FC Koln-Bayer Leverkusen
25.02.2006 (sobota) 15:30
Ostatnie w tabeli Koln podejmie w sobote na własnym stadionie drużyne Jacka Krzynówka Bayer Leverkusen. Zespół gospodarzy ma coraz większe szanse na spadek do 2 Bundesligi, pomału wszystkie zespoły im uciekają, natomiast Bayern mając nie najciekawszą pozycje wyjściową po rundzie zimowej , w tym momencie włączył się do walki o 5 miejsce w tabeli dające awans do P.U. Koln na wiosne ma bilans 3 remisów i 2
porażek, natomiast Aptekarze wygrali 3 mecze, a 2 przegrali(z silnymi rywalami Shalke i Bayernem). Na pewno obecnie lepszym zespołem są goście, mają większy potencjał piłkarski i są w lepszej dyspozycji. Mimo że słabo im idzie gra na stadionie Koloni ( w bespośrednich pojedynkach 3 zwycięstwa, 8 remisów i 11 porażek) to ja stawiam na zwycięstwo Bayernu. Leverkusen musi zacząć zdobywać punkty na wyjazdach, nie wygrali na obcym tereni już od 7 spotkań, więc pojedynek z najsłabszym zespołem ligi jest dobrym momentem do przełamania tej statystyki. Mecz na jesieni zakończył się zwycięstwem Leverkusen 2-1.
Nie zagrają:
Koeln - Benschanaider, Evanilson, Wessels
Bayer - brak osłabień
Przewidywane składy:
Sędzia: Thorsten Kinhöfer
Köln:
16 Bade (B), 20 Sinkiewicz, 27 Alpay, 24 Zivkovic, 8 Scherz, 29 Cabanas, 18 Grammozis, 3 Rahn, 7 A. Streit, 10 Podolski, 28 Streller,
Finke (B), Kessler (B), 2 Cullmann, 6 Sinkala, 14 Guié-Mien, 15 Springer, 17 Helmes, 19 Szabics, 21 Schindzielorz, 22 Schlicke, 25 Matip, 30 Lell, 36 Y. Mokhtari, 37 Weiser, 39 Epstein
Bayer:
1 Butt (B), 17 C. Fritz, 5 Nowotny, 4 Juan, 7 Barnetta, 6 Rolfes, 19 Babic, 25 B. Schneider, 10 Freier, 9 Berbatov, 12 Voronin,
22 R. Adler (B), 2 Stenman, 3 Roque Junior, 8 Krzynowek, 13 Athirson, 14 J. Tadic, 23 Madouni, 26 Papadopulos, 27 Castro, 28 Ramelow, 29 Callsen-Bracker
mój typ:2
liczba bramek: over