>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

6 kolejka Orange Ekstraklasy

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zachodnia Polska
Przed nami 6 kolejka Orange Ekstraklasy. Po dotychczas rozegranych spotkaniach można powiedzieć, że wszystko wraca do normy tj. Legia i Wisła na czele, a inne drużyny walczą aby dotrzymać im kroku. Jednakże po tej kolejce może się to zmienić. Przed Legionistami trudny wyjazd do Lubinia na mecz z Zagłębiem, a Białą Gwiazdę czeka pojedynek z mającym mistrzowskie aspiracje Lechem.

Zapraszam do typowania i analizowania spotkań 6 kolejki Orange Ekstraklasy ;)

Oto jak przedstawiają się pary tej serii spotkań wraz z notowaniami u bukmachera Bwin.

[center:facc970cb6]
[/center:facc970cb6]

tbm 642

tbm

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zachodnia Polska
Niewątpliwie hitami tej serii spotkań będą pojedynki pomiędzy Zagłębiem Lubin a Legią Warszawa oraz Wisłą Kraków a Lechem Poznań. Lecz kto z nich wyjdzie zwycięsko?

W piątkowy wieczór w Lubiniu Mistrzowie Polski podejmą aktualnego lidera rozgrywek - Legię Warszawa, która w dotychczas rozegrancych spotkaniach ma na swoim koncie komplet zwycięstw, a dodatkowo nie straciła żadnej bramki! Czy w piątek Jan Mucha zostanie pokonany po raz pierwszy? Ostatnio sporo mówi się jakoby drużynę Zagłębia miał opuścić Wojciech Łobodziński i choć jego ewentualne odejście będzie na pewno sporym osłabieniem siły ofensywnej Mistrzów Polski to uważam, ze Miedziowi mają szanse na pokonanie Legii. Zapowiada się niezwykle wyrównane spotkanie, w którym górę może wziąć defensywa, ale uważam, że gospodarze udowodnią, że podobnie jak w poprzednim tak i w tym sezonie powalcza o najwyższe laury.

Spośród sobotnich spotkań póki co moją uwagę zwracają pojedynki Korony Kielce z Polonią Bytom, Górnika Zabrze z Cracovią Krakow oraz Wisły Kraków z Lechem Poznań. Uważam, że rozkręcająca się Korona w miarę łatwo powinna się uporać z beniaminkiem i do swojego konta dopisać kolejne trzy punkty. Górnik, który miał aspiracje powalczyć o wysokie cele sezon rozpoczął kiepsko, lecz teraz na stadion przy Roosvelta przyjeżdza można powiedziec wymarzony rywal, z ktorym Zabrzanom gra się naprawdę nieźle. Wydaje mi się, że i tym razem Górnik może odnieść zwycięstwo. A pojedynek Wisły z Lechem? Na pewno zgromadzi komplet widzów na trybunach ;) Wartym odnotowania faktem jest ten iż na to spotkanie otwarta prawdopodobnie zostanie nowa trybuna dzięki której pojemność stadionu zwiększy się do nieco ponad 20 tysięcy. Szkoda tylko, że na tym meczu prawdopodobnie zabraknie kibiców Lecha... którzy za odpalenie rac w meczu z Zagłębiem Lubin zostali ukarani zakazem wyjazdowym.... Co do samego spotkania to zapowiada się niezwykle emocjonujaco, a wydaje mi się, że trener Smuda ustawi drużynę raczej na grę z kontry bo grając otwartą piłke przy Reymonta co prawda można wygrać (GKS Bełchatów 4-1), ale mozna i sromotnie przegrać (Korona Kielce 0-4).

To moje pierwsze przemyślenia na temat 6 serii spotkań rodzimej Ekstraklasy. A jakie są Wasze typy? Zapraszam do dyskusji ;)

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Ja jako kibic Lecha Poznań życzę im jak najlepiej, no ale Wisła Kraków to jak wiemy wróg z najwyższej półki. Nie chce mi się pisać szerokiej analizy więc powiem krótko, z chęcią bym w tym meczu zobaczył remisik.

Co do spotkania Zagłębia z Legią... chyba postawie na Legię - raz kozie śmierć.

Mój typ na tę kolejkę:

Zagłębie - Legia (2: 2.75)
Wisła - Lech (0: 3.60)
GKS - Odra (1: 1.40)
Groclin - ŁKS (1: 1.60)

Za 2zł można zagrać :jezora:

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou
Tasa kolejka dosarczy nam napewno sporo wrażen.Jest kilka bardzo ciekawych konfornacji szczególnie mam u na myśli pojedynki zespołów które przed sezonem zapowiadały walkę o Mistrzostwo Polski czyli mecz Zagłębie-Legia i Wisła-Lech.Chociaż jest także pojedynek beniaminków czyli Sosnowca z Jagą czy mecz przyjaźni w Łodzi gdzie Widzew podejmował bedzie Ruch Chorzow.

Zmagania I ligowców w 6 kolejce rozpocznie mecz Sosnowca z Jagą wedug mnie w ten mecz obwitował bedzie raczej w wlakę do upadłego niż w jakieś piekne,technicznie akcje.Sosnowiec jesli marzy o grze w... drugiej lidze musi zacząc wygrywać Jaga zaś moim zdaniem jest to typowy zespoł własnego boska ja skusiłbym się tutaj postawić na remis
Także w piątek ale o godzinę poźniej niż mecz w Wodzisławiu ropocznie się mecz obecnego Mistrza Polski Zagłebia Lubin z obecnym liderem OE czyli Legią Warszawa.Napewno czeka nas bardzo ciekawy pojedynek w którym ja osobiście typuje zwycięstwo Zagłębia dlaczego?Zagłebie już osrząseło się po porażkach ze Steaua i gra coraz lepiej zaś Legia jest oczywiscie liderem ligi w dodatku nie straciła gola ale jest włąsnie to ale popatrzymy z kim grała Legia z Cracovią u siebie, z Górnikiem na wyjeżdzie,z Groclinem u siebie,z ŁKS na wyjezdzie i Sosnowcem u siebie moim zdaniem ci rywale nie powalają na kolana w moim przekonaniu Legia dozna porażki w Lubinie
Górnik-Cracovia Górnicy w ostatniej kolejce zremsiowali na trudnym terenie w Białymstoku zaś Cracovia tylko zremisowała z Łódzkim KS według mnie w tym emczu bedzie remis Górnik jakoś nie przekonuje swoją grą zaś Craxa w tym sezonie wszystkie mecze na wyjezdzie przegrywała czas na jakieś punkcik w meczu wyjazdowym
Kilecka Korona która zmierzy sie na własnym bosiku z beniaminkeim z Bytomia.Oczywiscie w tym emczu widze tylko zwycięstwo &#39;&#39;Scyzorów&#39;&#39; Korona ma za sobą najlepszy początek ligi od wielu lat a grając na własnym terenie z takimi zespołami jak Polonia Bytom musi poprostu musi wygrywać
Wojowników Dwóch Łódzki Widzew Chorzowski Ruch mecz przyjaźni na Piłsudskiego
jak narazie Widzew w tym sezonie jeszcze nie wygrał zanotował tylko dwa remisy zas Ruch ma swoim koncie 6 oczek.Widzew można powiedziec &#39;&#39;ładnie przegrywał&#39;&#39; ponieważ praktycznie po każdym przegranym emczu był chwalony.Porażki z Zagłebiem w Lubinie 1:2, Wisłą Kraków 1:3 czy 1:0 z Lechem w Poznaniu wstydu nie przynoszą moim zdaniem Widzew odniesie zwycięstwo w sobotnim meczu i pokona Chorzowskich braci
I w ostatnim i najciekawszym meczu który ma miejsce w sobotę Wisła podjemować bedzie przy Reymonta Lecha Poznań Napewno cay stadion bedzie wypełniony po brzegi sektor gości również.Kibice bedą meili co ogladać moim zdaniem więcej powodów do radości bedą mieli goposdarze którzy odniosą zwyciestwo w mecuz z Lechem Lech jest bardzo groźna drużyną ale na własnym boisku na wyjazdach ajkoś mnie nie przekonują zaś Wisłą po remsiie w Bełchatowie bedzie chciała za wszelką cene pokonać Lecha na włąsnych &#39;&#39;śmeiciach&#39;&#39;.
W Bełchatowie GKS grał bedzie z Odra Wodzisław i tu nie widze innego wyniku jak zwycięstwo GKS-u Odra po odejściu trenera Zielińskeigo to zupełnie inny zepsoł niz z rundy wisoennej poprzedneigo sezonu kiedy miała bodajże 11 meczów bez porażki,Bełchatów musi wygrać bo sporo punktów już zgubił.
W meczu kończącym 6 kolejkę spotkań w małym Grodzisku Groclin podejmował bedzie ŁKS Łódź wg mnie to zespoł Groclinu wygra to spotkanie ŁKS gra bardzo slabo czego nie neguje nawet trener Borecki w ostatnim meczu zremisowali z Cracovią 0:0 wyczerpujac tym samym swoje szczęście w ekipie ŁKS-u mozna pochwalić tylko WYparłę i Kłosa,Groclin to dobry zepsoł i na swoim boisku powinnie wygrać z przecietnym ŁKS

impulsive 0

impulsive

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Ja jako kibic Lecha Poznań życzę im jak najlepiej, no ale Wisła Kraków to jak wiemy wróg z najwyższej półki. Nie chce mi się pisać szerokiej analizy więc powiem krótko, z chęcią bym w tym meczu zobaczył remisik.

Co do spotkania Zagłębia z Legią... chyba postawie na Legię - raz kozie śmierć.

to ja powiem tak :
jezeli chodzi o druzyny wisly i legii to w tej kolejce bedzie odwrotnie niz w poprzedzniej tzn.
w meczu zaglebie lubi - legia warszawa typuje ze padnie remis, jak najbardziej prawdopodobny moze byc 0-0, ewen 1-1, natomiast co do meczu wisla-lech przewiduje wysokie zwyciestwo wisly.

nowak 0

nowak

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Aktualnie Warszawa
Wisła Kraków - Lech Poznań

Pierwszego września na ul. Rejmonta spotkają się dwie drużyny z czołówki tabeli. Druga Wisła Kraków - już z Pawełem Brożkiem w składzie i trzeci Lech Poznań. Obie drużyny sezon rozpoczęły bardzo dobrze; gospodarze cztery zwycięstwa i pechowy remis w Bełchatowie (sędzia nie podyktował ewidentnego karnego), natomiast goście cztery zwycięstwa i jedna porażka.
Wisła ma aspiracje i skład na mistrzostwo, więc takie mecze jak ten muszą wygrywać. Piłkarze Lecha mają wielką szansę na grę w Europejskich Pucharach i sobotni mecz będzie dla nich ważnym sprawdzianem możliwości.
Krakowianie niesieni dopingiel 15 tysięcy kibiców i niezadowoleni z ostatniego meczu powinni spokojnie pokonać Lech, który w ostatnim meczu wymęczył 1:0 z Widzewem Łódź.

Moj typ: Wisła Kraków
Kurs: 1.50

[/b]

nowak 0

nowak

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Aktualnie Warszawa
Korona Kielce - Polonia Bytom

Gospodarze są zdecydowanym faworytem tego spotkania. Korona w dotychczasowych 5 meczach zgromadzila 9 punktów i zajmuje 5 miejsce w ligowej tabeli. Kielczanie u siebie mogą wygrac z kazdym, w tym sezonie Korona dotychaczas u siebie dwa razy i oba te mecze wygrała ( 1:0 z Lechem i 2:0 z Odrą Wodzisław).
Polonia to zespol ktory strzela bardzo malo bramek w pieciu meczach zdobyl dwie bramki a z meczy wyjazdowych przywiezli tylko jeden punkt.Bytomianie wygrali tylko jeden mecz w lidze a mieli duzo słabszych rywali niz Korona... Tak wiec stawiam na pewne zwyciestwo Kileczan a takze Over 2.5 który w tym meczu jest bardzo prawdopodobny.

Moje typy: Korona / Over 2.5
Kursy: 1.35 / 1.75

panmv 10

panmv

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Zagłębie Sosnowiec - Jagiellonia Białystok

Moim zdaniem mało ludzi docenia Jagiellonię, a przecież klub z Białegostoku ma duze amibcje i nie chce tylko utrzymac się w lidze, ale celuje w pierwszą dziesiątkę. Zagłębie Sosnowiec natomiast ten sezon ma juz chyba po prostu spisany na straty i z powrotem wróci do drugiej ligi.

A co do meczu: Jagiellonia gra bez żadnych osłabień, nie wiem jak jest z tym w druzynie Zagłębia. Jeśli Jaga chce zająć dobre miejsce w lidze, to po prostu musi wygrywać z klubami od siebie gorszymi, w tym wypadku z Zagłębiem. Klub ze Śląska moze byc tez podłamany wysoką porażką z Legią, gdzie tragicznie grali w obronie. Innym atutem przemawiającym za klubem z Podlasia jest to, że Zagłębie nie zagra na swoim stadione. Mecz zostanie rozegrany w Wodzisławiu. Myślę więc, ze ten pojedynek wygra Jagiellonia.

Typ: 2
Kurs: 3,20 Expekt

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou
Moim zdaniem Jaga nie wygra.Sosnwowiec musi gdzieś szukać punktów według mnie Jaga na wyjazdach bedzie spisywała się słabo u siebie są groźni ale nie na wyajzdach akie moje zdanie.Sosnowiec musi ciułac te punkty a w szczególności w takich sptoaknaich jak np. Jaga.Dla mnie w tym meczu padnie remis to jest najbardziej prawdopodne ale jesli maiłbym stawiac Sosnowiec czy Jaga to wiecej szans daje Zagłębiu ale trzyma się tego X ????

pozdRo

rzn10 0

rzn10

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zagłębie-Legia propozycja 1 kurs 2.4

Długo sie zastanawiałęm nad tym typkiem,siedział mi on w głowie od paru dni a moją szczególną uwage zwraca sytuacja Legii która jescze nie straciła punktów i nawet bramki.Z kompletem zwycięstw przewodzą w tabeli ale nie mieli dotychczas godnego przeciwnika i to bedzie dla nich poważny sprawdzian.Czytałem na oficjalnej stronie Zagłębia że ten mecz traktują bardzo powaznie i interesuje ich tylko zwycięstwo ,chcą walczyć o mistrza i muszą ten mecz wygrać.Dużo sie mówiło o nieskuteczności graczy z Lubina ale rozwiali oni moje wątpliwości po ostatnim meczu w Wodzisławiu.Dwa tygodnie temu zremisowali z Lechem u siebie 1-1 ale powinni to wygrac ale zmarnowli mnóstwo sytuacji.Golina mówił że zespół jest na maksa zdeterminowany żeby ograć Legie.Zagra Włodarczyk który ma cos do udowodnienia Legii.Zaglebie obudziło sie o gra dobry futbol i
daje im 70 procent szans na zwycięstwo jeśli stzelą pierwsi bramke napewno bedzie dobrze/Legia zachwyca wynikami ale nie grą .Raz grają kapitalnie w ataku,świetnie rozmontowują obrone potem popełniają proste błędy w defensywie i mają dużo szczęścia.
Ostatnio pewnie rozbili na Łaziekowskiej Sosnowiec ale tego meczu nie można brać pod uwagę.Z ŁKSem i Groclinem nie stracili punktów bo mieli fure szczęscia,dzisiaj musi sie to odwrócić.Legia tu będzie nastawiona na obrone .Vuković mówił że piłkarze mocno trenują gre obronną i zagrają jednym nominalnym napastnikiem Grzelakiem który miał blokade na barku i nie grał z Sosnowcem,dzisiaj ma wystąpić ale po kontuzji może nie być w pełni dyspozycji.Nie zagra Szala i Bronowicki,po kontuzjii wreszcie wraca Choto i też to bedzie dla niego mocny sprawdzian.O defensywe Zagłębia sie nie boje bo gra całym kompletem i tych technicznych obcokrajowców Legii Rogera Guereiro, Edsona i Chunyame powinni zastopować śmiało.Do dyspozycji Michniewicza w tym meczu będą wszyscy zawodnicy .Zagłebie bedzie tutaj prowadzić mecz ,stwarzać sytuacje i kwestia wykończenia bedzie miała duże znaczenie.Myśle że dzisiaj fart Legii sie skończy i Zagłebie wygra 2-0

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou

Zagłębie Lubin - Legia Warszawa
Mój Typ: 1 do przerwy
2,95
Expekt

Dziś równo o gdozinie 20:00 w Lubinie obecny mistrz Poslki czyli Zaglebie Lubin bedzie podejmowac obecnego lidera Orange Ekstrakalsy Legię Warszawa.Ten meczu jest chyba najbardziej ciekawym spotakniem tej kolejki spotkań.Wszyscy pamietaja jak Zagłebie zdobył &#39;&#39;majstra&#39;&#39; w ostatnim decydujacym emczu pokoanli Legię i to w Warszawie 1:0 po golu Michała Stasiaka i wtedy wszyscy w Bełchatowie byli oburzeni były nawet podteksty że Legia odpuśćiłą ale nic podobnego moim zdaniem.Zagłbie w dotychczasowym pięciu meczach zgromadziło 10 punktów wygrywając trzykrotnie raz remisujac i raz przegrywając.Legia zaś jak narazie zdobyła kompelt punktów wygrywając wszystkie spotaknia.Bilans bramkwoy &#39;&#39;Miedziowych&#39;&#39; po tych 5 meczach ukałda się następująco 7-4 zaś Legii 11:0.Legia niby nie traci goli ale w obronie nie gra tak wcale bardzo dobrze,w ostatnim emczu w pierwszej połwie beniaminke z Sosnowca miał 3 stuprocentowe sytuacje do strzelnia gola ale nistety fatalnie pudłowali:Kmiecik,Kozubem i chyba Skrzypek jak dobrze pamiętam.Moim zdaniem Zagłebie ma dziś spore szanse pokonac Legie trener Michniewicz zapowiada walkę na całego i natychmaisotwy pressing wieć Legii grało się bedzie bardzo cięzko trener &#39;&#39;Wojskowych&#39;&#39; Jan Urban obawia się szczególnie...Piotra Włodarczyka który w porpzednim sezonie był najskuteczniejsyzm piłakrzem... Legii hehe ale z ejgo usług zrezygnowali działacze stolecznego klubu.Włodarczyk,Chałbiński,Nunes z tej trójki dwóch zagra dziś od peirwszych minut.W Legii zły jest Radović który ostatnie sptoaknie w Ekstrakslie rozpcoziął na ławce rezerwowych w ekipie mistrza Poslki mocno podbudowany jest Michał Goliński który dostał powołanie do Reprezentacji an wrześniwoe mecze EME i napewno bedzie chiał udowodnić dziś ze na powołanie zasluzył.Moim zdaniem ważnym elementem dzisiejszego spotaknia bedą stałe fragmenty gry.W ktorych Zagłebie jest bardzo groźne ponieważ jest Iwański kótry jak dobrze wiemy ma pojęcie o wykonywaniu rzutów wolnych czy róznych a w powietrzu śweti są Arboleda i Stasiak oraz Chałbiński i Nunes tu widze szanse dla Zagłebia.Moim zdaniem po stałym fragmencie padnie gol dla Zablebia stawaim na Kolumijczyka Arbolede Zagłębie strzli gola w pierwszej połwoei i bedzie prowadzic zaś Legia bedzie zmuszona do gry bardzo ofenswynej a tu znów szansa dla Miedziowych na kontry.Tak wyobrażam sobie ten meczu.Moim zdaniem Zagęłbie bedzie prowadziło po pierwszych 45 minutach...

T 0

typpy

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zagłebie Lubin- Legia Warszawa
W tym meczu typowałbym zwyciestwo Legii ktora w tym sezonie jeszcze nie stracila gola..mysle ze Zaglebie ciagle ma w pamiecii mecz ze steaua w ktorym to mieli realne szanse na awans do kolejnej rundy eliminacji ligi mistrzow..mecz zaglebia w belchatowie miomo ze wygrany (bramka z rzutu wolnego)mogl sie skonczyc inaczej...piotrek wlodarczyk bedzie chcial pokazac dzialaczom Legii ze zle postapili zwalniajac go z klubu jednak mysle ze mu sie to nie uda..Legia wygra: :jezora:

tbm 642

tbm

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zachodnia Polska
Moim zdaniem piłkarze Zagłębia już dawno zapomnieli o meczu ze Steuą i go nie rozpamiętują. Stało się tak jak się stało i trzeba się skupić na rozgrywkach krajowych. Dzisiejszy mecz z Legią będzie bardzo dobrym aby udowodnić, że Miedziowi będą się liczyli w walce o najwyższe cele. Do drużyny dołączył ostatnio środkowy obrońca wypożyczony z Benfici Sretan Sretenović, który podobno jest drugim Nemanją Vidiciem. Warto odnotować fakt iż Benfica sprzątneła go z nosa działaczom PSV. W Zagłębiu będzie walczył z Alunderisem, Arboledą i Stasiakiem o miejsce w wyjściowej jedenastce, ale to na pewno dobre uzupełnienie składu. Co do dzisiejszego spotkania to wydaje mi się, że Jan Mucha wpuści dziś jakąś bramkę, bo &quot;nic nie może przecież wiecznie trwać&quot; :p Zagłębie tak jak w poprzednim sezonie pokona Legię, a trener Michniewicz po niepowodzeniach w Lechu znów z Miedziową jedenastką ogra Wojskowych ;) Stawiam na zwycięstwo Zagłębia !
Mój typ: Zagłębie Lubin - 2,50 w Unibet

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
krk
Spotkanie:Zagłębie Lubin - Legia Warszawa
Typ: X2 ✅ :gool:
Kurs: 1,40 /sts/
Analiza:

Dzisiaj o godzinie 20 w Lubinie rozpocznie się mecz określany mianem hitu 6 kolejki Orange Ekstraklasy. Zagrają ze sobą Mistrz Polski Zagłębie Lubin z drużyną Legii Warszawa która zgłasza aspiracje do zo zdobycia tego tytułu w sezonie 07/08. Mecz jest wart zainteresowania z dwóch powodów: po pierwsze będzie to napewno zacięte i wyrówane spotkanie, a po drugie... są wysokie kursy xD W dzisiejszym spotkaniu nie ma zdecydowanego faworyta. Więc łatwo o wskazanie rostrzygnięcia nie będzie. Ale cóż, pożyjemy zobaczymy. Jak zapewnie wiemy Legia po 5 kolejkach przewodzi tabeli z dwu punktową przewagą nad krakowską Wisłą. Warte podkreślenia jest to, że wszystkie mecze wygrała, strzelając 11 goli i nie tracąc żadnego. Zagłębie Lubin zajmuje 4 lokatę w tabeli, tracąc 5 punktów do lidera. Jeśli „Miedziowi” będą chcieli utrzymać kontakt ze ścisła czołówką to nie mogą pozwolić sobie na porażkę. W zespole Zagłębia wystąpi dzisiaj Piotr Włodarczyk do trafił do Lubina z warszawskiej Legii. Więc motywacji temu piłkarzowi nie powinno zabraknąć. Natomiast w Legii nie wystąpi Wojciech Szala. Przypomnę, że w ostatnim meczu tych dwóch drużyn wygrało Zagłębie 1:0. Nie sądzę więc by byli w stanie dwa razy z rzędu pokonać stołeczny klub. Zresztą w tym sezonie Legia prezentuje zupełnie inne /lepsze/ oblicze. Jednak nie jest pewne to że będą w stanie ten mecz wygrać. Do tej pory grali z niżej notowanymi przeciwnikami, dziś trafiają na mocniejszą ekipę. Przypomnę ostatni mecz Wisły, która też zdobyła komplet punktów do momentu gdy przyszło im się zmierzyć z GKS Bełchatów. Wtedy osiągneli remis. Dziś może ten wynik mieć Legia. Ciężko spekulować, ponieważ to dopiero pierwszy mecz /tak samo jak w przypadku Wisły/ z wymagającym przeciwnikiem. Moim typem na to spotkanie będzie zwycięstwo Legii bądź remis.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0

Spotkanie :Zaglebie Sosnowiec-Jagelonia Bialystok
Typ : Zaglebie Sosnowiec/ Under 2.5
Kurs : 2.20/ 1.70
BAH

Analiza :
Do bardzo ciekawego mecuz dojdzie w piatek o godzinie 19.00. na stadionie przu ul. Bogumińskiej 8 &quot;Miejscowe&quot; Zaglebie zagra mecz z Jagelonia Bialystok . Minimalnym Faworytem bukow jest wlasnie Zaglebie , lecz moim zdaniem wielkim faworytem jest Zaglebe druzyna prowadzona przez Jerzego Kowalika beda chcieli za wszelka cene pokazac ze stac ich an utrzymanie w OE . Pojedynek obydwu beniaminkow moze byc w cieniu dzisiejszego Meczu Legi z Lubinem lecz to nie zmienia faktu ze obie druzyny walcza o utrzymanie .Obecnie Zaglebnie zajmuje ostatnia pozycje z -1 pkt . A Jagelonia plasuje sie na osmej pozycji z siedmioma pkt na koncie .Prztypomnijmy ze Zaglebie w Wodzislawiu wygrala jeden mecz na jeden mozliwy z Polonia Bytom 1:0 tak wiec sa szanse ze wygraja i teraz . Napewno po sromotnej porazce z Legia beda chcieli odkupic winy za tamten mecz i wygrac ta . Lecz sadze ze duzo bramek w tym meczu nie padnie i takze under bardzo prawdopodbny . Lecz jagielonia miala bardzo latwy terminaz bo az 4 mecze u siebie, z czego 3 z rywalami z dolnej połówki tabeli.Obie druzyny graly ze soba osiem razy z czego Zaglebie trzy razy wygrywala Jagielonia takze trzy razy wygrywala a cztery razy padl remis . Mioejmy nadzieje ze dzis pilkaarze Zaglebie pokojana podopiecznych Artura Platka i beda sie cieszyc z pierwszych punktow na plusie .

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Camp Nou

Widzew Łódź - Ruch Chorzów
Mój Typ: Win Widzew
2,10
Expekt

Jutro o godzinie 18:00 na stadionie WIdzew przy ul.Piłsudskiego 138 pan Mariusz Podgórski z Wrocławia rozpocznie mecz 6 kolejki Orange Ekstrakalsy między Widzewem Łódź a Ruchem Chorzów.Jak większośc osób wie jest to emcz przyjaźni ponieważ kibice WIdzewa i RUchu połaczeni sa zgoda.Do Łodzi ma przyjechał 2500 &#39;&#39;Niebieskich&#39;&#39; cały stadion bedzie pełny kompelt publiczności jest pewny.Teraz już o sprawach sporotwych.WIdzew po 5 kolejakch zgromadził zaledwie 2 &#39;&#39;oczka&#39;&#39; remisujac z GKS Bełchatów 0:0 i z Odra Wodzisław 1:1 bramkę w tym meczu strzlił Piotr Kuklis,inne spotkania to porażka z Zagłebiem Lubin na wyjezdzie 1:2 gol Stefano Napoleoniego,porażka u siebie z Wisłą Kraków 1:3 gol Napoleoniego i porażka w poprzedniej kolejce przy Bułgarskiej z Lechem 0:1.Ruch w dotychczasowych pięciu meczach zgromadził 6 punktów wygrywając z Groclinem Dyskobolią 4:1 gole:Fabus,Balaz,Jezierski i Grzyb oraz 1:0 z Zagłebie Sosnwoiec po golu Tomasza Sokołowskeigo inne wyniki to proazaka na wyjezdzie z Cracovią 0:1,porażka na wyjezdzie z Górnikiem Zabrze 0:1 oraz porażka w poprzedniej kolejce z Koroną Kielce 1:2 honorowego gola dla RUchu strzlił Mikulenas.W ostatich dnaich do WIdzewa przyszło czterech zawodików:Masłowki i Mierzejewski zdążyli już zadebiutowac w meczu z Lechem zaś Grzegorz Piechna i Midogunas Panka wczoraj podpsiali kontrakty w Łodzi wszyscy licza na strzleceki instykt popularnego &#39;&#39;Kiełbasy&#39;&#39; która ma być lekarstwem na nieskuteczność drużyny.Panka to ofensywny pomocnik którego w Łodzi także brakowało.Moim zdaniem szczególnie Piechna może pokazać ze nie zapomniał jak się gra w piłke trener Michał Probierz po pierwszym treningu byłego piłakrza Korony mówi ze Grzeisek prezentował się wyśmienicie ze ejst w formie.Obaj mogą zagrać w jutrzejszym emczu ponieważ ich certyfikaty dotarły już do miasta włókniarzy.W ekipie Widzewa nie wystąpi Łuaksz Broź kóry ejst kontuzjowany po kontuzji do skłądu wraca Łukasz Juszkiewicz.Natomaist w drużynie Ruchu na kontuzje bądz choroby narzekają:Adamsk,Klaczka,Nykiel ich występ stoi pod znakiem zaptyania warto dodać że całą trójka to obrońcy, w ostatniej chwili do Ślaska Wrocław wypożyczony został Przemysław Łudziński.Do tej pory drużyny Widzewa i Ruchu na pierwszoligowych boiskach spotykały się 50 razy.Prawie połowę tych konfrontacji wygrali łodzianie, dokładnie 21. Ruch był górą 13 razy, a 15-krotnie następował podział punktów.O ile jednak bilans meczów dla widzewiaków jest znacznie korzystniejszy, to bilans bramek wypada lepiej dla Ruchu 60:58.Na stadionie przy Piłsudskiego &quot;Niebiescy&quot; do tej pory wygrali tylko cztery razy, a po raz ostatni 18 lat temu.Widzew moim zdaniem zwycięzy w tym sezonie po raz pierwszy w moim przekonaniu Widzew jest zespołem lepszym od Ruchu w ostatich meczach brakwoał przedewszystkim chyba szczęscia moim zdaniem jutro RTS odniesie zwycięstwo.Mój typ wygrana Widzewa

Wojowników Dwóch - ŁÓDZKI WIDZEW CHORZOWSKI RUCH

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
No i Legia wygrała 2:0, od dzisiaj mówcie mi mistrzu hahahahahahahahaha :jupi: :gool: ????

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
krk
Spotkanie:Zagłębie Lubin - Legia Warszawa
Typ: X2 ✅
Kurs: 1,40 /sts/

Tak Legia wygrała po ładnym meczu. I nadal jest bez porażki w tym sezonie a także bez straty gola. Jeśli Zagłębie nie było wstanie urwać choćby punktu z tego spotkania to kto to zrobi? ???? A jeśli jutro Wisła straci punkty?

al_capone 6,2K

al_capone

Gangster
Członek Załogi
Reaction score
0
Punkty
36
Miasto
Chicago
6 kolejka Orange Ekstraklasy jest dla mnie bardzo ciężka, dużo ciekawych spotkań w których ciężko wytypować faworyta, co dopiero wynik. Znalazłem jednak spotkania, w których można zagrać u bukmacherów.

Korona Kielce - Polonia Bytom
O godz. 19:00 w Kielcach spotkają się dwie odmienne drużyny. Faworytem w tym spotkaniu jest Korona Kielce, która powinna odnieść 3 zwycięstwo z rzędu. Gospodarze nie grają tak jak Wisła, widowiskowo i stylowo, ale wygrywa spotkania. Druga sprawa, że w ostatnich dwóch spotkaniach mieli słabszych rywali, ale też to były zespoły ze Śląska. Po raz 3 mogą pokonać drużynę z tego regionu. I tak się stanie. Goście bardzo słabo grają, na wyjazdach tylko 1 punkt, a grali ze słabszymi drużynami niż Kolporter. Ciężko mi znaleźć argumenty, które przemawiają za Polonią. Tylko szczęście, którego w ostatnich meczach im nie sprzyjało. Korona za to z meczu na mecz lepiej gra i skuteczniej. Mają mocny wyrównany skład. Robak zaczął bramki strzelać, tak samo Edi, który również jest królem ostatniego podania. W ekipie nie ma jakich większych osłabień, prócz Gajtkowskiego, Świerczewskiego oraz Kaczmarka. Ale to nie powinno przeszkodzić w ustalaniu wyjściowej 11, bowiem skład mają szeroki. Goście to inna &quot;bajka&quot; i część piłkarzy chyba po raz pierwszy zagra na takim stadionie. Gospodarze pewnie wygra i powoli będę wracać do czołówki. A kurs warty grania!
Mój typ: 1 - kurs w Unibet 1.50!

Górnik Zabrze - Cracovia Kraków

Kolejny mecz opiszę z udziałem śląskiej drużyny. Przed tygodniem grałem na zwycięstwo Cracovii i niestety jako jedyne obstawiane spotkanie mi nie weszło. Tym razem nie stawiam na nich, a przeciwko. Kto czyta moje analizy to wie, że pisałem o brzydkiej grze Krakusów, ale grze która przynosi efekty. Jednak tydzień temu tylko to pierwsze miało miejsce. Grali źle, szarpaną piłkę i do tego bardzo nie skuteczną. Nie dziwię się, że tylko 3 bramki do tej pory strzelili. Chodź zajmują 6 miejsce w tabeli to na to miejsce nie zasługują. Wszystkie punkty zdobyli u siebie, na wyjazdach do tej pory nie zdobyli ani punktu. Teraz na zmienienie tej passy się nie zanosi. Goście w Zabrzu gra się bardzo źle, bowiem nigdy tam nie wygrali! Ostatni i jedyny punkt zdobyli na tym stadionie ponad 38 lat temu. W ostatnich spotkaniach w Zabrzu padały wyniki: 5-1, 3-0, 1-0. Gospodarze będą chcieli w końcu się przełamać i zacząć wygrywać. Miejsce 13 Górnika jest tymczasowe bo mierzą oni w tym sezonie na co najmniej 8 miejsce. Drużyna pod kierownictwem Ryszarda Wieczorka powinna z meczu na mecz grać coraz lepiej i można już poznać postęp w grze Zabrzan. Chodź podobnie jak&quot;pasy&quot; strzelili tylko 3 bramki, jednak terminarz mieli trudniejszy. To wg mnie będzie 11 zwycięstwo u siebie Górnika nad Cracovią. Muszą w końcu zacząć wygrywać, i okazji takiej nie powinny zatracić. Kurs bardzo wysoki, co na pewno cieszy
Mój typ: 1 - 2,55 Expekt, lub 1x mega bezpieczny; under

Widzew Łódź - Ruch Chorzow

3, ostatnie wybrane spotkanie jest również z udziałem śląskiej drużyny. Tym razem za faworyta uważać gospodarzy, którzy podobnie jak Górnik powinien w końcu zacząć wygrywać. Zła passa 11 spotkań bez zwycięstwa jest bardzo długa i czas ją zakończyć. Okazja ku temu nie mała, bowiem Ruch nie błyszczy ani grą, ani wynikami. Widzew z meczu na mecz gra coraz lepiej, ładniej dla oka, jednak nie ma to przełożenia na wynik. Goście grają na wyjazdach słabo, prócz Grodzisku na pozostałych stadionach polegli. Widzew u siebie ostatnich siedem spotkań pod rząd wygrywał, powinien i 8 raz. Nie ma co ukrywać i się rozpisywać. Jest to jeden z ważniejszych spotkań Widzewa. Muszą wygrać i pokazać że potrafi zdobywać punkty na własnym stadionie. Kurs bardzo wysoki
Mój typ: 1- 2,10 Expekt

W ostatnim sobotnim spotkaniu Wisła powinna pokonać Lech, jednak ja to spotkanie odpuszczam i nie będę analizował.

Status
Zamknięty.