam, że Nurnberg jutro bramki nie zdobędzie.
Schalke grało bardzo ważny mecz przed trzema dniami. Bardzo ważny i trudny mecz. Myślę, że jeszcze jutro będą odczuwać trudny tego spotkania. A więc pewnie nie narzucą zbyt mocnego tempa. Owszem będą kontrolować grę, lecz chyba raczej bez żadnych szaleńczych ataków.
Biorąc pod uwagę te okoliczności uważam, że nie padnie zbyt dużo bramek. Może nawet wcale. Jeśli już ma wygrać S04 to skromnie 0-1, ewentualnie 0-2. Zresztą poprzednie spotkania obu drużyn również pokazują nam, że w meczach Nunberg z Schalke nie pada dużo bramek.
Mój typ: under 2,5
To mnie gospodarze zaskoczyli.
To jednak nie będzie tak udany sezon dla S04 jak poprzedni. O powrocie do czołówki mogą w tym sezonie zapomnieć...

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Fajna, merytoryczna dyskusja;) Wtrące i swoje trzy grosze.
VS
HAMBURGER SV - KAISERSLAUTERN
Typ : HSV @ 1,55 Betclic ✅2:1
Ostatnio HSV słabsza dyspozycja, ale np przegrana z Wolfsburgiem z gry nie zasłużona bo to gospodarze kontrolowali i dominowali w tym meczu. Szczególnei akcje napędzali skrzydłami. Jak już zostało napisane HSV dzisiaj bez Guerrero i Petrica z ofensywnych graczy. Zabraknie też Aogo i właśnie na lewej stronie defensywy jest mały problem. Awizowany tam jest jak w poprzednim spotkaniu Ze Roberto, ale myślę, żę większe szanse by tam zagrac ma Jansen, a Brazylijczyk zagra swoje w środku pola. Brak Guerrero jest w zasadzie żaden bo na szpicy jest Ruud van Nistelrooy. Przyjazd na Nordbank Arena nie będzie należał do łatwych dla K&#39;lautern. Oni też po dobrym początku jakby osłabli i 4 mecze bez wygranej z rzędu z czego 3 porażki. Jakoś bliżej mi do tego by postawic na HSV w tym meczu po tym co widziałem co prezentują swoją grą. Potrafią stwarzac okazje. Elia, Pitroipa czy Choupo Moting potrafią ograc każdego bocznego defensora. Ja im zaufam w dzisiejszym meczu;)
VS

BORUSSIA M-G - WOLFSBURG
Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,50 Betclic⛔1:1
Obie strzelą ? TAK @ 1,45 Betclic✅
Pierwsza myśl? Over2,5gola i oba strzelą. I chyba w tym wypadku takowa myśl jest najlepszym rozwiązaniem. Obudził się Grafite, strzelił 4 gole w dwóch ostatnich meczach. Widac w nim wielki zapał do gry i chęc udowodnienia McLarenowi, że źle ocenił jego dyspozycje nie stawiając na niego w początkowej fazie sezonu. Ponadto Dzeko nadal utrzymuje forme więc duet Dzeko- Grafite groźny jak w sezonie kiedy zdobywali majstra. Diego nieco zawodzi, póki co. W ostatnim spotkaniu był poza grą jakby.. Może dzisiaj się przebudzi. Borussia MG straciła już 19 bramek w 6 meczach. Czy trzeba coś więcej pisac? Poprawy raczej nie widac, przynajmniej ja nie dostrzegam. A wkońcu powinni się zmobilizowac i na własnym stadionie mogą też coś ustrzelic co powinno zaowocowac w over bramkowy jak i oba strzelą.​

mfl 439

mfl

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Stalowa Wola/ UK
1. FSV Mainz 05 - TSG 1899 Hoffenheim ✅ 4-2
obie strzelą? TAK @ 1.66
W tej kolejce najbardziej ciekawi mnie to czy lider z Moguncji wygra po raz siódmy z rzędu..Oczywiście mecz ciężki do typowania, obydwie ekipy fajnie weszły w sezon co odzwierciedla tabela. Jedni i drudzy grają dobrą piłkę więc wynik jest jedną wielką niewiadomą...
Jedno jest pewne- będzie to barwny mecz.
Gospodarze przyzwyczaili kibiców do dobrej, agresywnej, ofensywnej gry i bramek. W dotychczasowych 3 spotkaniach na swoim boisku zanotowali 6 trafień. Imponują grą i zaangażowaniem. Holtby,Allagui, Schurrle czy Szalai gwarantują dzisiaj bramkę dla Mainz..
Do tego typu jednak bardziej przekonała mnie drużyna gości. Mają łatwość w strzelaniu goli , mecze wyjazdowe nie są dla nich czymś strasznym.
Do tego tracą bramki: stracili 2 w Kaiserslautern, 1 ze słabiutkim Koln więc czemu dzisiaj Tom Starke miały zachować czyste konto?
W drużynach nie ma problemów kadrowych, zawodnicy mieli tydzień odpoczynku więc na świeżości stworzą wspaniałe widowisko...

ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca
Na mecze o 15.30 mam tylko dwie propozycję:
wygrana Schalke, Nurnberg gra z kontry , to taki rywal który im leży
oraz Freiburg powinnien pokonać Kolonie mimo braku kapitana , w ofensywie dobrze sobie radzą , jeszcze dobrą tutaj opcją jest over 2,5

remo91 57

remo91

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Dzisiejszego dnia na Nordbank Arena miejscowy HSV Hamburg zmierzy się z FC Kaiserslautern. Oba zespoły okupują środkowe miejsca tabeli HSV 9miejsce 8pkt z bilansem bramkowym 10/10, K&#39;lautern 11miejsce z 7-mioma punktami i bilansem 8/11. Hamburger w pierwszych spotkaniach ograł słabe jeszcze Schalke i Frankfurt, następne cztery mecze to seria bez zwycięstwa. Ekipa z Kaiserslautern również dobrze rozpoczęła sezon i ostatnio troche spuściła z tonu zwłaszcza w meczu z Dortmundem przegrywając 5:0. Gospodarze w dzisiejszym meczu będą grać bez Petricia, Guerrero, Aogo, Stepanka i Castelena goście bez Rivicia, Amriego i Simunka. Mimo że faworyzowany jest HSV ja stawiam na K&#39;lautern i myślę że wygrają dzisiejszy mecz, dla bezpieczeństwa typ podpieram remisem.
Klautern lub remis @2,43

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Stuttgart vs. Frankfurt typ:1 kurs:1,9

Na Mercedes-Benz-Arena faworyt będzie jeden VfB Stuttgart. Drużyna gospodarzy w tym sezonie nie zachwyca, lecz nadszedł czas to zmienić, w tej chwili zajmują ostatnie miejsce w tabeli ale gdyby wygrali, wywindowało by to ich poza miejsca spadkowe. Kiedy trzy kolejki temu wygrali 7-0, myślałem że się zacznie i VFB będzie wygrywało i szybko wszyscy zapomną o początku sezonu, lecz dwa kolejne spotkania przegrali ( w każdym z nich trafili do siatki), następnie zwycięstwo Odense w LE i tak w skrócie przedstawiają się ostatnie wyniki drużyny Christiana Grossa. Sądzę że skoro Stuttgart do kolejnego meczu w LE ma jeszcze bardzo dużo czasu, to teraz mocno postawi na Bundesligą i piłkarze postarają się żeby uciec strefie spadkowej. Trzeba sobie też zdać sprawę że Bundesliga to specyficzna Liga i u nich dobre drużyny zaczynają wygrywać dopiero na wiosnę, a drużyny z góry tabeli raczej w jesienie na koniec lądują koło środka, wiec wszyscy w VfB Stuttgart będą chcieli zdobyć trochę punktów żeby nie stracić dystansu do najlepszych.

Eintracht spisuje się przeciętnie, na swoim koncie mają sześć punktów i tak jak rywal okupuje dolną cześć tabeli, za co winić można tylko słabą dyspozycji tejże drużyny. Wiec w tym momencie Stuttgart źle nie trafił, sami nie są w najwyższej formie ale i trafili na drużynę w kryzysie, do tego atut własnego boiska i wynik jest jak dla mnie oczywisty.

Co jest z Schalke oglądał ktoś ?... co oni chcą spaść? :razz:

Status
Zamknięty.