Stkowiec leci to prawda. Jednak wybór Lewandowskiego byłby dziwny. Może Hajto ????
mam całkiem odmienne zdanie, jako kibic Zagłebia oglądałem na żywo wiele meczy i niestety to nie było 5 słabszych meczy, 5 to oni nie wygrali, już przed meczem z Górnikiem w spotkaniach z Arką czy głownie z Płockiem u siebie było widać, że dzieje się coś złego, Zagłebie nie zagrało praktycznie w żadnym meczu dwóch równych połów, wiem, że się powtarzam, bo pisałem już o tym wcześniej, jak można na przykładzie Płocka prowadzić 2:0 do przerwy, a po przerwie wyjść i grać jak przestraszone juniorki i zamiast dobić przeciwnika tracą 2 bramki i remis? to samo z Gliwicami, w 60 min prowadzą 2:1 i co ...przestają grać, natomiast Piast akcja, akcja i chyba każdy na stadionie oprócz Stokowca czuł, że takim graniem nie dowiozą tego wyniku do końca, tak samo z Cracovią szybkie prowadzenie i ...koniec gry, jak się skończyło każdy wie. Tak więc to nie jest problem słabszych 5 meczy, a brak pomysłu na prowadzenie tej drużyny, błedne zmiany, brak reakcji podczas meczu, minimalizm przez który straciliśmy mnóstwo punktów, mozna by tak wymieniać, tu potrzeba trenera, który wstrząśnie szatnią, najlepiej z zagranicy, bo z tych co są aktualnie dostępni to jakoś nie widzę nikogo kto mógłby to wziąść w garść i wstrząsnąć tym towarzystwem, a żekoma zmiana na byłego zawodnika Zagłebia Mariusza Lewandowskiego jakoś do mnie nie przemawia, tu trzeba gotowego trenera, a nie kogoś kto ma się dopiero uczyć, ale nie ma co osądzać, bo może ma pomysł na lepsze Zagłebie.Przecież to jest jakiś Cyrk i w sumie nie powinno mnie to dziwić!. Jak można zwolnić gościa po pięciu słabszych spotkaniach i po przegranych derbach?!. Stokowiec robił świetną robotę i mam nadzieje, że Zagłębiu odbije się to czkawką.
Bardzo hucznie nazwałeś ten mecz, jednak pomijając to, nie ma sensu dla mnie porównywanie obu drużyn na podstawie ich meczu z Koroną - one były w sierpniu i wrześniu! Przez ten czas zmieniło się dużo i to, jak drużyny prezentowały się w sierpniu i wrześniu ma się nijak do obecnej formy. Popatrz choćby na Legię, czy Lecha, jak parę miesięcy potrafi zmienić w grze drużyn. Wtedy w Wiśle grał w pierwszym składzie Llonch, Gonzalez, Cywka, którzy dziś nie zagrają w pierwszym składzie, wątpliwe, czy w wyjściowej jedenastce znajdzie się Wojtkowski, czy Bałaniuk. To będzie zupełnie inny skład, chociażby z Perezem, który ostatnio złapał formę i notuje bardzo wysoki procent celnych podań. A to, jak środek pola jest ważny pokazały mecze po odejściu Brleka i Mączyńskiego, czyli m.in. Te z Koroną. W czasie meczu BBT z Koroną trenerem był jeszcze Rumak, więc dla mnie typowanie meczu dwóch drużyn na podstawie ich meczów z trzecią drużyną, które odbyły się parę miesięcy temu jest śmieszne i nielogiczne. Oczywiście, może paść tu remis, ale analiza tego remisu jest z przysłowiowej dupySpotkanie derbowe. Termalica pod wodzą trenera ubiegłego sezonu podejmuje Wisłę z Krakowa. Obie drużyny widziałem jesienią w Kielcach. Zdecydowanie lepsze wrażenie pozostawiła po sobie Termalica. Wisła gra konsekwentie bez fajerwerków, ale dziś Termaliki nie pokona. Spotkają się dwie drużyny o w miarę wyrównanym poziomie.
Bardzo hucznie nazwałeś ten mecz, jednak pomijając to.....,
| Miejsce | Gracz | Wynik | Punkty |
| 1. | ibis | 380 | 100 |
| 2. | jack13 | 253 | 80 |
| 3. | zibi16 | 188 | 60 |
| 4. | MrDziubas | 22 | 50 |
| 5. | Funemanka | 0 | 40 |
| 6. | Waldi1979 | -6 | 30 |
| 7. | Korbin88 | -145 | 20 |
| 8. | seba23 | -193 | 10 |