>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

24 kolejka Scotland Premier League

Status
Zamknięty.
rooni 135

rooni

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
[center:3d39eb323d]13 stycznia 2007

Rangers Dundee Utd. 16:00

Aberdeen Inverness 16:00

Falkirk Dunfermline 16:00

Kilmarnock Hibernian 16:00

St. Mirren Motherwell 16:00

14 stycznia 2007

Hearts Celtic 15:00
[/center:3d39eb323d]

michauek 2

michauek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poland
Aberdeen FC - Caledonian Thistle
Mój typ: 1 1,70 3,40 4,75

Drużyna Aberdeen FC jest w pewnym sensie w tym sezonie sensacją rozgrywek, obecnie 3 pozycja w lidze, a byli nawet przez pewien czas na 2 miejscu. Na pewno na 3 miejscu nie poprzestaną, bowiem może to być historyczny sezon dla tego klubu. Jak zapowiada Jimmy Calderwood - marzy aby wprowadzić drużynę do Ligi Mistrzów. Aby tak się stało, muszą zająć 2 miejsce. I generalnie mają na to ogromną szansę. Glasgow Rangers w tym sezonie jest słabe, a Hearts jest spokojnie w zasięgu Aberdeen co zresztą nie dawno udowodnili wygrywając z nimi. Oczywiście drużyna w takiej sytuacji musi postawić na transfery. Głównym celem stał się 40-letni Craig Brewster (poprzednio grający trener Dundee United), który pragnie wznowić piłkarską karierę. Transfer jeszcze nie jest sfinalizowany jednak wszystko wskazuje na to, że gracz zagra w Aberdeen. Jak na razie na 100 % w drużynie gospodarzy zagra napastnik Craig Brewster.

Tak więc mecz z Caledonian Thistle będzie dla Aberdeen bardzo ważny. Chcąc grać w lidze mistrzów jak już wyzej wspomniałem muszą zająć w lidze 2 miejsce, więc w tej sytuacji nie mogą sobie pozwolić na stratę punktów z gorszą drużyną od siebie tym bardziej na swoim boisku, gdzie spisują się bardzo dobrze, na 11 meczy wygali 7, przegrywając tylko z Celticiem, Hearts i Rangersami. Straty z tych meczy nadrabiali w meczach z słabszymi drużynami, i tak musi być w tym przypadku. Ostatnio nie idzie im najlepiej, przegrana najpierw u siebie właśnie z wspomnianymi Rangersami, potem na wyjeździe z Dundee Utd. i w ostatniej kolejce remis z Hibernian. Wydaje mi się, że to idelany moment na przerwanie tej złej passy.

michauek 2

michauek

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Poland
Morton v Alloa Athletic [odpowiednik 3 ligi polskiej]
Mój typ: 1 1,32

Lider ligi Greenock Morton podejmować będzie 7 drużynę Alloa Athletic. Greenock Morton jest zdecydowanie najlepszą drużyną w lidze co obrazuje jej 1 miejsce z 6 pktami przewagi nad Stirling Albion i aż 14 nad Brechin. Na własnym stadionie grają bardzo dobrze, na 10 meczy wygrali 7 i 3 zremisowali. Grają bardzo ofensywny futbol, w całym sezonie strzelili 42 gole (tracąc 15). Natomiast Alloa Athletic przede wszystkim traci dużo goli - 38 w 20 meczach przy innych drużynach wypada kiepsko. Alloa na wyjeździe spisuje się słabo, w 10 meczach wygrali 3 i 2 zremisowali, strzelając tylko 10 goli i tracąc aż 25. Grając z najlepszą drużyną w lidze zarówno pod względem miejsca jak i strzelonych bramek może być krucho (over 2.5 jeśli gdzieś znajdziecie). Pozatym w drużynie Morton nie ma żadnych kontuzji ani zawieszeń także lider zagra w najsilniejszym składzie, przy czym w drużynie gości nie zagra 3 zawodników Chris Townsley, John Ovenstone i Ross Clark.

Queen of the South - Clyde [odpowiednik 2 ligi polskiej]
Mój typ: X (3.25), X2 (1.35)

Queen of the South jest outsiderem ligi, mają na koncie 17 punktów na 10 meczy, fatalny atak - tylko 14 bramek i najgorszą obronę - 38 puszczonych goli. Ich przeciwnicy to zespół zajmujący 4 pozycję w lidze - Clyde, mają na koncie 30 pktów, co daje im 4 pkty straty do 2 miejsca, jednak już do pierwszego miejsca tracą 15 pktów. Ostatnie 6 spotkań Queen of the South w domu to 3 zwycięstwa (z 7, 8 i 5 miejscem / 10 drużyn w lidze), 2 remisy (z 6 i 9 miejscem) oraz porażka z liderem 0:4. Nie najgorzej jak na ostatnią drużynę w lidze. Natomiast Clyde na wyjeździe wygrał tylko 1 mecz, przy czym remisował aż 6 razy i przegrał 4 mecze. Ostatnie 5 wyjazdowych spotkań Clyde to ... 4 remisy (każdy 1:1) i jedna porażka. Mimo wszystko Queen of the South z drużynami z 1, 2, 3, 4 miejsca nie radziło sobię, także dla mnie nie ma tutaj opcji ich wygranej, jednak Clyde bardzo często remisuje na wyjeździe, także albo X, albo X2.
Queen of the South : wraca Willie Gibson, nie zagra Andy Aitken
Clyde : wraca Craig McKeown, Michael McGowen

rooni 135

rooni

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Heart Of Midlothian-Celtic Glasgow

mój typ: 2

kurs: 1.98

Po małej przerwie w Lidze Szkockiej, mamy przyjemność oglądania bardzo ciekawego spotkania. Na The Tynecastle, przyjerzdża lider Szkockiej Premier League Celtic Glasgow. W obu zespołach w zimowym oknie transferowym nie doszło do wielkich zakupów. W tym meczu będziemy mogli oglądać starcie Steven Pressley, z byłym klubem z którego odszedł po konflikcie z klubem. W ostatnich dwóch sezonach koniczynom grało się trudno na boiksu Hearts. Ale wtedy była to wogóle inna drużyna. W drużynie gospodarzy, jest pełno konfliktów. Kilku piłkarzy jest pokłuconych z klubem, co napewno donbrze nie wpływa na atmosfere w drużynie. Celtic ostatnich kilku meczy nie mógł zaliczyć do udanych. Remis z takimi drużynami jak Motherwell czy też Dundee United. Jednak myśle że w tym meczu wyjdą nastawieni na zdobycie wyłącznie trzech punktów. Miejmy nadzieje że ta przerwa dobrze wpłyneła na Celtów, i wszyscy piłkarze nabrali sił. Tym bardziej że jak już wspomnałem, mają wzmocnienie w lini defensywnej co napewno wpłynie na gre obronną. Napewno ten mecz będzie bardzo zażarty, ale wynik rozstrzygnie się na korzyść Celticu.

rooni 135

rooni

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
[center:6322b3d97f]15 stycznia 2007

Kilmarnock Hibernian 0 : 2

14 stycznia 2007

Hearts Celtic 1 : 2

13 stycznia 2007