Po przerwie zimowej wracamy na boiska niemieckiej Bundesligi z nowymi transferami oraz nadziejami
http://www.fussball.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=187814Magath: Zacząć od zwycięstwa
Szkoleniowiec Schalke 04 Gelsenkirchen Felix Magath przyznaje, że pierwsze spotkanie z Hamburgerem SV po zimowej przerwie w Bundeslidze, będzie niezwykle ważne dla jego drużyny. Po rundzie jesiennej drużyna Schalke zajmuje dziesiąte miejsce w tabeli.
- Chcemy zacząć od zwycięstwa, ponieważ nadal mamy duże nadzieję na ten sezon. Jeżeli chcemy mieć dobrą drugą część sezonu, początek będzie bardzo ważny. Wszyscy wiemy, jak dobrze graliśmy w końcówce rundy jesiennej - powiedział Magatha.
ja powiem ze patrzac na ta kolejke to najwiekszym pewniakiem wydaje sie byc wlasnie bayern ktory gra z wolfsburgiem
kurs 1,75 a bayern jest w formie , wraca robben to duze + a u wilkow?
dzeko nie ma , mandzukic nie ma formy , grafite mial czy ma kontuzje - tam kompletnie nic nie ma ostatnio zanotowali remis 0-0 z borussia m.
czysta 2 na taki mecz i przy kursie (jeszcze) 1,75 to prezent
Nawet jak zobaczymy nowego napastnika to wiele nie zmieni.Trzeba się zaaklimatyzować chociażby i wejść w tą Bundeslige a to trochę czasu trwa.Wolfsburg ma problemy z koncentracją na własnym obiekcie teraz w dodatku bez Dzeko i ciekawi mnie jak będą funkcjonować. Dla mnie osobiście Wolfsburg nie wygląda kolorowo w tej rundzie i myślę , że Bayern jest w stanie pokryć nawet handicap. Robben pewnie jak Ribery trochę będzie musiał pograć zanim zacznie grać na 100% a ten drugi już to czyni :razz:Czy ja wiem Arjen wraca ale nie wiadomo jak Arjen, bo kontuzjowany był dość długo i jego forma to znak zapytania, i też wątpię. że cały mecz zagra, raczej 30 min z ławki. Zależy też dużo od tego jak WFL podejdzie bo tak naprawdę to też muszą walczyć o zwycięstwo, bo wyszło na to że po rundzie jesiennej są niżej niż Schalke. Do tego jak wiadomo Wilki to bogaty klub + € za Dżeko to bardzo prawdopodobne że w sobotę zobaczymy nowego napastnika (podobno coś kombinują z Milanem Baroszem). Według mnie kurs jak najbardziej ok i nie spodziewał bym się ty wyraźniej przewagi Bayernu, chociaż też sądzę że są Bayern jest faworytem .
Źródło: bundesliga.plMarzenia 1. FC Koeln o udanym rozpoczęciu roku 2011 w Bundeslidze mogą zostać brutalnie zniszczone przez... wirusa świńskiej grypy, który zaatakował kilku piłkarzy klubu, do którego niedawno trafił Sławomir Peszko.![]()
Niemieckie media twierdzą, że jak dotąd u czterech graczy 1. FC Koeln zdiagnozowano chorobę i będą oni niezdolni do gry w meczu z Kaiserslautern. Poza tym chory jest prawdopodobnie także asystent pierwszego trenera, Thomas Hassler.
- To wirus świńskiej grypy, ale nie powinniśmy z tego powodu wpadać w panikę - zaapelował szkoleniowiec drużyny, Frank Schafer. Piłkarze, u których stwierdzono dotychczas chorobę to Youssef Mohamad, Kevin McKenna, Miso Brecko oraz Konstantinos Giannoulis.
Postanowiłem sobie wyboldować dwa fragmenty Twojej wypowiedzi, bo kompletnie się z nimi nie zgadzam. Jak ważnym ogniwem w Borussi jest Kagawa to każdy wie, jednak grę z przodu robi tam kilku piłkarzy. Zawsze jak przychodzi do dyskusji o ofensywie klubu z Zagłębia Ruhry to od razu pada nazwisko Japończyka czy Barriosa. Dla mnie jednak kluczową postacią w grze z przodu tego zespołu jest Sahin, według mnie to on był najlepszym zawodnikiem BVB na jesień. Zgodzę się, że siłą Bayeru jest kolektyw, ale niby nie mają indywidualności? Ballack, Adler, Vidal, Sam, Renato Augusto, Helmes, Kiesling, Derdiyok - to nie są indywidualności jak na warunki Bundesligi?Mam na dziś bardzo ciekawe zdarzenie, kurs nie jest za wysoki ale za to wielce prawdopodobny ????
Bayer Leverkusen vs Borussia Dortmund
W ekipie z Dortmundu nie pewny występ Barriosa najlepszego strzelca, pewne za to jest że nie wystąpi Shinji Kagawa który przebywa z reprezentacją na pucharze Azji. Będzie to duże osłabienie bo Kagawa robił w Borussii całą grę z przodu. O ekipie z Leverkusen nie mam zbyt wiele informacji oprócz tego że do składu wraca Ballack. Mają dobrze ułożony zespół bez większych indywidualności, działają jako kolektyw.
Stawiam że do przerwy padnie mniej jak dwie bramki. Obie ekipy będą dobrze ustawione defensywnie. Ekipa z Dortmundu będzie raczej cofnięta i starała się nie stracić bramki bo w przodzie nie specjalnie ma kto strzelać. Jest to wyjazd więc dobrym wynikiem będzie dla nich remis. Bayer będzie chciał pewnie wygrać ale uważam że w pierwszym meczu gradu bramek nie będzie, chyba że w drugiej części spotkanie kiedy obie ekipy się odkryją
Typ: Under 1,5 w pierwszej połowie 1,50 Expekt
Spotkanie: Beyer Leverkusen - Borussia Dortmund
Gospodarze dzisiejszego spotkania przystąpią do meczu poważnie, moim zdaniem, wzmocnieni powracającym na ligowe boiska Simonem Rolfesem, który w niedawnych sparingach przypomniał kibicom w Leverkusen, ile znaczy dla tej drużyny (a przede wszystkim jej drugiej linii). W kadrze znalazł się również powracający po długiej przerwie Michael Ballack, ale czy pojawi się dziś na murawie? Śmiem wątpić. W każdym bądź razie jego obecność choćby na ławce rezerwowych, na pewno tchnie w jego kolegów sporo zapału.
Sporym osłabieniem w drużynie gości będzie na pewno brak Shinjiego Kagawy, który wraz z reprezentacją Japonii toczy obecnie boje w Pucharze Azji. Filigranowy napastnik, to najlepszy, obok Lucasa Barriosa, napastnik Borussii (obaj po 8 bramek). Podobno Barrios ma dość poważne problemy zdrowotne i jego również możemy nie zobaczyć na murawie Bay-Arena. Gdyby tak się stało, to siła ofensywna gości byłaby bardzo poważnie osłabiona. Oczywiście Jurgen Klopp ma jeszcze w składzie chociażby Roberta Lewandowskiego, ale... nie sądzę, że poradzi sobie z obroną Aptekarzy.