>>> Odbierz prawdziwy ZAKŁAD BEZ RYZYKA! <<<<

11 Kolejka Bundesligi [31.10-02.11.2008]

Status
Zamknięty.
ted 9,1K

ted

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
una paloma blanca

Zapraszam do pisania analiz i prowadzenia dyskusji !!

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Bayer Leverkusen – Wolfsburg

Dzis o 20.30 zostanie rozegrany pierwszy mecz 11. kolejki Bundesligi, w Leverkusen miejscowy Bayer podejmowac bedzie gosci z Wolfsburga. Gospodarze graja ostatnio swietnie co pozwolilo im osiagnac druga pozycje w tabeli tuz za rewelacja rozgrywek, beniaminkiem 1899 Hoffenheim. W ostatnich trzech meczach wygrali pewnie po 2-0 a stwarzali sytuacje na wiecej goli. Goscie natomiast zajmuja 8. pozycje i do Bayeru traca 4 punkty co pokazuje ze dla obu ekip będzie to wazny mecz. Goscie na 10 meczy w Bundeslidze dziesieciokrotnie uzyskiwali wynik overowy, gospodarze w tej statystyce wypadaja 5/5. Można sadzic po trzech ostatnich meczach ze Leverkusen gra swietnie w defensywie ale ja osobiscie bym nienaduzywal tej tezy, pierwsze dwa mecze grali ze slabszymi przeciwnikami natomiast w ostatnim to Werder zagral tragicznie i bez Diego nie potrafil stwarzac tak groznych sytuacji jak zazwyczaj. Srednia uzyskanych goli w tym sezonie w meczach z udzialem interesujacych mnie druzyn wynosi odpowiednio 3,5 dla gospodarzy i 3,9 dla ekipy Wilkow. Obie druzyny sa tez w czolowce jeśli chodzi o ilosc strzelonych goli w tym sezonie Bundesligi, Bayer z 24 bramkami jest drugi natomiast goscie strzelili tylko o jedna bramke mniej i zajmuja trzecie miejsce w tej klasyfikacji. H2h pokazuje również ze w meczach obu tych druzyn granych w Leverkusen często padaja wysokie wyniki, osiem razy na ostatnich 11 meczy:

27/04-08 Bundesliga Bayer Leverkusen vs. Wolfsburg 2:2
26/08-06 Bundesliga Bayer Leverkusen vs. Wolfsburg 1:1
08/02-06 Bundesliga Bayer Leverkusen vs. Wolfsburg 4:0
04/12-04 Bundesliga Bayer Leverkusen vs. Wolfsburg 2:1
13/03-04 Bundesliga Bayer Leverkusen vs. Wolfsburg 4:2
15/03-03 Bundesliga Bayer Leverkusen vs. Wolfsburg 1:1
28/07-01 Bundesliga Bayer Leverkusen vs. Wolfsburg 2:1
12/08-00 Bundesliga Bayer Leverkusen vs. Wolfsburg 2:0
11/03-00 Bundesliga Bayer Leverkusen vs. Wolfsburg 4:1
05/12-98 Bundesliga Bayer Leverkusen vs. Wolfsburg 3:0
31/10-97 Bundesliga Bayer Leverkusen vs. Wolfsburg 2:1

Podsumowujac spodziewam się zywego, otwartego meczu i walki ‘cios za cios’
Moje propozycje:

Typ: over2,5⛔
Kurs: 1,55
Buk: Milenium

Typ: obie druzyny strzela⛔
Kurs:1,68
Buk: Fortuna

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Old Trafford
VS

⚽Bayer Leverkusen-VFL Wolfsburg
Typ : 1
Kurs : 1,83
✅✅WYNIK 2:0✅✅

Na BayArena zawita dzisiaj zespół Felixa Magatha i w moim odczuciu wyjedzie z pustymi rękami. W obecnym sezonie Wilki to zespół głównie własnego boiska gdzie wygrywają mecz za meczem, obecnie mają bilans 4-1-0 , a w bramkach 14-4. To napewno budzi respekt, ale patrząc już na forme na wyjazdach to nie wygląda zbyt kolorowo. 0-3-3 mówi samo za siebie. W dodatku teren w Leverkusen wyraźnie nie leży Wilkom gdzie zdołali... trzykrotnie zremisować w ostatnich latach, a inne 8 pojedynków kończyli jako przegrani. Podobna sytuacja ma się jak ze stadionem Bayernu Monachium gdzie nigdy WOlfsburgowi nie szło najlepiej. Leverkusen ma szanse po dzisiejszym meczu zasiąść na pozycji lidera kosztem Hoffenheim które swój mecz rozgrywa jutro. W ostatnim czasie forma Aptekarzy jest wysoka i wygrywają kolejne bramki bez straty gola jak z Werderem na Weserstadion 2:0, czy Koln 2:0 i we Frankfurcie 2:0. Wolfsburg tak jak mówiłem przeplata zwycięskie mecze u siebie remisami bądź porażkami na wyjazdach.
Jeżeli chodzi o absencje to żadnych większych ubytków w zespołach nie ma.
U gospodarzy nie zagrają B.Schneider, Sinkiewicz i Gresko. U gości natomiast brak poważniejszych absencji.
W dobrej dyspozycji znajduje się bramkarz Rene Adler który już trzy mecze z rządu zachowuje czyste konto.
Własne boisko, kibice, atak na pozycje lidera w Bundeslidze, patent na Wilki na własnym terenie i słabsza forma wyjazdowa Wolfsbugra to wszystko przemawia na korzyść Aptekarzy, zatem typuje w tym meczu 1 ;)

Przewidywane składy :

LEVERKUSEN :R. Adler - Castro, M. Friedrich, Henrique, Kadlec - Rolfes - Renato Augusto, Vidal, Schwegler - Kießling, Helmes

WOLFSBURG :Benaglio - Riether, Madlung, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Hasebe, Gentner - Misimovic - Grafite, Dzeko

grzes1ek 0

grzes1ek

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Gliwice
Ja tez dziś stawiam na Wolfsburg, moi poprzednicy powiedzilei o meczu wszystko co można było powiedzieć. Widać że Aptekarze są w wysokiej formie co potwierdza wygrana z Werderem w ostatniej kolejce 2-0 a dodatkowo widać że wilkom zawsze ciężko grało się w Leverkusen. Trzema dodać że piłkarze maghata też są w formie ale nie są na tyle dobrzy by ograć dziś Bayer.

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Bialystok
Spotkanie: Bayer 04 Leverkusen - VFL Wolfsburg ✅
Typ: 1
Kurs: 1.85
Bukmacher: bet-at-home

Analiza: Dziś o 20.30 na BayArena w Leverkusen rozpocznie się spotkanie inaugurujące 11. kolejkę niemieckiej 1. Bundesligi, w którym miejscowe Aspirynki podejmować będą Wilki z Wolfsburga.
Ostatnie 3 ligowe mecze w przypadku ekipy gospodarzy kończyły się wywalczeniem kompletu punktów, co świadczy o ich świetnej dyspozycji i pokazuje, że są jednym z faworytów do końcowego sukcesu w obecnym sezonie.
Piłkarze z Wolfsburga spisują się całkiem przyzwoicie, ale mankamentem w ich grze jest nierówna forma, jaką prezentują, gdyż grają w kratkę, fenomenalne spotkania przeplatając z tymi słabszymi (zwłaszcza na wyjazdach).
Obaj szkoleniowcy, nie licząc kontuzjowanych od dawna w Bayerze Gresko, Sinkiewicza i Schneidera, mają do dyspozycji na dzisiejsze spotkanie wszystkich swoich piłkarzy.
Stawiam na będących w fenomenalnej formie piłkarzy Bruno Labbadii, którzy nie powinni dziś przerwać swojej fenomenalnej passy, a jak wiadomo, zawodnikom Felixa Magatha wiedzie się o wiele lepiej na VolkswagenArena.
Poza tym Helmes i spółka wiedzą, że dzisiejsze ewentualne zwycięstwo, w przypadku potknięcia beniaminka z Hoffenheim, da im upragnioną pozycję lidera.
Mój typ: 2:1 dla Bayeru.

Ostatnie ligowe spotkania Bayeru:
28.10.2008 Werder - Bayer 0:2
24.10.2008 Bayer - Koeln 2:0
18.10.2008 Eintracht - Bayer 0:2
04.10.2008 Bayer - Hertha 0:1

Ostatnie ligowe spotkania Wolfsburga:
28.10.2008 Wolfsburg - Moenchengladbach 3:0
25.10.2008 Bayern - Wolfsburg 4:2
18.10.2008 Wolfsburg - Arminia 4:1
05.10.2008 Schalke - Wolfsburg 2:2

Ostatnie ligowe spotkania pomiędzy obiema drużynami:
27.04.2008 Bayer - Wolfsburg 2:2
11.11.2007 Wolfsburg - Bayer 1:2
03.02.2007 Wolfsburg - Bayer 3:2
26.08.2006 Bayer - Wolfsburg 1:1

o.s.t.r 0

o.s.t.r

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Bayer Leverkusen - VFL Wolfsburg ✅ :jupisdfgdfg: ✅ Kilka słów ode mnie. Wszyscy wiemy, że Bayern jest w znakomitej formie. Wszyscy wiemy również, że dzisiejsze zwycięstwo pozwoli objąć pozycję lidera. Oczywiście ja też stawiam 1, ale uważam również iż, goście nie zdobędą bramki. Warto zwrócić uwagę na grę Bayernu. Obrona bezbłędna ! Nawiązać chciałem tutaj przede wszystkim do meczu z Werderem. Jest 0:2 a Werder zamiast odrabiać i walczyć o bramki przez ostatnie 30 min drugiej połowy nie miał praktycznie żadnej bramkowej okazji. Warto zwrócić na to uwagę ! Pozdrawiam O.S.T.R.

Mój typ: 1 (1.85) ✅ :spokodfhgfh:
Mój typ nr 2: Wolfsburg nie strzeli gola (3.50) ✅ :spokodfhgfh:
Sportingbet

miko_mu 1

miko_mu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grudziadz
VS.

TSG 1899 Hoffenheim - Karlsruher S.C.
4:1 ✅✅
typ: 1
kurs: 1,50 bet-at-home

Klub z ‘wioski’ idzie na mistrza! No to chyba zbyt wiele, ale myślę, że miejsce premiujące grą w UEFA jest mocno realne. Piłkarze z Hoffenheim wygrali jeden mecz, potem drugi no i każdy zgodnie twierdził, że wreszcie szczęście ich opuści i zaczną walczyć o utrzymanie. Otóż nie. TSG świetnie radzi sobie z kolejnymi przeciwnikami i tak jak miałem chwile zwątpienia przed spotkaniem z Bochum tak teraz jestem przekonany o jutrzejszym zwycięstwie. Gospodarze liderują w Bundeslidze, a KSC jest na pozycji 11 i ma dokładnie 13 oczek mniej o swojego przyszłego rywala. Hoffenheim zagra na czele z kapitalnym Vedadem Ibisevicem, który lideruje w tabeli strzelców z dorobkiem 11 goli. U jego boku za pewne zobaczymy Dembe Ba, który ustrzelił już 6 bramek i jest na 3 lokacie wśród najskuteczniejszych kopaczy Bundesligi. Jeśli to nie wystarczy to w odwodzie jest Obasi. Środkiem pola dobrze kieruje Salihovic, który także potrafi zdobywać gole – w tym sezonie zaliczył 4 trafienia. Hoffe zapowiadają walkę o Ligę Mistrzów i życzę im jak najlepiej. Entuzjazm jest wielki, a piłkarze mają ogromną wiarę w swoje możliwości, a to daje bardzo wiele. W środowym pojedynku z Bochum przegrywali 1:0, ale potrafili się podnieść i w drugiej części gry wbić rywalom 3 gole. To na pewno dodatkowo dało im ‘kopa’. Jak na razie nie muszą borykać się z problemami kadrowymi i nie zanosi na spadek formy, tym bardziej, jak przed własną publicznością trzeba mierzyć się z 13 zespołem w tabeli. KSC nie zachwyca grając bardzo przeciętnie. W środę przegrało aż 0:3 na własnym boisku z Schalke i to obniżyło morale. W owym meczu czerwoną kartkę obejrzał Franz i jutro w Hoffenheim będzie trzeba radzić sobie bez niego. Obie ekipy grały już ze sobą, w Pucharze Niemiec. Wtedy na własnym obiekcie Hoffenheim zwyciężyło 4:0 i całkiem możliwe, że jutro będziemy świadkami podobnego rezultatu. Na koniec przedstawiam spotkania u siebie TSG i na wyjeździe KSC. Jak widać gospodarze na własnej ziemi w tym sezonie jeszcze nie przegrali, a Karlsruhe na obcym terenie punkty zdobył tylko w jednej konfrontacji.
26/10-08 1899 Hoffenheim vs. Hamburger SV 3:0
04/10-08 1899 Hoffenheim vs. Eintracht Frankfurt 2:1
21/09-08 1899 Hoffenheim vs. Borussia Dortmund 4:1
13/09-08 1899 Hoffenheim vs. VfB Stuttgart 0:0
23/08-08 1899 Hoffenheim vs. Borussia M&#39;Gladbach 1:0
25/10-08 Borussia M&#39;Gladbach vs. Karlsruher SC 1:0
22/10-08 Eintracht Frankfurt vs. Karlsruher SC 2:1
03/10-08 Arminia Bielefeld vs. Karlsruher SC 1:2
21/09-08 VfB Stuttgart vs. Karlsruher SC 3:1
23/08-08 Hamburger SV vs. Karlsruher SC 2:1

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Kraków
Borussia Dortmund - VfL Bochum

Zespol Kuby Blaszczykowskiego podejmuje w tej kolejce ekipe VfL Bochum. Borussia w tym sezonie może już skupic się wylacznie na krajowych rozgrywkach i wychodzi im to niezle. Pomimo iż w ostatni weekend nie podolali w waznym meczu dla ukladu tabeli z Herta (niewatpliwie zaszkodzila wtedy im szybko odniesiona kontuzja przez Kube który obecnie jest jednym z najwazniejszych graczy druzyny) to już w tygodniu zdobyli pewne 3 punkty w wyjazdowym meczu z FC Koln. Pisze pewne bo pomimo zwyciestwa tylko jednym golem byli druzyna zdecydowanie lepsza i stwarzali sobie nieporownywalnie wiecej sytuacji strzeleckich. W tym meczu zagral już nasz Reprezentant i ten wystep może zaliczyc do calkiem udanych. Druzyna gosci natomiast w srode pomimo prowadzenia do przerwy przegrala z obecnym liderem bundesligi 1899 Hoffenheim, a tydzien temu również nie powiekszyli swego dobytku punktowego przegrywajac w Stuttgarcie 2-0. To pokazuje ze ostatnio w wyzszej formie sa gospodarze, dysponuja oni tez lepszym zespolem co odzwierciedla tabela. Ogolnie w tym sezonie Bochum nie wygralo jeszcze na wyjezdzie i nie zanosi się by jutro ta sytuacja miala ulec zmianie. Borussia natomiast zbyt duzo meczy u siebie remisuje ale jak już mowilem stabilizuja forme i potrzebuja kompletu punktow gdyz w tej czesci tabeli gdzie się znajduja panuje spory scisk i jakakolwiek strata punktowa w tym meczu może oznaczac spadek w ligowej hierarchii natomiast trzy oczka gwarantuja utrzymanie 7 pozycji a zarazem daje nadzieje na awans o kilka oczek przy sprzyjajacych rostrzygnieciach w innych spotkaniach. Na razie nie znalazlem zadnych informacji o oslabieniach w obu ekipach, jeśli takowe się pojawia to o nich napisze choc watpie by zmienilo to moje zdanie na temat tego meczu. Po prostu Borussia chcac walczyc o miejsce gwarantujace udzial w Europejskich Pucharach w nastepnym sezonie musi takie mecze wygrywac. Dla mnie pewne zwyciestwo gospodarzy.

Kurs:1,62
Buk: Betsafe

Z tej kolejki gram jeszcze Hoffenheim (analize juz napisal Miko wiec nie sie co powtarzac, sa w gazie, mloda, ambitna druzyna bez zmanierowanych gwiazdek, swietna forma strzelecka a rywal niczym nie imponuje) oraz prawdopodobnie HSV co do ktorego jesli znajde pozniej troche czasu to bedzie analiza.

doberman 4,1K

doberman

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Energie Cottbus - FC Schalke 04

Najsłabszy zespół Niemieckiej Bundesligi podejmie 6 Schalke. Goście przyjadą na Stadion der Freundschaft w Cottbus na pewno po całą pulę. Jest to kandydat do tytułu i wymaga się zawsze od niego 110%. A dzisiejsze spotkanie pokażę czy mogą się jeszcze liczyć w kraju ich strata do lidera wynosi 7 pkt. przemawia jednak za gospodarzami. W 11 spotkaniach piłkarze Energie wygrali tylko cztery, notując siedem porażek. Obie ekipy ani razu nie dzieliły się punktami. Schalke znajduje się znacznie wyżej w tabelii oglądając skrót ostatniego spotkania Energie jak i kilka poprzednich widać u nich dziurawą obronę i to dziś moim zdaniem może mięć kluczowe znaczenie , dodatkowo warto dodać że ostatnie spotkanie które miało miejsce w tym roku zakończyło się wygraną Schalke 5-0 w tamtym spotkanie Kevin Kurainy zdobył 4 gole widać że ten zawodnik ma patent na Energie bo nie strzela im już pierwszych goli.

Bojan Prasnikar nie skorzysta w sobotę z najlepszego strzelca Energie - Bułgara Dimitara Rangelova. Zawodnik zobaczył w poprzednim spotkaniu czerwoną kartkę i nie wystąpi przeciwko Schalke. Za kartki wciąż pauzuje Mitreski. Zabraknie też Angelova i Cvitanovicia, którzy nie są jeszcze w pełni sił i przechodzą rehabilitację, bądź też trenują indywidualnie.
Zaś Fred Rutten nie będzie miał do dyspozycji dwójki piłkarzy, których klub zawiesił, czyli Gustavo Vareli i Grossmüllera. W dalszym ciągu uraz leczy Christian Pander.

Energie Cottbus
Tremmel - Pavicevic, Kukielka, Cagdas, Ziebig - M. Kurth, T. Rost - Rivic, Skela - D. Sörensen, B. Jelic

Schalke 04
Neuer - Rafinha, Westermann, Bordon, Kobiashvili - Jones, Engelaar - Rakitic - Farfan, Halil Altintop - Kuranyi

Moje propozycję :

Cottbus - Schalke - 2 @@_1,70_7/10 ✅
Strzelec Gola :
Kevin Kuranyi @@ 2,25_5/10 ⛔

o.s.t.r 0

o.s.t.r

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Werder Bremen vs Hertha BSC Berlin Dziś w ramach 11 kolejki niemieckiej Bundesligi na stadionie Weserstadion odbędzie się bardzo ciekawe spotkanie pomiędzy Werderem Bremą a zespołem Łukasza Piszczka Hertą Berlin. Mecz zapowiada się nam bardzo emocjonujący z uwagi na dość słabą postawę gospodarzy w ostatnich kolejkach ligowych. Mój typ to under 3.5 gola. Zdecydowałem się na ten a nie inny typ, ponieważ imponuje mi gra obronna zawodników z Berlina oraz ich podejście do spotkań wyjazdowych. Bardzo mało bramek tracą podopieczni Luciena Favrea na wyjazdach. Przeważnie ich spotkania kończą się underem 2.5. Do tego dokładam niemoc strzelecką gospodarzy, którzy może nie patrząc ogólnie na 10 kolejek lecz ostatnie mecze, nie potrafią zagrać ofensywnie na połowie przeciwnika. W moim przekonaniu dziś na boisku kibice zobaczą dobry futbol, ale max 3 bramki. Według mnie na 4 sie nie zanosi a 1:1 to chyba będzie najsprawiedliwszy wynik. Oczywiście zakładam to przed meczem. Nie wiem jak zaprezentują sie oba zespoły w pierwszej połowie. Bukmacherka to ryzyko, któro trzeba je podejmować ! Ja proponuję under 3.5 Mój typ: under 3.5 (1.50)
Sportingbet
Pozdrawiam O.S.T.R.

slander 10

slander

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Werder Bremen - Hertha BSC Berlin DNB Typ: 2
Werder ostatnio przeżywa kryzys formy. Nie odnieśli zwycięstwa w ostatnich 6 meczach, a ostatnio na własnym stadionie przegrali z Bayerem Leverkusen 0:2, prezentując naprawdę kiepski futbol. Słaba dyspozycja to po części skutek licznych kontuzji, które nękają zespół z Bremy. W dzisiejszym meczu mają zagrać Diego oraz Claudio Pizarro, co ma poprawić grę teamu.
Niestety dla Werderu naprzeciw nich stanie drużyna, która znajduje się naprawdę w niezłej formie. W tym sezonie Hertha przegrała tylko raz na wyjeździe z Bayernem, a wywiozła 3 pkt z m.in. tak trudnego terenu jak w Leverkusen. Dobrą grę Berlińczyków odzwierciedla pozycja w tabeli(5 mc.) i strata do lidera(4pkt).
Buki faworyzują gospodarzy, ale ja sądzę, że dziś Werder nie ma zbyt wielkich szans na przełamanie i stawiam na gości ze zwrotem przy remisie.

wojt667 2

wojt667

Użytkownik
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Rymanów Zdrój / Kraków
⚽ Borussia Dortmund - VfL Bochum
▶ Typ: 1
▶ Kurs: 1.6
▶ Bukmacher: nordicbet

Zacznijmy od analizy wyników osiąganych przez oba zespoły. Dzisiejsi gospodarze zajmują obecne siódme miejsce i ew. zdobycz punktowa pozwoli im przeskoczyć w tabeli berlińską Herthę i znacząco zbliżyć się do czołówki. Do tej pory podopieczni Jurgena Kloppa przegrali tylko raz (1:4 na wyjeździe z rewelacyjnym beniaminkiem z Hoffenheim), pięciokrotnie remisowali i cztery razy sięgali po komplet punktów. Na Westfalenstadion natomiast bilans prezentuje się następująco: 1-4-0 - czyli bez porażki w pięciu spotkaniach, ale tylko jedno zwycięstwo (3:0 z VfB Stuttgart) i cztery remisy (jednak należy zwrócić uwagę na rywali z jakimi remisowali Dortmundczycy: Bayern Monachium, Schalke 04, Hannover i Hertha, czyli rywale dość wymagający). Dzisiaj, w elektryzujących kibiców debrach regionu (coś na kszatałt naszego meczu np. Górnik Zabrze - Ruch Chorzów), gospodarze staną przed szansą podtrzymania (najlepszej jak dotąd w tym sezonie Bundesligi) passy 5 meczów bez porażki oraz wygrania drugiego meczu u siebie, gdyż rywal do bardzo wymagających nie należy.
Zespół VfL Bochum zajmujący obecnie przedostatnią 17 pozycję w tabeli w tym sezonie jest jednym z murowanych kandydatów do spadku. Bilans 1-4-5 i zaledwie 7 pkt w 10 meczach nie rokuje dobrze na dalszą część sezonu. O ile w meczach u siebie piłkarze trenera Marcela Kollera radzą sobie przyzwoicie (1-2-2) to na wyjazdach grają wręcz fatalnie - dwa remisy i trzy porażki i nic nie wskazuje na to, by po dzisiejszym meczu ten bilans miał się jakoś znacząco poprawić.
Historia bezpośrednich meczów między tymi drużynami przemawia za Borussią, która w 17 meczach 8-krotnie zwyciężała, 5-krotnie padał remis a 4 razy wygrywali piłkarze z Bochum. Ostatnie mecze to kolejno: 3:3, 2:1, 0:2, 1:1, 1:0, 2:2, 4:1 etc.
Jeśli chodzi o listy nieobecnych dzisiaj graczy to są one dość obszerne. Wśród gospodarzy zabraknie dzisiaj kontuzjowanych Kruski, Gordona, Schmelzera, Sadrijaja, Kruse oraz Dede. Optymizmem napawa fakt, iż klubowy lekarz zapowiada, że czwórka (kluczowych!) zawodników, którzy ostatni mecz z Kolonią okupili drobnymi urazami, mowa tutaj o Nelsonie Valdezie, Tamasu Hajnalu and Kubie Blaszczykowskim oraz kaptainie Sebastianu Kehlu, będzie do dyspozycji trenera na niedzielny mecz. Z kolei w zespole Bochum zabraknie Concha, Sestaka oraz pauzującego za czerwoną kartkę Dabrowskiego. Tak więc śmiem twierdzić, że bardziej braki kadrowe odczuwać będą goście (Sestak, Dabrowski).
Ciekawy jest również fakt, że obecny trener BVB, Jurgen Klopp, będąc trenerem FSV Mainz 05 wygrał wszystkie cztery mecze w Bundeslidze przeciwko Bochum! Czyżby patent?
Podsumowując: typuję dzisiaj otwarty, obfitujący w bramki mecz toczony jednak pod dyktando piłkarzy BVB, którzy w ostatnim czasie wg zdobnej opinii obserwatorów i kibiców prezentują się bardzo dobrze (czasem tylko brakuje nieco szczęścia). Mój typ to 3:1 dla gospodarzy.

miko_mu 1

miko_mu

Forum VIP
Reaction score
0
Punkty
0
Miasto
Grudziadz
VS.

Borussia Dortmund – Vfl Bochum
1:1 ⛔
Kurs: 1,55 bet-at-home
Borussia w tym sezonie spisuje się bardzo dobrze. Zajmuje 7 pozycję z 17 punktami po 10 spotkaniach i jeśli dziś zwycięży, to awansuje na 5 lokatę. Piłkarze Bochum są w odwrotnej sytuacji. 16 pozycja i tylko 7 oczek to nie jest spełnienie ich marzeń, ale odzwierciedlenie aktualnej formy. Zawodnicy z Dortmundu przegrali w tym sezonie tylko jedno spotkanie, w Hoffenheim grając maksymalnie okrojonym składem. Pozytywnym aspektem ich gry jest to, że zawsze grają do końca co udowodnili grając zez Schalke, kiedy to do 65 minuty przegrywali 0:3, a zdołali wyrównać. Przegrywali też Herthą 0:1, a wyrównali i także przeciwko Werderowi udało im się w doliczonym czasie gry zdobyć bramkę na 3:3. W tym sezonie na własnym obiekcie jeszcze nie przegrali, aczkolwiek zbyt wiele także nie wygrali, lecz należy spojrzeć z kim przychodziło im się mierzyć:
26/10-08 Borussia Dortmund vs. Hertha BSC Berlin 1:1
05/10-08 Borussia Dortmund vs. Hannover 96 1:1
27/09-08 Borussia Dortmund vs. VfB Stuttgart 3:0
13/09-08 Borussia Dortmund vs. FC Schalke 04 3:3
23/08-08 Borussia Dortmund vs. Bayern Munich 1:1
Ostatnie dwa remisy na pewno skłonią ich, by wreszcie przed własną publicznością wygrać i jak nie grając z 16 zespołem ligi to kiedy?
W tygodniu oba zespoły grały w lidze. Borussia na wyjeździe wygrała skromnie 1:0 z FC Koln marnując przy tym kilka okazji, dzięki którym zwycięstwo mogło być bardziej okazałe. Bochum natomiast na własnym boisku uległo Hoffenheim 1:3, do przerwy prowadząc 1:0. Jeśli chodzi o formę dzisiejszych gości to nie powala ona na kolana. Na wyjeździe w tym sezonie jeszcze nie wygrali, ale potrafili zremisować chociażby z Bayernem Monachium, lecz Bawarczycy nie byli wtedy w najlepszej dyspozycji.
26/10-08 Bundesliga VfB Stuttgart vs. VfL Bochum 2:0
04/10-08 Bayern Munich vs. VfL Bochum 3:3
20/09-08 Energie Cottbus vs. VfL Bochum 1:1
30/08-08 FC Schalke 04 vs. VfL Bochum 1:0
Jeszcze krótko o absencjach. Wśród podopiecznych Jurgena Kloppa zabraknie po raz kolejny Kruski, Dede i Schmelzera. W zespole Zdebela i Mięciela nie zobaczymy Sestaka i Dąbrowskiego, a więc piłkarzy kluczowych. Dziś oczekują swojego rodzaju przełamania ze strony Frei’a, który już długo nie wpisał się na listę strzelców.

Status
Zamknięty.