Drugie spotkanie to 2-1 z Lazio, na Stadio Olimpico.
No under i X wyglada sensownie, ale Bologna ma na swoim koncie juz 2/2 undro-iksy ...
Reprezentacja Włoch zawsze składa sie z 95% piłkarzy grających we Włoszech bo poza granicami coś kariery zrobić nie mogą. Ciekawe kogo Lippi ma powoływać jak w Interze jest może jeden albo dwóch Włochów nie chce mi sie sprawdzać. Jedynie Iaquinta mimo iż walczy wydaje mi sie troche drewniany i na bank Cassano w obecnej formie czy Di Natale byłby lepszy. Reszta Buffon, Chiellini, Camoranesi czy Grosso nie mają od siebie lepszych i tak doświadczonych na swoich pozycjach, a Marchisio to jeden z najzdolniejszych piłkarzy młodego pokolenia. Z Gruzja grali Criscito(Genua) i Marchionni(Fiorentina) i wyszło to bardzo słabo, wygrali szczęśliwie po 2 samobójach.. Kaladze ???? ???? Juve to Włoska drużyna wiec naturalnie że najwięcej piłkarzy będzie od nich, poza tym dziś 3/4 obrońców + bramkarz to Juve i czyste konto, bramkę zdobył Iaquinta i Grosso więc.. ;]Dodatkowo zmęczenie w Juve, ponieważ Lippi to Juventini, wystarczy spojrzeć na dzisiejszy skład w meczu z Bułgarami. Dziwnym trafem właściwie wszyscy z Juve są powoływani i grają, a są zawodnicy lepsi i nawet szansy nie dostaną.... Jeszcze Amauriego brakuje :-|
Ale ja nie mam nic przeciwko, niech będą to sami piłkarze grający we Włoszech.Reprezentacja Włoch zawsze składa sie z 95% piłkarzy grających we Włoszech bo poza granicami coś kariery zrobić nie mogą.
Ja nie mówię o Interze. Jedynie Santon nadaje się do reprezentacji. Jednak, co w kadrze robi Legrottaglie?! Zawodnik, który siedzi na ławie, bo nie ma szans z Cannavaro i Chiellinim. Za to np. w Fiorentinie gra Gamberini, w Wolfsburgu gra Barzagli, dodatkowo jest młodziutki Santacroce z Napoli, albo młodszy z braci Cannavaro, Paolo również grający w Napoli. Nie obchodzi mnie to, że Legrottaglie ma silną konkurencję. Inni grają i prezentują dobry poziom, to dlaczego powoływany jest rezerwowy?! Zambrotta? Jego lata się skończyły, jest młody Santon z Interu, czy Motta z Romy i to Ci gracze są przyszłością tej reprezentacji. Camoranesi i Marchisio to kolejny kiepski żart Lippiego. Spróbowałbym kogoś z tej listy: Maggio z Napoli, Cigarini z Napoli, Mannini z Sampdorii, Brighi z Romy, Montolivo z Fiorentiny, Nocerino z Palermo, Galloppa z Parmy, czy Foggia z Lazio. Mało kandydatów? Iaquinta?! HAHA, a Cassano i Pazzini siedzą w domu. Jeszcze brakuje włoskiego obywatelstwa dla Amauriego... Lippi jest za bardzo przyzwyczajony do nazwisk i stawia na starą gwardię. Takie samo przywiązanie jak Leo miał do Smolarka, który mimo, że nie ma klubu to gra. Niestety to samo jest w reprezentacji Włoch... Układy, ciężko to inaczej nazwać... :-|Ciekawe kogo Lippi ma powoływać jak w Interze jest może jeden albo dwóch Włochów nie chce mi sie sprawdzać.
Z Bułgarią się udało, ale na MŚ będzie kompromitacja... Trzy mecze grupowe i do domu. Puchar Konfederacji dobitnie pokazał, gdzie jest teraz stara generacja Włochów.Juve to Włoska drużyna wiec naturalnie że najwięcej piłkarzy będzie od nich, poza tym dziś 3/4 obrońców + bramkarz to Juve i czyste konto, bramkę zdobył Iaquinta i Grosso więc.. ;]
Wyżej wymienione statystyki są jednym najważniejszych aspektów w typowaniu. Warto wiedzieć, gdzie jaka drużyna sobie dobrze radzi, a gdzie jakaś drużyna notuje porażki za porażką.Co do tych wyżej wymienionych statystyk meczy to ąz mi sie niedobrze robi ????
Co do reprezentacji, to powodem moze byc po prostu zgranie ... nie probuje tlumaczyc Lippi'ego bo chyba tylko on juz teraz wie czemu nie powolal Cassano, ale skoro ma 3/4 zawodników z Juve, to lepiej na 1-2 mecze wziasc kogos z tej samej druzyny, ktory jzu gralz tymi zawodnikami niz kogos innego. W koncu Reprezentacja nie ma tyle czasu i mozliwosci dopracowac taktyki itp w fazach eliminacji - bynajmniej moim zdaniem.
Z tych co wypisales niektorzy moim zdaniem sie nie nadaja, a np Foggia malo gra, Santon tez (zreszta chyba Cannavaro w jednej konferencji prasowej doradzal mu zmiane druzyny, jak chce zagrac w kadrze xD)
Trudny mecz, ja go sobie raczej odpuszcze. Genoa ładnie gra u siebie, Napoli na wyjazdach cieniutko ... to sklanialoby na Genoe, ale uwazam ze poki co gryfy graja, powyzej oczekiwan (MOIM ZDANIEM) , wiem ze maja doskonalego trenera, ze zeszloroczne osiagniecia, to caly zespol na nie zapracowal nie tylko Milito i Motta, ale wciaz nie przekonuje mnie ta druzyna ... Mysle ze tutaj X moze pascWacham się z Romy nie zmienic na Genoa - Napoli co myślicie??
Taa.. do wczoraj Polska miała binals ze Słowenią 2-2-0 i dostali manto, jak nie ma formy żadna statystyka nie pomoże.Wyżej wymienione statystyki są jednym najważniejszych aspektów w typowaniu. Warto wiedzieć, gdzie jaka drużyna sobie dobrze radzi, a gdzie jakaś drużyna notuje porażki za porażką.
Ja nie mówię o Interze. Jedynie Santon nadaje się do reprezentacji. Jednak, co w kadrze robi Legrottaglie?! Zawodnik, który siedzi na ławie, bo nie ma szans z Cannavaro i Chiellinim. Za to np. w Fiorentinie gra Gamberini, w Wolfsburgu gra Barzagli, dodatkowo jest młodziutki Santacroce z Napoli, albo młodszy z braci Cannavaro, Paolo również grający w Napoli. Nie obchodzi mnie to, że Legrottaglie ma silną konkurencję. Inni grają i prezentują dobry poziom, to dlaczego powoływany jest rezerwowy?! Zambrotta? Jego lata się skończyły, jest młody Santon z Interu, czy Motta z Romy i to Ci gracze są przyszłością tej reprezentacji. Camoranesi i Marchisio to kolejny kiepski żart Lippiego. Spróbowałbym kogoś z tej listy: Maggio z Napoli, Cigarini z Napoli, Mannini z Sampdorii, Brighi z Romy, Montolivo z Fiorentiny, Nocerino z Palermo, Galloppa z Parmy, czy Foggia z Lazio. Mało kandydatów? Iaquinta?! HAHA, a Cassano i Pazzini siedzą w domu. Jeszcze brakuje włoskiego obywatelstwa dla Amauriego... Lippi jest za bardzo przyzwyczajony do nazwisk i stawia na starą gwardię. Takie samo przywiązanie jak Leo miał do Smolarka, który mimo, że nie ma klubu to gra. Niestety to samo jest w reprezentacji Włoch... Układy, ciężko to inaczej nazwać... :-|
Mecze z Gruzją i Bułgarią były meczami o punkty w eliminacjach do mistrzostw świata w których to Włosi potrzebowali punktów, Lippi miał powoływać nowe twarze i testować nowe ustawienia ? :| Od tego sa sparningi czy zgrupowania. Gra w klubie a gra w reprezentacji to zupełnie co innego. Włosi sa najbardziej typowa turniejowa drużyna na świecie, do mundialu cały sezon, Lippi spokojnie stworzy koncepcje gry i dobierze do tego pikarzy najodpowiedniejszych, to nie jest Donadoni który ulega presji prasy.Z Bułgarią się udało, ale na MŚ będzie kompromitacja... Trzy mecze grupowe i do domu. Puchar Konfederacji dobitnie pokazał, gdzie jest teraz stara generacja Włochów.
Firmani, Makinwa, Brocchi, Scaloni, Zarate, Rocchi, Ledesma którzy są kontuzjowani.