>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

17. kolejka 1. Bundesligi (17-19.12.2010)

Status
Zamknięty.
ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca

Ostatnia kolejka przed przerwą zimową, czy któremuś z zespołów uda poprawić się swoją pozycję w tabeli?

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Pierwsze co na tą kolejkę to wygrana Werderu i Bayernu. Ci pierwsi zaczynają wreszcie grać na miarę swoich możliwości. Mimo ostatniej przegranej z Dortmund śmiało na nich można stawiać sam wynik nie odzwierciedla tego co tam zagrali. Od ilu to już spotkań Bayern nie może wygrać na wyjeździe ? Teraz będzie do tego idealna okazja bo wątpię aby nowy trener zdziałał coś w tydzień. Kursy pewnie spadną w dół ostro... Jak będzie odpowiedni moment coś się napiszę...

qozi 3,7K

qozi

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
the main stage
Ja znów nie widzę ciekwaych opcji na win bądź coś związanego z gospodarzami i wpadły mi w oko jak na razie dwie opcje, które zakładają punkty gości.Pierwsza to nie przegranie meczu Hannoveru i mimo, że stawianie na win ekipy Slomki uważam za trochę ryzykowne, ale remis jak najbardziej w zasięgu bo są w gazie i mogą przedłużyć runa nieprzegranych spotkań.Nie podejmowałbym się też gry jakiegokolwiek overa w tym meczu bo Norymberga to taka drużyna, której ofensywa pozostawia dużo do życzenia i może się skończyć niskim wynikiem.
Drugi mecz to moim zdaniem fajniejsze zdarzenie bo zagrałbym TSV z remisem i tu czuje kolejny mecz bez wygrane drużyny Mcclarena.Ekipa Rangnica nie leży większość drużyn w BL, przeważnie udaje im się coś strzelić, a i nawet z niekorzystnego wyniku walczą do ostatniej minuty.
Więcej i zdecydowanie konkretniej pod koniec tygodnia.

edit ted // you mean TSG :&gt;?

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
krzysztofix +2 Punkty
doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Moenchengladbach - HSV
Ostatnie kolejka Bundesligi w tym roku rozpocznie się od meczu na Borussia Park gdzie miejscowy Moenchengladbach zmierzy się z HSV Hamburg. Obie ekipy mierzą się od kilkunastu lat. Warto dodać że ostatnie trzy spotkania wygrali gospodarze :!:. kolejno 1:0, 4:1 i 3:2. Warto dodać że niestety oba zespoły w tym sezonie zawodzą. Borussia ostatnie miejsce w tabeli najwięcej bo 45 bramce straconych na ich koncie. Hamburg dziewiąte miejsce zaledwie 21pkt. jeśli chcą poważnie myśleć o pucharach muszą dzisiejszy mecz wygrać ponieważ przed sezonem zakładali walkę o prawo gry w eliminacjach do ligi mistrzów teraz jeśli będzie liga europy powinni być zadowolony zadanie mają zdecydowanie ułatwionego gospodarze zagrają bez bramkarza Logan Bailly ponadto Anderson,Roel Brouwers, Dante, Dorda, Janeczek, Jaures za kartki nie zobaczymy Levelsa i Raula Bobadilli szczególny brak będzie odczuwalny tego ostatniego w linii ataku. Przejdźmy do HSV który ma również poważne braki : Dennisa Aogo, Colina Benjamina, Guya Demela, Diekmeiera, Jorisa Mathijsena, Stepanka, Romeo Castelena, Daniela Jansena, Gojko Kacara, Zé Roberto i Mladena Petricia. Jak widać braki w obu zespołach są poważne szanse debiutu dostaną młodzi gracze jak np. Muhamed Besić wszystko pewnie zweryfikuje boisko jednak ja myślę że w tej sytuacji i tak HSV ma zespół zdecydowanie lepszy lecz asekuracyjnie zagram x2 i DNB Hsv. Dla grających za mniejsze stawki polecam czystą dwójkę.
x2 @@ 1,30 Bet365
Win HSV: 2,25 @@ Bwin
DNB : HSV @@ 1,65 Bwin

legia 122

legia

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Eintracht Frankfurt Azja +0,5;+1 kurs 1,9 , Borussia w końcu musi zgubić punkty. Mają 7 ligowych meczów wygranych z rzędu, a bilans wyjazdowy 8:zero:0 także wygląda bardzo imponująco. Statystycznie w końcu gdzieś muszą pechowo zremisować ;)
W ubiegłym sezonie Eintracht zdołał wygrać 3:2 na wyjeździe a u siebie zremisował 1:1. Także typ wg mnie ma większe prawdopodobieństwo wejścia niż wskazuje na to mocno przeszacowany kurs.
promocja świąteczna wobec której nie warto pozostać obojętnym ;)
GL

K 246

krysti24

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jedyny argument jaki większość osób typujących przeciw BVB przedstawia to to ,że wkońcu muszą przegrać , owszem każda seria się kończy , ale nie wiem dlaczego akurat miałaby się skończyć w tym przypadku już w najbliższej kolejce. Zgadzam się , że Borussię czeka ciężkie spotkanie z Eintrachtem tym bardziej , że prowadzi ich Skibbe , na którego BVB można powiedzieć jest uczulone (bardzo ciężko się Borussi gra przeciwko drużynom przez niego prowadzonym). Ale trzeba powiedzieć , że Eintracht od jakiegoś czasu już gra jakby zagubiony w Bundeslidze , co odzwierciedlają zresztą ostatnie wyniki .. dodatkowo dochodzą kontuzje ważnych postaci : Nikolova , Chrisa , Franza i Russa. Natomiast BVB pełne sportowej złości po odpadnięciu z LE (jeśli ktoś oglądał mecz wie , że Sevilla z żałosną grą ma czas mogła wkurzać) powinno wyładować tą złość w ostatnim meczu w BL i przypieczętować wygraną dobrą runde.
Sam nie wiem czy bede grał na wygraną BVB , ale chciałem przedstawić sytuacje z innego punktu widzenia ..
pozdro

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
VS
BORUSSIA MG - HAMBURGER SV
Typ : Borussia MG DNB @ 2,30 Tobet⛔1:2
Niby ostatnia w tabeli Borussia MG, ale w ich meczach zawsze sporo się dzieje. Co wazne zespół ma okazje strzeleckie w każdym spotkaniu, potencjał ofensywny spory nawet jeśli dzisiaj nie zagra zawieszony za kartki Bobadilla. Owszem obrona gospodarzy też troche mnie martwi bo kilka roszad tam będzie, ale możę to paradoksalnie wyjdzie im na dobre bo przeciez tracili tyle bramek do tej pory, że szkoda gadac.
Patrze w sytuacje kadrową HSV i łapie się troche za głowe. W defensywie z podstawowych defensorów zagra jedynie Heiko Westerman. Ponadto 18 letni Besic będzie partnerem na środku. Po prawej ograny już Rincon, a po lewej 20 letni Pressel bez meczu w Bundeslidze na koncie. Ponadto w bramce Frank Rost, który nie przypominam sobie by w ostatnim czasie był w jakiejś wybornej formie.Cześciej potrafi zawalic bramke, a to przy rzucie wolnym odprowadza piłke tylko wzrokiem, a to wyjdzie za daleko. To nie jest klasowy bramkarz. Zabraknie też Ze Roberto czyli prawdziwego przywódcy boiskowego. Ponadto HSV gra ostatnio słabo. Zdaje sobie sprawe, że to ciężki mecz, ale jakoś tak bliżej mi do wygranej gospodarzy. Bo w zespole HSV tak na dobrą sprawe róznice mogą zrobic Elia i Pitroipa i tego się troche obawiam.Lekko spróbuje;)
BORUSSIA MG : Heimeroth- Schachten, Neustadtler, Daems, Wissing - Bradley, Marx - Reus, Arango - de Camargo , Idrissou
HSV : Rost - Rincon, Besic, Westermann, Pressel - Jarolim, Trochowski- Elia, Torun, Pitroipa - Guerrero

lukasz80 88

lukasz80

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Koszalin
Jedyny argument jaki większość osób typujących przeciw BVB przedstawia to to ,że wkońcu muszą przegrać , owszem każda seria się kończy , ale nie wiem dlaczego akurat miałaby się skończyć w tym przypadku już w najbliższej kolejce. Zgadzam się , że Borussię czeka ciężkie spotkanie z Eintrachtem tym bardziej , że prowadzi ich Skibbe , na którego BVB można powiedzieć jest uczulone (bardzo ciężko się Borussi gra przeciwko drużynom przez niego prowadzonym). Ale trzeba powiedzieć , że Eintracht od jakiegoś czasu już gra jakby zagubiony w Bundeslidze , co odzwierciedlają zresztą ostatnie wyniki .. dodatkowo dochodzą kontuzje ważnych postaci : Nikolova , Chrisa , Franza i Russa. Natomiast BVB pełne sportowej złości po odpadnięciu z LE (jeśli ktoś oglądał mecz wie , że Sevilla z żałosną grą ma czas mogła wkurzać) powinno wyładować tą złość w ostatnim meczu w BL i przypieczętować wygraną dobrą runde.
Sam nie wiem czy bede grał na wygraną BVB , ale chciałem przedstawić sytuacje z innego punktu widzenia ..
pozdro
Tylko można zauważyć lekki spadek formy BVB,z Werderem mieli sporo szczęścia,że udało im się zdobyć komplet punktów,z Sevillą także,poza dobrym początkiem też nic wielkiego nie pokazali.Eintracht w tym sezonie prezentuje się bardzo dobrze i myślę,że tego meczu nie przegra,dodatkowo dobrym rozwiązaniem wydaje mi się typ na strzelca gola w tym meczu,gdyż dzięki jego dobrej formie Eintracht zajmuje tak dobrą pozycję,dodatkowo Gekas wykonuje rzuty karne w drużynie z Frankfurtu.Ja typuje:
Eintracht - Dortmund (1-0) Typ -1 @ 1,909 @ Sportingbet ✅ 1-0
Eintracht - Dortmund Typ - Gekas strzeli gola @ 2,,95 @ Tobet ✅

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Krasnik

TYP:1 Kurs:1,5

Podopieczni Felixa Magatha zmierzą się na własnym stadionie z drużyną FC Koeln, która obecnie zajmuje 16 miejsce w tabeli Niemieckiej Bundesligi. Spotkanie z Schalke jednak nie zapowiada poprawy miejsca w tabeli drużyny Franka Schaefera, mimo że w Koloni od żyła nadzieja na pozostanie w najwyższej klasie rozgrywkowej po tym jak zdołali wygrać na własnym boisku z Frankfurtem 1-0 i awansowali na 16 miejsce które gwarantuje baraże, jest skazana na porażkę z drużyną z Gelsenkirchen, będąca na fali ekipa Magatha nieoczekiwanie wygrała trzy ostatnie spotkania zaczynając od niespodziewanego zwycięstwa na Bayernem następnie wygrali z Benficą w rozgrywkach LM żeby kolejno pokonać jedną rewelacji tego sezonu Mainz, co dało awans aż na dziesiątą pozycję w tabeli BL i stratę już tylko ośmiu punktów do miejsca piątego które gwarantuje grę w LE, myślę że jeśli Schalke podtrzyma passę to jest wstanie po przerwie zimowej powalczyć o europejskie puchary, ale do tego potrzebne będzie zwycięstwo u siebie z FCK. Schalke nie będzie mogło skorzystać z Hooglanda, Sarpeia, Baumjohanna i Moritza natomiast Kolonia z Pezzoniego, Chihiego, Novakovicia i Podolskiego.

Skład rekomendowany przez Kicker:

Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Kluge, Rakitic - Farfan, Edu - Raul, Huntelaar

Mondragon - Schorch, Geromel, Mohamad, Brecko - Petit, Matuschyk - Clemens, Lanig, Jajalo - Freis

M 0

marwin99

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Zabrze
Spotkanie: Borussia M&#39;Gladbach - Hamburger SV
Typ: 3-Drogowy Handicap Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV (1-0) TYP 2
Kurs: 4,05
Bukmacher: UNIBET
Analiza:
Witam
Tak sobie myślę ostatni raz w tym miesiącu włączam się do gry. Wóz albo przewóz.
Na dziś wybieram mecz 17 kolejki Bundesligi .Już wszystko na ten temat napisano. Osiemnasta w tabeli drużyna podejmuje Hamburger. Borussia potrzebuje punktów ale myślę że HSV spokojnie ten mecz wygra, ale łatwo nie będzie.
Tak sobie wykombinowałem że Borussia będzie atakować a Hamburger to wykorzysta i wygra co najmniej dwoma bramkami.
Jak będzie zobaczymy. 3majmy kciuki wczoraj wpadł mi Lech po takim samym kursie. Do odważnych świat należy.
Pozdrawiam marwin99

ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca
Trochowski, Pitroipa, Elia, Choupo-Moting - Guerrero
z taką siła w ataku nie wróżę HSV bramek, nawet przeciw takiej drużynie jak Borussia. Ostatni mecz u siebie, przy kilku brakach starają się grać bardziej spokojniej z tyłu a na dzień dzisiejszy moim zdaniem trochę lepszą siłę w ataku mają, co przy problemach HSV w tyłach i Rosta (co robił chłop w ostatnim meczu to szkoda gadać ???? ) może przynieść 3pkt.
Borussia M. @ 3,6
pinnacle

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Szybko bo dopiero wróciłem... Obie ekipy osłabione więc nie wiem czemu Hamburger jest wielce faworytem. Presja dziś ciąży na gospodarzach, którzy jak przegrają żegnają się z Fronzkiem.Borussia może i gra tragedie ale myślę, że dziś dadzą radę...Mecz już leci i nie ma czasu na pisanie...

Gladbach (0)
@2,63
Canbet

luque 302

luque

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
inad
Schalke - Koln 1
Koln bez Podolskiego i Novakovicia to za duzo nie zdzialaja z Schalke.
Schalke bez paru zawodnikow m.in Jurado (w sumie to jest jednak oslabienie).
Sumujac Schalke u siebie &quot;cos&quot; gra i patrzac na kadre Koln nie widze tutaj ich wygranej.
Mozna sie pokusic na - pierwsza bramka - Schalke.
Werder - K&#39;Lautern 1
Niewiem jak tam kadrowo Werder ale w meczu z BVB to nawet w drugiej polowie byli lepsi od BVB (przycisneli ich) i jesli zagra Almeida ,Pizzaro czy Marin to ja tutaj widze 1
bo chlopaki zasluzyli wkoncu na zwyciestwo.

Stuttgart - Bayern Monachium 2
Choc wczoraj Stuttagrt sie rozstrzelal w LE to jednak nie wroze im podobnego wyniku w konfrontacji z Bayernem .
Gomez chyba sie wyleczyl wiec to napewno bedzie wzmocnienie ,Tymoszczyk i Ribery w formie wiec i bramki powinny pasc.
TYP 2 / Over 2,5

Wolfsburg - Hoffenheim x2
W sumie wolfsburg to kolejny zespol co nic nie gra ,wypadlo im 2 napastnikow i jeszcze Dzeko jest poklucony z trenerem.
Jesli Hoffenheim nie jest specjalnie oslabione to sa w stanie tu zremisowac.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Werder-Kaiserslautern
Może zacznę od gospodarzy, którzy fatalną serie porażek mają już za sobą co potwierdzają ostatnio chociażby ostatnie wyniki. Można by się czepić o przegraną w Dortmundzie ale kto śledzi ligę wie w jakim gazie są podopieczni Kloppa. Wrócę jeszcze do tej porażki, która według mnie była nie zasłużona REMIS był spokojnie w zasięgu ręki ale jak to w piłce bywa każdy wie... Nie sam wynik jest ale to co zagrali a zagrali bardzo dobrze na moje oko. Niepokoi mnie brak w jutrzejszym spotkaniu Pizzaro, który ożywił ostatnio grę Bremeńczyków. Z ważnych braków to jeszcze z pewnością Almeida ale chłop na własne życzenie grzeje ławę... Co do gości można powiedzieć ,że jest to jedna wielka niewiadoma a dlaczego? Potrafią wygrać z Schalke na własnym obiekcie 5:0 by potem przegrać z Pauli czy też zremisować ze słabym Wolfsburgiem. Wniosek jest jeden to Schalke w tamtym meczu nie istniało i nie pozostało nic innego jak wykorzystanie fatalnej postawy rywala czego w następnych meczach ze strony rywali już nie było i kończyło się dużo gorzej. Nie ma wątpliwości , że Werder ma skład o większym potencjale i umiejętnościach indywidualnych poszczególnych graczy. Optymizmem gości może napawać powrót Lakica ale wątpię żeby on jutro czarował defensywę Werderu jak i jego partnerzy tym bardziej, że ofensywa Werderu spokojnie jest w stanie nadrobić jak coś stracą...
Moja taka mała uwaga granie na średniaków ostatnim czasy kończy się kiepsko dlatego wydaję mi się ,że warto zainwestować trochę w Werder, który zaczyna wykorzystywać swój potencjał i grać na miarę czołówki. Rywal do bardzo wymagających nie należy u siebie pokazują , że potrafią ogrywać wielkie firmy ale jutro niestety ich dwunastym przeciwnikiem będzie publika Werderu. Inny wynik jak wygrana gospodarzy będzie dla mnie zaskoczeniem gdyż przy tym potencjale co ma Werder przegrać z sinusoidą nie może.
Przewidywane składy:
Werder:
Wiese - D. Schmidt, Mertesacker, Prödl, Pasanen - Fritz, Frings - Bargfrede, Hunt, Marin - Arnautovic
Kasier:
Sippel - Dick, Amedick, Abel, Bugera - Petsos - Kirch, Tiffert, Moravek, Ilicevic - Lakic

Werder Brema
@1,64
Pinnacle
edyta: To co obrońcy porobili to głowa boli...Sam Marin meczu nie wygra...A Lakic trafia i to 2 razy ...

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Schalke- Koln
Na Weltish Arena dojdzie do ostatniej przed przerwą kolejki bundesligi. Schalke zmierzy się z Koln. Jeżeli ekipa Felixa Magtha chce się liczyć w walce o europejskie puchary musi dzisiejsze spotkanie wygrać w przypadku jakiejkolwiek straty punktów ich sytuacja może stać się tragiczna albowiem w tej chwili do strefy dającej puchar europy tracą 7pkt. Wyniki Schalke mówią same za siebie na ostatnie pięć spotkań cztery zwycięstwa i porażka. Przy dwóch zwycięstwach, dwóch porażkach i remisie Koln. Magath nie skorzysta z usług Hooglanda, Sarpeia, Baumjohanna i Moritza. Natomiast Schafer z Pezzoniego, Chihiego, Novakovicia i Podolskiego. Jak widać ogień ataku Koln jest mocno osłabiony wątpię aby poradzili sobie z rozpędzonym Schalke i duetem napastników Raul i Huntelaar.
Win Schalke @@ 1,50

marcol 1

marcol

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gryfino

Do Frankfurtu przyjeżdża bardzo dobrze spisująca się w tym roku, Borussia Dortmund. Są pewnym liderem w tym sezonie w Bundeslidze. Mają przewagi 11 pkt nad drugim miejscem. Borussia w tym sezonie wygrywa wszystkie mecze na wyjazdach i to wszystkie strzelając minimalnie 2 bramki. Za to drużyna gospodarzy w meczach na własnym stadionie osiągnęła bilans 3-1-4. W ostatnim meczu u siebie pokonali Mainz. Nie przekonuje mnie to, że mogą pokonać rozpędzony w tym sezonie Dortmund. Sporo absencji w dzisiejszym meczu w drużynie gospodarzy. Nie zagrają:
Nikolov, Chris, Franz, Russ, Bajramovic, Rode, Titsch - Reviro. Tracją 4 piłkarzy, którzy grali już sporo w tym sezonie. Nie zagra podstawowy bramkarz, 3 obrońców Chris, Franz, Russ również grali sporo w tym sezonie. W Dortmundzie mało absencji, tylko 1 zawodnik, Owomoyela, który wystąpił tylko w 5 spotkaniach w tym sezonie.

Borussia 1.75
Borussia over 1.5 1.75

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
Na Weltish Arena
Gdzie ? Co to za stadion ? ????

Patrząc przez pryzmat przebiegu spotkania w Monchengladnach typ powinien się okazac trafny, a zwrot powinienem dostac na pewno! No, ale jak się nei wykorzystuje takich okazji jak mieli w 1połowie spotkania De Camargo, Bradley czy strzał z połowy Arango minął minimalnie słupek bramki to niestety się nie wygrywa... Gladbach naprawde grało dzisiaj dobre zawody do pewnego momentu, szybko odpowiedzieli na straconego gola. Potem niezrozumiała dla mnie zmiana Bradleya i wprowadzenie chaotycznego Idrissou, które nic nie dało i HSV wygrało 2:1 mimo iż nie zasłużyło na to wg mnie. No, ale cóż zdawałem sobie sprawe, że typ jest ryzykowny.

stary-wariat 14

stary-wariat

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
nie powiem.
&quot;Goście przyjadą bez Strake, Gulde, Simunicia, Vorsaha, Weisa i Obasiego. Bramkarz Wieśniaków ucierpiał bardzo poważnie podczas starcia na treningu z kolegą z zespołu i przez dłuższy czas nie zobaczymy go w bramce.&quot;
http://www.fussball.pl

Panowe, może wreszcie Wolfsburg? Kurs 2.24 w Pinnacle i rośnie.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
&quot;Goście przyjadą bez Strake, Gulde, Simunicia, Vorsaha, Weisa i Obasiego. Bramkarz Wieśniaków ucierpiał bardzo poważnie podczas starcia na treningu z kolegą z zespołu i przez dłuższy czas nie zobaczymy go w bramce.&quot;
www.fussball.pl
Na nich osobiście nie postawiłbym ani grosza. Po ostatnich spotkaniach widać , że czegoś w tej ekipie brakuję i gdzieś są problemy. Ostatnie bodajże cztery spotkania zakończone remisem więc i czemu to miałoby się tak nie skończyć. Mimo osłabień Hoffenheim nie będzie łatwym rywalem dla Wilczków a,że forma podopiecznych McClarena jest po prostu słaba lepiej to chyba odpuścić...

P 531

paolo_

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
ensowany
www.fussball.pl
Z tego co pamiętam to większość z tych absencji trwa już jakiś czas i wieśniaki jakoś sobie dają radę.
Wolfsburg - ostanie 5 spotkan - remis
Hoffenheim - ostatnie 3 spotkania - remis
Patrząc na te braki u przyjezdnych i problemy wewnętrzne gospodarzy bardzo prawdopodobny kolejny podział punktów.
Ewentualnie OS
edit:
Podzial punktów ✅
OS ✅

Ostatnio przyznane punkty reputacji:
baqq +6 Punkty (ZA TEGO GOLA ASUMPTION, NIEZLY WAL :))
Status
Zamknięty.