Moje typy na tę kolejkę
Premier League
Crystal Palace - Stoke
Zaczynamy w Londynie, gdzie na Selhurst Park Crystal Palace podejmie Stoke City. Po zwolnieniu Francka de Boure i przyjściu do klubu byłego selekcjonera reprezentacji Anglii Roya Hodgsona
Orły z miejsca zaczęły grać bardzo dobrze w ofensywie. Stwarzają sobie bardzo dużo sytuacji bramkowych, grając najprostszą piłkę. Mają bardzo szybkich i fenomenalnie grających 1 vs 1 skrzydłowych - Wilfred Zaha i Andros Townsend. Dodatkowo wraca po kontuzji Christian Benteke, lider Orłów w zeszłym sezonie, który na pewno z miejsca solidnie wzmocni ofensywę dzisiejszych gospodarzy. Powrót snajpera z Belgii pozwoli Hodgsonowi zmodyfikowac trochę taktykę. Do tej pory musiał grać tradycyjnym 4-4-2, natomiast po powrocie Belga mogą wrócić do najlepszej do tych personaliów taktyki 4-2-3-1, gdzie za plecami Benteke piłki będzie ozdawać Cabaye a na swoich nominalnych pozycjach czyli skrzydłach zagrają Zaha i Townsend. Po za znakomita formacją ofensywną Crystal Palace niestety ma bardzo słabą defensywę. O ile w zeszłym sezonie liderem obrony był Sakho, tak w tym piłkarz pochodzacy z Mali popełnia bardzo dużo błędów. Obok niego Scott Dann, który jest bardzo dobrym piłkarzem,a
le na poziomie Championschip. Przyjezdni również dysponują dobrymi zawodnikami z przodu: Affelay, Choupo-Moting, Jese, Sobhi, Berahino, Crouch. Każdy z nich potrafi zrobić coś niekonwencjonalnego i w każdym momencie zaskoczyć defensywę przeciwnika. Natomiast z defensywa jest podobnie jak w Crystal Palace, mimo solidnych nazwisk jak Kurt Zouma czy Ryan Showcross popełniają masę prostych błędów przez co stracili już 24 bramki w tym sezonie. Oba zespoły z pewnością zagrają tutaj o 3 punkty, zwłaszcza Crystal Palace, które z 6 oczkami jest w dramatycznej sytuacji i po prostu takie mecze jak ten dzisiejszy musi wygrywać jeżeli chce myśleć o utrzymaniu ligowego bytu. Moim zdaniem to będzie bardzo ofensywne spotkanie z obu stron. Obu zespołów nie urządza tutaj remis, więc powinniśmy oglądać bardzo dużo sytuacji bramkowych, raczej szybkie rozwiązania z małą ilością ataków pozycyjnych co powinno poskutkować słbą organizacją w defensywie i sporą ilością bramek.
Crystal Palce w tym zestawieniu to jest maszynka do nabijania rzutów rożnych i wydaje mi się że handicap jaki proponuje
LVBET jest na spokojnie do spełnienia.
TYPY:
Ilość bramek w I połowie - powyżej 1.0 @ 1,96 LVBET
Crystal Palace ha -2.0 rzutów rożnych @ 1,82 LVBET
Tottenham - WBA
Na Wembley sprawa wydaje się jasna i klarowna. Nie mam pojęcia dlaczego bukmacherzy tak stosunkowo dobrze cenią piłkarzy z West Bromwich. Tony Pulis nie miał w ogóle pomysłu na ten zespół. WBA grali bardzo chaotycznie, przyzwoicie radząc sobie tylko z zespołami, które przejmowały inicjatywę a oni mogli ustawić się do kontrataku. Natomiast w grze pozycyjnej wymieniali tylko podania na 40 metrze od własnej bramki bez jakiegokolwiek pomysłu na przedostanie się pod pole karne rywala. Niech potwierdzeniu tej tezy służy fakt próby zrobienia z Grzegorza Krychowiaka kreatora gry... Na następcę Pulisa właściciele wskazali na Garego Megsona, który w mojej opinii jest gorszą kopią Pulisa, również libi grać chaotycznie i woli cofnąć się głęboko i czekac na kontratak a przecież tam nie ma zawodników do takiej gry. Czy Salomon Rondon czy Jay Rodriguez to zawodnicy, którzy potrafią się ustawić w polu karnym, zastawić, odegrać a nie ciągle biegać sprintem do kontrataków. Koguty zaś podrażnione porażką w derbach Londynu na Emirates dzisiaj zrobią wszystko aby się odgryźć i nie stracić dystansu do innych zainteresowanych tytułem mistrza Anglii. W
Champions League Tottenham ma już zapewnioną kwalifikację do fazy pucharowe, więc moga już sie skupić na walce w
Premier League. Koguty w ofensywie bez większych osłabień i myślę że ultraofensywnie ustawiony Tottenham przez Maurizio Pochettino powinien strzelić kilka bramek w tym meczu i wygrać pewnie i wysoko.
Typy:
Tottenham ha -1,5 @ 1,73 LVBET
Tottenham powyżej 2.0 bramki w meczu @ 1,67 LVBET