Eintracht vs Kaiserslautern
Mecz dwóch zespołów broniących się przed spadkiem. Gospodarze wygrywając mogą już sobie zapewnić byt, natomiast goście zajmujący aktualnie pozycją spadkową nie mogą sobie pozwolić na porażkę. Oba zespoły są bardzo zdeterminowane w walce o utrzymanie. „Czerwone diabły” przed tym meczem specjalne wybrało się na zgrupowanie do Marburga, gdzie będzie się przygotowywać do jutrzejszego spotkania. Jeśli spojrzymy na aktualną formę obu zespołów, to statystyka przemawia za zespolem gości, jednak wydaje mi się, ze w tym spotkaniu każdy wynik jest możliwy i naprawdę nie polecam tego spotkania. Mój typ:
X
Schalke vs Arminia
Gospodarze mający jeszcze matematyczne szanse na grę w eliminacjach Ligi Mistrzów, nie wygrali w lidze od 6 spotkań i w końcu muszę przerwać złą passę. Goście już praktycznie o nic nie grają, a dodatkowo zagrają m.in. bez Boakye i Zuma’y. Myślę, że zespół Artura Wichniarka nie poradzi sobie z półfinalistą pucharu UEFA – stawiam mocną
1.
Duisburg vs Werder
Duisburg ma tylko iluzoryczne, czysto matematyczne szanse na utrzymanie się w lidze i myślę, że stracą je po meczu z zajmującym aktualnie 3 pozycję Werderem. Bremeńczycy jeśli myślą o grze w
Champions League, muszą bronić swojej pozycji i zdobywać punkty z takimi zespołami jak Duisburg, które jest już jedną nogą w 2 lidze. Do tego gospodarze są drugą najsłabiej grającą drużyną na własnym boisku (3-8-4), z kolei Werder 3 najlepszą jeśli chodzi o mecze wyjazdowe (7-4-4). Jak dla mnie czysta
2.
Bayern vs Stuttgart
Chyba najciekawszy z środowych meczów Bundesligi. Bayern, który kroczy wielkimi krokami po kolejny tytuł mistrza Niemiec zagra bez Ballacka, Karimiego i Ismaela. Mimo wszystko powinni sobie poradzić z zespolem ze Stuttgartu, który już praktycznie o nic nie gra. Myślę, że 3 pkt zostaną w Monachium. Mój typ
1.
Wolfsburg vs Mainz
Mecz o życie dla obu zespołów, które dzielą zaledwie 2 pkt. Obie druzyny są zagrożone spadkiem i tylko zwycięstwo może przybliżyć zwycięzcę do utrzymania się w 1.Bundeslidze. Zespoły są w podobnej formie, chcą wygrać, a kiedy obie druzyny chcą wygrać, bardzo często pada remis. Wolfsburg zagra m.in. bez Quiroga, Holland i Klimowicza. Mój typ:
1X