>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

19. Grand Prix USA [16-18.11.2012]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
GP USA
Piątek 16 Listopad 2012
Trening 1 16.00 - 17.30
Trening 2 20.00 - 21.30
Sobota 17 Listopad 2012
Trening 3 16.00 - 17.00
Kwalifikacje 19.00
Niedziela 18 Listopad 2012
Wyścig 20.00​

Vettel o 10 pkt wyprzedza Alonso w klasyfikacji generalnej. Czy zatem już podczas niedzielnego wyśćigu poznamy Mistrza Świata? Są na to szanse bowiem Red Bull w ostatnim czasie spisuje sie znakomicie.
Zapraszam do dyskusji ;)

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
obserwator-m +8 Punkty
obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
DRS na torze w Austin zostało ulokowane na najdłuższej prostej, czyli tej po zakręcie nr 11. Co do samego toru, to jest on rzecz jasną niewiadomą dla wszystkich, dlatego też bardzo dużą rolę odegrają piątkowe treningi...
W kwestii typów to póki co mamy same no bet, no chyba że ktoś lubi wróżyć z fusów.
Pogoda nie powinna być na głównym planie, gdyż będzie słonecznie z ok.20 stopniami na skali, rzecz jasna tej naszej:razz:
A więc czekamy na treningi i oby wygrał Alonso;)

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jak dla mnie jest to tor bardzo podobny do tego w Bahrajnie i ja będę kierował się wynikami z tego toru. Moim zdaniem mocne tu będą bolidy z silnikami Mercedesa i oczywiście RBR bo jest tu sporo zakrętów na których Red Bull &quot;odskakuje&quot;.

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tomorrowland
No tor dosyć specyficzny, łączący fragmenty reszty torów F1, ale powinien i na 90% będzie pasować załodze Christiana Hornera, nadźgany trudnymi sekwencjami zakrętów poza dwiema długimi prostymi, więc upatruję podium być może start Sebastiana z PP i w wyścigu już tylko odjazd Alonso tak aby już w Austin świętować 3 z rzędu tytuł MŚ F1 ;) Ponoć ma być wysoka temperatura podczas weekendu więc Lotusy nie stoją na straconej pozycji kto wie może Raikkonen znowu pokusi się o sprawienie niespodzianki jak na Yas Marina :?: Kto wie :razz: Trzeba poczekać na 3 wolne treningi i wtedy coś rozkminiać na Q w sobotę nie wcześniej.

hayto +2 Punkty (Za Roponen, dzięki wielkie !)
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Raikkonen - Grosjean 1 (kwalifikacje) @ 1,57 Betsafe
Kimi wygrał ostatnie GP, jego francuski partner z zespołu po raz kolejny nie ukończył wyścigu. Kto jest lepszy w tej parze chyba nie ma wątpliwości. Myślę że podczas sobotnich kwalifikacji Kimi będzie spokojnie przed Grosjean&#39;em. Dlaczego? Sprawa dla mnie jest prosta, tor jest nowy tak więc nikt go nie zna więc duże znaczenie odegra doświadczenie, i tu również Francuz nie ma się co równać z Finem. Niby na początku sezonu Grosjean był ogólnie szybszy w kwalifikacjach od Kimiego ale teraz przeważnie o kilkanaście miejsc lepszy jest Ice Man. Poza tym Grosjean znowu brał udział w kolizji i choć to nie była jego wina to i tak musi ciągle uważać bo jeden głupi błąd i jego kariera w F1 się może zakończyć. A Kimi? W ostatnim wyścigu pokazał dobitnie że jest mega wyluzowany nawet jeśli jedzie na pierwszej pozycji w wyścigu, szans na mistrzostwo już nie ma więc już w ogóle może jeździć na pełnym luzie co w kwalifikacjach ma ogromne znaczenie bo wystarczy w jednym zakręcie popełnić błąd i już trzeba kręcić czas od nowa.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Zwycięzca kwalifikacji: Sebastian Vettel @ 1,41 Betsafe, Betsson
Vettel podczas treningów po prostu miażdżył. Pierwszy trening wygrał z przewagą 1.418 sekundy nad drugim Hamiltonem, nad piątym Webberem miał ponad dwie i pół sekundy przewagi. Na drugim treningu miał przewagę już nieco mniejszą bo &quot;tylko&quot; 0.757 nad drugim Webberem i 0.765 nad trzecim Alonso, z tym że Vettel przejechał dwa razy mniej okrążeń! Niemiec miał ich tylko 17, a Webber i Alonso kolejno 36 i 35 okrążeń, a McLareny również miały powyżej 30 okrążeń z tym że mieli ponad sekundę straty. Tor jest po prostu idealny dla RBR i myślę że Vettel z łatwością wygra kwalifikację bo Webber jednak trochę tracił, jeśli pierwszy trening mógł być nie do końca miarodajny to drugi już tak, i tu Webber również tracił sporo.

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tomorrowland
Myślę jako, że jest to dziewiczy tor to nie ma co porównywać go do poprzenich GP także jeżeli ktoś jest nawet laikiem w tym sporcie to dzięki samemu LT można sporo wywnioskować i wyszukać samemu kilka ciekawych H2H na dzisiejsze kwalifikacje. Natomiast trzeba pamiętać, że dzisiaj i jutro w wyścigu będzie ślisko takiego powodu, że tor jest jeszcze nie nagumowany, nie ma jeszcze jednej wyrobionej linii po której jeżdżą kierowcy (przynajmniej ja nie widziałem) więc przyczepność jest minimalna, co było widać po slajdach i ciągłym zostawianiem tyłów bolidów z prób wychodzenia z poszczególnych zakrętów, także nie polecam grania za wysokie stawki kwali, a tym bardziej H2H na wyścig, tutaj na wyścig bardziej trzeba zająć się researchem kto ew. mógłby być nieklasyfikowany z powodu w/w i gorącej głowy podczas wyścigów co można sobie sprawdzić na stronach F1.

2 pierwsze wolne treningi ▶

Typ Dawida z typu Lokat, akurat tutaj kurs wystawiłbym taki sam :razz:

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Zwycięzca kwalifikacji: Sebastian Vettel @
Lokata, czy też nie, to 1.444✅ Sportingbet :]
Jak już jesteśmy przy Vettelu, to tak jak określił to dawid1892 po prostu miażdżył... 1.418 sekundy przewagi w 1.treningu i 0.757 w 2. pozwala przypuszczać, że spokojnie wygra kwalifikacje... Czy ktoś się do niego zbliży ? Szczerze powiedziawszy wątpię i mamy #1 różnica zwycięstwa w Q - powyżej 0.25 sekundy @ 1.83⛔ Bet365
A teraz przechodzimy do tripelka, który sam gram i zaczynam od najpewniejszej pary :
De la Rosa - Karthikeyan @ 1.35✅ Tobet BetCity
HRT w obu sesjach treningowych zaliczało czasy powyżej 107%, więc mogą mieć problem z &quot;normalnym&quot; zakwalifikowaniem się do wyścigu... No ale mniejsza w tym...
1.Trening - de la Rosa o 1.642 wyprzedził Chińczyka Ma Qing Hua, który zastępował Naraina
2.Trening - powrót Karthikeyana i... strata 0.661 do partnera z zespołu.
Dziewiczy tor, większe doświadczenie Hiszpana = lokata;);)
Hulkenberg - Senna @ 1.65✅ Expekt
1.Trening - Nico lepszy o 3.5 sekundy
2.Trening - Senna bdb czas i 8.miejsce w treningu o przeszło sekundę przed Niemcem, ale...
Senna w kwalifikacjach zazwyczaj słabo...
Tylko raz był powyżej 13.msca w Q... Nico potrafi wykręcić przyzwoity czas i to on wg mnie jest w tej parze zdecydowanym faworytem.
Massa - Rosberg @ 1.55✅ Expekt
2-krotnie w treningach lepszy Felipe (~0.2 i ~0.4 sekundy)... Ferrari ogólnie dobre treningi i Q3 w wykonaniu Felipe to 25% lokata w normalnych warunkach i bez przygód... Jeśli obaj awansują do Q3, to tam dużo większe szanse ma reprezentant Ferrari, gdyż oni będą walczyć o możliwie najlepsze pozycje startowe, a Mercedes raz, że niekoniecznie musi być w Q3, to jeśli już nawet tam będzie, to może kombinować i wyjechać np. max 1 raz na tor...
Poza tym Ferrari &gt;&gt; Mercedes i wierzę w Felipe;)
ako 3.32✅ Expekt z tripla pograne i oby weszło, czego sobie i Wam, którzy skorzystają życzę:razz:

rajdowiec75 +4 Punkty (zapomniałeś o :plus: przy typach ;))
dboniem +3 Punkty (kolejny raz korzystam z twoich typów z F1, dzięki wielkie postawiłem tak jak Ty w swoim temacie 150zł * 3,32 i udało się zrobić z tego 514zł)
michupo +3 Punkty
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Felipe Massa - Pastor Maldonado (kwalifikację) @ 1,75 Expekt
Dla mnie to jest jakiś błąd bo kurs chyba powinien być na poziomie 1,30? Massa w pierwszym treningu 6, Maldonado 16, różnica ponad półtorej sekundy. Drugi trening, Massa znowu 6, Maldonado 12, różnica ponad sekundy! Ok, w Abu Dhabi Maldonado był w kwalifikacjach 4, a Massa 9 tylko że w treningach lepszy był dwa razy Wenezuelczyk, a raz dzieliła ich jedna pozycja. Przecież tu nawet nie ma co porównywać, Ferrari 340 punktów w klasyfikacji generalnej wygląda słabo przy 73 Williamsa, wiadomo, większość jest Alonso, ale w Williamsie również ponad połowę zdobył Senna. W klasyfikacji kierowców Massa ma ponad 3 razy więcej punktów i choć wiem że Maldonado w kwalifikacjach jeździ świetnie to po prostu tutaj jeździ słabo, a Ferrari i również sam Massa bardzo dobrze. Reasumując, Ferrari tu jest naprawdę mocne i raczej nie ma szans żeby któryś z Williamsów czy też sam Maldonado osiągnęli tu jakiś dobry wynik jak w w Abu Dhabi.

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tomorrowland
Najbardziej miarodajny 3FP właśnie się zakończył, w ostatnich 5 minutach każdy kierowca sprawdził swoje tempo kwalifikacyjne. Wyniki z ostatniej sesji treningowej przed kwalifikacjami, które startują o 19:00 tutaj ▶

3:0 dla MŚ Vettela w Austin czy będzie 4:0 w kwalach :?: Myślę, że tak bo Alonso z takim czasem, nie ma żadnych szans ;)

Propozycje na kwale:

Vettel - Webber @1.15 ✅
Maldonado - Senna @1.15 ✅
Glock - Pic @1.30 ✅
De la Rosa - Narain Karthikayan @1.25 ✅

Ako: @2.15
Tobet

Wystarczy spojrzeć na wyniki z 3FP, każdy z wewnątrz zespołowych H2H bije rywala na głowę bo 0.5s na best lap to jednak spora różnica jak na F1 ;)

Vettel PP na dziewiczym torze w Texasie, Hamilton bardzo blisko, Alonso 9 ???? Wszystko cieszy tylko szkoda awarii Buttona i Rosberga :-|

obserwator-m +8 Punkty
dboniem +3 Punkty
wow +1 Punkty (podziękował za typki :) chociaż troszkę dziś odrobiłem ;))
memfisek +1 Punkty (wiecej takich typow! +)
goodevening +2 Punkty
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
PL
Jeśli chodzi o Pole position to bezapelacyjnym faworytem jest Sebastian Vettel. Wygrał on wszystkie 3 sesje treningowe, ale... no właśnie jak widać z każdym treningiem jego przewaga nad drugim zawodnikiem w klasyfikacji spadała i w SP3 Vettel wyprzedził Hamiltona już tylko o 0,250s. Podobną sytuację mieliśmy w Singapurze gdzie również Vettel wygrał wszytkie sesje treningowe a jednak w Q przegrał właśnie z Hamiltonem. Po południu temp wzrośnie i co za tym idzie poprawi się przyczepność co myślę że pomoże Hamiltonowi bo jak widać bo świetny samochód na pojedyńcze kółko. Seba faworyt ale na pewno nie za 1,35.
Zwycięzca kwalifikacji GP USA:
Lewis Hamilton @4,5⛔ Expekt P2 0.109s :;/:
Lewis Hamilton - Mark Webber @1,7✅ 2-3 Expekt Lewis ewidentnie radzi sobie lepiej w Q jw. Webber dzisiaj już tak nie błyszczał jak w FP2 i stracił do Lewisa 0,5 co jest bardzo dużo.
Timo Glock - Charles Pic @1,35✅ 19-20 Expekt Timo przez cały weekend lepsza forma, lepsze wyniki od swojego młodszego kolegi, Dodatkowo dzisiejsza kolizja Pica z Perezem co na pewnie korzystnie nie wpłynęło na bolid.
Daniel Riccardo - Eric Vergne @3,2✅ 18-14 Expekt Co prawda Ricardo zdecydowanie lepiej spisuje sie w Q od Vergnia ale dziiaj pomimo tego stawiam na Francuza. Jest to nowy tor więc Riccardo nie ma żadnego handi w jego stronę a Eric wspominał że dobrze mu się jeździ po tym torze i go polubić. Pomimo dzisiejszej usterki zawieszenia w bolidzie Francuza sądzę że mechaniki uporają się z nią i bez problemów Vergne pojawi się w Q. Można było zauważyć że do usterki w bolidzie Eric w SP3 uzyskiwał lepsze czasy niż Riccardo. Kurs bardzo przyjemny.

dboniem +3 Punkty (Rewelacyjne typy z F1 dzięki tobie i kilku innym z tego tematu udało mi się z 400zł zrobić 800zł także ogromne dzięki)
bartekts 27

bartekts

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Button - Massa --- Typ 2 Kurs 3.00 ✅
Button ma problem z dogrzaniem opon, styl Lewisa lepiej pasuje do tego nie nagumowanego toru, Massa o nic nie walczy, kontrakt ma, jeżeli tylko Scuderia nie wymyśli jednego wyjazdu w Q3 powinno być dobrze.
Raikkonen - Schumacher --- Typ 2 Kurs 2,75 ⛔
Lotus ma fatalne tempo, Groszek jeździ tragicznie, Kimi trochę lepiej ale cudów nie ma, Schumi to Schumi i powinien w takich warunkach minimalnie objechać Fina, normalnie typ nie do wejścia w Qual bo Merce są mizerne ale Rosberg dziś w FP3 potwierdził że można jako tako nim jechać i jest zdecydowanie szybciej niż Lotus. Go MSC ! ????
W sportingbecie jest tak żałosna oferta na kwalifikacje że to się w głowie nie mieści...
Jeżeli ktoś skorzystał z Massy to jestem dumny, jeżeli nie żałujcie ???? MSC minimalnie.
Sportingbet nie jest zadowolony z mojego kuponu. Maldonado-Rosberg1,Vet-Ham1,Web-Alo1,But-Mas-2 oł jeee ????

snajper 322

snajper

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Opole/okolice Kluczborka
Całuje i głaszcze kurs 5.25 w bwin, że oba HRT nie dojadą do mety! Nie wiem naprawdę dlaczego aż tak wysoki? Rozumiałbym gdyby byłoby 3.00... HRT w USA jest już tylko dla obowiązków. W kwalifikacjach walczyli o to, żeby spełnić regułe 107 procent. Karthikeyan miał problemy z ciśnieniem paliwa, w Abu Zabi nie ukończył wyścigu. Liczę, że tu będzie podobnie i dołączy do niego de la Rosa.
- Powiedziano nam, że naszym ostatnim dniem pracy może być 26 listopad – powiedział z kolei jeden z mechaników. – W Austin jesteśmy tylko ze względu na zobowiązania FIA i FOM, które nakazują, by się ścigać – dodał.
- Sądzę, że w przyszłym roku na starcie pojawią się tylko 22 bolidy – powiedział jeden z pracowników HRT.

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tomorrowland
tutaj na wyścig bardziej trzeba zająć się researchem kto ew. mógłby być nieklasyfikowany z powodu w/w i gorącej głowy podczas wyścigów co można sobie sprawdzić na stronach F1.
Dodatkowo do tego dochodzą problemy z ciśnieniem paliwa w samochodzie Hindusa, wysoka temperatura także nie sprzyja autsajderom. Pedro De la Rosa po Q1 wczoraj udzialał wywiadu dla SkySports i powiedział, że dla jego zespołu to najcięższe GP pod względem przygotowania bolidów od początku sezonu. Problemy Naraina w kwalifikacjach i jego czasy na poziomie prawie 8 sek straty na jednym okrążeniu do liderującego Vettela nie wróżą niczego dobrego podczas wyścigu, myślę, że Hindus nie przejedzie wystarczającej ilości okrążeń aby zostać klasyfikowanym w tym wyścigu dlatego gram na ▶
Narain Karthikeyan - nieklasyfikowany @2.25 bet365 ⛔ znowu Hindus wyrolował wszystkich

radek1509 53

radek1509

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Raikkonen K.-Grosjean R. 1 1,17
Doświadczenie Fina i lepsza pozycja startowa to przemawia za tym typem przede wszystkim .
&#39;Romain Grosjean zostanie cofnięty na starcie o pięć pozycji za wymianę w jego bolidzie skrzyni biegów.&#39;
Przy całym rozrachunku Grosjean będzie startował z 9 pozycji zaś Iceman z 4.

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Tomorrowland
Massa - Schumacher @1.5 Tobet ✅
Sprawa jest prosta. Massa w ostatnich 8 startach był zawsze w pierwszej punktowanej 10. Schumi tylko 2x. Punkty 95:43 na korzyść Brazylijczyka. Bolid na korzyść Felipe, umotywowany tym, że Ferrari przedłużyło z nim kontrakt jeździ jak natchniony, Mercedes już o nic nie walczy, Schumi kończy karierę po tym sezonie. Massa poza tym, że musi pomagać Alonso to musi również starać się przyjechać w czołówce bo walczą o wicemistrza konstruktorów z McLarenami. Tempo wyścigowe po stronie Massy, więc start z 6P jest rzeczą mało ważną, Schumi z P5.

bartekts 27

bartekts

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jeżeli mogę się odnieść do typu u góry grał bym tak samo ale sie powstrzymam, Schumi lubi jak auto jest nerwowe, ucieka tyłem, tutaj przyczepność jest bardzo słaba co może mu pomóc. Mimo wszystko również grałbym Masse bo kurs dobry ale się powstrzymam, mistrzowi zostały tylko 2 wyścigi, będzie chciał coś udowodnić ????

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Massa - Schumacher @1.5✅ Tobet
Także gram przeciwko Schumiemu, ale nieco inaczej :
Schumacher poza TOP 6 @ 1.60✅ Expekt
Akurat w Q3 Schumi osiągnął najlepszą lokatę podczas weekendu i dobrze dla typu :] Mercedesy od 4 GP nie zdobyły nawet punktu w klasyfikacji generalnej ! Niemiec ostatnio NS,11,13,22,11. Tempo wyścigowe słabsze od RedBulla, Ferrari, McLarena, Lotusa, a mamy jeszcze przecież Force India, Saubera, które regularnie zdobywają punkty... Wg mnie granie przeciwko Schumiemu jest optymalne na ten wyścig, dlatego też polecam powyższy typ, jak również ten zaproponowany przez R75...
Kilka bez dłuższych wywodów :
Button - Schumi @ 1.75✅ Betgun
Raikkonen - Schumi @ 1.40✅ Betgun
Force India - Mercedes @ 2.05✅ Sbobet
Massa - Maldonado @ 1.37✅ Betgun
Alonso TOP 3 @ 4.00✅ Maraton ew.TOP6 @ 1.45✅ Expekt
Początkowe 3 w myśl zasady, że Schumi będzie max 9-10...
Massa 5-7, a Pastor nie powinien być wyżej, no i mimo wszystko value na Fernando... Tempo wyścigowe ma dobre, jeśli Grosjean nie wykosi go na 1.kółku to będzie spory awans...

jacques +11 Punkty (alonso ;))
bartekts 27

bartekts

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Rosberg v Perez (1,666) --- Typ 2 ✅(Nico ma problem w wyższych temperaturach, jedzie ze starszym wydechem, dziś wyścig godzinę później niż Qual gdzie Nico zaliczył tragiczny występ, Perez w FP3 wjechał w Pica, Sauber tempo wyścigowe ma bardzo dobre, myślę że Perez może dobić w okolice 10 bo mają zawsze ciekawe strategie)
Maldonaldo (1,727) v Senna --- Typ 1 ✅(Pastor nie przyłożył się wystarczająco co Q3 i mając szanse na 4 miejsce skończył 10, szkoda bo FP3 i Q1 i Q2 potwierdził szybkie tempo, powinien na luzie poradzić sobie z Bruno.
Raikkonen (1,444) v Schumacher --- Typ 1 ✅(Wczoraj w Qual grałem na odwrót ale dziś. Kimi ma szansę zaklepać sobie 3 miejsce w generalce, Lotus lepiej jeździ w wyższych temperaturach, MSC to historia, mój idol ale mimo wszystko choć trzymam za niego kciuki nie widzę jego szans w tym bolidzie z Kimim.
Hamilton (1,444) v Webber --- Typ 1 ✅(Lewis będzie starał się gonić za Sebą, Mark rusza jak rusza(wiem, wiem, oklepane ), wydaje mi się, że będzie pilnował Kimiego i raczej zabezpieczał tyły niż atakował Hamiltona. RB będzie jechał pod Vettela dlatego Mark będzie miał dziś gorszą taktykę.
di Resta(1,615) v Vergne --- Typ 1 ✅ Paul troszkę narzekał na swoje FI ale mimo wszystko z Vergnem powinien sobie poradzić, obaj młodzi w Toro Rosso w ogóle mnie nie przekonują, głowny problem di Resty polegał na nie możliwości odpowiedniego dogrzania opon, dziś ma być cieplej wieć może być lepiej.
Cały czas myślę nad graniem przeciwko Alonso, Lotusy są szybkie, Groszek wczoraj pojechał Kapitalnie, Lotus ma dobre tempo, kursy na chłopców z Enstone są bardzo wysokie, muszę jeszcze pomyśleć Powodzenia!!

abraxas +2 Punkty (Brawo ! ;))
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Raikkonen (1,444) v Schumacher --- Typ 1 (Wczoraj w Qual grałem na odwrót ale dziś. Kimi ma szansę zaklepać sobie 3 miejsce w generalce, Lotus lepiej jeździ w wyższych temperaturach, MSC to historia, mój idol ale mimo wszystko choć trzymam za niego kciuki nie widzę jego szans w tym bolidzie z Kimim.
Jeśli piszesz o tym że Kimi może sobie zapewnić 3 miejsce w klasyfikacji generalnej to powinieneś wiedzieć o tym że mu na tym kompletnie nie zależy i nawet woli być poza podium.
&quot;Liczy się tylko pierwsze miejsce. Kolejne, czyli drugie, trzecie, czy dziesiąte są bez znaczenia. Jeśli więc nie dane mi będzie końcowe zwycięstwo, zdecydowanie wolę zająć czwartą lokatę. Wówczas nie musiałbym uczestniczyć w grudniu w oficjalnej gali.&quot;
Wypowiedź Raikkonena przed GP Abu Dhabi.

Status
Zamknięty.