>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

4 Kolejka Bundesligi [12-14.09.2008]

Status
Zamknięty.
ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca

Zapraszam do pisania analiz i prowadzenia dyskusji !!

A 0

axelfog

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Przedstawiam poniżej moje typy 4 kolejki Bundesligi:
Eintracht Frankfurt 20 : 30 Karlsruher SC //1
1. FC Köln 15 : 30 FC Bayern München //2
TSG 1899 Hoffenheim 15 : 30 VfB Stuttgart //2
Hertha BSC Berlin 15 : 30 VfL Wolfsburg // x
Hamburger SV 15 : 30 Bayer 04 Leverkusen //x
Borussia Dortmund 15 : 30 FC Schalke 04 //x
SV Werder Bremen 15 : 30 FC Energie Cottbus //1
VfL Bochum 17 : 00 Arminia Bielefeld //x
Hannover 96 17 : 00 Borussia Mönchengladbach //1
Zacznę od spotkania Bayernu z FC Köln. Drużyna z Monachium, jak z każdym nowo rozpoczętym sezonem, to wielki faworyt na tytuł mistrzowski. Sezonu nie zaczęli zbyt ciekawie (wielu piłkarzy brało udział w Mistrzostwach Europy, stąd wyciągam wniosek, że byli nieco &quot;ospani&quot; w pierwszych spotkaniach, odnotowując 2 remisy), jednakże uważam, że z każdym meczem ekipa z Bawarii będzie się rozkręcać (mając wielu piłkarzy na światowym poziomie). FC Köln to beniaminek, który sezon zaczął przyzwoicie (odnotowując po jednym remisie, porażce i wygranej), jednakże w starciu z &quot;gigantem&quot; niemieckiej piłki nie będzie miał wiele do powiedzenia. Stąd mój typ na &quot;2&quot;.
Werder kontra Energie Cottbus. Spotkanie to według mnie jest bardzo ważne dla ekipy z Bremy, którzy również sezonu nie zaczęli zbyt ciekawie. Co roku jednak odgrywają ważna i znacząca rolę w rozstrzygnięciach w górze tabeli. Energie jest drużyną słabą i ten mecz w rzeczywistości pokaże w jakiej dyspozycji i o co będą grać piłkarze Werderu. Mimo, iż jest to dopiero 4 kolejka, jest to istotne spotkanie na przebudzenie gospodarzy. Stąd mój typ na &quot;1&quot;
TSG 1899 Hoffenheim kontra VfB Stuttgart. Zdecydowanym faworytem jest drużyna ze Stutgartu. Zaczęła rozgrywki całkiem niezłe, podobnie jak beniaminek z Hoffenheim. Jednakże starcie piłkarzy TSG z mocniejszym przeciwnikiem jakim był Bayer Leverkusen(porażka 5:2) stawia ich zdecydowaniem w roli przegranego w meczu 4 kolejki. Typ &quot;2&quot;
Resztę analizy postaram się zamieścić wieczorem. To jest tylko moja interpretacja, więc nie musi sie sprawdzić.

A 0

axelfog

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Witam, oto dalsza analiza.
Mecz Borussii Dortmund vs Schalke. Obie drużyny rozpoczęły sezon znakomicie, szczególnie drużyna z Dortmundu (przykłady: remis z Bayernem, wygrana na wyjeździe z Bayerem Leverkusen). Takim samym dorobkiem punktowym legitymuje się ekipa z Gelsenkirchen, która przed każdym sezonem zalicza się do grona faworytów w walce o tytuł mistrzowski. Borussia zajmuje w tabeli miejsce 3, natomiast Schalke 1. Mecz będzie bardzo zacięty i myślę , że zakończy się remisem, gdyż obie drużyny znajdują się w dobrej formie.
Mój typ x.
Spotkanie Eintracht Frankfurt : Karlsruher SC.
Eintracht jest drużyną solidną, która od paru lat mniej więcej pokazuje równy poziom w każdym sezonie. Po 3 kolejkach zajmuje jednak dopiero 15 miejsce, ale uważam, że w spotkaniu z Karlsruher SC (12 miejsce) ma dużo większe szanse na zwycięstwo. Musi zdobyć w końcu 3 pkt. aby wyjść na prostą.
Mój typ &quot;1&quot;.
Mecz Hertha BSC Berlin VfL Wolfsburg. Spotkanie dwóch bardzo wyrównanych i solidnych drużyn zajmujących obecnie sąsiednie miejsca w tabeli (odpowiednio 10 i 8 miejsce). Ekipa z Wolfsburga w 3 dotychczasowych kolejkach nie doznała porażki. Uważam, iż w tym spotkaniu również jej nie dozna.
Stąd typ na remis.
Spotkanie Hamburger SV : Bayer 04 Leverkusen.
Hamburger od paru sezonów za każdym razem walczy w Bundeslidze o najwyższe cele. W ty sezonie jest podobnie (2 miejsce w tabeli, 7pkt po 3 kolejkach). Bayer Leverkusen (wnioskując po 3 kolejkach, 6pkt) również chce się włączyć w walkę o europejskie puchary(wygrana ze Stuttgartem na wyjeździe świadczy o dobrej formie). Uważam jednak, iż mecz zakończy się remisem.
Stąd mój typ &quot;x&quot;.
Spotkanie VfL Bochum : Arminia Bielefeld.
Rozgrywka 2-och drużyn na bardzo podobnym, przeciętnym poziomie. W tym sezonie zajmują odpowiednio 16 i 14 miejsce nie odnotowując jeszcze zwycięstwa w 3 kolejkach. Myślę, że i tym razem będzie podobnie i mecz zakończy sie podziałem punktów.
Typ &quot;x&quot;.
Ostatni mecz Hannover 96 : Borussia Mönchengladbach.
Hannover ubiegły sezon zakończył na 8 miejscu w tabeli, podobnie było w poprzednich sezonach co świadczy, że jest drużyna dobrą, solidną. Borussia(3pkt po 3 kolejkach) to beniaminek ligi, który raczej będzie w końcowym rozrachunku walczył o utrzymanie w tej klasie rozgrywkowej. Hannover obecnie zajmuje ostanie miejsce w tabeli (2pkt na koncie), jednak uważam, iż to spotkanie musi wygrać i je wygra.
mój typ &quot;1&quot;

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Eintracht Frankfurt - Karlsruher SC

Po przerwie reprezentacyjnej która była spowodowana na boisko wybiegną jako pierwsi piłkarze Eintrachtu i Karlsruher drużyny które w zeszłym sezonie nie jednokrotnie zaskakiwały a teraz grają poniżej oczekiwań. Eintracht zajmuje dopiero 15. lokatę. Podopieczni Funkela nie wygrali jeszcze żadnego spotkania w tym sezonie. Podopieczni Edmuna Beckera (trenera Gości) mają o jeden pkt. więcej niż Eintracht , Grali 2 tyg. temu podobnie w piątek jednak wspominać tego spotkania nie mogą dobrze ponieważ przegrali.Ostatnie zwycięstwo na własnym stadionie z zespołem Karlsruhera w Bundeslidze, Eintracht odniósł w roku 1994! Natomiast na zapleczu ekstraklasy, w 2004 roku było 2:1 dla Orłów. W zeszłym sezonie na Comerzbank-Arena padł wynik korzystny dla KSC. Bramka Franza przesądziła wtedy o losach spotkania!, W drużynie gospodarzy jest istny szpital. Russ i Amanatidis oraz Preuss, Vasoski, Bajramović i Korkmaz. W cale nie lepiej ma ekipa Gości.
20:30 Eintracht Frankfurt - Karlsruher SC
Przewidywane składy:
Eintracht: Nikolov - P. Ochs, Chris, Bellaid, Spycher - Inamoto - M. Fink, Toski - Steinhöfer, Fenin - Liberopoulos
KSC: M. Miller - Celozzi, Sebastian, Franz, Eichner - Porcello, Mutzel - Freis, da Silva, Carnell - Kennedy

180michal 17

180michal

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Tonight Germany Bundesliga match between Frankfurt and Karlsruhe has been postponed because the field has not recovered from a Madonna concert.
sorry ze po Angielsku

ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca
Eintracht Frankfurt - Karlsruher SC
został przełozony ze wzgledu na zły stan murawy po koncercie Madonny tydzien temu.
Nowy termin jeszcze nieznany.

piotrek1976 0

piotrek1976

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
KIELCE
Ted Witam

Co myślicie o meczu Hannover - Moenchengladbach ?
Moja analiza do tego spotkania jest następująca.
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że ten mecz wygrają gospodarze.
Hannover przed sezonem wg. zapewnień włodarzy klubu miał być znaczącą siłą w Bundeslidze ( nie mówiło się o jej wygraniu ale miejsca 3-5 miały być jak w banku ) a tutaj co ? Klub po trzech kolejkach znajduje się na ostatnim miejscu w tabeli i co gorsze nie strzelił bramki a stracił 5 !
Mecz w niedzielę wg mnie będzie przełomowy. Jeżeli nie wygrają może dojsć do rewolucji. Tym bardziej że przeciwnik nie jest wymagający, czego nie można powiedzieć o kolejnych z którymi trzeba będzie się zmierzyć, mianowicie :

19.09.08 20:30 Bayer Leverkusen - Hannover 96
27.09.08 15:30 Hannover 96 - Bayern München
05.10.08 17:00 Borussia Dortmund - Hannover 96
Widać że łatwo nie będzie.

Bilans h2h obu drużyn 6-6-6 jednak warto wspomnieć że Hannover wygrał 5 z 7 ostatnich spotkań. Borussia M&#39;gladbach nie wygrała wyjazdu od blisko dwóch lat co jest kolejnym argumentem przemawiającym na korzyść gospodarzy.
Po mojemu Hannover musi to spotkanie wygrać. Kursy na to zdarzenie mają tendencję spadkową. Bukmacherzy sugerują nam Over 2,5.
Przypuszczalne składy wg. http://www.kicker.de/

Podsumowując :

Hannover-Borussia M`gladbach
TYP: 1
Kurs : 1.87 ( Totomix )
Data : 14.09.08 godzi. 17.00
Polecam

Ps. jak zmniejszyć to zdjęcie tzn. wstawić sam obrazek bez białego tła ?

edit ted: napisałem na PW co do obrazka, juz go poprawilem jak cos ale bedziesz na przyszlosc wiedział :p

R 1,2K

radomiak1910

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Radom
Koln---Bayern Monachium
Typ:2/2
Kurs:2,55
Buk: Expekt
Analiza:
Juz jutro rozegrana zostanie czesc spotkan 4 kolejki niemieckiej bundesligi . Druzyna FC Koln podejmie na wlasnym obiekcie mistrza kraju Bayern Monachium . Jak dotad Koln spisuje sie niezle zdobywajac w 3 pojedynkach 4 pkt .
29/08-08 Bundesliga Karlsruher SC vs. 1. FC Köln 0:2
24/08-08 Bundesliga 1. FC Köln vs. Eintracht Frankfurt 1:1
16/08-08 Bundesliga VfL Wolfsburg vs. 1. FC Köln 2:1
Natomiast ekipa gosci zdobyla w 3 spotkaniach 5 pkt
31/08-08 Bundesliga Bayern Munich vs. Hertha BSC 4:1
23/08-08 Bundesliga Borussia Dortmund vs. Bayern Munich 1:1
15/08-08 Bundesliga Bayern Munich vs. Hamburger SV 2:2
Druzyna FC Koln walczy w tym sezonie o utrzymanie w lidze . Natomiast ich jutrzejsi przeciwnicy chca po raz kolejny zdobyc tytul mistrza niemiec oraz zaistniec w europejskich pucharach . Sadze ze w jutrzejszym spotkaniu od 1 minut zaatakuja pilkarze z Monachium , obejma szybko prowadzenie ktorego nie oddadza do konca spotkania . Moj typ 0:2 .

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
VS
⚽Werder Brema-EnergieCottbus
typ: 1
Kurs : 1,30 bet-at-home✅✅WYNIK 3:0✅✅

Wydaje się najlepszy na dzisiaj &quot;podbijacz&quot; ako;) Na Weserstadion gospodarze podejmą Energie które jak dotąd nie zdobyło jeszcze bramki. Werder natomiast nie wygrał jeszcze zadnego meczu w nowym sezonie a ma walczyc przecież o mistrza z Bayernem, dlatego dzisiaj trzeba wkońcu zdobyc 3pkt i sądze że będzie taka mobilizacja że gospodarze rozbiją rywala różnicą kilku goli, jednak ja wole nie ryzykowac handi bo z tym nieraz bywa róznie i postawie na dokładke do jakiegoś meczu typ na Werder. Jeśli chodzi o gospodarzy to w ich skladzie zagrają wszyscy najlepsi. co najwazniejsze po kontuzji do pełni sił wraca Per Mertesacker. Jedyną bolączką trenera Thomasa Schaafa będa absencje Aarona Hunta i Passanena. Nie wyobrażam sobie aby gospodarze bo 4 kolejkach nie mieli na koncie zapisanego zwycięstwa dlatego stawiam zdecydowanie na Werder. Energie to zespoł który na tle innych z Bundesligi odstaje znacznie niestety, dzisiaj ponadto w tym zespole nie zagra kilku graczy, chodzi tutaj o Franke,da Silva,Pentke,Bittroff,Zimmermann,Galm,Lechrl. Szeroka kadra jaką dysponują gospodarze da im dzisaij powody do zadowolenia. W poprzednim sezonie wygrali oni z Energie 2:0.

Prawdopodobne składy :

Werder: Wiese-Fritz,Prodl,Naldo,Boenisch-Baumann-Frings,Jensen-Diego-C.Pizarro,Rosenberg

Energie: Tremmel-Pavicevic,Kukiełka,Cvitanovic,Ziebig-Angelov,Rost-Sorensen,Iliev-Skela,Rangelov

xabi 0

xabi

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
FC Köln - FC Bayern München
Typ: 2 @ 1,65
Dziś na Rhein-Energie-Stadion dojdzie o ciekawego pojedynku między FC Koln a Bayern Monachium. Zdecydowanym faworytem wydaje się być ekipa z Bawarii. To będzie dopiero 4 kolejka zaliczana do początku sezonu więc nie wnioskujmy po miejscach w tabeli. W kadrze Kolonii zabraknie Ümita Özata, Wome, Ehreta i Ishiaku, którzy zmagają się z kontuzjami. Zaś w ekipie gości wciąż na uraz narzeka Francuz Willy Sagnol, a także Hamit Altintop. Pierwszy z nich ma problem ze ścięgnem Achillesa, zaś drugi ma kontuzję stopy. Ostatnio Bayern gościł na Energie-Stadion 2 lata temu kiedy to FC Koln byli w 1 Bundeslidzie. Mecz ten Bawarczycy wygrali skromnie 2-1. Dziś media typują, że w ataku zagra Podolski z Luca Tonim, aczkolwiek trener Jurgen Klinsman może wystawić w wyjściowym składzie Miroslava Klose. Według mnie Bayern dziś powinien wygrać, w innym wypadku miejsce selekcjonera może być zagrożone, ponieważ wczesniej zapowiadał iż Bayern w tym sezonie będzie odnosił sukcesy. Dziś pewna 2.

ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca
Załamałem sie ogladac dzisiejsze spotkanie BVB z Schalke, wystarczy komentarz z onet.pl
Borussia przegrywała w Dortmundzie z Schalke 0:3, ale - dzięki błędom sędziego - zdołała zremisować 3:3.
gol ze spalonego i karny z dupy (bez powodu, gorzej niz Webb na ME)

piotrex007 2,4K

piotrex007

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wieliczka
Załamałem sie ogladac dzisiejsze spotkanie BVB z Schalke, wystarczy komentarz z onet.pl

gol ze spalonego i karny z dupy (bez powodu, gorzej niz Webb na ME)
To fakt, ten gol z wyraznego spalonego, mimo ze piekny, to jednak zdobyty w nieprawidlowy sposob, o karnym juz nie wspominajac. Gdzie to &quot;niemieckie wydanie Webb&#39;a&quot; dopatrzylo sie reki to ja nie wiem. Ale Kuba mial duza role w remisie dzisiejszym, bo dwie czerwone kartki byly po faulach na naszym rodaku xD To taka troche posrednia rola, ale jednak ????

ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca
Hannover 96 - Borussia M&#39;gladbach
Typ: 1 Kurs: 1,90 ✅
Typ: over 2,5 Kurs: 1,67 ✅
Typ: obie druzyny strzela gola Kurs: 1,56 ✅
Zapowiada sie wyrównany mecz, Borussia słabiej gra na wyjazdach, pokonali Werder 2 tygodnie temu i trener dzis nie zmienia tego zwycięskiego składu.
W H96 mimo ostatniej lokaty i 0 bramek trener nie zmienia nic, tylko kontuzjowanego Forssella zastapi Hanke. Mysle ze Hannover uczy sie na błedach i po slabym poczatku wyciagneli juz konsekwencje oraz po 3 kolejkach Borussia raczej ich czyms nowym nie zaskoczy. Obawiam sie tylko ze Friend czy Marin odzyskaja skutecznosc i wtedy bedzie ciezko wygrac gospodarzom.
Kurs na wygrana H96 jest nieadekwatny do ryzyka i bardziej prawodopodobny jest over, jednak licze ze hannover zdoła wygrac.

VfL Bochum - Arminia Bielefeld
Typ: 1 Kurs: 1,95 ✅
Typ: goscie nie strzela gola Kurs: 2,60 ✅
Arminia wygrywajac z HSV zrobiła podstawowy bład czyli byli zbyt pewni siebie i przegrali wygrany mecz. Bochum jest natomiast inna druzyna u siebie, tutaj z kazdym moga wygrac, graja pewnie, oni sa czesciej przy piłce i to oni bombarduja bramke rywali. W zeszłym sezonie wygrali z Bielefeld 3:0. Dzis bez wiekszych osłabien w obu zespołach, i po ostatniej formie sadze ze Bochum bez problemów powinno dzisiaj odniesc zwyciestwo.

Status
Zamknięty.