Bayer Leverkusen - VfL Bochum
Pierwsze spotkanie to ,pojedynek Leverkusen z Bochum.Tutaj buki mają faworyta w postaci gospodarza.Kurs jest nawet około 1.60.Sadze ze jesli miał bym na to stawiać to bardzo bym się zastanawiał po takim kursie grac na leverkusen.Zastanawiam się czemu takie tu kursy zostały wystawione , bo ja mysle dosyc odwrotnie i chciałem zaproponować na bochum lub x2.Dodatkowo mam do tego sporo uzasadnien.Uwazam ze ten kurs na gospodarzy jest taka podpucha dla mniej obeznanych graczy i przestrzegam ze trzeba uważac.Ale moze pare słów o samych statystykach.Bochum obecnie zajmują 2 pozycje w tabeli a przeciwnicy na 13 pozycji.Bochum jednak na wyjazdach spisuje się dobrze pokazali to pod koniec ostatniego sezonu gdzie mieli swietny bilans 4 wygrane z rzedu.W tym sezonie narazie wygrali z Energie Cottbus 2-1 i ostatnio przegrali z Hannoverem.Leverkusen tez u siebie zagrali dwa spotkania , jedno wygrali z Karlsruher i remis z Energie.Patrzac na ostatnie lata to bocum potrafi powalczyć , i nawet wygrac na wyjezdzie.Ostatnio w kwietniu wygrali 4-1.Wczesniej wygrali też dwa razy.Pare słów jeszcze o brakach w ekipach.U gospodarzy zabraknie Ramelowa , Freiera , Duma oraz Schweglera. Pierwszy i ostatni z tej grupki maja po dwa wystepy w tym sezonie.Jesli chodzi o gosci zabraknie Lastowki troche brak bo miał 4 wystepy czyli grał we wszystkich spotkaniach.Meichelbeck nie zagra 2 wystepy.Oraz jeszcze zabraknie dwoch zawodników ale mało istotnych.Z bochum jak wiadomo odszedł najlepszy strzelec ligi z tamtego sezonu Gekas co ciekawy do dzisiejszego rywala, jednak jest juz jego byc moze taki nastepca Bechmann ma 4 bramki w 4 spotkaniach.Moim zdaniem jesli miał bym wybierac miedzy zagraniem na gospodarzy po kursie 1,60 i zagrac x2 po kursie 2.15 to zdecydowanie wybieram ta druga opcje.Tutaj moim zdaniem bardzo prawdopodobny jest remis wiec typ byłby trafiony.Uwazam ze dziś kurs na gospodarzy to podpucha i rozwiązanie z Bochum jest jak najbardziej ok.Dodatkowo mozna tu zagrać overek.
Typ x2 ( 2.15)
by fcb.