Ja gram dzisiaj ciekawy dubelek z Eerste Divisie i Eredivisie kobiet czyli ulubionych lig
Sparta-Almere 1 

3:2 (gol dla Almere w 89 min wiec wzglednie spokojny win
Kurs 1,44 bet365
W Rotterdamie nikt nie bierze pod uwage innego wyniku niz wygrana. Sparta z wielkimi aspiracjami aby powrocic do elity, zajmujaca 2 miejsce podejmnie 17 w tabeli Almere. Druzyny te dzieli kilka klas.
Wszystkie zrodła w Holandii mowia, ze to powinien byc spacerem dla gospodarzy. U siebie graja doskonale w tym sezonie wygrywajac 5 na 5 spotkan z bilansem brakowym 16:4. Ze strzelania bramek swietnie wywiazuje sie para Loris Brongo&Thomas Verhaar. Wszystko wskazuje wiec na sporo bramek ze strony gospodarzy. Po dwoch porazkach wyjazdowych po 0:4 z Breda i Nimegen w pucharze musza sie rehabilitowac kibica. Zaczeli w poprzednim spotkaniu wygrywajac wyjazd z Emmen 3:1. Emmen, ktore jest w czolowce.
Almere jak dotad 9 punktow. Strzelaja duzo bramek ale traca jeszcze wiecej. W 11 spotkaniach stracili 27 bramek z czego na wyjezdzie az 17. Ostatnio wygrana fomowa z Achilles ale wczesniej dwie bolesne porazki 0:3 i 1:4. Krotko mowiac druzyna Almere nie ma argumentow by powalczyc na tak ciezkim terenie. O ile z przodu to jakos funkcjonuje, choc nie zawsze to z tyłu jest tragedia
Sparta chcac walczyc o awans musi takie spotkania wygrywac i trzymac doskonala passe spotkan domowych.
Mozna probowac over bramek Sparty. Ja mam ov1,5 po 1,40. Over 2,5 po 2,25.

Jeszcze to przemysle ????
Ajax-Telstar (kobiety) (mecz sobota 17)
typ : 1 (1,20 bet365) 

4:1
typ : polowa/koniec ajax/ajax (1,61 bet365)

2:1 / 4:1
I w koncu moja ulubiona liga. Byłem na kilku meczach Ajaxu i musze przyznac, ze poziom jest strasznie wysoki. W Holandii piłka nozna u kobiet jest bardzo popularna i ma to odzwierciedielnie w wynikach.
Druzyna Ajaxu jest liderem rozgrywek. Po 8 spotkaniach na koncie 20 punktow. U siebie jednak zaliczyli juz dwa remisy z Twente i Den Haag. Na kolejna strate punktow pewnie sobie nie pozwola tym bardziej, ze rywal z Telstar to bardzo srednia druzyna, ktora z czolowka ligi zgarnia solidne oklepy. Dosc przypomniec wyniki 2:9 i 0:6 w wyjazdowych spotkaniach z PSV i Twente a wiec druzynami z 2 i 3 miejsca.
W tym sezonie obie druzyny spotkały sie na boisku Telstar i to Ajax wygrał 5:0 ????
W kobiecej piłce czesto mamy przepasc pomiedzy druzynami. Tak wlasnie jest tutaj. Dwa zupelnie inne bieguny.
Bet365 nie oferuja handicapow. Szkoda, bo chetnie bym pograł. Jest tylko over 2,5 po zalosnym kursie 1,20 wiec oprocz wygranej do dubla dodaje singla Ht/ft
Nie bede mial okazji ogladac ale wierze w dobra postawe dziewczyn. Zachecam zarowno do sledzenia rozgrywek ????
Sparta+ Ajax 1,73 

Ajax/Ajax 1,61
--------------------------------------
Nijmegen-Graafschap 19:45
Nijmegen win - 1,44 

Nijmegen-1,5 - 2,35 bet365

Kolejny dosc pewny mecz i w miare znosny kurs na czysty win a takze handicap. Miłe zaskoczenie tego sezonu gosci u siebie kompletnego outsidera z Graafschap.
Nijmegen po dwoch wygranych z rzedu 4:0 i 4:2. Szczegolnie wygrana 4:2 w Alkmaar była imponujaca i w skrocie meczu swietnie to wygladało. Druzyna punktuje regularnie, na swoim stadionie ostatnio w wybornej formie chociaz poczatek sezonu był ciezki i druzyna z bramkostrzelnym Santosem, ktory ma 7 bramek i jest gwarancja goli.
Dobra dyspozycja na poczatku sezonu pozwala myslec o czyms wiecej niz utrzymanie czy srodek tabeli. W Nijmegen mierza w play-offy i walke o puchary. Aby to osiagnac to na swoim stadionie trzeba wygrywac takie spotkania.
W ekipie gospodarzy nie wystapia pierwszy bramkarz Halldorsson, Roman oraz Smits. Jednym słowem nic wielkiego
Goscie to outsider ligi. 2 punkty na 11 spotkan i 28 bramek straconych pokazuje, ze o utrzymanie bedzie strasznie ciezko. Poprzedni mecz przegrany 3:6 z PSV gdzie o dziwo w ofensywie wygladało to całkiem i ze skrotu wynika, ze mogli cos jeszcze ustrzelic. Wczesniej porazka 0:1 z Heraclesem u siebie i remis w Hadze z Ado 1:1 gdzie byli kompletnie zdominowani.
Dodatkowym problemem jest plaga kontuzji.w spotkaniu nie wystapia Vida, Quekel, Lammers, Bouma, Koolhof oraz Tarfi. Prawie wszyscy to zawodnicy pierwszego składu. Szczegolnie Vida i Quekel sa bardzo wazni w druzynie.
Podsumowujac jest to dosyc podobny mecz do dzisiejszego meczu Sparty na zapleczu, ktory wszedł. Duza roznica w jakosci druzyn, mecz u siebie gdzie gra im sie dobrze. Rywal to rozbita druzyna z wieloma osłabieniami. Z tego co czytałem zapowiedzi tutaj wszyscy sa zgodni. Ze Nijmegen bierze ten mecz.
Jesli analiza sie podoba i ktos korzysta/zarobił na typach to dawac reputke ???? dział jest dosyc pusty a fajnie wiedziec, ze ktos czyta i korzysta i, ze jest dla kogo pisac
Jutro postaram sie wstawic kolejna analize