>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

12% podatku?!

sanez 0

sanez

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jeszcze z wczoraj mam wygrany kupon na którym podatek wynosił 10%, dziś patrzę na stronkę i kalkulator nalicza 12%!!!
Ktoś był, sprawdzał o co chodzi??
Ps. Sprawdziłem w Internecie jeszcze TOTOMIX - 10%
MILENIUM- 12%
STS- nie chodzi strona
Czyżby jednak wzrost podatków, mógłby mnie ktoś oświecić bo polityką się za bardzo nie interesuje?

mordor1410 0

mordor1410

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Podatki wzrosły 1 stycznia do 12% ???? Tylko niektóre firmy przeszły na 12% a inne 2% wrzucają z własnej kieszeni ???? Z tego co wiem tylko Toto-MIX został przy 10% (tak było na początku marca), czyli 2% płacą za graczy;] A My mamy o 2% wyższe wygrane ???? )

panti1801 29

panti1801

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Podatki wzrosły 1 stycznia do 12% ???? Tylko niektóre firmy przeszły na 12% a inne 2% wrzucają z własnej kieszeni ???? Z tego co wiem tylko Toto-MIX został przy 10% (tak było na początku marca), czyli 2% płacą za graczy;] A My mamy o 2% wyższe wygrane ???? )

no dokładnie, Toto MIx pozostał przy 10%,także opłaca się tutaj grać ????

bukzaplac 5

bukzaplac

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Po prostu płacą te 2% za graczy i z ich pieniędzy, nie wiem czym się tak cieszyć. Dorzucili te 2% w marżę firmy.
Przy takich podatkach i marży buki naziemne niczym nie różnią się już od lotto. Granie tam to samobójstwo i niewątpliwa strata kasy :razz:

mordor1410 0

mordor1410

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Po prostu płacą te 2% za graczy i z ich pieniędzy, nie wiem czym się tak cieszyć. Dorzucili te 2% w marżę firmy.
Przy takich podatkach i marży buki naziemne niczym nie różnią się już od lotto. Granie tam to samobójstwo i niewątpliwa strata kasy :razz:

Lepiej grać w nielegalnych prawnie źródłach...????

panti1801 29

panti1801

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Lepiej grać w nielegalnych prawnie źródłach...????

hehe, dobrze powiedziane:cool: ale jeśli ktoś nie rozumie tego co jest napisane w ustawie, to niestety nic na to nie poradzimy

bukzaplac 5

bukzaplac

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Lepiej finansować rząd i bukmacherów naziemnych. 12% dla państwa, 10% do kieszeni buków. Toż to istna utopia, nic tylko obstawiać :grin:

panti1801 29

panti1801

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
12% dla panstwa? 10 dla buków?? hmmmmm 10% podatku dla buków, 2 % dopłacają (min Toto Mix) podatek powyżej 2280 zł, to jest zryczałtowy podatek pobierany przez Urząd Skarbowy. Myślę, że nie ma co trzymać tego tematu, najlepiej poczytać ustawę;)

mordor1410 0

mordor1410

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Lepiej finansować rząd i bukmacherów naziemnych. 12% dla państwa, 10% do kieszeni buków. Toż to istna utopia, nic tylko obstawiać :grin:

Lepiej nie płacić podatków i narzekać na dziurawe drogi itp ???? Poza tym jak pisze Panti dla naziemnych to też wygodne nie jest i już wiesz (a jak nie to informuję) dlaczego u internetowych często są wyższe kursy- bo grający tam łamią prawo i do tego trzeba jakoś namówić...
Co do podatku powyżej 2280 zł to podatek dochodowy i czy wygrasz to w naziemnym buku czy na wyścigach szczurów to powinieneś zapłacić taki podatek. Tyle

panti1801 29

panti1801

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Lepiej nie płacić podatków i narzekać na dziurawe drogi itp ???? Poza tym jak pisze Panti dla naziemnych to też wygodne nie jest i już wiesz (a jak nie to informuję) dlaczego u internetowych często są wyższe kursy- bo grający tam łamią prawo i do tego trzeba jakoś namówić...
Co do podatku powyżej 2280 zł to podatek dochodowy i czy wygrasz to w naziemnym buku czy na wyścigach szczurów to powinieneś zapłacić taki podatek. Tyle

W pełni się zgadzam z przedmówcą ????

bukzaplac 5

bukzaplac

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jakoś inne kraje w UE mogą poradzić sobie z legalizacą i nie narzekają na dziury w jezdni.
Załóżmy, że gracz robi obrót 30.000pln miesięcznie. Z tego ma 10% (yield) grając u zagranicznych firm i jest +3000pln do przodu. Te same typy obstawiając u nas -600pln.
Po co się wysilać, analizować spotkania skoro zysków i tak nie będzie grając u naziemnych ???? Lecz sfinansowaliśmy budowę nowej drogi, by żyło się lepiej...

panti1801 29

panti1801

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
to nie wiem w takim razie w jakim celu jest to wszystko napisane w temacie o bukmcherach stacjonarnych. Do tego jes oddzielny temat pt: Bukmacherzy internetowi.

mordor1410 0

mordor1410

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Jakoś inne kraje w UE mogą poradzić sobie z legalizacą i nie narzekają na dziury w jezdni.
Załóżmy, że gracz robi obrót 30.000pln miesięcznie. Z tego ma 10% (yield) grając u zagranicznych firm i jest +3000pln do przodu. Te same typy obstawiając u nas -600pln.
Po co się wysilać, analizować spotkania skoro zysków i tak nie będzie grając u naziemnych ???? Lecz sfinansowaliśmy budowę nowej drogi, by żyło się lepiej...

Ze tak zapytam- złożyłeś PIT?? Jeżeli tak to po co było zamieszkać w Monako i byś nie musiał płacić... Taka &quot;logika&quot;. Prawo jakie jest, takie jest, ale nie jest po to żeby je łamać... A grając u internetowych którzy nie są zarejestrowani w Polsce popełniasz przestępstwo czy Ci wygodnie czy nie... ????

panti1801 29

panti1801

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Ze tak zapytam- złożyłeś PIT?? Jeżeli tak to po co było zamieszkać w Monako i byś nie musiał płacić... Taka &quot;logika&quot;. Prawo jakie jest, takie jest, ale nie jest po to żeby je łamać... A grając u internetowych którzy nie są zarejestrowani w Polsce popełniasz przestępstwo czy Ci wygodnie czy nie... ????

dokładnie.. ???? długo możemy tutaj tak gdybać, ale widzę, że kolega który narzeka na podatki w Polsce będzie pisać co chwila to samo... Myślę, że naprawdę warto by było aby kolega: &quot; bukzaplac&quot; zapoznał się z przepisami, ustawą, regulaminami i innymi dostępnymi powszechnie źródłami informacji odnośnie zakładów wzajemnych.

bukzaplac 5

bukzaplac

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A grając u internetowych którzy nie są zarejestrowani w Polsce popełniasz przestępstwo czy Ci wygodnie czy nie... ????
Przestępstwem jest obstawianie zkladów u zagranicznych firm tylko na terytorium RP. Żeby udowodnić przestępstwo trzeba wykazać, że umowę z tymi firmami zawarlismy w Polsce.

mordor1410 0

mordor1410

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Art. 36. Wniosek o udzielenie zezwolenia na urządzanie zakładów wzajemnych powinien zawierać:
1) odpis aktu notarialnego umowy lub statutu spółki oraz aktualny odpis z Krajowego
Rejestru Sądowego (jak go zdobędziesz nie będąc zarejestrowanym w Polsce?!)

Grając w NIELEGALNE zakłady bukmacherskie łamiesz prawo, im szybciej to zrozumiesz tym lepiej. A zawarciem &quot;umowy&quot; jest kupon zawarty na stronie z Twoim i.p. ... ???? Jeżeli myślisz że to utopia to uwierz że internet jest baardzo mało anonimowy... a im szybciej wezmą się za graczy okradających Skarb Państwa tym lepiej ???? )

BTW o bukmacherce internetowej piętro wyżej ????

panti1801 29

panti1801

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Warszawa
Art. 36. Wniosek o udzielenie zezwolenia na urządzanie zakładów wzajemnych powinien zawierać:
1) odpis aktu notarialnego umowy lub statutu spółki oraz aktualny odpis z Krajowego
Rejestru Sądowego (jak go zdobędziesz nie będąc zarejestrowanym w Polsce?!)

Grając w NIELEGALNE zakłady bukmacherskie łamiesz prawo, im szybciej to zrozumiesz tym lepiej. A zawarciem &quot;umowy&quot; jest kupon zawarty na stronie z Twoim i.p. ... ???? Jeżeli myślisz że to utopia to uwierz że internet jest baardzo mało anonimowy, jeżeli coś potrafisz.

bardzo dobrze powiedziane i potwierdzone ???? ale kolega który ma swoje zdanie napewno i tak tego nawet nie przeczyta do końca;)a dobrze by było, żeby się z tym zapoznał.

bukzaplac 5

bukzaplac

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Do uczestniczenia w zakladach wzajemnych nie potrzeba otwierania działalności bukmacherskiej (do której odnosi się artykuł w twoim poście).
Art. 107. § 1. Kto wbrew przepisom ustawy lub warunkom zezwolenia urządza lub prowadzi grę losową, grę na automacie, grę na automacie o niskich wygranych lub zakład wzajemny,
podlega karze grzywny do 720 stawek dziennych albo karze pozbawienia wolności do lat 3, albo obu tym karom łącznie.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej uczestniczy w zagranicznej grze losowej lub zagranicznym zakładzie wzajemnym.

Art. 70 § 2 kodeksu cywilnego przewiduje, że w razie wątpliwości umowę uważa się za zawartą w siedzibie składającego ofertę, gdy złożono ją w postaci elektronicznej (np. Anglia, Malta).

Odnosnie ip, sądzisz że władze zgłoszą się do firmy bukmacherskiej zarejestrowanej za granicą odnosnie danych klienta, a oni bez zbędnych pytań im je tak wydadzą? ????
Coś mi się zdaje, że mordor1410 i panti1801 to jedna osoba. Na prawdę nie nudzi ci się panti1801 zgodne przytakiwanie po każdym poście za przedmówcą?

mordor1410 0

mordor1410

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
A coś mi się wydaje że Ty pracujesz dla któregoś z podatkowych oszustów (bo i po co byś się wypowiadał broniąc ich przestępstwa w dziale dla bukmacherów stacjonarnych) ???? Poza tym gdyby Panti i Ja to była jedna osobo to raczej dostalibyśmy bana;) ale co ja tam wiem ????