>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

27. kolejka 1 Bundesliga - 19-20.3

Status
Zamknięty.
kha1 40

kha1

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Zakładam temacik podobnie jak z Ligue 1

(screen zaciągnięty z Betsson.com)

Co tym razem najciekawsze? Pewnie spotkanie pokonanej ostatnio Borussii z Mainz oraz Bayeru z S04. Może być ciekawie, tym bardziej, że Bayern trafił &quot;stosunkowo łatwo&quot;.​

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Borussia Munchengladbach - FC Kaiserslautern

Pierwsze spotkanie otwierające tą rundę z którego skorzystam. Gospodarze jeszcze walczą o byt w lidzę , ja bym ich tak do końca nie skreślał mimo trudnego kalendarza. Ostatnio poprawili zdecydowanie swoją grę o czym świadczą chociażby same wyniki. Potencjał w tym zespole jest spory i każdy ze mną się zgodzi , problem był jeden - defensywa , której to mogą zawdzięczyć ostatnią pozycję w tabeli. Obecnie wygląda to zdecydowanie lepiej , przebudzeni jeszcze powalczą chociaż o baraże. Gospodarzę nie mają nic do stracenia i jeszcze wszystko może się obrócić na ich korzyść. Cieszyć może ich pozytywne podejście - walka do końca.Można było to zobaczyć w meczy z Schalke gdzie przegrywali 0:1 ale cały czas dążyli do swojego i udało się wygrać 2:1 . Ostatnie wyjazdowe spotkanie z Werderem zremisowane w końcówce trochę szczęśliwie ale może to być punkt na wagę złota kto wie... ? Porusze jeszcze kwestie walki o utrzymanie ich kalendarz wygląda następująco. Potyczki z Bayernem - raczej bez szans na AA , Koln - do wygrania , Mainz - punkt do wyciągnięcia , Dortmund - tutaj raczej będzie problem o wyrwanie jakiś punktów choć grają u siebie więc wszystko możliwe, Hannover - niby rewelacja rozgrywek ale szału nie ma i ostatnie spotkanie z Hamburgiem dla , którego może to być mecz o pietruszką a dla Gladbach o pozostanie w lidze więc nie jest aż tak tragicznie z tym kalendarzem. Trochę szcześcia na pewno będzie potrzebne ale myślę , że Pauli , Lautern potracą więcej punktów i skończą na samym dole tym bardziej , że mają trochę cięższe spotkania według mnie .
Goście to typowa ekipa własnego boiska. U siebie potrafią wygrywać z najlepszymi zaś wyjazdy to ciężka sprawa w przeciwieństwie do Gladbach. Defensywy obu ekip do elity nie należą ale na chwilę obecną zdecydowanie lepiej wypadają piłkarze Borussi. Ofensywa też na korzyść gospodarzy Reus, Idrissou , Arango , De Camargo to panowie , którzy powinni załatwić 3 pkt w tym spotkaniu. W Lautern z wyróżniających się postaci to bramkarz ale on wszystkiego przecież nie wybroni , Lakic ten to myślami już jest w Wolfsburgu i raczej nie przejmuję się losem Czerwonych diabłów ( zmarnowana seta z Eintrachtem w końcówce) i Illicevic, którym interesował się Bayern ale o tym już pisałem a tak po za tym to nie ma szału i jakiś dobrych indywidualności.
Podsumowując jest to mecz o &quot;6 pkt&quot; dla Gladbach - muszą to wygrać a rywal do wymagających nie należy. Atut własnego boiska , słaba postawa na wyjazdach &quot;czerwonych&quot; zdecydowanie na ich korzyść i nie pozostaję nic innego tylko zgarnąć komplet punktów tym bardziej , że i potencjał większy. Szkoda mi trochę Gladbach bo gdyby wymienili defensywę nie było by takich ekscesów. Ciekawe rozwiązanie to handicap azjatycki. Gladbach bronić się nie będzie przy prowadzeniu bo wiedzą jak to w ich przypadku może się skończyć a chcąc pozostać w Bundeslidze nie mam innej opcji jak 3 pkt w piątek. O ich wygraną jestem spokojny ostatnio u siebie rozprawili się z mocniejszymi ekipami ( Schalke , Hoffenheim)
Gladbach @ 2,25
Gladbach @ (AH -1 ) @ 3,20

Motywujący zastrzyk po cennym remisie z Werderem powinien pobudzić ducha walki w Gladbach.

Munchengladbach:
Bailly - Jantschke, Stranzl, Dante, Daems - M. Fink, Marx - Reus, Neustädter, Arango - Idrissou

Kaiserslautern:
Sippel - Dick, Abel, Rodnei, Jessen - Tiffert, Kirch - Ilicevic, Moravek, Hlousek - Lakic
edit: Koniec gladbach niestety...

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
sumada90 +3 Punkty
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik

Monchengladbach - K`lautern​

Kluczowe spotkanie w dole tabeli, gospodarzę zajmujący ostanie miejsce w tabeli, podejmują K&#39;lautern - 14 pozycja w tabeli i identyczna liczba zgromadzonych punktów co będąca na miejscu barażowym ekipa z St. Pauli. W ostatnich meczach u obu ekip można zanotować progres formy, gospodarze w ostatnim spotkaniu z Werderem trochę szczęśliwie zremisowali w ostanich minutach, mimo to w całym spotkaniu prezentowali dobrą formę. Kaiserslautern ostatni mecz wygrali 2-1 na własnym stadionie pokonując Freiburg po golach Nemeca i Hoffera. Mimo wszytko uważam, że Borussia w tym sezonie spadnie, lecz myślę że stać ich jeszcze na ostatni zryw i dołożenie jeszcze kilu punktów w tym sezonie, myślę że postawa Monchengladbach bardzo przypomina postawę broniącej się Herthy w ubiegłym sezonie, która mimo dużej starty punktowej walczyła do końca. Co do typu to uważam, że gospodarzę wygrają, na własnym stadionie wygrali dwa ostanie spotkania, za to FCK niekoniecznie wychodzą spotkanie wyjazdowe, w większości przegrywają na wyjazdach, wiec uważam że tym razem będzie podobnie, z uwagi że stawka jest zbyt wysoko żeby M&#39;Gladbach przegrało, bo byłby to już bilet do drugiej ligi.

M gladbach-K`lautern Typ:1 Kurs:2,2

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Freiburg – Bayern Monachium

Tutaj raczej będzie można przyłożyć na Bayern w Asiana. Liga mistrzów rozegrana we wtorek więc do soboty trochę czasu na odpoczynek było. Liga się kończy punkty trzeba robić żeby zagrać na 100% w LM. Wszystko wskazuję na to , że Bayern już ominął kryzys. Pod względem umiejętności poszczególnych graczy , potencjału Bayern deklasuje rywala. Mimo ,że to wyjazd warto zagrać moim zdaniem na gości.
Freiburg można powiedzieć już jest „spełniony” celem było utrzymanie i zostało już to zrealizowane. W pewnym momencie odezwała się ambicja walki o puchary ale tylko na moment , ekipy , które walczą o utrzymanie pokazały im gdzie ich miejsce – Werder , Kaiserslautern. To takie spotkanie gdzie jedni spoczęli już na swoich laurach zaś drudzy muszą gonić i zdobywać punkty.Pewne zwycięstwo Bayernu dla mnie. W LM Bayern zmiażdżył mimo przegranej jeżeli zagrają na podobnym poziomie w co nie wątpię nawet i (AH -2) pokryją. Gram na gości !
Bayern Monachium (AH -1) @ 1,97
FT 1-2 ZWROT
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------​
Eintracht Frankfurt – St Pauli
Przełamanie nastąpiło w postaci bramki dla Eintrachtu teraz czas na drugie przełamanie i zdobycie 3 pkt. Lepszego rywala jak Pauli podopiecznie Skibbe mieć nie będą. Podobnie jak Lautern na własnym obiekcie potrafią powalczyć ale tam wszystko opiera się bardziej na szczęściu i przypadkowej grze a niżeli pomysłowości i taktyce. Druga sprawa wystąpią w roli gościa a ta im trochę nie wychodzi. Nikt by nie przypuszczał , że Frankfurt znajdzie się w takiej sytuacji. Pierwsza część sezonu bardzo dobra zaś druga istna katastrofa i obecnie walka o utrzymanie. Eintracht nie gra do końca aż takiego piachu jak wskazują wyniki. Widziałem ich na własnym obiekcie w ostatnich dwóch spotkaniach i bramka wydaję się , że była w niektórych sytuacjach „zaczarowana”. Każda seria kiedyś się kończy a to spotkania aż prowokuję żeby zagrać przeciwko słabemu Pauli pod każdym względem.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bayer Leverkusen – Schalke

Tutaj się powstrzymam i poczekam na sobotnią potyczkę Dortmundu z Mainz. Coś czuję , że „żółtki” mogą zaliczyć wpadkę z teoretycznie niżej notowanym rywalem. Jeżeli już by do tego doszło Bayer mógłby zmniejszyć przewagę do 6pkt po meczu z Schalke.
Co do samego spotkania Schalke na wyjazdach nie gra nic ciekawego jednak na spotkania z mocniejszymi ekipami potrafi się mobilizować. Warto popatrzyć chociażby na wyniki z Bayernem w DFB , Borussią Dortmund. W obecnej sytuacji „niebieskich” liga idzie raczej na drugi plan, najważniejsze jest DFB i LM. Widziałem spotkanie ze Stuttgartem i to mi wystarczy by stwierdzić , że Magath totalnie zlewa na ligę i za bardzo się nie przejmuję. Jeżeli spojrzymy na formę gospodarzy to nie ma się co za bardzo martwić o wynik tego spotkania. Bayer gra chyba najlepszą piłkę w drugiej części sezonu bynajmniej dla mnie. Problemem jest defensywa z której zestawieniem ostatnio miał problem Heykens bo paru graczy było kontuzjowanych. Tego samego nie można powiedzieć o ofensywie. Sam, Augusto ,Castro , Kiessling włączający się do tego Vidal , Bendner tworzą super paczkę, która co rusz to zmusza rywali do kilkakrotnego wyciąganie piłki z siatki. Jedyne co może martwić przed tym spotkaniem to wyjazd czwartkowy do Hiszpanii na potyczkę z Villarealem co mogą lekko odczuć. Z Werderem też grali po pucharach i zremisowali „wygrane” spotkanie przez rozkojarzenie… Wstrzymam się do niedzieli i poczekam na rozwój sytuacji w spotkaniu Lidera z Mainz. Na pewno wygrana Mainz dała by „kopa” niedzielnym gospodarzom i cichą na dzieję o włączenie się do walki o tytuł jednak poczekajmy…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------​
W pozostałych spotkaniach granie na Dortmund po takim kursie się nie opłaca. Ostatnio zresztą złapali najwyraźniej zadyszkę. Mainz potrafi zaskoczyć i wygrywać z najlepszymi tym bardziej , że obecnie radzą sobie lepiej na wyjazdach. Dla mnie lepiej tego po prostu nie ruszać. W Hamburgu upatrywałbym niespodzianki ciekawie wygląd Asian (+1) lub po wysokim kursie opcja (0) na gości. W Hamburgu kryzys, trenera zwolniono gra się nie układa a potencjał przecież spory mają aż dziw bierze , że są tacy słabi z tym składem. Kurs trochę przesadzony na gości moim zdaniem i można by spróbować zagrać na nich. Jeszcze jedno spotkanie czyli Nurnebrg z Werderem dobrze wygląda. Gospodarze w wyśmienitej formie pokonali już dużo lepsze ekipy niż Werder. Brema musi wygrywać by być spokojna o byt w lidze więc łatwo skóry nie sprzedadzą chociaż na tle gospodarzy , którzy aspirują o grę w pucharach może być ciężko. Odpuszczam...

Uważałbym z grą na Stuttgart nie dość , że ostatnio bez rewelacji to w dodatku problemy kadrowe i będą zmuszeni grać bez:

Martin Harnik
Cacau
Khalid Boulahrouz
Matthieu Delpierre
Patrick Funk
Marc Ziegler
Marica
Arthur Boka
W związku z osłabieniami w ofensywie widzie mi się się tutaj zdecydowanie UNDER wstępnie.
Może komuś się przyda info o osłabieniach na tą rundę:
Bayer L.: Manuel Friedrich, Fabian Giefer , Benedikt Fernandez
Bayern: Rouven Sattelmaier, Ivica Olic Borussia M.: Jens Wissing, Igor De Camargo, Marc-Andre ter Stegen, Paul Stalteri, Bernhard Janeczek, Christian Dorda
Dortmund: Mohamed Zidan, Johannes Focher, Lasse Sobiech, Marco Stiepermann, Damien Le Tallec, Shinji Kagawa, Daniel Ginczek, Marc Hornschuh, Florian Kringe, Patrick Owomoyela Frankfurt: Marcel Titsch-Rivero, Oka Nikolov, Chris, Zlatan Bajramovic
Freiburg: Jan Rosenthal, Nicolas Hofler, Daniel Williams, Simon Pouplin, Tommy Bechmann Hamburger SV: Jaroslav Drobny, Maxim Choupo-Moting, Muhamed Besic, Hanno Behrens, Leonard Sowah, Christian Gross, Miroslav Stepanek, Romeo Castelen
Hannover 96: Ron-Robert Zieler, Christopher Avevor, Tim Hofmann, Henrik Ernst, Felix Burmeister, Willi Evseev, Leon Andreasen Hoffenheim: Andreas Ibertsberger, Tobias Weis, Robin Neupert , Andreas Ludwig, Ramazan Ozcan, Jens Grahl, Kevin Conrad, Kai Herdling, Manuel Gulde, Chinedu Obasi
Kaiserslautern: Chadlj Amri, Lucas, Marco Knaller, Steven Zellner, Marcel Correia, Danny Fuchs, Alan Stulin, Jan Simunek Koln: Taner Yalcin, Geromel, Kevin McKenna, Christopher Schorch, Bienvenue Basala-Mazana, Konstantinos Giannoulis, Daniel Schwab, Mark Uth, Carsten Cullmann, Alexander Vaassen, Michael Niedrig, Christopher Buchtmann
Mainz: Marco Caligiuri, Miroslav Karhan, Eugen Gopko, Adam Szalai, Zsolt Low, Jan Simak Nurnberg: Mike Frantz, Juri Judit, Julian Schieber, Pascal Bieler, Christoph Sauter, Daniel Batz, Timo Ochs, Albert Bunjaku
Schalke 04: Jefferson Farfan, Christian Pander, Tim Hoogland, Christoph Moritz, David Loheider, Vasilias Pliatsikas, Marvin Pourie, Bogdan Muller, Lars Unnerstall, Marvin Pachan, Levan Kenia St. Pauli: Rouwen Hennings, Carlos Zambrano, Bastian Oczipka, Fabio Morena, Carsten Rothenbach
Stuttgart: Martin Harnik, Cacau, Khalid Boulahrouz, Matthieu Delpierre, Patrick Funk, Marc Ziegler, Ciprian Marica, Arthur Boka, Johan Audel Werder: Philipp Bargfrede, Felix Kroos, Felix Wiedwald, Lennart Thy, Samuel, Onur Ayik, Said Husejinovic, Daniel Jensen, Jurica Vranjes, Jose-Alex Ikeng, Kevin Schindler, Pascal Testroet, Niklas Andersen, Sebastian Boenisch, Christian Vander, Naldo
Wolfsburg: Diego Benaglio, Michael Schulz, Sergej Karimov, Tolga Cigerci, Kevin Wolze, Philipp Kreuels, Julian Klamt, Sebastian Schindzielorz

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
t0mson Magath już wyleciał , w następnym spotkaniu S04 poprowadzi Seppo Eichkhorn, a potem już Ralf Rangnick który podpisał umowę do 30 lipca 2014 roku. Jeśli to prawda o konflikcie jaki była na linie trener piłkarze, to wydaje mi się że jutro z zawodników Schalke zejdzie ciśnienie i na X2 ich stać, bo w LE i ostatnio z Mainz Aptekarze nie grali już tak super. Jutro myślę, że napisze coś więcej.

qozi +6 Punkty (Świetna praca w całym dziale BL.)
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
t0mson Magath już wyleciał , w następnym spotkaniu S04 poprowadzi Seppo Eichkhorn, a potem już Ralf Rangnick który podpisał umowę do 30 lipca 2014 roku. Jeśli to prawda o konflikcie jaki była na linie trener piłkarze, to wydaje mi się że jutro z zawodników Schalke zejdzie ciśnienie i na X2 ich stać, bo w LE i ostatnio z Mainz Aptekarze nie grali już tak super. Jutro myślę, że napisze coś więcej.
Fakt strzeliłem byka z przyzwyczajenia. Nie zmieniam jednak zdania co do tej ekipy bo to co zrobił Magath w schalke jeszcze przez moment zapewne zostanie i nie spodziewałbym się tutaj nagłego olśnienia ;) Druga sprawa to Bayer po pucharach. Do niedzieli jeszcze 2 dni więc jeszcze się zastanowimy.

qozi +6 Punkty (Świetna praca w całym dziale.)
G 35

gesio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Borussia M&#39;gladbach - 1. FC Kaiserslautern
To mecz w którym żadna z drużyn nie może pozwolić sobie na porażkę. W przypadku zwycięstwa Kaiserslatuern gospodarze będą w fatalnej sytuacji, bo strata do zespołów nad kreską może znów się pogłębić. Jednak po wynikach Borussi widać, że walczą o pozostanie w Bundeslidze i w meczach u siebie ta walka przynosi im owoce w postaci punktów.
Ostatnio w Gladbach poległy takie drużyny jak Schalke, czy Hoffenheim. To jest poważny argument przemawiający za gospodarzami. Zwłaszcza, że dobrą dyspozycję potwierdzili w Bremie remisując z Werderem.
Goście też walczą o każdy punkt ale na wyjazdach nie grają tak pewnie jak u siebie. łatwo się nie poddadzą ale to Borussia jest tu faworytem.

T 4

triginti

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nurnberg - Werder Brema
Jutro o godzinie 15.30 odbędzie się niezwykle ciekawy mecz w Bundeslidze pomiędzy ekipą Nurnberg a Werderem. Gospodarze od 8 spotkań nie przegrali w lidze spotkania prezentując naprawdę bardzo dobrą grę. Werder natomiast zdecydowanie zawodzi, zajmuje dopiero 12 miejsce, a już szczególnie słabo prezentują się na wyjazadach z bilansem 2-4-7. Uważam, że jutro będąca na fali drużyna gospodarzy wygra kolejny 9 już mecz.
typ: 1

cien-27585 209

cien-27585

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Wroclaw
Moim zdaniem przesadzony kurs na Koln strzeli gola:] HSV ostatnio tragedia w obronie 11 straconych goli w 3 meczach, forma uciekła dawno temu, w przeciwieństwie do gości. Dobra forma Podolskiego, Peszki czy Novakovica sprawiła że Kolonia uciekła ze strefy spadkowej i goście mają jeden z lepszych bilansów w tej rundzie a widmo spadku oddala się;) Na pewno stać ich na co najmniej jedną bramkę w Hamburgu i po takim kursie aż szkoda nie spróbowac.

Koln over 0,5 @ 1,50 Tobet✅✅

qozi 3,7K

qozi

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
the main stage
1.FC Nurnberg - Werder Bremen | Werder lub remis - 1,72 (Betsafe) ✅✅✅

Dziś próbuję zagrać inaczej, przeciwko faworytowi.Na prawdę gości prezentują najlepszą postawę z drużyn niemieckich w Bundeslidze.W poprzedniej rundzie nie potrafiłem się do nich przekonać bo prezentowali dość mizerny, nijaki futbol.Tutaj, począwszy od startu rundy grają dobrze.Przegrali pierwsze spotkanie z Gladbach, ale tego spotkania nie przegrali meczu i nawet statystki pokazują, że są najlepszą drużyną w tej rundzie.Uważam, że nie tylko statystyki, ale ich gra znacznie uległa poprawie.Imponuję mi zestawienie jakie proponuję Hecking, który ma w bramce doświadczonego Schafear, w obronie Wolfa z Pinolą oraz dochodzą dwaj młodzi - Chandler, świetnie potrafi się podłączyć do ofensywy oraz stoper Wollscheid, który ostatnio strzelił swoje pierwsze bramki w BL.Na defensywnym pomocniku jest Simons, który dzięki wynikom Norymbergi powrócił do reprezentacji i jest łącznikiem na boisku pomiędzy linią obrony i ataku.W ataku jeszcze ciekawiej bo jest prawidziwa, młoda krew.Fantazja i coraz częściej pomysłowość to zaowocowało - 23 punkty w 10 spotkaniach, 22 bramki strzelone oraz tylko sześć straconych.Wygrali na Easy-Credit-Stadion z Pauli, Frankfurtem, Leverkusen, HSV, zaś na wyjazdach wcale nie gorzej - remis na Schalke, wygrana z Wolfsburgiem czy zmiażdżenie Stuttgartu.To głównie zasługa młodych - Ekici wypożyczony z Bayernu, główny specjalista od asyst, błyskotliwy Żyd - Cohen, który moim zdaniem na największy potencjał czy w ataku wypożyczony z Vfb Schieber stanowią o sile tego zespołu w ataku.Dorzucić śmiało mogę też Maka, Hegelera oraz Guandogana, który był sporo kontuzjowany, a i tak ekipa Heckinga radziła sobie świetnie.Cały czas wychwalam tych gospodarzy bo jest za co, ale mój typ jest dziś inny.Brema to jest Brema i tam nic nie ginie.Sezon stracony, o czym pisać nie trzeba, ale to nadal jest strasznie silny zespół.W tym sezonie wszystko się rozsypało - brak Naldo przed długo czas, odszedł Ozil, Pizzaro nie jest aż w tak wystrzałowej formie.Ale dziś sądzę,że są w stanie spokojnie wywieźć punkty z Easy - Credit.Dziś widzę takie spotkanie gdzie to Norymberga może mieć większe atuty, ale wypunktować potrafi i zrobi to Werder.Już w ostatnim spotkaniu z Borussią w ataku wyglądało to dobrze, strzeli tylko jednego gola, ale było ku temu więcej okazji.Po przez zawirowania kadrowe miejsce w składzie wywalczył Wagner i nieźle mu idzie na razie bo wpisał się na listę strzelców w dwóch poprzednich spotkaniach.Pomagać mu będzie w ataku Pizzaro.W pomocy jest anonimowy Trinks, który dopiero zaczyna przygodę z BL.Gra on w formacji, która zajmuję się atakiem, za sobą ma legendy tej ligi - Borowski, Frings oraz Fritz uzupełniają linię pomocy.W obronie wyjdzie Mertesacker, Pasanen, Silvestre oraz Schmitz.Nie oczekuję, że nie stracą bramki bo jest to formacja po przejściach, ale może Schaafowi udało się jakoś zestawić tą linię, żeby to wyglądało.Na ławce też wygląda imponująco - jest Marin, który ostatnio jest w średniej dyspozycji, Wesley, który wrócił po kontuzji oraz Arnautowiv czy Avdic.Ogromy potencjał w ataku.
Z nowych braków kadrowych to nie zagra Bargfrede, który pauzuję za kartki.U gospodarzy zabraknie strzela - Schiebera, zastąpi go Eigler, który ostatnio wyróżnił się tym, że strzelił cztery bramki Pauli.Dziś nie wiem czemu, ale mam bardzo dużą pewność, że Bremeńczycy tego meczu nie przegrają, jakoś leży im ten teren i przeciwnik.Ostatni raz przegrali tam w 2006 roku, a od tego czasu wygrywali dwa razy i raz remisowali.Kurs i zdarzenie mnie zadowala także zagram Werder lub remis po kursie 1,72.

darius010 +3 Punkty
t0mson +2 Punkty (Trzeba było odważniej DNB. Elegancko ;))
leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Miedzychód
Freiburg - Bayern | Typ: Bayern - 1,50

Bayern nie ma już nic. Podobnie jak Lyon odpadł z LM pomimo niezwykle korzystnego rezultatu w 1. meczu z Interem, po pierwszej połowie rewanżu prowadził jeszcze 2-1, a tu okazało się, że Włosi wyrzucili Niemców za burtę. Po porażce z Schalke w pucharze okazało się, że Bawarczykom pozostaje walka o wicemistrzostwo. Nie ma już mowy o nawiązaniu kontaktu z Borussią, ale wciąż miejsce w Lidze Mistrzów przydałoby się wywalczyć. A strata wcale nie jest taka mała. Liczę na to, że goście zepną się i zaczną pochód zwycięstw, zaczynając już od dzisiaj z Freiburgiem. Gospodarze są wyraźnie pod formą i spodziewam się, że nie będą w stanie stawić czoła bardzo silnej ekipie Bayernu. Warto dodać, że obie drużyny w pełnym składzie, czyli Ribery, Robben, Schweinsteiger, Muller itp grają. Skład Bayernu miażdży Freiburg, myślę, że potwierdzi się to na boisku.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik

SC Freiburg - FC Bayern München

Mecz, który Bayern musi wygrać, obecnie traci 2 punkty do trzeciego Hannover, który ostatnio przegrał z Kolonią i stracił przewagę nad Bayernem , który po dzisiejszym spotkaniu jeśli H96 przegra co jest możliwe, lub zremisuje bo wydaje mi się, że Hoffenheim dzisiaj jakieś punkty ugra, to Bawarczycy wskakują na trzecie miejsce, którego raczej już nie oddadzą do końca sezonu, a jeśli wygrają wszystkie spotkania do końca co jest bardzo prawdopodobne to możliwe, że nawet wskoczą na pozycję numer dwa. Bilans Bayernu szok w ostatnich pięciu spotkaniach szok ???? 0-3-0-0-0 i dodajmy do tego, że Bawarczycy byli faworytami w każdym z tych spotkań, a pech i głupota i nonszalancja spowodował, że te wyniki tak wyglądają.SC Freiburg bardzo ciekawa drużyna, która mocno namieszał w tym sezonie, przede wszystkim bazująca na kilku naprawdę utalentowanych piłkarzy, miedzy innymi Cissé czy Rosenthal ten drugi dziś nie zagra - wydaje mi się to dużym osłabieniem. Co do wyniku to Freiburg przegrał trzy ostanie spotkania - są bez formy, Bayern w gazie ale bez wyników i to wszytko skłania mnie do myślenie, że Bawarczycy gładko wygrają.

Freiburg-Bayern M. Typ:2 Kurs:1,55
Freiburg-Bayern M. handicap 1:0 Typ:2 Kurs:2,4
Franck Ribery strzeli bramkę Typ:Tak Kurs:2,3

Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05​

Typ na BVB nie wydaje mi się warty ryzyka, mimo że są faworytami i grają na własnym stadionie, to jednak kurs mnie zniechęcił, bo jest nieadekwatny do ryzyka, chociaż wydaje mi się, że BVB nie łatwo ale jednak minimalnie wygra. Jeśli chodzi to typy mam dwa; że nie padną dwie bramki w pierwszej połowie. W ostatnich spotkaniach BVB i Minz mocno zmniejszyły obrotu, BVB ma już mistrzostwo, Mainz po super jesieni wiosną już tak dobrze nie gra. Borussia w dwóch ostatnich spotkaniach nie zachwycała wygrała 1-0 z Kolonia, potem przegrali również 1-0 z Hoffenheim. Nie widzę już tego automatyzmu w ekipie z Dortmundu. Mianz mimo, że sprawili niespodziankę z HSV to też u nich można zaobserwować zmęczenie sezonem.

Liczba bramek w pierwszej połowie Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05 (Poniżej/powyżej: 1.5) Typ: Poniżej Kurs:1,45

Inny zakład jaki rzucił mi się w oczy to typ, że Rober Lewandowski nie strzeli bramki, na chwilę obecną znalazł już miejsce w podstawowej jedenastce, ale wydaje mi się, że lepiej wychodziła mu gra 20&#39; w roli jokera. Gra podwieszonego napastnika, mu nie leży bo sądzę, że on jest zawodnikiem który musi dostać piłkę do nogi, a nie biegać od połowy boiska do szesnastki przez większość meczu. Do pełni sił wrócił Kuba Błaszczykowski i jeden z ojców ubiegłorocznego sukcesu jakim był awans do LE Mohamed Zidan, myślę że obu Jürgen Klopp wpuści na boisko w drugiej połowie i któryś z nich zmieni Lewego, wiec Robert zagra 65&#39; może 70&#39; max i raczej nie strzeli bramki.

Strzeli bramkę: Dor-Mai:R.Lewandowski Typ: Nie Kurs:1,41

Robert musisz jeszcze poczeka na swoje kolejne trafienie...

lancev 984

lancev

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rybnik
Borussia Dortmund - FSV Mainz
Bardzo ciekawie zapowiada się pojedynek pokonanego ostatnio lidera z piątym zespołem ligi. Gospodarze po ograniu Bayernu nieco spuścili z tonu - w dwóch meczach zdobyli zaledwie jedną bramkę. Myślę, że dziś z pewnością będą chcieli poprawić tę statystykę, tym bardziej, że przychodzi im się mierzyć z trudnym rywalem. W meczach z udziałem Mainz ostatnio pada wiele bramek. Goście w ostatnich pięciu ligowych meczach stracili 11 goli, strzelając 9. Daje to średnią 4 bramek na mecz. Borussia przy tak dziurawej w ostatnim czasie defensywie Mainz nie powinna mieć problemów ze zdobyciem gola. Po tegorocznych wynikach drużyny z Dortmundu na swoim boisku ciężko oczekiwać gola ze strony przyjezdnych, jednak jest to bramkostrzelna drużyna, co w połączeniu z ostatnią niemocą lidera powinno przynieść skutek w postaci trafienia. Warto dodać, że Mainz strzelało gola w ośmiu z ostatnich dziesięciu wyjazdów. Myślę, że over tym meczu to najlepsze rozwiązanie.
Moje propozycje:
over 2,5 @1.80 ⛔ ten karny...
obie strzelą @2.10 ✅
bet365

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Bayer Leverkusen - Schalke
Po wtopie Dortmundu przed gospodarzami stoi szansa zbliżenia się do lidera na 7pkt co z pewnością dodało by nam smaczku do końca rozgrywek. Zastanawiałem się dosyć długo nad tym spotkaniem czy ruszać tutaj cokolwiek jednak decyduję się zagrać na gospodarzy . Bayer w najmocniejszym zestawieniu ale bez Friedricha. Schalke bez motoru napędowego Farfana - kluczowej postaci - już nie raz wypracowywał klarowne sytuacje dla &quot;niebieskich&quot; i zaliczał asysty. Zagrają również bez Huntellara ale tego raczej za osłabienie uznać nie można bo chłopak po prostu grał piach być może zawdzięcza swoją formę Magathowi , który dawał swoim byłym pupilom ostro popalić. Jedyne co może martwić u gospodarzy to postawa defensywy , która w ostatnim czasy nie występowała w komplecie ,mimo to taka firma jak Bayer nie może się w ten sposób usprawiedliwiać. O zdobywanie bramek nie ma się co martwić bo cała ofensywa należy do jednych z lepszych w lidze. W Schalke nie widzę jakiś większych perspektyw , cwany Raul na jutro to zdecydowanie za mało. Defensorów Schalke czeka jutro ciężka robota bo w obecnej formie Sama , Castro czy Augusto jest problem zatrzymać. Mimo grze w LE z Villarealem gospodarze jutro powinien zgarnąć 3 pkt i wykorzystać atut własnego boiska i zamieszanie w sztabie Schalke. Grzech nie spróbować po takim kursie.
Bayer @ 1,87
Bayer @ (AH -1) @ 2,72

darius010 +3 Punkty
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Bayer 04 - FC Schalke 04​

Ja mam zgoła odmienne zdanie od t0msona. Mimo wszytko wydaje mi się, że zmiana trenera zaowocuje już w pierwszym spotkaniu, nawet jeśli na razie S04 poprowadzi asystent, a dopiero w następnym Rangnick. Uważam, że ogromy wpływ na drużynę z Gelsenkirchen miał konflikt na linii Magath, a zawodnicy, co też powodowało słabe wyniki. Spodziewam się, że dziś zobaczymy odmienione Schalke, z piłkarzy powinno zejść ciśnienie i myślę, że S04 może zagrać na poziomie spotkań rozgrywanych w Lidze Mistrzów. Co do przebiegu spotkania to uważam, że to będzie bardzo wyrównane widowisko, po jednej stronie Bayer który w ostatnich dniach został wyeliminowany z Ligi Europa i prezentuje się bardzo dobrze, ma bardzo dużą skuteczność, drużyna wyrównana, która myślę ma przyszłość. W składzie kicker awizuje Ballacka - wydaje mi się niepotrzebnie Heynckes go wystawia bo w tym sezonie nic sobą nie prezentuje i lepszym rozwiązaniem było by wstawianie na to miejsce kogoś innego. Schalke ma ostatnio problemy kadrowe nie zagra Huntelaar, którego dawno nie widziałem, albo sobie jego występu nie przypominam w rundzie wiosenne, Farfana to wiadomo motor napędowy prawego skrzydła, dziś na prawej zostanie sam Uchida, który może sobie nie poradzić bez partnera, ale myślę że da radę inne osłabienia są już mniej znaczące: Kenii, Moritza, Pandera i Hooglanda to nie są tak znaczące postaci w S04. Najważniejsze w napadzie gra Raul - chyba najlepszy piłkarz Schalke, do pomocy będzie miał Gavranovićia który ostatnio nieźle się prezentuj i od pierwszych minut powinien zagrać Jurado, który ostatnio też się nieźle gra. Aptekarze można powiedzieć w najmocniejszym zestawieniu zagrają Sam, Renato Augusto, Castro i to już wiele mówi o potencjale ofensywnym Bayeru, do tego dobrze wyglądająca obrona. Chciałem też zwrócić uwagę, że przed ofensorami Bayernu stoi obrona i bramkarz Neuer ;), którzy zaraz po Borussii straciła najmniej goli, a mianowicie tylko 31 i to jest trzy mniej od Bayeru. Uważam, że Schalke tego meczu nie przegra, po cichu liczę na remis i na dużo goli.

Bayer: Adler - Schwaab, Reinartz, Hyypiä, Kadlec - Ballack, Rolfes - Sam, Renato Augusto, Castro - Kießling

Schalke: Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Escudero - Kluge, Annan - Jurado, Edu - Raul, Gavranovic

Leverkusen-Schalke Typ:X2 Kurs:1,8
Leverkusen-Schalke obie druzyny strz.gola Typ:Tak Kurs:1,5

ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca
Mimo wszytko wydaje mi się, że zmiana trenera zaowocuje już w pierwszym spotkaniu, nawet jeśli na razie S04 poprowadzi asystent, a dopiero w następnym Rangnick. Uważam, że ogromy wpływ na drużynę z Gelsenkirchen miał konflikt na linii Magath, a zawodnicy, co też powodowało słabe wyniki. Spodziewam się, że dziś zobaczymy odmienione Schalke, z piłkarzy powinno zejść ciśnienie i myślę, że S04 może zagrać na poziomie spotkań rozgrywanych w Lidze Mistrzów.
całkowita racja, z tego co czytałem był poważny konflikt, szły nawet skargi na trenera do zarządu i prezesa, Magatha nie ma powinniśmy zobaczyć świeże Schalke z pełnym zaangażowaniem
Jednak brak Farfana jest faktem przez który nie gram na gości

G 35

gesio

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bayer Leverkusen - Schalke
Bayer Leverkusen @1.8
Dla Schalke najważniejsza jest teraz gra w Champions League gdzie o półfinał zagra z obrońcą tego trofeum Interem Mediolan. Liga zejdzie na drugi plan bo Królewsko-niebiescy nie mają w niej zbyt dużo do ugrania. Wręcz odwrotnie Bayer, który odpadł w ostatni czwartek z Ligi Europy, a w Bundeslidze wciąż walczy o mistrzostwo Niemiec. Wczoraj punkty straciła Borussia więc jest szansa zmniejszyć do niej stratę do siedmiu punktów. Poza tym Aptekarze odskoczą od Hanoweru i Bayernu. Podopieczni Juppa Heyckesa w ostatnich pięciu meczach odnieśli aż cztery zwycięstwa i raz zremisowali. Co prawda na wyjeździe radzą sobie dużo lepiej niż na własnym stadionie ale i Schalke nie prezentuje się poza domem najlepiej. Pierwszy mecz na Veltins Arenie zakończył się zwycięstwem Aptekarzy 1:0. Na Bay Arena również liczę na zwycięstwo wicelidera.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Stuttgart vs Wolfsburg​

Myślę, że warto napisać coś na temat jednego z ważniejszych spotkań tej kolejki. Na Mercedes-Benz Arena spotkają się dwa kluby walczące o utrzymanie więc jest to mecz o przysłowiowe 6 punktów. W ostatnich spotkaniach o wiele lepiej spisywali się gospodarze, którzy wygrali trzy ostanie mecze miedzy innymi z Schalke, oczywiście można mieć mimo wyników zastrzeżenia do gry, skuteczności ale dziś rywal jest słaby - Wolfsburg jeden z najbogatszych niemieckich kubów po odejściu swojego najlepszego zawodnika, nie odnajduje się w BL, bilans ostatnich spotkań mają fatalny 0-0-3-0-0-0-0 - to są zdobycze punktowe z ostatnich siedmiu spotkań, a zagłębiając się dale wygląda to identycznie. U Wilków w tym sezonie nie wypaliło nic trener z Anglii nic nie wniósł, dobrych piłkarzy sprzedano, a transfery się nie sprawdziły, nawet Diego jest nijaki. Władze wilków zatrudniły Magatha, ale on zawsze miał na początku problemy przypomnijcie sobie początek z S04, no mimo że już wygrała z Vfl mistrzostwo Niemiec to zmiany kadrowe jakie zostały w między czasie poczynione spowodowały, że w praktyce przychodzi do nowej drużyny. Niema tu żadnego pewnego typu, ale uważam, że górą będzie dzisiaj Labbadia. A jedyne co mi przychodzi do głowy to, że Stuttgart strzeli, bo wydaje mi się, że Stuttgart mimo że raczej jest faworytem to niekoniecznie wynik musi odpowiadać temu co dziać się będzie na boisku. Więc tak z przymrużeniem oka typuje gospodarzy, ale postawie tylko na to że trafią do siatki, kurs mały ale dożyce jeszcze jakieś zdarzenie i innych lig.

Stuttgart-Wolfsburg Typ: Stuttgart strzeli Kurs:1,2

Jeszcze co do Schalke to przypominam, że nie są bezpieczni i nadal maja zbyt małą liczbę punktów, żeby spokojnie myśleć o przyszłorocznym sezonie w pierwszej lidze. S04 ma 33, a szesnaste St. Pauli 28 punktów.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Stuttgart vs Wolfsburg​

Stuttgart-Wolfsburg Typ: Stuttgart strzeli Kurs:1,2
Stuttgart dzisiaj leży w ofensywie- za dużo osłabień więc i ze strzelaniem może być problem. Taki marny kurs w ogóle nie do gry moim zdanie. Wyniki gospodarzy w ostatnim czasie może i dobre ale i trochę szczęśliwe. Swoją postawą oni mnie w ogóle nie przekonują , jak stracą dopiero zaczynają grać a tak to aby przebiegać. Wilki dzisiaj w komfortowej sytuacji bo rywal mocno osłabiony, który popełnia katastrofalne błędy w defensywie. Brak Cacau , Mariki, jokera - Harnika , Boci ... może być poważnym problemem dzisiaj tym bardziej , że goście będą gryźć trawę gdyż są w dużo gorszej sytuacji. Dla mnie to dzisiaj przyjezdni wywożą komplet punktów mimo nie najlepszej formy.
Wolfsburg @ 3,66 lub w opcji (0) @ 2,60
FT 1-1

edit: Miałeś stary farta niezłego z tym po tak nędznym kursie. Nauczka żebyś nie grał takiego szitu ^^

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik
Wiem, że to nie jest kurs do grania, ale nie było sensu pisać analizy bez typu ;). Stuttgart jak dobrze pamiętam już jakiś czas gra z osłabieniami i mimo to ostanie spotkania wygrywali. A Wolfsburg dla mnie w tym sezonie główny faworyt do spadku. Ogólnie uważam, że dziś nie warto w to spotkanie inwestować pieniędzy, chociaż z uwagi że to hicior to można coś na ten temat napisać.

Status
Zamknięty.