Witam, oto dalsza analiza.
Mecz Borussii Dortmund vs Schalke. Obie drużyny rozpoczęły sezon znakomicie, szczególnie drużyna z Dortmundu (przykłady: remis z Bayernem, wygrana na wyjeździe z Bayerem Leverkusen). Takim samym dorobkiem punktowym legitymuje się ekipa z Gelsenkirchen, która przed każdym sezonem zalicza się do grona faworytów w walce o tytuł mistrzowski. Borussia zajmuje w tabeli miejsce 3, natomiast Schalke 1. Mecz będzie bardzo zacięty i myślę , że zakończy się remisem, gdyż obie drużyny znajdują się w dobrej formie.
Mój typ x.
Spotkanie Eintracht Frankfurt : Karlsruher SC.
Eintracht jest drużyną solidną, która od paru lat mniej więcej pokazuje równy poziom w każdym sezonie. Po 3 kolejkach zajmuje jednak dopiero 15 miejsce, ale uważam, że w spotkaniu z Karlsruher SC (12 miejsce) ma dużo większe szanse na zwycięstwo. Musi zdobyć w końcu 3 pkt. aby wyjść na prostą.
Mój typ "1".
Mecz Hertha BSC Berlin VfL Wolfsburg. Spotkanie dwóch bardzo wyrównanych i solidnych drużyn zajmujących obecnie sąsiednie miejsca w tabeli (odpowiednio 10 i 8 miejsce). Ekipa z Wolfsburga w 3 dotychczasowych kolejkach nie doznała porażki. Uważam, iż w tym spotkaniu również jej nie dozna.
Stąd typ na remis.
Spotkanie Hamburger SV : Bayer 04 Leverkusen.
Hamburger od paru sezonów za każdym razem walczy w Bundeslidze o najwyższe cele. W ty sezonie jest podobnie (2 miejsce w tabeli, 7pkt po 3 kolejkach). Bayer Leverkusen (wnioskując po 3 kolejkach, 6pkt) również chce się włączyć w walkę o europejskie puchary(wygrana ze Stuttgartem na wyjeździe świadczy o dobrej formie). Uważam jednak, iż mecz zakończy się remisem.
Stąd mój typ "x".
Spotkanie VfL Bochum : Arminia Bielefeld.
Rozgrywka 2-och drużyn na bardzo podobnym, przeciętnym poziomie. W tym sezonie zajmują odpowiednio 16 i 14 miejsce nie odnotowując jeszcze zwycięstwa w 3 kolejkach. Myślę, że i tym razem będzie podobnie i mecz zakończy sie podziałem punktów.
Typ "x".
Ostatni mecz Hannover 96 : Borussia Mönchengladbach.
Hannover ubiegły sezon zakończył na 8 miejscu w tabeli, podobnie było w poprzednich sezonach co świadczy, że jest drużyna dobrą, solidną. Borussia(3pkt po 3 kolejkach) to beniaminek ligi, który raczej będzie w końcowym rozrachunku walczył o utrzymanie w tej klasie rozgrywkowej. Hannover obecnie zajmuje ostanie miejsce w tabeli (2pkt na koncie), jednak uważam, iż to spotkanie musi wygrać i je wygra.
mój typ "1"