>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

20. Grand Prix Brazylii [23-25.11.2012]

Status
Zamknięty.
obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Grand Prix Brazylii - 25.października 2012
Wyniki z sezonu 2011 :
kwalifikacji
wyścigu
Piątek 23.października 2012
Trening 1 13:00 - 14:30
Trening 2 17:00 - 18:30

Sobota 24 .października 2012
Trening 3 14:00 - 15:00
Kwalifikacje 17:00

Niedziela 25.października 2012
Wyścig 17:00

Info o torze:
Nazwa toru : Autodromo Carlos Pace - Interlagos
Pierwsze Grand Prix : 1973
Długość toru : 4.309 km
Liczba okrążeń : 71
Całkowity dystans wyścigu : 305.909 km
Ostatni wyścig sezonu 2012 na brazylijskim torze Interlagos rozstrzygnie losy tytułu Mistrza Świata.
W roli faworyta występuje Sebastian Vettel, który ma 13 punktów przewagi nad Fernando Alonso.
Czy Niemiec obroni tytuł mistrzowski, czy też może Hiszpan jednak wyprzedzi go w klasyfikacji :?:
Prognozy pogody zapowiadają deszcz.
Co ciekawe w niedzielę ma być o przeszło 10 stopni chłodniej w porównaniu do piątku-soboty, więc to w połączeniu z możliwymi opadami może zaowocować pasjonującym wyścigiem...
&quot;Istnieje kilka możliwych scenariuszy podczas GP Brazylii. Sebastian Vettel zostanie mistrzem świata, jeśli:
- ukończy wyścig w czołowej czwórce
- ukończy wyścig na piątym, szóstym lub siódmym miejscu a Alonso nie wygra
- ukończy wyścig na ósmym bądź dziewiątym miejscu a Alonso będzie trzeci lub niżej
- ukończy wyścig na dziesiątym lub gorszym miejscu a Alonso nie będzie na podium
Natomiast Fernando Alonso zostanie mistrzem świata, jeśli:
- wygra wyścig a Vettel będzie piąty lub niżej
- będzie drugi a Vettel ósmy lub niżej
- będzie trzeci a Vettel dziesiąty lub niżej&quot;
www.f1wm.pl
Zachęcam do pisania swych przemyśleń/analiz oraz podawania typów:!:
Nie zapomnijcie również wziąć udziału w ankiecie dotyczącej tego, kto zostanie MŚ 2012.​

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
wilq +10 Punkty (SMS info ;D)
obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Po przejrzeniu tego, co aktualnie proponują nam bukmacherzy na kwalifikacje do GP Brazylii, zagrałem sobie profilaktycznie tripla na zdecydowanych faworytów w swoich teamach.
Profilaktycznie, tzn.bez szaleństw w kwestii stawki, bo skoro pogoda na wyścig ma być diametralnie inna niż w poprzedzające go dni, to bolidy będą zapewne ustawione deszczowo i kwalifikacje mogą zaowocować niespodziankami.
Tak czy siak wyższych kursów raczej nie należy się spodziewać, a h2h w tych trzech parach to :
13:6 i Sebastian musi być wysoko na starcie, żeby kontrolować wyścig
17:2 każde miejsce na starcie jest ważne dla Hiszpana, więc zapewne o 1-2 wyżej będzie
17:2 i Narain to może i powalczy, ale ze sobą...
A więc:
Vettel - Webber @ 1.285
Alonso - Massa @ 1.30
de la Rosa - Karthikeyan @ 1.35
ako 2.256 Maraton (2.19 Bet770 )
Zapewne po dwóch treningach pojawią się kolejne propozycje ;)

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jutro podczas kwalifikacji ma padać, a nawet jest spora szansa na burzę więc ja bym nie szalał z kursami h2h po tak niskich kursach. Podczas samego wyścigu też ma padać więc ja za parę złotych próbuję na Schumiego. ????
Wygra kwalifikację - Michael Schumacher @ 101.0 Sportingbet
Wygra wyścig - Michael Schumacher @ 101.0 WilliamHill

bartekts 27

bartekts

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Alonso - Grosjean 2 2,10 Sportingbet ⛔
Alonso może i walczy o tytuł ale jeżeli nie będzie cudu w postaci obwitego deszczu to już w Kwalifikacjach się pożegna z marzeniami o 3 tytule. Romain w FP3 w symulacji szybki, nie całe 0,2 za Buttonem, Alonso w szybkim kółku miał po 2 sektorze około 0,3 straty, Grosjean miał udane kwalifikacje w USA i tu też powinien powalczyć, Ferrari nie ma zbyt wielu atutów, poza tym Kimi ma być cofnięty za silnik więc Lotus postawi na pewno na Romka ażeby zrobił wynik.
W Sportingbecie 5typów na krzyż dlatego gram tylko to, może coś zagram bliżej 17 jak zobaczę jakie warunki, FI na pewno zestrojone na sucho, Lewis wydaje mi się liczy na pogorszenie warunków, będzie ciekawie ????

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
PL
Lewis Hamilton - Button @4,4⛔ Expekt Łapać ! -----&gt; po promocji obecnie 2,55⛔ nie wierzę! 0,055s:;/:
Typ ryzykowny ale jeśli Q odbędą się na sucho to Jenson jest piekielnie szybki w trzecim sektorze przez co zyskuje nad Hamiltonem, który wydaje mi się może być lekko ustawiony pod delikatny deszcz.
Nad torem padało ale tor wydaje się przesychać.

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tomorrowland
Kwale Sao Paulo 17:00 ▶
Grosjean vs Raikkonen @1.5 Tobet
W 3FP Romek poskładał przyzwoite kółko co zaowocowało 5 lokatą, Kimi na początku treningu problemy z silnikiem i nie sądze żeby mechanicy w 100% się uporali z tą awarią na kwale tak więc pech Fina nadal nie opuszcza. Lotus postawi na Romaina, który jest bardzo szybki na Interlagos i czuję że nie będzie problemu z wykręceniem lepszego best lapka w Q.

@Abraxas to była pomyłka i teraz jest @2.55 pewnie będzie zwrot jak Button wygra w tej parze lub jak przegra uznają, że typ po prostu przegrany

bertol92 +1 Punkty
nr69 +2 Punkty
T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Nico Rosberg - Michael Schumacher 1 1,76 Betsafe
Jeszcze 15 minut temu był taki kurs, teraz już taki jak u konkurencji. Ostatnie Grand Prix dla Michaela, w treningach spisywał się nieżle. W dwóch z nich lepszy niż Nico ale w tym ostatnim już Rosberg był szybszy o prawie 0,2 sekundy. Na pierwszym treningu Rosberg zdecydowanie spisywał się słabiej ale w drugim już był tuż za plecami Schumachera a tak jak wspomniałem wyżej niespełna 3 godziny temu był już szybszy niż Schumacher. Widać progres, liczę na dobre Q Rosberga być może Q3 a Michael może się do Q3 nie załapać.

Romain Grosjean - Kimi Raikkonen 1 1,50 Tobet
???? ⛔
Chciałem ten typ grać już po drugim treningu i teraz mogę sobie tylko w brodę pluć. Wszystkie trzy treningi to dużo lepsze występy Romaina. Tego trzeciego w sumie można nie liczyć bo Kimi przejechał tylko 2 czy tam 3 okrążenia i miał problem z silnikiem. Grosjean z reguł w Q spisuje się lepiej a gorzej wychodzi mu jazda podczas wyścigu. Myślę, że ma szanse na awans do Q3 a Kimi nie koniecznie. Stawiam w tej parze na Francuza.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
No to mokry początek, gdzieś tam Massa opóźni zbytnio hamowanie i... po wyścigu jury zajmie się incydentem z jego udziałem..?
No jutro typowanie trzeba odpuścić, bo będą jaja jak od strusia...
A Wy jak widzicie wyścig ? Czy losy tytułu są rozstrzygnięte ? A może jednak jakieś typy chodzą Wam po głowie ?

Zapraszam do dyskusji ! ;)

Z 3

zeus112

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Ostroleka
Massa pocałuje palucha chyba przez cały sezon Massa nikomu nie przeszkadzał wiec raz możne się zdarzyć

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miało padać, miała być burza i ogólnie już mnie te wszystkie prognozy pogody wkurzają.
Jak dla mnie to tylko deszcz może pomóc Alonso, bez deszczu to pewnie szybko zbliży się do Red Bulli i McLarenów i wtedy będzie miał duży problem żeby coś zrobić, a nawet jak uda mu się znaleźć w pierwszej trójce to będzie musiał liczyć na to że Vettel będzie miał problemy z bolidem albo znowu jakiś ogórek będzie &quot;szalał&quot;.

waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Ja bym powiedział tak , że bardzo ważny będzie start. Webber niema bata puści vettela jak nie na 1 kółku to potem i będzie jego zaporą z tyłu. Hamilton moim zdaniem wygra wyścig bo Button nie ma formy na dobre tempo wyścigowe już od dłuższego czasu. Jeżeli fura się nie popsuje to widzę hamilton win. Vettela spokojnie stać na minięcie również Buttona ale nie za wszelką cenę .
Co do Alonso - minie napewno Hulka i Maldonado czy to na starcie czy w trakcie wyścigu. Hulk nie jeździ równo a mimo wszystko maldo też pęknie. Massa wiadomo, puści go jak nic.
Nurtuje mnie tylko jedno, czy naprawdę możliwe jest to, że Massa ładuje się w Vettela na starcie i niemiec kończy wyścig albo musi zjechać na wymianę i traci sporo do czołówki. Bardzo blisko jest pierwszy zakręt więc ma do tego możliwość Massa ale jeżeli tak by zrobił to cała zabawa traci sens ...
Jeżeli nie ma takiej opcji wypadku i nie ma jakiś ulewnych deszczy to widzę :
1) Hamilton
2) Vettel
3) Button
4) Weber
5) Alonso
Tak wtedy widzę czołówkę . Jeżeli będą opady które zapowiadają to oczywiście różnie może być bo wtedy hamilton może nie skończyć z jego gorącą głową.
PS. tutaj znowu szansa żeby kartikeyan nie dojechał ????

jurasicbart 167

jurasicbart

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zamosc
Duzo juz bylo komentarzy na temat pogody podczas wyscigu. Buki ciagle licza na deszcz bo kursy na ilosc kierowcow konczacych wyscig niskie. Mozna wybrac ktoregos z ogorkow i pograc ze nie dojedzie albo na przekor bukom zagrac ze dojedzie ich wiecej niz 20(kurs kuszacy).Osobiscie bede szukal kogos z czolowki ze dzis wypadnie z wyscigu. Alonso i Raikkonen musza gonic. Pierwszy mistrza drugi musi zalatac dziure pomiedzy Hamiltonem. Raikko ma nad nim przewage 16 pkt. Jesli Hamilton dzis wygra a na to wiele wskazuje Raikko musi przyjechac conajmniej 5 zeby utrzymac podium. Troche mu to ulatwil juz Maldonado bo dostal kare 10 miejsc i wystartuje daleko za jego plecami ale pozostaje jeszce walczacy o wszystko Alonso oraz Hulk i Massa. Nie ogladalem Treningow i kwalifikacji ale czytalem ze Raiko mial jakies problemy z silnikiem. Tak wiec typ tym bardziej warty uwagi.
Raikkonen
nie ukonczy wyscigu
3.75
bet365

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Kogo Raikkonen musi gonić i w jakim celu? Alonso to wiadomo, ale Kimi po co?

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Może chce być trzecim kierowcą na zakończenie sezonu w generalce?

Może wręcz przeciwnie, nie chcę być?

&quot;Liczy się tylko pierwsze miejsce. Kolejne, czyli drugie, trzecie, czy dziesiąte są bez znaczenia. Jeśli więc nie dane mi będzie końcowe zwycięstwo, zdecydowanie wolę zająć czwartą lokatę. Wówczas nie musiałbym uczestniczyć w grudniu w oficjalnej gali.&quot;

Wypowiedź Raikkonena przed GP Abu Dhabi.

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jensom Button - Mark Webber 1 1,50
Felipe Massa - Kimi Raikkonen 1 1,60
@ 2,40 Tobet
✅
Lewis Hamilton - Sebastian Vettel 1 1,40
Nico Rosberg - Michael Schumacher 1 1,55
@ 2,17 Tobet
⛔
A ode mnie takie dwa dubelki. Jeśli chodzi o Buttona i Hamiltona to chyba są najlepiej dopasowani do toru w Brazylii. Nie zdziwię się jak dzisiaj będą obaj na dwóch pierwszych pozycjach. Ciężko będzie nawet Vettelowi jeśli go Webber puści. Tutaj upatruje szansy dla Buttona w parze z Markiem. Uważam, że może już na starcie puścić Vettela który wystartuje za nim. Lewisa lubię i uważam, że dzisiaj dojedzie na pierwszym miejscu. Przed dwoma tygodniami gdyby nie awaria to by to uczynił. Co do pary Massa- Kimi. To Felipe jest u siebie, na pewno chce się pokazać na koniec sezonu a Kimi podobno nawet nie chce być trzeci w generalce więc pewnie specjalnie nie będzie się forsował. Na koniec mój ulubiony Nico kontra zawodnik wszech czasów. Trzy tygodnie temu gdyby nie uszkodzony bolid na starcie i złe wyczucie prędkości z jednego z kierowców by pokonał Schumachera. Jest w mojej ocenie po prostu mimo, że w dwóch treningach lepsze czasy miał Michael. Michael to już tylko &quot;robi&quot; sobie emeryturę dlatego jeżdzi ;) Tydzień temu Nico był już przed kolegą z zespołu. Jeszcze na koniec dodam, że Lewis końcówkę sezonu ma wyśmienitą gdyby nie ten pech o którym pisałem wyżej dzisiaj stałby przed szansą zwycięstwa trzeciego z rzędu a to przed tygodniem przecież wywalczył w wyścigu ;)

hugues 520

hugues

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Panowie jesli chodzi o pogode bedzie padac na 90%, tak przynajmniej pokazuje forecast, zobaczymy jak to sie sprawdzi w praniu. Jednak jakichs showersow bym sie nie spodziewal.
Ja dzisiaj licze na wyscig pelny emocji, buki widza safty car na torze prawie bankowo, tak wiec moze byc ciekawie, jak jeszcze dodamy do tego deszcze (oby tak bylo) to powinno sie nam zrobic przednie widowisko. Osobiscie wyrzucam z pudla Buttona, wazny bedzie start, mysle, ze Vettel od razu wskoczy na trzecie miejsce, z tylu bedzie szalal Alonso. Piate miejsce Alonso to kwestia krotkiego czasu po starcie, a pozniej moze byc roznie.
Jenson Button - Top 3 No 2.10 tobet ⛔

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tomorrowland
Dramat Sebastiana na starcie, aż stanęło mi serce jak zobaczyłem jak został uderzony przed Bruno, ale wykaraskał się jak zwykle po mistrzowsku (w końcu herosi są niezniszczalni :razz ???? i zdobył 3 z rzędu tytuł MŚ F1 Wielkie brawa Seba :!: W wieku 25 lat już pobił wynik Ayrtona Senny. Seb zapisał kolejną kartę w historii F1. Tym razem RBR już nie dominował nad innymi bolidami jak w poprzenich sezonach a jednak jest 3x WELTMAISTER!!! Fani Alonso są zasmuceni, ale jemu też należy złożyć gratulacje za walkę do samego końca. Alonso miał szansę ale jej nie wykorzystał więc zasłużenie przegrał. Piękne zachowanie Schumachera pod koniec wyścigu, błędy Hulka, Raikkonena, walka teamów, kierowców wspomagających liderów swoich zespołów Massy i Webbera w zabezpieczaniu swoich partnerów, kilka pomyłek w boksach i wymiana kilku kompletów opon, prawdziwy horror dziś w Brazylii z happy endem dla fenomenalnego Niemca. Caterham wskrzeszony przed Rosjanina Gratulacje także dla Kimiego za cały sezon, dla Massy za 3 miejsce u siebie w jego rodzinnym mieście no i oczywiście dla Guzika, który zamknął klamrą ten sezon wygrana w Australii i na koniec w Brazylii. NIESAMOWITY WYŚCIG pełen zwrotów akcji. Szkoda, że to już koniec i na kolejny sezon przyjdzie nam poczekać do Marca 2013. Znakomity sezon, pewnie nie dla każdego fana F1, ale nie sposób każdemu z osobna dogodzić. RBR wykonał świetną robotę i teraz świętują, ja już jestem po ;) Czekam na kolejny sezon i oby ten w 2013 był jeszcze bardziej emocjonujący od tego, a także żeby każdy pojedyncze GP budziło tyle emocji co dzisiejszy wyścig w Sao Paulo i oby więcej typów w tym temacie było na ✅ czego sobie i Wam życzę. Pozdrawiam R75
PS. jeszcze jedno zdanie do bezrefleksyjnych fanów ALO którzy od piątku modlili się o deszcz, bo uważają iż ALO jest świetny na mokrej nawierzchni. Więc mieli okazje zobaczyć jak w deszczu wylatywał z toru, zwiedzał pobocza w pierwszej części wyścigu jadąc znacznie gorzej od wszystkich kierowców z czołówki. Mina Alonso na koniec bezcenna.

pawacki +5 Punkty (za sezon ,wielkie dzięki :))
Status
Zamknięty.