Energie Cottbus - SV Sandhausen
Energie 1 @1,88 Pinnacle 5/10 FT 0-1 -
Stawiam na wygraną gospodarzy. Nie zagrają Takyi i Banović, odszedł ex-kapitan drużyny Kruska, ale uważam, że to i lepiej , bo są to główni sprawcy tragicznej dla Energie jesieni, teraz trzeba świeżości. Linię defensywną zasilił doświadczony Moundi z FC Nantes, w środku pola będzie grał Perdedaj z Herthy i co najważniejsze atak drużyny z Cottbus wzmocnią wypożyczeni Fetsch z Augsburga i Michael z Borussi M. Schmidt z Böhme mieli miesiąc, żeby popracować z drużyną, która przez drugą połowę pierwszej rundy wyglądała jakby zapomniała jak gra się w piłkę. Potencjał mają wg mnie spokojnie, żeby zająć 12 miejsce. Skład na najbliższy mecz nieco przewietrzony mam nadzieję, że zagrają nowi zawodnicy. SV Sandhausen przyjedzie grać cofniętą defensywą, na jesień zabrali zadziwiająco sporo punktów, skład wzmocnił młody Medler z Nurnbergi, ale myślę, że 9 miejsce w tabeli jest trochę na wyrost i runda rewanżowa to wszystko zweryfikuje. Z Energie działo się coś dziwnego, ale nie grała tak słabo na ile wskazywało na to wyniki. O ile Energie nie da się skontrować to nie powinni mieć problemów z Sandhausen, mają potencjał i mocną ofensywę. Dzięki nowym nabytkom w ataku Stiepermann będzie mógłbyć spokojnie przesunięty na skrzydło pomocy, a Fetsch i Michael będą stanowić wsparcie dla Benschopa, bo Mosquera z który rozwiązali kontrakt chyba nawet do dzisiaj nie znalazł nowego klubu. W obronie też Schmidt będzie miał większe pole manewru, bo co prawda Moundi przyszedł w miejsce Brzenski, ale ten odszedł do 4 ligowej drużyny, więc pożytku z jego obecnej formy i tak nie było. Taki kryzys nie może trwać w nieskończoność. Nawet jeśli nie uda im się utrzymać to myślę, że przynajmniej ambitnie powalczą. Kurs przeciętny, ale jeszcze do zaakceptowania w 2 BL.
Niestety czerwo przesądziło o meczu, chociaż Energie jest sama sobie winna. Powinni strzelić bramkę w 1 połowie i byłoby po meczu.
Vfl Bochum - FSV Frankfurt >
<o

<o
FSV Frankfurt 2 AH +0,25 @2,06 Pinnacle 5/10 FT 1-2 FSV Frankfurt od meczu z SV Sandhausen przespało rundę jesienną. Na dzisiejszy mecz przyjadą grać zapewne cofniętą obroną. Zapewne Bochum przejmie inicjatywę i FSV nastawi się na kontry, obronę mają niezła, chociaż zawodziła często na jesień. Z przodu mają solidnych graczy, w dodatku przyszedł ex-kapitan przyszedł Energie Kruska i Wooten z FCK. FSV zawsze gdy ma dobrą rundę jesienną to na wiosną mecze olewa, teraz powinno być na odwrót, Mohlmann jest bardzo dobrym fachowcem i powinien to wszystko poukładać. Bochum ma spory potencjał w pomocy, ale brakuje im napastników, Sukuta Pasu jeśli jest w formie to Bochum strzela, jeżeli nie to cały zespół nie strzela bramek. W sumie to ich największy sukces transferowy, że go zatrzymali w zespole i nie wrócił do rezerw Lautern. Bochum na wolną obronę, która gubi się szybkich atakach, a FSV ma materiał, żeby szybko kontrować. Myślę, że FSV ma predyspozycje, żeby wywalczyć remis na tym terenie. </o</o