Dyscyplina: Piłka nożna -
Polska, Nice
I Liga
Spotkanie: Raków Częstochowa - Ruch Chorzów
Typ: 1
Kurs: 1,45
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Ruchu już nic nie uchroni przed spadkiem. Atmosfera tam panuje grobowa. Po tych porażkach 0-6 z Pogonią Siedlce, 1-6 z Miedzią Legnica i 0-2 z Puszczą Niepołomice już chyba nikt tam nie wierzy w jakiekolwiek cuda. Kibice na ostatnim meczu z Puszczą nawet nie prowadzili dopingu a do tego można było słyszeć co sądzą o grze piłkarzy. Zawodnicy zawiedzeni, nawet im się już grać nie chce, bo za kulisami słyszałem, że kilku z nich w przerwie meczu w Legnicy prosiło trenera o zmianę. To wszystko bardzo źle tam wygląda a przed Ruchem spotkanie derbowe u siebie w sobotę z GKS-em Katowice. Myślę, że na tym meczu głównie Ruch się skupi by nie było blamażu, bo również za kulisami słyszałem, że kibice mają "zmotywować" piłkarzy wpadając im na trening przed derbami. Nie wiem czy już to miało miejsce czy dopiero będzie mieć i nie wiem na ile prawdziwa jest to informacja ja po prostu słyszałem takie pogłoski, plotki a na ile one są prawdziwe to zapewne się przekonamy na dniach

Tak czy inaczej coś na rzeczy jest i zapewne piłkarzy czeka nieprzyjemna rozmowa z kibicami na treningu. Kibice już wiedzą, że Ruchu nic nie uchroni przed spadkiem ale derby są dla nich najważniejsze i jak spadać to ale dając z siebei wszystko w meczu z odwiecznym rywalem. Tak więc myślę, że dziś w Rakowie nie osiągną nic. Raków powinien to spotkanie wygrać a Ruch zapewne dużo bardziej myśli o sobotnim spotkaniu z Gieksą niż tym dzisiejszym.
2-1