6 kolejka Orange
Ekstraklasy jest dla mnie bardzo ciężka, dużo ciekawych spotkań w których ciężko wytypować faworyta, co dopiero wynik. Znalazłem jednak spotkania, w których można zagrać u bukmacherów.
Korona Kielce - Polonia Bytom
O godz. 19:00 w Kielcach spotkają się dwie odmienne drużyny. Faworytem w tym spotkaniu jest Korona Kielce, która powinna odnieść 3 zwycięstwo z rzędu. Gospodarze nie grają tak jak Wisła, widowiskowo i stylowo, ale wygrywa spotkania. Druga sprawa, że w ostatnich dwóch spotkaniach mieli słabszych rywali, ale też to były zespoły ze Śląska. Po raz 3 mogą pokonać drużynę z tego regionu. I tak się stanie. Goście bardzo słabo grają, na wyjazdach tylko 1 punkt, a grali ze słabszymi drużynami niż Kolporter. Ciężko mi znaleźć argumenty, które przemawiają za Polonią. Tylko szczęście, którego w ostatnich meczach im nie sprzyjało. Korona za to z meczu na mecz lepiej gra i skuteczniej. Mają mocny wyrównany skład. Robak zaczął bramki strzelać, tak samo Edi, który również jest królem ostatniego podania. W ekipie nie ma jakich większych osłabień, prócz Gajtkowskiego, Świerczewskiego oraz Kaczmarka. Ale to nie powinno przeszkodzić w ustalaniu wyjściowej 11, bowiem skład mają szeroki. Goście to inna "bajka" i część piłkarzy chyba po raz pierwszy zagra na takim stadionie. Gospodarze pewnie wygra i powoli będę wracać do czołówki. A kurs warty grania!
Mój typ: 1 - kurs w
Unibet 1.50!
Górnik Zabrze - Cracovia Kraków
Kolejny mecz opiszę z udziałem śląskiej drużyny. Przed tygodniem grałem na zwycięstwo Cracovii i niestety jako jedyne obstawiane spotkanie mi nie weszło. Tym razem nie stawiam na nich, a przeciwko. Kto czyta moje analizy to wie, że pisałem o brzydkiej grze Krakusów, ale grze która przynosi efekty. Jednak tydzień temu tylko to pierwsze miało miejsce. Grali źle, szarpaną piłkę i do tego bardzo nie skuteczną. Nie dziwię się, że tylko 3 bramki do tej pory strzelili. Chodź zajmują 6 miejsce w tabeli to na to miejsce nie zasługują. Wszystkie punkty zdobyli u siebie, na wyjazdach do tej pory nie zdobyli ani punktu. Teraz na zmienienie tej passy się nie zanosi. Goście w Zabrzu gra się bardzo źle, bowiem nigdy tam nie wygrali! Ostatni i jedyny punkt zdobyli na tym stadionie ponad 38 lat temu. W ostatnich spotkaniach w Zabrzu padały wyniki: 5-1, 3-0, 1-0. Gospodarze będą chcieli w końcu się przełamać i zacząć wygrywać. Miejsce 13 Górnika jest tymczasowe bo mierzą oni w tym sezonie na co najmniej 8 miejsce. Drużyna pod kierownictwem Ryszarda Wieczorka powinna z meczu na mecz grać coraz lepiej i można już poznać postęp w grze Zabrzan. Chodź podobnie jak"pasy" strzelili tylko 3 bramki, jednak terminarz mieli trudniejszy. To wg mnie będzie 11 zwycięstwo u siebie Górnika nad Cracovią. Muszą w końcu zacząć wygrywać, i okazji takiej nie powinny zatracić. Kurs bardzo wysoki, co na pewno cieszy
Mój typ: 1 - 2,55 Expekt, lub 1x mega bezpieczny; under
Widzew Łódź - Ruch Chorzow
3, ostatnie wybrane spotkanie jest również z udziałem śląskiej drużyny. Tym razem za faworyta uważać gospodarzy, którzy podobnie jak Górnik powinien w końcu zacząć wygrywać. Zła passa 11 spotkań bez zwycięstwa jest bardzo długa i czas ją zakończyć. Okazja ku temu nie mała, bowiem Ruch nie błyszczy ani grą, ani wynikami. Widzew z meczu na mecz gra coraz lepiej, ładniej dla oka, jednak nie ma to przełożenia na wynik. Goście grają na wyjazdach słabo, prócz Grodzisku na pozostałych stadionach polegli. Widzew u siebie ostatnich siedem spotkań pod rząd wygrywał, powinien i 8 raz. Nie ma co ukrywać i się rozpisywać. Jest to jeden z ważniejszych spotkań Widzewa. Muszą wygrać i pokazać że potrafi zdobywać punkty na własnym stadionie. Kurs bardzo wysoki
Mój typ: 1- 2,10 Expekt
W ostatnim sobotnim spotkaniu Wisła powinna pokonać Lech, jednak ja to spotkanie odpuszczam i nie będę analizował.