>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

2008 IIHF World Championship Div. I Group A Austria.

Status
Zamknięty.
fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
RB 87 Po7eg7II
Dziś w Austrii rozpoczęły się rozgrywki Dywizji I o wywalczenie awansu do grona najlepszych.Polacy występować będą w Innsbrucku w dniach 13-19 kwietnia,wszystkie mecze sa rozgrywane w TWK Arena.

Faworytami turnieju są gospodarze,którzy przed rokiem zajeli przedostatnie miejsce w rozgrywkach hokejowej elity.W składzie Austrii jest bramkostrzelny Thomas Vanek z Buffalo Sabres.Jednak w tym roku podczas European Icehockey Challenge rozgrywanym w Sanoku Polacy pokonali Austriaków 2-0 po bramkach Filipa Drzewickiego oraz Marcina Jarosa.Niestety w sładzie Polaków zabraknie Mariusza Czerkawskiego grającego obecnie we szwajcarskim Rapperswil-Jona Lakers.Zwrócić też trzeba uwagę na Kazachstan,którzy według mojej opinii mogą nieźle namieszać w tym turnieju.

Transmisje wszystkich meczy Polaków będą w Polsacie Sport.

Link do oficjalnej stronki turnieju. http://www.iihf.com/index.php?id=1414

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
RB 87 Po7eg7II
Typ na szybko.

Wielka Brytania - Polska wynik 1-2 Pen✅

MŚ - dywizja 1A typ under 6.5 kurs 1.85 Gamebookers.

W ostatnim European Icehockey Challenge rozgrywanym w Sanoku 7-9 luty Polacy trzykrotnie uzyskali wyniki underowe.

Łotwa -Polska 3-1

Polska -Włochy 1-2

Polska - Austria 2-0.

Również w Pannon GSM Cup rozgrywanym na Węgrzech nie było gradu bramek.

Polska - Japonia 2-3

Polska - Węgry 3-4

Polska - Ukraina 2-0

W turnieju Landskamper I rozgrywanym we Francji 5-8 luty, Wielka Brytania osiagnęła następujace wyniki:

Wielka Brytania - Litwa 5-3

Wielka Brytania - Norwegia 3-5

Wielka Brytania - Francja 4-0.

W 1 i 3 spotkaniu w bramki Wielkiej Brytanii strzegł Steve Lyle z Belfast Giants,w 2 spotkaniu bronił Stephen Murphy z norweskiego Stjernen Fridrikstad.Piąta bramka w meczu z Norwegią to empty net gol.Średnie bramkarzy z lig Steve Lyle (GAA 2.51 ,SV% 0.908 ),Stephen Murphy (GAA 3.18 ,SV% 0.901).Lepszym bramkarzem jest Stephen ,który powinien wyjść w podstawowym składzie

W ostatnim turnieju w bramce Polaków stało,aż 3 bramkarzy.Najlepiej spisał się Rafal Radziszewski z Cracovii ,broniący w meczu z faworyzowanymu hokeistami z Austrii.Będzie dziś zapewne podstawowym polskim bramkarzem

Mój typ under 6.5.

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
RB 87 Po7eg7II
Typ ryzykowny,ale wielceprawdopodobny.

Kazachstan - Polska wynik 4-3 Pen ✅/⛔

Mój typ x, ewentualnie 2

kurs 5.30 x ,5.35 2 Betgun.

Dziś w TWK Arena w Innsbruck o 17 transmisja Polsat Sport, odbedzie się spotkanie Kazachstan - Polska.

Faworytem tego spotkania ,według bukmacherów
jest drużyna Kazachstanu.Jednak kursy na Polskę oraz na ewentualny remis,skłoniły mnie do prześwietlenia tego spotkania.

Ostatnie bezpośrednie spotkanie obydwu drużyn odbyło się 19/04/2007 również w World Championships, Div 1, Group A - wygrali Polacy 5-2.

Polscy hokeiści w European Icehockey Challenge pokonali Austrię 2-0.

Oba zespoły spotkały sie w Innsbrucku z Holandią-osiągnęli podobne wyniki - Polacy pokonali Oranje 6-4,natomiast Kazachowie 6-3. Podobna ilość strzałów na bramkę Holendrów Polacy 41 ,Kazachowie 46.
Jedyne co mnie martwi to zgranie zespołu z Kazachstanu ,praktycznie trzon zespołu tworzą zawodnicy dwóch klubów Kazzinc-Torpedo 11 zawodników,Barys Astana - 5 hokeistów.

Szczególną uwagę Polscy defensorzy powinni zwrócić na Maxima Belyayewa grającego w Lada Togliati (2 bramki,1 asysta) oraz na Lwa Krutokhvastova z Kazakhmys (2 bramki,2 asysty).

Mimo niezłej średniej bramkarz Kazachów Siergiej Oghureshnikow (GAA 1.63,SV % 0.900),będzie dziś w niezłych opałach.
Mój typ x lub Win Polska.Leszek Laszkiewicz✅ z Cracovii (2 bramki ,2 asysty) napewno dziś zwiększy swoją liczbę punktów.

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
RB 87 Po7eg7II
Typy na szybko 3 kombinacje na mecz.

Austria - Polska

typ 2 kurs 7.00 BAH Nawet kurs 8.00 na Polaków w betsson (edit Vader) wynik 7-3⛔
typ x kurs 6.00 Bet365 wynik 7-3⛔
typ handicap + 2.5 typ 2 kurs 1.71 Bet365 wynik 7-3⛔

Myślałem już ,że nasze Orły nie mają szans walki o Elitę,lecz co się okazało?W przypadku równej liczby punktów decyduje wynik bezpośredniego spotkania.Gospodarze Austria ma 12 pkt,natomiast Polacy 9 pkt.W przypadku zwycięstwa Polaków w regulaminowym czasie awansujemy do Elity!!!

W niedawno rozegranym meczu z Austrią w Sanoku w ramach Euro Ice Hockey Challenge 09-02-08 ,pokonaliśmy Austrię 2-0 po bramkach : Filipa Drzewickiego i Marcina Jarosa.
Polacy mieli w tamtym spotkaniu przewagę w strzałach 38 do 29,PP jedankowo - po 16 minut.

Adam Bagiński w wspomnianym meczu miał,aż 4 wykluczenia wszystkie za hakowanie.Mam nadzieję,że w dniu dzisiejszym hokeista grajĄcy na codzień w GKS Tychy powstrzyma się od gry faul.Rudolf Rochaczek widać poskromił jego agresywną gre faul,gdyŻ w tym turnieju,ani razu nie wylądował na ławkę kar.

Martwi mnie natomiast obecność w zespole Austrii kilku zawodników,którzy nie wystąpili w meczu w Sanoku:Thomas Vanek gracz zespołu NHL Buffalo Sabres (w turnieju 4 mecze,5 goli, 4 asysty),Olivera Setzingera ze szwajcarskiego SCL Tigers Langnau (w turnieju 4 mecze,3 gole, 8 asyst) oraz Brandner Christopf z Hamburg Freezers (w turnieju 4 mecze,4 gole) .

Słabym ogniwem drużyny austriackiej jest ich bramkarz Bruckler Berndt grajacy w fińskim Blues Espoo ( 3mecze ,GAA 3.00 SV % 0.804% ).Jednak liczę,ze Polacy nie majacy nic do stracenia powtórzą wynik z Sanoku lub wygrają po OT.Kurs zachęca do grania na Polaków,tym bardziej,że Austriacy,będą grali pod presją swoich fanatycznych kiboców.Słaba dyspozycja Brucklera w szczególności w meczu z Wielką Brytanią w pierwszej tercji.W meczu z Kazachami ,też się nie popisał ,na 19 strzałów przepuścił 3...Do boju Polsko!!!

Fatalna postawa Polaków w drugiej tercji przegranej,aż 5-0.Radziszewski zmieniony w w trzeciej tercji między słupkami stanął Przemysław Odrobny.1 tercja zremisowana 1-1,trzecia wygrana 1-2.
-------------------------------------------------------------------
Wyniki mistrzostw.

Austria awansowała do przyszłorocznych mistrzostw elity.
Korea spadła do II dywizji.

Status
Zamknięty.