cytat z dnia May 11, 2019, 4:31 p.m. przez kamil_1992
cytat z dnia 11 maja 2019 14:46 przez mark1973
Co do kwali to od wczoraj chodzi za mną win Bottasa. Lewis faworytem napewno i myślę ze Merc bedzie miał pierwszą linię ale Valtteri nie raz pokazywał ze potrafi zrobić szybkie kółko nie będąc faworytem. Dlatego moj typ na zwycięzcę kwalifikacji to Bottas
Valtteri Bottas win kurs 3
STS
Jeszcze pare słów na temat RWR. George Russell pod koniec P3 rozbil tyl bolidu i niestety Robert nie mogl przejechac szybkiego kolka wiec ta różnica jest myląca. Czy fakt rozbicia auta będzie mial wpływ na kwale? Moze tak a moze nie bo nie. Niemniej kurs 1.25 na Russella w tym momencie to jakaś paranoja. I życzę Robertowi by dziś wlasnie pokonal mistrza F2. Sa tez szanse na deszcz wiec zobaczymy.
Bardzo dobry bet z tym zwycięstwem w quali. Buki nie czają jeszcze wewnętrznej przemiany V.Bottasa

dla mnie świetna jest ta jego
praca jaką wykonał nad własnym charakterem. Z pokornego skrzydłowego ("Valtteri It's James"), grzecznie wykonującego polecenia zespołu stał się cwaniakiem, który potrafi postawić się nawet Toto Wolffowi. Bottas czuł, że jeżeli nie zacznie ogarniać to będzie jego ostatni sezon w Mercedesie i zamiast skonczyć jak niegdyś Kovalainen w Mclarenie postanowił skumulować w sobie cała fińską energię żeby zrobić Rosberga 2.0. To było do przewidzenia przed sezonem a teraz tylko się potwierdza, zwłaszcza, że Hamilton miewa na początku sezonu problemy z koncentracją (wspominał o tym sam Nico Rosberg). Poza tym, fin mówił na początku sezonu o pracy mentalnej jaką wykonał zimą - "Starałem się nie myśleć o fali krytyki jaka na mnie spadła. Oczywiście złe słowa również potrafią być motywujące. Zaczyna się kolejny sezon, to dla mnie nowe rozdanie. Chcę, żeby to był najlepszy rok w mojej karierze". Na filmikach widać było, że trenuje niemal jak Rocky przed walką z Ivanem Drago

Hamilton wspominał, że nie odpuści mu tak łatwo na starcie jak w czasie ostatniego
GP więc będzie ciekawie ale jeżeli fin utrzyma miejsce przed nim po pierwszych zakrętach, ma ogromne szansę na zwycięstwo.