Hamburger SV - Bayern München
No może przesadziłem z tym szlagierem, w każdym razie mamy mecz pomiędzy dwoma najbogatszymi klubami Bundesligi no i spotkanie to zostało wybrane jako hit kolejki (mecze w sobotę o 18:30 z formalnego względu są hitami). Dobra ale do konkretów. Bez dwóch zdań faworytem jest Bayern, pierwsze to nie mogą przegrać, drugie to skoro Gomez się przełamał, a u niego mecz bez gola to kryzys ????, a jak strzelił raz to na jednym golu się nie skończy. Kicker awizując skład dał też powody do optymizmu, nie ma van Buytena, niestety ale nie ma też Rafinhy - ja go uważam za solidnego defensora (...). Zestawienie defensorów: Boateng, Luiz Gustavo, Badstuber, Lahm wygląda solidnie. Jest Robben i Ribery (jest jakaś kontuzja ale zagra, moim zdaniem) wiec miejsce na środku dostanie Mulle - wiec to nawet podwójnie dobrze są RR, a Mulle grając na środku jest 100% razy lepszy niż jak z przymusu gra na skrzydle bo jest za drewniany na boki. HSV wygrało ze słabą Hertha i przegrało sromotnie z BVB wiec co do ich formy to pewnym raczej być nie można. Hamburger SV jest strasznie nierówny w tym sezonie, co więcej kompletnie na radzi sobie z drużynami dobrze ułożonymi taktycznie, a Bayern mimo wpadek co jakiś czas to jednak taktycznie to są świetnie przygotowani i jak obserwowałem Bayern w ubiegłej rundzie to podania - krótkie, długie, gra skrzydłami, środkiem imponowała. Myślę, że o typ na Bayern raczej nie ma się co martwić.
Hamburger SV - Bayern München Typ:2 Kurs:1,5 Tobet
SC Freiburg - Werder Bremen
Freiburg jest kompletnie do niczego, bez Cisse to nie jest ten sam zespół i nie zanosi się na razie by to się zmieniło. Werder musi, po prostu musi wygrać bo w dwóch ostatnich spotkaniach Bremeńczycy zdobyli tylko dwa punkty i gdyby teraz stracili trzy punkty z najsłabszą drużyną to byłaby katastrofa. Też nie mogę powiedzieć, że Brema gra dobrze ale aż takiej tragedii nie ma i swoje wygrywają, remis z Leverkusen to już był dobry wynik. Werder ma kłopoty w ofensywie, do tej pory ciągną ich Pizarro strzelając łącznie w tym sezonie 12 bramek. Podobno władze Werderu poszły po rozum do głowy i w ostatnim okienku kupili piłkarza, który mógłby odciążyć C. Pizarro. Chłopak nazywa się Zlatko Junuzovic ale jest znany również jako Austriacki Ozil to chyba dobrze

, przejrzałem kilka filmików na youtube i przede wszystkim kopie z dystansu ale ma w swoim repertuarze również gole z przewrotki, dość wcześnie debiutował w reprezentacji Austrii bo mając zaledwie 19 lat. Więc jeśli Werder się wzmocnił, a na to wychodzi, że chyba tak, to w meczu który muszą wygrać, powinni to zrobić. By ograć SCF nie trzeba jakoś wyśmienicie grać, trzeba stworzyć kilka dogodnych sytuacji i jedną z nich wykorzystać, Freiburg gra słabo, trener nie ma pomysłu na ten zespół i szczerze wątpię by Freiburg się utrzymał.
SC Freiburg - Werder Bremen Typ:2 Kurs:2,2 Tobet